Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoontje Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Twan, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Woensdag 6 juni 2018

Nog steeds zomers.
Toen ik vanmorgen in de wei liep zag ik plotseling ons zwerfpoesje  in een wei verderop liggen.Merkwaardig. Normaal laat ze zich alleen  ´s avonds  zien als ze eten wil en zich luidkeels meldt bij de binnenbak. Ze zag er niet ziek uit, maar ik hoorde onze mensen zeggen, dat ze vonden, dat het diertje wel een erg dik buikje had. Misschien zitten er wel kleine poesjes in, Wordt vervolgd

Poes

Dinsdag 5 juni 2018

Eerst bewolkt en fris, later zonnig en warm.
Vanmorgen zag ik een groot machineding langs komen en de wei inrijden. Het ging de  stukken, die per ongeluk te lang zijn geworden ,af maaien. Hans heeft het kennelijk opgegeven om dat allemaal met de bosmaaier te doen. Het is gewoon te veel. Nu moeten ze het ophalen en krijgen wij het in onze hooinetten. Lekker fris hoor. We lusten het graag.

Hooien Hooi

Maandag 4 juni 2018

Bewolkt en weinig wind.
Hallo, hallo . Ik ben alweer aan de beurt voor de pen. Wat vliegt toch de tijd.Marnix is de naam. Ik woon in de nieuwe stal 1e rechts als je binnenkomt. Een prima plek. We hebben wel sinds april inwoning van een heleboel luidruchtige vliegende kanonskogeltjes, zwaluwen genaamd. Maar de herrie, die ze maken is eigenlijk wel gezellig en het feit, dat ze zowat alle vliegen hier opeten voordat ze ons lastig kunnen gaan vallen, maakt, dat we best heel blij met ze zijn. En eerlijk is eerlijk. Ze hebben in al die jaren, ondanks hun voortdurende kamikazevluchten, nog nooit iemand van ons of van de mensen geraakt. Best wel knap !!!

Zondag 3 juni 2018

Wisselend bewolkt en lekker fris. Niet meer dan 22 graden.
Ik ben een tijdje in de lappenmand geweest, maar ik voel me steeds beter en ik hoop toch echt, dat ik langzamerhand weer eens mee mag met een lekkere buitenrit. De week is weer om en ik geef de pen aan Marnix.

Zaterdag 2 juni 2018

Eerst behoorlijk regenachtig. Later weer de hele dag droog.
Het is ons inmiddels duidelijk wat er dit jaar op het crossveld groeit. Geen mais, geen graan, maar aardappelen. Niet verkeerd, want dan houden we lekker mooi uitzicht vanuit de paddocks.

Aardappelen

Vrijdag 1 juni 2018

Licht bewolkt, geen wind. 23 graden.
De natte plek in de bak is inmiddels bijna verdwenen, maar nog niet helemaal.

Binnenbak

Donderdag 31 mei 2018

Wisselend bewolkt. 26 graden.
Toen ik uit mijn luik keek zag ik, dat onze mensen het er weer eens van namen. Ze zaten allemaal lekker buiten en aten taart. Dat doen ze altijd als er iemand jarig is , maar ik hoorde , dat dat dit keer niet de reden was. Onze Monique, die als 6 jarig rijkind hier het erf op wandelde , sindsdien eigenlijk nooit lang weg is geweest en de laatste 5 jaar hier heeft gewerkt als hulpmens, nam namelijk afscheid. Ze heeft naast paarden honden ook altijd leuk gevonden en heeft besloten om nu een soort van opleiding te gaan doen om mensen te kunnen helpen hun lastige honden beter op te voeden. Of zoiets.En dat gaat zoveel tijd kosten, dat er geen tijd meer over zal zijn om hier te werken. We vinden het allemaal heel jammer, dat ze weg gaat, maar wensen haar in iedere geval veel succes met en plezier in haar nieuwe loopbaan.

Afscheid

Woensdag 30 mei 2018

Eerst onbewolkt. Later licht bewolkt en 28 graden.
Ons hooi is kennelijk weer op.We zagen tenminste wel 3 grote vrachtrolhokken met hooi aan komen rijden. Er waren gelukkig een heleboel hulpmensen bij en omdat we hier al heel wat jaren dezelfde hooibrengmensen hebben weten ze precies hoe ze al dat spul op de plek mmoeten zetten. En dat vinden onze mensen uiteraard heel prettig.

Hooi

Dinsdag 29 mei 2018

Zonnig ,bloedheet en drukkend.´s Avonds wat regen en onweer in de verte.
Tussen de buien door is er toch nog een buitenrit geweest met Tommy aan het hoofd.Het was best lekker in het bos zei hij.
Lisa kwam mopperend langs. Toen ik vroeg wat er aan de hand was vertelde ze , dat ze lekker had liggen slapen op de deel, waar het met deze hitte nog koel is. Ze had zich verstopt onder de balie . Als niemand je ziet wordt je ook niet gestoord had ze gedacht.Maar raadt eens wat. Sandra kwam binnen en riep haar. Omdat ze net lekker lag en helemaal geen zin had om ergens anders heen te gaan deed ze net alsof ze niets hoorde.Mooi opgelost toch !!Maar helaas . Tot haar verbazing liep Sandra meteen naar de verborgen plek waar ze lag en toen kon ze niets anders doen dan komen. En ze snapte nog steeds niet hoe Sandra nu had geweten waar ze lag. Ja, ja..Als je je verstopt is het verstandig om al je ledematen uit het zicht te halen. Anders helpt het verstoppen niet veel. Maar dat had ze even niet door gehad. Nou ja , al doende leert men.

Poot

Maandag 28 mei 2018

Warm, veel zon.
Ik heet Match en woon in een silostal met aan de ene kant Tommy en aan de andere kant het brokkenhok. Allebei prettige buren.
Ik hoorde Sil, die woont aan de andere kant van het brokkenhok vertellen, dat de natte plek in de binnenbak nog lang niet berijdbaar is.Er staat wel geen water meer op,maar de modderpap droogt nog niet hard. Jammer.

Modder

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement