Het Dagboek

Dinsdag 1 augustus 2017

Eerst zon,later bewolkt. 24 graden.
Lisa, het nieuwe hondje, heeft tegenwoordig af en toe een speelmakkertje.De mensen van Guusje hebben laatst een klein zwart joekeltje aangeschaft, dat Roxy blijkt te heten.Als die mee mag hiernaartoe is het meteen een feestje van rennen, uit de bocht vliegen, ondersteboven vallen enz. enz. Wel een beetje jammer, dat die Roxy, als zijnde een labrador, veel groter zal worden dan onze Lisa. Lisa zelf ziet geen probleem zegt ze, want lol trappen kun je met iedere formaat en gelijk heeft ze.

Lisa Lisa Lisa

Maandag 31 juli 2017

Zonnig en droog, veel wind.
Ik ben Okkie en sinds DP vertrokken is, met pensioen weten jullie nog wel,woon ik op haar plaats in de sterstal samen met Melli, Toet en Guusje. Gelukkig heeft Melli daar toestemming voor gegeven. Die dame wil nu een keer niet samenwonen met iedereen. Als onze mensen per ongeluk iemand neerzetten. die haar niet bevalt slaat ze net zolang tegen de deur en de muren totdat de boodschap is overgekomen en het betreffende dier weer is weg gehaald. Maar ik ben in genade aangenomen en ik heb het hier best naar mijn zin.

Zondag 30 juli 2017

Veel regen, veel wolken, beetje zon en veel te veel wind.
Murphy, Okkie en Coen hebben een buitenritje gemaakt.De rest heeft alleen maar gerelaxt in weiden en paddocks.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zaterdag 29 juli 2017

Vandaag zagen we weer bekende gezichten van rijkinderen en rijmensen, die hier iedere week komen. Maar het is toch anders dan anders. Veel vaste zaterdagmensen zijn met vakantie , oftewel ergens anders.Maar op hun plaatsen rijden nu degenen, die (nog) niet weg zijn en juist wel graag willen rijden. Goed geregeld toch..Iedereen blij en wij passen ons wel aan.

Vrijdag 28 juli 2017

Wisselend bewolkt en droog.
En het is alweer de laatste dag van het eerste kamp. De tent wordt leeg gehaald en iedereen is op zoek naar van alles en nog wat.Hopelijk blijft er, als iedereen weg is, niets meer van over. Zou leuk zijn. "....en heel onwaarschijnlijk "zei overbuurman Orlando.En hij zal het, met zijn meer dan 22 jaar ervaring met onze ponykampen, wel weten, denk ik.

Kamp einde

Donderdag 27 juli 2017

Wisselen bewolkt, langzamerhand wel weer erg droog overal.
Het graan op "ons" crossveld hier achter doet het inmiddels goed en begint al te rijpen.We zijn allemaal benieuwd wanneer het geoogst zal worden en vooral naar wat er daarna weer op zal komen als vanggewas.Die leuke gele bloemetjes, mosterdkruid of zoiets, die er in het verleden al eens zijn gezaaid , stonden erg leuk in de cross. Echt iets om nog eens te doen. Zou dat kunnen lief buurboermens ???Al vast bedankt !!!
Vandaag was ook een fotoshoot. Tommy was voor die gelegenheid een beetje van kleur veranderd. Je kunt het mooi vinden of niet, maar het kan er echt allemaal weer af. Dit laatste ter geruststelling van zijn eigen mens, voordat die van schrik uit zijn vaardoos ergens ver weg valt.

Mosterdkruid Juulke met Tommie

woensdag 26 juli 2017

Wisselend bewolkt, droog, 22 graden.
Herman , ons hoefsmidmens, schijnt met vakantie te zijn. Dat is iets wat hij eigenlijk liever niet moet doen, want we kunnen hem niet missen . Sunshine en Calimero hadden plotseling losse ijzers en konden niet meer meedoen met alle leuke activiteiten. Maar een zekere Antoni, die het vak van Herman heeft geleerd, was zo aardig om voor hem in te springen en onze medewerkers weer mobiel te maken.Heel fijn en reuze bedankt....!!!

Dinsdag 25 juli 2017

Wisselend bewolkt, droog, 22 graden.
Gisteren is de groep kinderen van het eerste ponykamp gearriveerd.Dat gaat een gezellig druk weekje worden !! Mijn buren en ik zijn inmiddels voorzien van een verzorgkind en we worden zowat kaal gepoetst. Best heel leuk, al die aandacht. Ze zijn meteen ook aan het werk gezet, want onze hooinetten moeten worden gevuld en dat moet je voor je verzorgpaard natuurlijk wel zelf doen.

Start ponykamp

maandag 24 juli 2017

Droog, wisselend bewolkt.
Ik ben BB en woon in de grote stal in de laatste stal rechts naast Toby en tegenover Orlando en Enjoy.Dit is de grootste box hier en is voorzien van een raampje met uitzicht op de huiskamer van Sandra c.s. Vandaar. dat ik nog wel eens wat opvang van wat daar wordt besproken. Ze noemen me dan ook het wandelend nieuwsbladpaard.

Zondag 23 juli 2017

's Nachts veel regen en overdag vaker droog dan nat.Veel ( te veel) wind.
Morgen begint het eerste ponykamp Leuk, leuk... Er komen altijd ook rijkinderen, die al eerder zijn geweest en het is altijd weer verbazingwekkend hoe groot rijkinderen, die je een jaar niet hebt gezien, in dat ene jaar zijn geworden.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB.

Pagina: «  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits