Het Dagboek

In september 2006 hebben de medewerkers (de paarden en pony's) van manege Stal de Eik bedacht, dat het leuk zou zijn om jullie door een dagboek op de hoogte te houden van wat hier dagelijks zoal gebeurt. Voor diegenen die nu pas voor het eerst dit dagboek gaan lezen is het handig om eerst het volgende stukje te lezen, omdat je dan weet wie er hier allemaal rondlopen en in welke functie.

Sandra en Ingrid zijn de eigenaren. Sandra, haar man Remco en zoontje Bart wonen in het ene stuk van de boerderij en Ingrid, haar moeder woont in het andere gedeelte met haar man Theo. Verder zijn er Margriet, Lisa, Twan, Arjen, Ingrid en Janet. Er is er altijd wel één op het terrein aanwezig. Zij doen alle werkjes die hier gedaan moeten worden van het uitmesten van de stallen, het geven van de rijlessen (gediplomeerd uiteraard) en het rijden van de paarden die hier in training staan. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor Sandra en Ingrid.  Verder is er meestal wel een stagiaire, als hij niet slaapt loopt er een kat (Dikkie Dik) en een jonge hond (Lisa).

Wij, de paarden en pony's van Stal de Eik, hopen iedereen die hier niet dagelijks komt, of kan komen, op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen en gebeurtenissen op dit leuke bedrijf.

Zondag 18 november 2018

Opnieuw de hele dag stralend weer.
Ik sprak vanmiddag de nieuwe gastpony. Hij vertelde , dat hij Vincent heet en dat hij, voordat hij hier kwam met zijn vroegere mens veel dressuurwedstrijden had gereden tot internationaal aan toe. Knap he ! Zijn nieuwe rijkinderen zullen dus wel veel van hem kunnen leren .
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 17 november 2018

Vannacht vorst, maar in de zon zeker 10 graden . Toch gaat het zo langzamerhand wat winterser aanvoelen. Van mij mag het nog wel een poosje zo blijven. De zonsopkomsten iedere morgen zien er ook prachtig uit.

Zonsopkomst

Vrijdag 16 november 2018

Hele dag zon en toch niet warm.
Eind van de middag kwam er een vreemd rolhok het plein op en daar stapte een leuke pony uit.Het blijkt een tijdelijke gastpony te zijn, die hier komt wonen totdat zijn eigen stal bij het huis van zijn mensen klaar is.Ik hoorde , dat hij gaat wonen in een stal bij de binnenbak naast Amber.

Donderdag 15 november 2018

Eerst mistig, later zon. opeens een heel stuk kouder. 5 graden.
Wij zijn allemaal wel een beetje jaloers op Sil.Die heeft het tegenwoordig goed voor elkaar. Als er mensen van ergens anders vandaan, die hier geregeld komen buitenrijden , komen, vragen ze altijd het eerste naar Sil. De bofkont. Niet verkeerd vindt hij zelf en zei "zo zie je maar , wat het oplevert als je te boek staat als bomproof op buitenrit." Wie de schoen past trekt hem aan.

Woensdag 14 november 2018

Wisselend bewolkt en 12 graden.
We hebben een mailtje gekregen van onze vakantievierende mensen en ze hebben het goed naar hun zin.Een poosje niets doen is voor hen ook wel eens leuk, want normaal komt daar hier niet zoveel van.

vakantie

Dinsdag 13 november 2018

Veel zon en ook veel wind. Nog steeds helemaal niet koud.
Hondje Lisa vindt het aan de ene kant niet leuk , dat haar mensen weg zijn, maar aan de andere kant is een weekje heel veel honden in huis om mee te spelen ook wel eens leuk.Die gepensioneerde blindengeleide - en hulphonden zijn gelukkig nog best in voor een potje stoeien.

Hondenknoedel

Maandag 12 november 2018

Hele dag regen en niet koud. 12 graden.
Ik ben Coen en woon in de grote stal naast Misty en Orlando. Soms waan ik me in een bejaardenhuis, want beide buren hebben al langer pensioen. Ik gelukkig niet , want ik vind werken nog steeds heel leuk.
Vanmorgen kreeg ik echt een verrassing.Stapt daar gewoon mijn vroegere mens de stal in en vertelt, dat ze hier een week blijft werken als stagiairemens. Is dat even leuk !!! Zij heeft met mij heel wat wedstrijden gereden en ik ben heel blij, dat ze me hiernaartoe heeft gebracht toen ze niet meer genoeg tijd voor mij had. Je weet tenslotte als pony maar nooit waar je in zo'n geval terecht zal komen en ik denk , dat ik hier wel oud zal mogen worden.

Zondag 11 november 2018

Wisselend bewolkt en geregeld buien.
Okkie en Bill hebben zich vermaakt met een verjaardagsfeestje van een van onze rijkinderen. Altijd een leuke afwisseling op een zondag, dat er niets te beleven valt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Zaterdag 10 november 2018

Soms droog, soms nat en heel veel wind.
Okkie vertelde vanmorgen , dat hij had gezien , dat Remco het mensenrolhok aan het volstoppen was, dat Sandra overal en nergens rondliep om nog van alles te regelen (wat ze allang geregeld had ) en dat Bart opgewonden rondsprong , omdat hij in een vliegdoos zou gaan. Ze gaan dus duidelijk met vakantie.Nu had ik dat al wel verwacht toen gisteren Enide, Jeroen, Adair, Lukar en dit keer maar 3 honden waren aangekomen. Dat was dus geen gezelligheidsbezoekje, maar het arriveren van het oppasteam. Gezellig en vertrouwd, zoals al een jaartje of 10 twee keer per jaar. En je houd het niet voor mogelijk...Toen ze vertrokken waren zijn ze niet 1 keer teruggekomen , omdat ze wat vergeten waren en ze waren allang om de hoek verdwenen en Sandra had nog steeds niet gebeld. Zou het wel goed met ze gaan ? Maar we wensen hen natuurlijk een heel fijne vakantie.

Vrijdag 9 november 2018

Eerst zon, later bewolkt.
Een van onze vrijwilligershulpmensen is al een tijdje  bezig met het opknappen van de spuitplaats hier en de W.C. Ze is druk aan het verven en je kunt al goed zien, dat het er mooi van opknapt.

Schilderen Schilderen

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement