Het Dagboek

Zaterdag 22 juli 2017

Wisselend bewolkt, ook veel zon.
Dikkie loopt inmiddels weer als nieuw door de wereld en had er wel een beetje spijt van, dat hij het feit, dat hij pijn had, bijna te lang had proberen te verstoppen.
Gisterenavond hebben Match, Nicky, Tico en Obiku hun beste beentje voorgezet bij het examen voor certificaat 1 en 2 van het ruiterbewijs. En ze zijn allemaal geslaagd (hun rijmensen natuurlijk ook ! ) Goed gedaan, ik kan niet anders zeggen. Nu certificaat 3 nog. Maar dat schijnt pas na de zomervakantie te gaan gebeuren.

Ruiterbewijs Ruiterbewijs

Vrijdag 21 juli 2017

Zon, beetje wind 25 graden.
We zagen vanmiddag, dat onze mensen met een soort doos,gemaakt van ijzeren staven aan kwamen zetten en hoorden, dat ze begonnen te roepen om Dikkie Dik. Ik heb zo'n vermoeden, dat onze Dikkie  toch niet goed genoeg heeft gespeeld, dat hem niets dwars zit.Maar hij zag kennelijk de bui hangen en was plotseling in geen velden of wegen te bekennen. Maar Sandra gaf het zoeken niet op . Uiteindelijk vond ze hem ergens verstopt in het graan achter de grote kinderkamptent. Of hij wilde of niet. Hij werd in de doos gezet en weg waren ze. Toen ze na een hele tijd terug kwamen had hij trouwens helemaal geen praatjes meer, want hij lag voor pampus . Ik hoorde, dat zijn urinebuis bijna helemaal verstopt had gezeten met gruis, waardoor de plas er niet uit kon en hij zichzelf aan het vergiftigen was. En het was kantje boord geweest . Ze hebben het er allemaal net op tijd uit kunnen halen, Eind goed al goed zullen we maar hopen

Donderdag 20 juli 2017

s'Nachts en 's morgens regen. Later droog, bewolkt en winderig.
Ik zag Dikkie Dik langs komen en hij was me toch een potje chagerijnig. Toen ik vroeg wat hem mankeerde zei hij, dat hij pijn in zijn buik had en bijna niet kon plassen. We vonden dat allemaalo heel zielig en zeiden, dat hij naar het dierenartsmens moest. Maar ons is kleinzerig. Hij wilde daar dus niets over horen en wandelde ,omdat er net een van onze mensen langs kweam, zo normaal mogelijk naar buiten. Maar ik wil wedden, dat hij daar niet mee weg gaat komen. Onze mensen hebben de ogen niet in de zak.

Woensdag 19 juli 2017

Plotselin weer heel warm. Meer dan 30 graden.
Gisteren is Lisa ( het nieuwe hondje, niet het hulpmens) naar de kapper geweest. Ze vertelde, dat ze van flink wat haar is verlost en dat is fijn met die warmte.

LisaLisaLisa 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 18 juli 2017

Wisslend bewolkt, droog.
Vanmorgen hebben we DP uitgezwaaid. Ze was uiteraard heel erg benieuwd waar ze naartoe zou gaan en hoewel ze in geen 15 jaar in een rolhok was vervoerd , liep ze er tot verrassing van onze mensen full speed naar binnen. dat scheelde alweer een half uurtje. Die tijd hadden ze namelijk voor het laden uitgetrokken. Maar de reis verder verliep niet zo vlot hoorden we, Niet dat DP, die als een standbeeld stil stond, daar ook maar iets aan kon doen. De wegrepareermensen waren namelijk zo grappig geweest om zowat alle normale mogelijkheden om naar de plaats van bestemming te komen, af te sluiten. Het ritje van normaal een half uurtje maximaal ,ontaarde toen in een kruip door sluip door traject van meer dan een uur. Maar...ze zijn uiteindelijk wel aangekomen en DP mailde, dat het haar daar wel ok. lijkt. Als ze wat gewend is krijgen we uitgebreid verslag heeft ze beloofd.

DP DP

Maandag 17 juli 2017

Droog en zonnig , 22 graden.
Hallo, ik ben White Gold Chap, beter bekend als Bill en ik woon in de grote stal naast mijn vriendje Pjotr, beter bekend als Piet.Ik snap trouwens niet zo goed, wat de mensen bezielt om paarden met hartstikke mooie deftige namen op te zadelen met heel gewone , absoluut niet orginele namen. Misschien  gemakzucht ? Wie het weet mag het zeggen..

Zondag 16 juli 2017

Regen en niet zo'n beetje ook.
Voor het verjaarspartijtje, dat 's morgens gehouden werd was dat gelukkig geen probleem. Bill en Calimero hebben zich best vermaakt en de kinderen ook. De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Verjaardag

Zaterdag 15 juli 2017

Droog , zonnig , 24 graden.
DP is inmiddels een beetje bekomen van de schok ,dat ze ons gaat verlaten en vraagt zich nu af waar ze terecht zal komen. Ze hoopt natuurlijk, dat het daar net zo leuk zal zijn als daar waar onze Kleo tegenwoordig haar dagen slijt. Die mailt tenminste geregeld, dat ze het daar reuze naar de zin heeft. Maar ik ben daar helemaal niet bang voor hoor. Ik hoorde, dat er nog een pony is plus een heeeeel grote wei, waar ze de hele dag in mogen. Dat zal vast wel goed komen.

vrijdag 14 juli 2017

Paar buien. 15 graden.
Ik heb tegenwoordig ook een bijrijdmens en weet je wat ? Die gaat ook met mij naar wedstrijden ergens anders. Mijn eigen mensen gaan dan natuurlijk ook mee, maar dat is meer om te jubelen als ik de blitz maak. Leuk toch...

Donderdag 13 juli 2017

Licht bewolkt, droog, 18 graden.
Overbuurvrouw DP had een heel apart nieuwtje. Ze vertelde , dat ze ons volgende week gaat verlaten. "Krijg nou wat,"zei Toet, die zich bijna verslikte. "Gaan ze je nu na al die jaren verkopen ? Dat zal toch niet waar zijn ?" En dat is gelukkig ook niet waar. Nee hoor...Onze DP mag met pensioen. Onze mensen hebben gemerkt, dat ze niet meer met plezier werkt en zijn blij, dat ze een fijn adres voor haar hebben gevonden, waar ze haar laatste jaren kan doorbrengen als gezelschapsdame voor een pony, die daar nu alleen staat te sippen.Ze moet nog wel even aan de gedachte wennen, maar dat geldt net zo goed voor ons en voor onze mensen.

Pagina: «  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits