Het Dagboek

Vrijdag 10 augustus 2018

Er is hier geen noodweer geweest en de temperatuur is ineens een stuk prettiger. 22 graden ! Super.
Het was alweer de laatste dag van dit ponykamp. Alles werd weer opgeruimd.En Misty, die altijd al voorgetrokken wordt en mag wat niemand van ons mag, mocht waarachtig helpen om de tafel schoon te maken. Dat had ik ook wel gewild, maar ja, ik heb nog geen pensioen en verschil moet er zijn.
 's Middags kwamen de ophalers nog even kijken naar voltige, dressuur en springen en nadat iedereen al zijn spullen bij elkaar had gezocht , werd de thuisreis weer aanvaard. Ze zullen vannacht vast wel lekker slapen, want ze hebben meer dan genoeg gezonde buitenlucht gehad.

Ponykamp
 Onze Pjotr kwam vanmiddag ook weer thuis. Hij was nu een stuk minder te spreken over zijn verblijf in Hellendoorn. Ze hadden hem daar lek geprikt en hebben toen bloed van hem afgepakt. En hij heeft geen idee waar dat nu weer goed voor was. Bovendien heeft hij in een box moeten slapen, waar je helemaal geen buren kon zien.Helemaal niet gezellig. Nou ja , het is weer gebeurt. "Hopelijk hebben ze niet nog meer onprettige verassingen voor me in petto,"zei hij somber. En daar zou ik geen hand voor in het vuur durven te steken.Maar misschien valt het mee.

Pjotr

Donderdag 9 augustus 2018

Bewolkt, veel wind en 's middags een uurtje regen. Hiep hiep hoera
Maar ik hoorde wel zeggen, dat er misschien wel heel erg veel wind en ook heeeeel erg veel regen in aantocht was.Onze mensen hebben in ieder geval de grote tent nog eens extra vastgezet. Nu maar hopen, dat die buienradar weer eens heeft overdreven
Pjotr is vandaag alweer naar de dierenkliniek gegaan en weet je wat... Ik hoorde, dat hij een nachtje daar moet blijven. Dat gaat hij vast niet leuk vinden.

Woensdag 8 augustus 2018

Warm, droog, 28 graden.
Gisteren is Pjotr naar de dierenkliniek geweest. Hij stapte vrolijk in het rolhok en kwam na een tijdje ook vrolijk weer terug.Ze hadden volgens hem niets engs gedaan. Alleen maar een beetje geprutst met een apparaat , dat foto's van zijn voorbenen maakte.Hij is namelijk al een tijdje een beetje kreupel. Zo'n klein beetje , dat je het, als je er niet speciaal op lette,  niet eens zag. Maar zijn mens , dat hem al een jaartje of 21 kent ,had het wel door en wilde weten wat er aan de hand was.Nou, ze schijnen het te hebben ontdekt.Het klonk als een beetje artrose aan de kroongewrichten. Nooit van gehoord, maar je bent nooit te oud om te leren.Pjotr zei , dat hij niet had meegekregen of en wat ze er aan zouden gaan doen. De tijd zal het leren.

Dinsdag 7 augustus 2018

Plotseling weer bloedheet. Wel 36 graden !!
De kinderen van het ponykamp zijn vanmiddag maar naar het zwembad vertrokken, want voor rijden was het echt veel te warm. Zelfs de buitenrit, die voor vanavond was afgesproken met eigen rijmensen is afgezegd.
Toen ze goed en wel weg waren keek ik uit mijn buitenluik en zag, dat Bart verbaasd stond te kijken naar de ouwe blauwe, die op de parkeerplaats stond Hij liep weg en kwam al gauw terug met een van onze mensen . Samen stelden ze vast, dat het brave ding helemaal scheef hing , omdat een van die hele grote banden lek en plat was. En dat was natuurlijk helemaal niet grappig. De ouwe blauwe is namelijk minstens twee keer per dag aan de beurt om de nieuwe buitenbak vast te rijden, nadat er weer een plens water overheen is gegooid. Zonder dat zou er al gauw niet meer in te rijden zijn, omdat het inklinken nog lang niet klaar is.
Gelukkig wist het buurboermens een mens, dat heel goed is in het repareren van hele grote banden. Die is dus gebeld en hij was zo aardig om meteen te komen.En raadt eens wat  ! Hij heeft dat wiel er af gesloopt, mee naar huis genomen, en binnen een paar uur was hij weer terug met de geplakte band. Ta da...Alsof het ding nooit ongelukkig scheef had gehangen. Het kon meteen weer aan het werk. Heel hartelijk bedankt voor deze super service

Trekker Trekker

Maandag 6 augustus 2018

Wisselend bewolkt. Nog steeds 30 graden.
Hallo, ik heet Pleasure en woon hier nog niet zo lang in de nieuwe stal naast Jack en tegenover Toy en Trofee.Ik heb vroeger met mijn eerste mens veel wedstrijden gereden. Dat was een leuke tijd.Toen zij geen tijd meer had om genoeg aandacht aan mij te besteden heeft ze mij verkocht aan een ander mens.Dat mens had zich vast voorgenomen om veel met mij aan de gang te gaan. Buitenritjes enz. enz.Maar helaas...Ook dit mens had wel heel goede plannen, maar al gauw bleek , dat ze zich toch nogal had verkeken op haar beschikbare tijd.De praktijk was,dat ik iedere dag met twee pony's in een weitje rondwandelde  en verder niets.Heel erg saai.
Gelukkig had mijn nieuwe mens dat in de gaten en op een goede dag vertelde ze mij, dat ik op proef naar een leuke manege in de buurt mocht om te kijken of ze me daar zouden kunnen gebruiken als medewerker.En zo is het gekomen.Ik vond het van het begin af aan heel gezellig om hier te zijn. en het werk bevalt me ook goed.Het is mijn taak om allerlei verschillende mensen en kinderen te leren steeds beter paard te rijden. Omdat geen van allen in mijn mond trekt of op mijn rug rondbotst is dat heel leuk werk. Dus...laat mij maar mooi hier totdat ik echt aan mijn pensioen toe ben.Ik vermaak me wel. En het leuke is, dat iedereen hier net zo blij is met mij als ik met hen.

Zondag 5 augustus 2018

Zon, 27 graden.

Alleen Trofee had vanmorgen een klein werkje. Verder had iedereen hier ook vakantie.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pleasure.

Zaterdag 4 augustus 2018

Droog, zon, 31 graden.
Nu kun je pas goed merken, dat het vakantietijd is. De meeste van onze vaste rijkinderen en - mensen zijn in geen velden of wegen te bekennen. Ik hoop, dat ze het allemaal reuze naar de zin hebben en vooral, dat ze heelhuids weer terug komen.

Vrijdag 3 augustus 2018

Droog, zon 36 graden.
De ponykampkinderen hebben 's morgens nog een leuke springles gehad , Maar 's middags, toen de ouders kwamen om ze op te halen ,was het echt te warm geworden voor mens en dier om je nog in te spannen. Daarom is er als afscheid een rustig spelletje in de buitenbak gedaan . Niemand had het koud  en iedereen is wel warm, maar gezond, weer naar huis gegaan.

Donderdag 2 augustus 2018

Droog , zon , 34 graden.
En weer hadden de medewerkers een vrije middag en gingen de kampkinderen naar het zwembad. Dat was op dat moment dan ook beslist de beste plek om te zijn.
De buurboer van het bouwland hier achter heeft ook maar zijn sproeiding in werking gezet. En niet een uurtje of zo. Nee hoor de hele dag en de hele nacht. Ik hoop, dat zijn aardappels het gaan redden.

water

Woensdag 1 augustus 2018

Droog, zon , 31 graden.
Ik hoorde Okkie klagen, dat onze mensen zo flauw waren om iedere dag te gaan kijken in de paddock, waar hij meestal staat.Ik vroeg natuurlijk waar ze dan naar keken en waarom dat dat flauw was."Nou,"zei Okkie"Ik ben dol op eikels en vooral op die groene. Naast die fijne schaduwrijke paddock staat een grote eikeboom en ze kijken of die ook eikels heeft laten vallen. Van die lekkere groene, zoals er een heleboel liggen op de grond van de rolhokkenparkeerplaats. Maar helaas ligt er tot nu toe nog niks in de paddock en als ze er wel in gaan vallen zullen ze ze vast weghalen, voordat ik er aan kan beginnen. Jammer, jammer, jammer !!
Okkie heeft kennelijk niet begrepen, dat eikels , en al helemaal groene eikels, heel erg giftig zijn voor ons. Daar schijn je zomaar heel snel aan dood te kunnen gaan, hoe lekker sommigen ze ook vinden. Normaal is het"eikelalarm"pas ergens in de herfst en dan zijn ze meestal bruin. Die zijn net zo goed giftig, maar niet zo erg als deze vroegtijdig gevallen groene dingen. Dat komt allemaal door die idiote droogte heb ik gehoord.Zegt het voort. Let er op, dat je paarden en pony's geen eikels naar binnen krijgen....!!

Eikels

Pagina: «  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement