Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoontje Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Twan, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Zondag 23 september 2018

Vandaag voor de afwisseling de hele dag regen en wel aan een stuk door.Dat hebben we echt in geen tijden meegemaakt.
De geplande buitenrit is verplaatst naar volgende week . Voor de rest zijn we stuk voor stuk gewoon nat  geworden tijdens onze vrije tijd in de paddocks . Het was immers niet koud en volgens onze mensen zijn we niet van suikergoed en daar hebben ze best gelijk in.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jack.

Zaterdag 22 september 2018

Zwaar bewolkt en net geen storm, maar het scheelt niet veel.
Ook naast de paddocks achter de buitenbak staan grote eiken.In de zomer geven ze veel schaduw en dat is prettig. Maar nu zijn er door de bijna storm erg veel eikels afgevallen. Dus nu is er toch werk aan de winkel voor onze mensen. Eikels rapen. Of je het nu leuk vindt of niet.En ze vinden er genoeg.

Eikels

Vrijdag 21 september 2018

Zwaar bewolkt en heel veel wind.
Inmiddels is Hans bezig om wat verfklusjes af te maken. De nieuwe deur bij de binnenbak, die al de hele zomer in de grondverf had gestaan heeft nu weer de groene kleur, die erop hoort. Beter laat dan nooit...en mooi op tijd voor de winter

Schilderen

Donderdag 20 september 2018

Wisselend bewolkt , veel wind, nog wel 23 graden.
Er is deze week weer een spoedcursusmens. Altijd leuk.Als ze komen voelen ze zich duidelijk een kat in een vreemd pakhuis, maar al heel gauw is dat veranderd en horen ze er gewoon bij. En het blijkt iedere keer weer, dat je in een weekje hier heel erg veel wijzer kunt worden en bovendien onverwacht snel leert hoe je comfortabel op ons kunt rijden.Okkie, Toet en Pleasure zijn tenminste heel tevreden met de vorderingen deze week.

Woensdag 19 september 2018

Veel zon, 25 graden.
Het lijkt nog steeds hoogzomer en raadt eens wat ...We zijn een paar dagen geleden toch weer de wei ingegaan. Maar wel weer met mondjesmaat. Opnieuw schijnt er te veel suiker in het gras te zitten na de lange periode van veel zon en geen groei Daarom moeten we weer van voren af aan beginnen met een half uurtje per persoon. Maar ik zeg maar zo "íets is beter dan niets." Er schijnt nog een probleem te zijn.De grote eikebomen naast 4 van de weiden hebben al een vracht eikels laten vallen. Normaal gebeurt dat pas als onze weidetijd voorbij is en heeft niemand er last van , maar nu zorgt het ervoor, dat we er niet in mogen. De nensen  doen op het ogenblik ook nog niets aan weghalen, omdat er nog een heleboel eikels aan de bomen zit en ze niet zitten te wachten op dubbel werk. Jammer hoor...

Buiten lopen

Dinsdag 18 september 2018

Zon en , niet te geloven in deze tijd van het jaar, 28 graden. Wel heel veel wind.
De logeerhonden Otis, Gemma en Millie zijn alweer helemaal ingeburgerd. Als ze met Lisa ,ons eigen hondje en Toby, de hond van hulpmens Margriet allemaal tegelijk op het plein rondhollen is het een gezellige boel. En ze willen dan ook nog wel even met zijn allen netjes stil gaan zitten om beeldschoon op de foto te komen.

Honden

Maandag 17 september 2018

Wisselend bewolkt, weinig wind. 24 graden.
Hallo, ik ben er weer. Orlando is de naam en ik woon sinds onheugelijke tijden in de grote stal met aan de ene kant de zadelkamer en aan de andere kant momenteel Coen. Eerst stond Misty, mijn medepensionado en weidemaatje naast mij. Maar Coen, die verderop naast Calimero stond, maakte daar te vaak ruzie. Dus hebben ze nu Coen naast mij gezet en Misty naast Calimero. En nu is de rust weer hersteld. Soms is het een beetje zoeken naar de goede klik tussen naast elkaar woners, die door de tralies en openstaande bovendeuren veel contact kunnen hebben. Dat is op zich natuurlijk hartstikke fijn, maar het kan ook verkeerd uitpakken.Wij paarden zijn wat dat betreft net mensen. De ene ligt je beter dan de andere. Wat natuurlijk niet wil zeggen, dat er met een van beiden iets mis is.

Zondag 16 september 2018

Licht bewolkt. 20 graden.
Ik ben lekker op buitenrit geweest en zag tot mijn vreugde, dat het hele landschap weer veel groener is geworden. Zou het dan toch nog wat worden met in de wei gaan ???
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 15 september 2018

Droog, beetje wind, 18 graden.
Onze mensen zijn inmiddels heelhuids terug gekomen van hun "schoolreisje"en nu is het weer zaak om acte de presence te geven in een plaats Houten.Een van onze rijkinderen, die de kwartfinale van de zitcompetitie in Zwolle had overleefd mocht daar vandaag meedoen aan de halve finale. Daar deden 10 kinderen uit het hele land mee in haar leeftijdsgroep en hoewel ze net niet door mocht naar de finale hoort ze lekker toch bij de 10 besten. En daar mag ze best trots op zijn.

Vrijdag 14 september 2018

Wisselend bewolkt, droog en 18 graden.
Vanmorgen stond er weer een groepje blinde en heel erg slecht ziende mensen van het Looerf voor de deur.Deze mensen hebben dan een weekje een soort overlevingstoer en gaan allerlei moeilijke dingen doen, die ze normaal niet kunnen. En hoe leuk is het dan als blijkt, dat er toch nog wel veel mogelijk is.Deze groepen komen hier al heel wat jaartjes en het lukt bijna altijd om die nietsvermoedende mensen toch op het paard te krijgen. En leuk, dat ze het dan vinden.!! Dit is echt een leuk klusje voor ons.Als ze hier dan klaar zijn gaan ze door naar een volgende uitdaging. Ik hoorde hun leidingmensen praten over abseilen. Dat schijnt, dat je dan met alleen een lang touw van iets hoogs naar beneden moet zien te komen.. Ik ben zo blij, dat ik niet hoef !

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement