Het Dagboek

Woensdag 1 november 2017

Saai herfstweer. Somber en windstil.
De kastanjeboom midden op het plein is inmiddels kaal, terwijl alle andere bomen ( eiken, maar ook kastanjes) nog vol in het blad zitten. En het gekke is, dat dat ieder najaar zo gaat. In het voorjaar is de volgorde precies omgekeerd en zijn alle andere bomen nog kaal, terwijl dezelfde kastanje al propvol blad zit. En zo hebben ze toch allemaal ongeveer even lang bladeren.

Dinsdag 31 oktober 2017

Wisselend bewolkt. Droog 13 graden.
Inmiddels loopt de Albert Heijn sportactie ook nog steeds en een paar dagen geleden heeft zich de winnares gemeld, die in een winkel ergens in Deventer onze 4 kwijt geraakte medewerkers heeft opgespoord. Ze heeft als beloning een gratis les op Okkie gehad en ik geloof, dat ze het heel leuk heeft gevonden.

Buitenbak

Maandag 30 oktober 2017

Droog, zonnig en weinig wind.
Ik heet Aris en woon naast Sil in een silostal.
De crossopruimmensen hadden vandaag prima weer . Het opbouwen is een boel werk, maar het opruimen mag er ook zijn...Niet te geloven hoeveel troep zo'n wedstrijd veroorzaakt.Maar de deelnemers krijgen een groot compliment. De opruimmensen zijn al overal geweest en ik hoorde , dat er ,op een verdwaald blikje na, nergens op het hele traject afval is gevonden . Dat is applaus waard. Het was van tevoren wel vriendelijk verzocht om geen troep weg te gooien, maar ja, het moet dan nog wel worden uitgevoerd. Namens onze mensen...Bedankt. Het zorgt , dat we de landeigenaren ook volgend jaar weer gewoon kunnen vragen om hun land te mogen gebruiken.

Zondag 29 oktober 2017

'sNachts storm, maar overdag gelukkig alleen maar veel wind. Heel af en toe een buitje en ook een zonnetje op zijn tijd. Echt goed crossweer hoorde ik zeggen.
Iki heb vandaag mijn ogen uit gekeken. Het weiland van de boerbuur stond propvol met rolhokken met daarin veel paarden en pony's overal vandaan. Ze schenen een ding gemeen te hebben. Heel veel ervan kwamen bepaald niet voor de eerste keer en waren een soort van vaste klant.Leuk toch.Altijd fijn als je iets organiseert en de deelnemers hebben het naar hun zin.Onze mensen waren ook heel tevreden, want zoals gewoonlijk  is alles en iedereen weer heel gebleven en dat is het belangrijkste.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Cross Cross

Cross

Zaterdag 28 oktober 2017

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Ik had van de anderen al veel gehoord over de kindercross, maar ik wist niet, dat het zo leuk zou zijn.Eerst ging ik een paar keer rond met beginnertjes en werd ik vastgehouden. Een prima opwarmertje.Het werd echt super gaaf toen ik met een meer gevorderd kind helemaal alleen door het terrein mocht. Het eerste stuk door het bos was leuk, maar toen ik het open veld op kwam en al die ruimte voor me zag ben ik helemaal los gegaan . Hoezo alleen maar draven ? Dat ging toch echt niet snel genoeg. Het voermens zei, dat ze me in de stijl van hondje Liza langs had zien komen.Een lichtbruine streep dus.. Maar ja. Dat scheen toch eigenlijk niet de bedoeling te zijn en verder hebben ze me dan toch maar weer vastgehouden.Veiligheid komt eerst zeiden ze. Flauw hoor...Maar leuk was het.Dat neemt niemand mij meer af!

Korte cross

Vrijdag 27 oktober 2017

Droog en winderig.
Vandaag opnieuw een kampdag. Het is tenslotte nog steeds vakantie en dan is het best leuk voor rijkinderen om hier een dagje daarvan door te komen brengen. Hun ouders kunnen dan met een gerust hart naar hun werk. Ook niet verkeerd !

ponykamp

Donderdag 26 oktober 2017

Bewolkt en droog. 13 graden.
Vanmiddag ben ik even verhuisd van de nieuwe stal naar een binnenbakstal. Er bleek namelijk een pony van ver een paar dagen te komen logeren , omdat hij mee ging doen met onze cross. Zijn mensen, hij heet Bailey, wilden er meteen een klein vakantietje van maken.Goed plan toch...!
De crossbouwers zijn bezig om de laatste hand aan de hindernissen te leggen. Lisa vindt het erg leuk om overal dwars door en overheen te scheuren. Ze ziet er dan ook aan het eind bepaald niet meer uit om door een ringetje te halen. Maar de paardenspuitplaats is een goede oplossing. Iedere keer weer mag ze daar onder de douche en ze snapt echt niet waarom ze met haar modderpootjes niet haar huis in mag. Gelukkig is het water lekker warm, dus ze overleeft het wel.

Lisa

Woensdag 25 oktober 2017

Af en toe een bui, gelukkig meestal droog
Ik hoorde, dat onze mensen ieder moment naar iets, dat ze buienradar noemen, loerden om te weten te komen wat voor weer het zaterdag en zondag zal worden. Eerst snapte ik echt niet waarom ze zich  zo druk maakten over een weekend, dat er nog niet was.Maar ik begreep van de anderen, dat ze zich zorgen maakten of het weer veel zou gaan regenen, vooral de dagen er voor.Het schijnt, dat ze ieder jaar het laatste weekend van oktober een kindercross en een recreantencross houden en dat er ieder jaar hard wordt geduimd, dat het weer mee zal werken . Als het namelijk erg veel regent wordt het terrein te glad en kan het niet doorgaan. En dat is iedere jaar weer even spannend. Maar volgens mij zijn de vooruitzichten niet slecht dit jaar en daar ben ik blij mee. Ik mag namelijk meedoen. Leuk ,leuk.Ik kan niet wachten.

Dinsdag 24 oktober 2017

Wisselend bewolkt. 17 graden.
Gisterenochtend kwam er opeens een hele ploeg rijkinderen het erf op. Ik hoorde van de anderen, dat het nu hier ook vakantie was en dat deze kinderen de hele dag hier kwamen om te rijden, te spelen en iets te leren. Ze noemen dat hier een kampdag. Lijkt me leuk...Ik mag vast ook wel meedoen.

Maandag 23 oktober 2017

Af en toe een bui en 15 graden.
Ik ben Coen en woon hier nog niet zo lang. Op het ogenblik sta ik in de nieuwe stal meteen links naast de spuitstal.
Ik ben vroeger van een rijkind geweest en woonde ergens anders. Maar het ging zoals zo vaak. Het rijkind groeide alsmaar door en dat kon ik natuurlijk niet bijhouden. Ze kreeg het bovendien steeds drukker met school en andere dingen en uiteindelijk was ik zo'n beetje werkeloos. En omdat ik het juist heel leuk vind om allerlei verschillende werkjes te doen, was ik heel blij, dat ik hier weer gewoon aan de gang mocht gaan. En dat ook nog met een stel leuke collega's. Niemand hoort mij mopperen.

Pagina: «  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits