Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoontje Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Monique, Twan, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

zondag 1 oktober 2017

Zoveel regen als er gisteren is gevallen ,  zoveel zon is er vandaag.
Onze mensen en vrijwilligershulpmensen zijn begonnen met de voorbereidingen van de cross, die ,zoals gewoonlijk, het laatste weekend van oktober wordt gehouden. Dat is altijd een heleboel werk, maar het houdt ze mooi van de straat. Toch...
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Cross Bouw Cross Bouw

Zaterdag 30 september 2017

De hele dag regen. Soms hard soms zacht, maar helaas altijd nat.
Inmiddels hebben Dikkie Dik en Lisa gezelschap gekregen van Otis en Gemma, de gepensioneerde hulphonden, die normaal bij Enide en Jeroen wonen. Die zijn met vakantie in een vliegdoos, dus de honden mochten niet mee. De meningen over dit  bezoek zijn nogal verdeeld.Lisa vindt het bere gezellig en Dikkie vindt, dat hij nu wel erg veel honden in zijn territorium moet dulden. Hij heeft maar meteen de lekkerste hondenmand ingepikt als doekje voor het bloeden. Ik hoorde hem wel zeggen, dat hij het die paar weken wel uit zou houden en dat dan, als die mensen hun honden weer ophalen, ze meteen dat kleine mormel Lisa ook mee zouden kunnen nemen.Maar daar geef ik hem niet veel kans voor, helemaal geen kans zelfs. En dat is maar goed ook, want wij vinden Lisa allemaal leuk.

Vrijdag 29 september 2017

eestal bewolkt en 20 graden.
We beginnen al best wat wintervacht te krijgen en dan is dit geen fijne temperatuur als je moet werken.
Toen ik vanmorgen uit mijn luik keek zag ik een rolhok het erf op komen en je raad nooit wie daar uit kwam...Eerst een onbekende fjord en toen onze Pjotr. Tenminste...daar had ik alles onder willen verwedden. Maar hij was het niet ! Het waren pony's van vreemde mensen, die een buitenrit wilden maken en hadden gevraagd of ze hun rolhok en hun spullen zolang hier mochten laten. En weet je wat...Ik ben toch niet helemaal gek. De pony, die ik voor Pjotr had aangezien is dus wel een broertje van hem. Zelfde vader. Lekker puh..!

Pjotr2

Donderdag 28 september 2017

Eerst een poosje droog, maar dat duurde niet lang. Al gauw ging het regenen en het hield niet op.Jammer. De buitenbak was net weer zo mooi droog en nu konden er weer eenden in zwemmen.

Woensdag 27 september 2017

Zwaar bewolkt, soms een bui.
Vanavond zag ik een heel stel medewerkers verdwijnen naar de springwei achter de binnenbak.Het bleek te gaan om een oefenavond springen voor degenen, die binnenkort het examen voor certificaat 3 van het ruiterbewijs moeten doen.Wie dat dan haalt heeft meteen het ruiterbewijs, een diploma voor verantwoord buiten rijden.

examen1 examen2

Dinsdag 26 september 2017

Licht bewolkt en droog. Fijn weer.
Ik hoorde BB vertellen, dat Monique tegenwoordig uren lang in het computerhok zit om die proeflessen e.d. van de Albert Heynzegels te organisren plus de uitslagen van de speurtocht naar onze verdwenen medewerkers in diverse AHwinkels te verzamelen.Onder degenen,die ze alle 4 hadden gevonden, gefotografeerd en op onze mail hadden gezet worden ook gratis proeflessen verloot.Leuk he !

Maandag 25 september 2017

Wisselend bewolkt. 18 graden
Hallo dan. Ik ben Aris en woon in een van de silostallen naast Sil. Ze hebben me van plaats laten ruilen met Tommy, die eerst hier stond, omdat deze stal een losse rubber flap heeft voor de deur.Ik ben daar eigenlijk niet zo blij mee, want toen ik in die andere stal woonde gaf het zo'n leuk keihard geluid als ik er tegen aan trapte. Nu hoor je daar niet meer zoveel van. Balen...

Zondag 24 september 2017

Af en toe zon windstil en wel 18 graden.
Gisterenavond stond ik even op de spuitstal in de nieuwe stal en het viel me meteen op, dat het er zo stil was.Maar het duurde niet lang, totdat ik me realiseerde hoe dat kwam. Ik hoorde niet het gebruikelijke oorverdovende gekwetter van de zwaluwen. Ze waren dus voor het eerst 's avonds niet teruggekomen. Het is  duidelijk, dat ze definitief zijn begonnen aan hun grote reis naar warmere streken en ik denk, dat ze op dat moment misschien al wel ergens in Frankrijk waren.Nou, we hopen allemaal, dat ze veilig aan zullen komen en nog eens iets van zich zullen laten horen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris

Vrijdag 22 september 2017

Hele dag droog en vaak zon.
Nu de grond zo doorweekt is geraakt schijnt dat gunstig te zijn om planten te verpoten. Ik zag tenminste, dat Hans druk bezig was om planten met leuke roze bloemen neer te zetten in het perk naast de rhododendrons. BB wist te vertellen, dat dat spul sedum heet en zich heel snel zelf vermeerderd. En dat is nu net de bedoeling hoorde ik de mensen zeggen.

rhodondendrons

Donderdag 21 september 2017

 Droog en steeds ietsje warmer.
Vandaag heb ik weer eens iets aparts beleeft. Mijn mens kwam vanmorgen , want ze hoefde pas later te gaan werken. Nou leuk dacht ik. Dan gaan we vast wel een buitenritje maken. En alsof ze me gehoord had zei ze tegen mij "we gaan lekker naar de Holterberg". Zo gezegd, zo gedaan. We stapten vrolijk het erf af en het was echt heel erg fijn om met dit weer- niet te warm en niet te koud- door het bos te marcheren. Maar het plezier was niet van lange duur helaas.Ik voelde al een poosje, dat ik mijn ene voet niet zo gemakkelijk kon neerzetten als anders En opeens kon ik helemaal niet verder. Mijn mens stapte gauw af en het bleek, dat een van mijn ijzers helemaal scheef onder mijn voet was komen te zitten met de lip vast in de voet. Au....en ik kon natuurlijk niet verder.Gelukkig waren we net op een plek, die ze de dagcamping noemen en gelukkig heeft iedereen tegenwoordig wel een telefoon bij zich. Mijn mens heeft dus gebeld om hulp en Hans heeft meteen alles uit zijn handen laten vallen waar hij mee bezig was, heeft het rolhok aangekoppeld en is ons komen redden. Ik wist niet hoe gauw ik in dat rolhok zou komen. Later op de dag heeft iemand, die verstand heeft van het bekappen van hoeven dat ijzer , dat  heel erg vast zat, er onder vandaan gehaald. En nu maar hopen, dat onze Herman, de smid ,gauw hier komt om te zorgen, dat ik mijn bosritje eindelijk af kan maken.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits