Het Dagboek

Zondag 22 oktober 2017

Wisselend bewolkt en somber.
Orlando en ik hebben lekker in de springwei gelopen. Onze mensen dachten, dat we bang zouden zijn voor de grote pop, die er nog stond. Maar niks hoor. We hebben gewoon afgesproken dat ding te negeren. En verbaasd, dat onze mensen daarover waren...Lekker puh !
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Sara

Zaterdag 21 oktober 2017

Regenachtig, veel wind en niet koud.
Inmiddels staan er 3 poppen in de springwei en hangt een heel groot spandoek op de hondenkennel.Er is dus 1 ding voor iedereen, die hier ook maar in de buurt komt, duidelijk. Onze Sandra is nu echt 50 jaar. Niets meer aan te doen."Maar ze ziet er nog helemaal niet zo oud uit,"zei Bobby verbaasd. En ik vind, dat hij helemaal gelijk heeft.Wij, alle medewerkers en gastpaarden, feliciteren  haar vanaf deze plaats heel hartelijk en hopen, dat ze nog vele jaren in goede gezondheid haar verjaardag zal kunnen vieren.
En 's avonds was er kennelijk weer een feestje, want er kwamen heel veel mensen naar de kantine Als verrassing werd ook nog een filmpje gedraaid op een scherm in de bak, waarin Sandra op allerlei manieren werd uitgebeeld En kijk...daar was dus de tweede blouse,die kwijr was..Het regende ook nog cadeautjes, dus Sandra kon er niet meer omheen...Ze was jarig !!!
En het was best laat toen de mensen weer uit de kantine kwamen en vrolijk in de nacht verdwenen. Op naar de volgende 50 jaar !

Sara Spandoek Spandoek

Sandra Feest

Vrijdag 20 oktober 2017

Af en toe een bui en een stuk frisser.
Het is vandaag een heel rare dag.Tegen 7 uur 's avonds kwamen de mensen van de carousselgroep de binnenbak in en begonnen los te rijden. Vreemde tijd, want normaal komen ze pas tegen half 9 aan de beurt. En trouwens...Volgens mij komen ze altijd om de week en zijn ze vorige week ook al geweest. Terwijl ik mij daar nog het hoofd over aan het breken was zagen we uit de verte, dat zowat alle hulpmensen ook plotseling waren verschenen, Sandra uit haar huis haalden en mee troonden naar de inmiddels donkere springwei.En ja hoor. Ze waren aan het knutselen geweest en hadden een mooie pop neergezet, die Sandra moest voorstellen. Sandra riep meteen blij verrast "dus daar is mijn lievelingsblouse, die ik kwijt was...Enfin . inmiddels was de carousselgroep klaar voor de voorstelling en iedereen , met Sandra op de eerste rij,kon kijken naar een goed gelukte show.Super..Aan het eind kreeg ze een leuk cadeau en een bos bloemen en iedereen ging lekker een drankje drinken op de goede afloop

Sara Spandoek
 
Vanavond laat wilde ik net gaan slapen toen er vanuit het duister een hele groep buren opdook en in de kantine verdween."Wat is dat nu weer voor een gekkigheid ?"zei buurman Bobby slaapdronken. Maar het bleek al gauw, dat ook al die mensen stiekum in de springwei aan het werk waren geweest om er een pop neer te zetten. "Hoezo pop,"vroeg Pride, die inmiddels ook wakker was geworden. "Waarom moeten er toch poppen in de wei ??" Voor wie het inmiddels nog steeds niet begrepen heeft. Sandra wordt morgen 50 jaar. Dan schijnen de mensen het leuk te vinden om dat aan iedere voorbijganger duidelijk te maken door poppen met grote lappen tekst erbij in de tuin te zetten.Als dat werk af is moet er natuurlijk op gedronken worden en dat  hebben de buren dus in de kantine gedaan.En het was nog lang gezellig....

Caroussel Gezellig

Donderdag 19 oktober 2017

Nog steeds 20 graden en weinig wind.
Het gras is waarachtig nog steeds aan het groeien en het smaakt met de dag lekkerder.

Woensdag 18 oktober 2017

Droog, zonnig en meer dan 20 graden.
Er schijnt weer een vakantie te zijn. Niet hier, maar een eindje verderop. Dat wil dus zeggen, dat onze rijmensen allemaal normaal komen rijden en dat er ook nog toeristmensen tussendoor komen, die de Holterberg graag te paard willen leren kennen.Als ze normaal goed kunnen rijden  is dat geen probleem. maar om dat goed te kunnen inschatten moeten ze eerst een soort kruisverhoor van Sandra doorstaan.Buiten rijden is hartstikke leuk, maar sommige mensen denken, dat ze dat prima kunnen als ze drie keer op een paard hebben gezeten en er toen niet meteen zijn af gevallen. Ze zijn dan oprecht verbaasd als hun buitenrit hier niet door kan gaan en begrijpen al helemaal niet wat het probleem is. Er gaat toch een begeleider mee !!! Vaak eindigen ze dan aan de longe met een beginnersles en snappen na afloop een stuk beter, dat paardrijden geen heksentoer is, maar dat je het wel gewoon moet leren.

Dinsdag 17 oktober 2017

Een heel wazige zon.Inmiddels is bekend hoe dat komt. Er schijnt een hele wolk zand uit de Sahara , een plek verweg, waar alleen maar zand ligt volgens onze zwaluwen,die er ieder jaar twee keer overheen vliegen,voor de zon te zweven. Maar het is wel 23 graden.
Vanmorgen zag ik Toby, de hond van Monique, niet verschijnen en nu ik erover nadenk, monique zelf ook niet .BB vertelde, dat ze had gehoord ,dat Monique een weekje werkvakantie heeft. om samen met Toby te trainen voor iets.Maar wat dat dan precies was had ze ook niet begrepen. Dus als Toby er volgende week weer is zal ik het hem meteen vragen. Iets niet weten irriteert mij altijd mateloos.

Maandag 16 oktober 2017

Weinig wind ,wazig zonnetje, 25 graden.
Hallo, hallo, Ik ben er nog steeds. Misty is de naam. De laatste tijd woon ik samen met Bobby in de duostal meteen links in de nieuwe stal. Heel gezellig en overal met de neus bovenop.
Ik heb al heel wat jaartjes een soort van pensioen en mag tegenwoordig veel van wat de anderen niet mogen. B.v de hele winter niet alleen in de paddocks, maar ook in de wei lopen. Maar de laatste tijd ben ik daar niet meer alleen en heb gezelschap van Orlando. Orlando is weliswaar "pas"29 jaar, maar zijn werktijd zit er ook zo ongeveer op. Omdat onze mensen hebben ontdekt, dat wij samen heel vreet- en ook vreedzaam daar lopen zonder de wei of elkaar te vernielen, gaat dat heel goed.Zo af en toe ik nog wel eens iets nuttigs hoor. Een wandeling met een heel klein mensje op mijn rug of poetspony zijn voor beginnertjes. En ik vind dat dan helemaal leuk.

Zondag 15 oktober 2017

Windstil, zon en 23 graden.
Nog steeds super fijn weer, speciaal voor een bosritje. Ik had de mazzel ,dat er ook een in de planning zat en dat ik mee mocht.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 14 oktober 2017

Windstil, zon en 22 graden.
Toch wel echt een cadeautje dit weer in deze tijd van het jaar.Lekker languit in de paddock liggen alsof het hoogzomer is.

Vrijdag 13 oktober 2017

Ineens zomaar 18 graden.
Ik hoop, dat ze me gauw gaan scheren, want werken met een winterjas bij zomertemperatuur is echt niet fijn.

Pagina: «  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits