Het Dagboek

Woensdag 31 januari 2018

Hele dag zware regenbuien en veel wind.
Vanmiddag is er een nieuwe vracht krullen gekomen, maar dit keer waren onze mensen niet blij met het chauffeursmens. En dat is heel zacht uitgedrukt.Een volle container past normaal precies in het krullenhok. Dat is dan : dak omhoog, deuren opzij, krullenrolhok achteruit naar binnen, bak omhoog, krullen vallen in het hok, krullenrolhok leeg weer naar voren, dak weer naar beneden, deuren dicht en dag chauffeursmens.Maar nu heeft dat mens het gepresteerd om de halve lading voor het hok te laten vallen en toen wel : dag chauffeursmens...Sandra en Twan zijn knarsetandend uren bezig geweest om dat spul allemaal weer onder dak te krijgen. De enige mazzel was het die tijd net niet regende.Zodra ze de deuren eindelijk weer dicht hadden begon het meteen weer te stortregenen.

houtvezel houtvezel

Dinsdag 30 januari 2018

Veel zon en weinig wind. Voorjaar ??? Vannacht een prachtige volle maan.
Guusjes oog wordt nog steeds 6 keer per dag behandeld. Ik vroeg of ze al verschil zag. maar ze zei, dat ze voordat het plekje ontdekt was geen last had gehad en nu ook niet. Over een paar dagen moet ze naar de dierenkliniek om er daar nog eens heel goed naar te laten kijken. Ze hoopt, dat dan zal blijken dat het over is, want ze heeft het helemaal gehad met dat voortdurende gepruts aan haar hoofd.

Maandag 29 januari 2018

Wisselend bewolkt en droog.
Ik ben Toet, buurvrouw van Okkie ,Guusje en Melli in de sterstal.Ik woon hier al een tijdje, maar zwerf ook wel eens tijdelijk naar een andere stal als dat om de een of andere reden beter uitkomt.
Ik zag vanmorgen , dat Hans druk bezig was om de grote larixboom, die al een tijdje dood was , en vreemd genoeg tijdens de storm in tegenstelling tot zijn wel gezonde buurman gewoon is blijven staan, nu toch ook maar weg te halen.Ook dat is een behoorlijke klus.Ik hoorde zeggen, dat hij van de stam een bankje wilde maken. Ben benieuwd !

Boom Boom

Zondag 28 januari 2018

Af en toe een buitje, maar het kon slechter.
´s Morgens werd het tweede deel van de wedstrijd  afgewerkt.Helaas nog steeds zonder mij... Ik zag wel, dat het een gezellige boel was in de kantine en op het plein en dat is het voornaamste.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 27 januari 2018

Droog, beetje wind, nog steeds niet kopud.
Overdag waren er gewoon lessen en vanaf 5 uur begon het eerste deel van de eerste wedstrijd van de dressuurcompetitie. En weten jullie wat ? Helemaal niemand heeft mij dit keer uitgekozen om mee te doen. Flauw hoor. Ik kan het niet uitstaan. Maar misschien volgende keer beter.

Vrijdag 26 januari 2018

Wisselend bewolkt en veel wind.
Ik heb er een leuk klusje bij. Bart, het zoontje van Sandra,die ponyrijden tot nu toe maar niks vond ,heeft plotseling het licht gezien. Hij heeft ontdekt, dat ponyrijden eigenlijk best leuk is en dat doet hij dan het liefste op zijn favoriete pony. En dat ben ik dus. Nu is het natuurlijk voor mij zaak om te zorgen, dat hij het ook leuk blijft vinden. Onverwachte sprintjes trekken is er dus voorlopig niet bij.Nou ja, ik doe mijn best. meer kun je niet doen.

Bart

Donderdag 25 januari 2018

´s Nachts droog , overdag nat. Andersom was leuker geweest.
Gisteren heeft overbuurvrouw Guusje bezoek gehad van het dierenartsmens.Haar mens had een raar vlekje in haar oog gezien en wilde graag weten wat dat was. Want je weet maar nooit...Het dierenartsmens heeft met alle verstand gekeken en er ook een foto van gemaakt maar kon er ook geen chocola van maken. Ze had namelijk nog nooit zoiets gezien.´Dat heb ik weer,`zei Guusje.Ik vroeg of ze er last van had, maar dat was niet zo zei ze. In ieder geval hebben ze nu bedacht, dat er 6 keer per dag iets, ze noemen het caf, in dat oog gesmeerd moet worden en ze willen kijken of dat misschien zou helpen.Als dat niet zo is zou er een foto naar een professormens ergens in Amerika worden gestuurd om om raad te vragen. Wat een gedoe , zei Guusje mismoedig en keek niet blij toen ze alweer een van onze mensen zag naderen met de oogsmeertube in haar hand.

Oog

Woensdag 24 januari 2018

Herfstachtig.
Het dak van de binnenbak, dat provisorisch gerepareerd is, blijkt inmiddels behoorlijk te lekken als het hard regent. Dat ontstaan er gladde plekken waar wij makkelijk over kunnen uitglijden. Onze mensen zetten daar dus pionnen en 's nachts emmers onder om zo min mogelijk water op de grond te laten komen. De platen, die nodig zijn voor echt herstel schijnen besteld te zijn, maar het schiet niet op met de levering. Heel vervelend, maar er zijn natuurlijk erger dingen."Zoals ??"vroeg Toet.Nou, zoals bijvoorbeeld helemaal geen dak meer. Dat is sommige andere maneges overkomen en dat is echt niet grappig.

gladheid

Dinsdag 23 januari 2018

Wisselend bewolkt en af en toe een bui.
Het is nog helemaal niet winters. Je hoort de vogels elkaar toeroepen, dat het hoog tijd wordt om eieren te gaan leggen. Nou, dat lijkt me toch een heel slecht plan. Als dan die arme babyvogeltjes uit het ei komen zijn er vast nog geen insecten , die ze kunnen eten. En wat dan...? Nee hoor vogels.Hou er alstjeblieft jullie verstand bij.Het is winter en dat blijft het ook nog wel een tijdje. Of we dat nu leuk vinden of niet.

Maandag 22 januari 2018

Weinig wind, meestal droog. 8 graden.
Hallo, ik ben Okkie en woon in de sterstal naast Toet en tegenover Guusje en Melli.
De schade van de storm vorige week is overal nog te zien. De gevallen larix is in grote lijnen wel verdwenen, maar er is nog genoeg, dat moet worden afgevoerd.Ik weet nog goed hoe ik toen in de paddock stond en zowat er uit werd geblazen. Niet normaal meer !!!Hopelijk hebben we dit soort narigheid voorlopig gehad.

Pagina: «  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits