Het Dagboek

Donderdag 30 november 2017

Mistig, somber en droog.
Vanmiddag zag ik, dat het rolhok werd klaargezet en dat Coen instapte. Lisa ,het hulpmens ging ook mee. We vroegen ons af waar die zo midden in de week naartoe zouden moeten. Maar toen vele uren later het hele spul weer terug kwam was het gauw duidelijk. Coen liep zowat naast zijn ijzers van trots en Lisa zag er ook heel blij uit. Coen vertelde, dat ze waren geslaagd voor het springexamen, dat Lisa moest doen om het een of andere instructeursdiploma te halen. Allebei gefeliciteerd. Hebben is hebben en krijgen is de kunst....!!!

Woensdag 29 november 2017

Mistig en somber weer. Voor de afwisseling wel droog .2 graden.
Vandaag heb ik toch zoiets aparts beleefd !!! Ik stond gewoon lekker in mijn stal hooi te eten uit mijn net toen er opeens twee onbekende mensen met zwarte gezichten en heel mooie felgekleurde kleren aan ,voor mijn box kwamen staan. Ze stelden zich netjes voor als Piet en Trappedoeli en vroegen of ik hen uit de brand zou willen helpen. Wat was het geval ? Hun mens, Sinterklaas geheten,was op pad met zijn schimmel Amerigo over de daken om kinderen cadeautjes te brengen, toen die domme Amerigo even niet oplette en door een dakpan heen trapte.Hij was meteen stokkreupel. En dat terwijl Sinterklaas nog lang niet klaar was met zijn werk. En omdat ik er bijna net zo uitzie als Amerigo wilden ze mij vragen of ik Amerigo zou willen vervangen. Nou, wat dacht je...Ik ben altijd in voor iets nieuws, dus ik zei meteen ja. Match begon te lachen en zei, dat ze mij nog niet zo gemakkelijk over daken zag lopen. Maar wat die Amerigo kan kan ik vast ook. Dus ik zei, haal die Sinterklaas maar op dan kunnen we meteen vertrekken.Sinterklaas was blij en wilde eerst even hier de kinderen verrassen. Dat was dus een mooie generale repetitie Het was hartstikke leuk en weet je wat ???Niemand heeft mij lekker herkend !

Sinterklaas Sinterklaas

Dinsdag 28 november 2017

Nog meer regen.
Ik kom oorspronkelijk uit Ierland, maar ik heb  best goed nederlands geleerd.Ik begrijp tenminste inmiddels heel goed, dat als het voermens aankomt met de brokkenwagen en zegt "ga weg " ik het beste meteen een stapje terug kan doen in plaats van hebberig te proberen gauw alvast uit de voerschep te snaaien. Als ik namelijk niet meteen aan de kant ga gooit ze het lekkers niet in mijn bak en gaat gewoon weer weg... Voor een lekkerbek als ik hoeft dit niet vaak te gebeuren voordat de boodschap overkomt. En zo zijn het voermens en ik weer dikke vriendjes.

Maandag 27 november 2017

Nog veel meer regen en koud.
Hallo, ik ben Tommy en ik woon al een poosje in een van de silostallen naast Match.Mijn mens zie ik bijna iedere dag, want het is ook een vrijwilligershulpmens en ik heb ook een bijrijdster en dat is ook een vrijwilligershulpmens.Ik hoef me dus nooit te vervelen, want er heeft altijd wel iemand tijd voor mij.Dressuur vindt ik wel leuk, maar springen en vooral crossen is mijn favorite bezigheid. Gelukkig is hier bijna iedere maand wel iets waar we aan mee kunnen doen.

Zondag 26 november 2017

Nog veel meer regen en nog steeds kouder ook. Met moeite 2 graden.
Dat snertweer vonden we vooral heel jammer voor de recreantenclub, die vandaag  een open oefendressuurwedstrijd had georganiseerd, waar iedereen van buiten die daar zin in had aan mocht meedoen.,We zeiden hier tegen elkaar, dat er vast niemand zou komen opdagen. Maar niks hoor. Helemaal niemand heeft afgezegd en ik hoorde, dat ze het een heel gezellige leerzame middag hadden gevonden.

Recreanten wedstrijd
En toen iedereen naar huis was en wij dachten, dat het een rustige avond zou worden voor onze mensen, kwamen er laat in de middag weer een heleboel mensen aangewandeld. Maar nu was er voor ons geen werk aan de winkel, want het waren allemaal vrijwilligers, die hadden geholpen met de cross en ze gingen alleen maar gezellig aan de borrel om de goede afloop te vieren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy

Recreanten wedstrijd

Zaterdag 25 november 2017

Regen en heeeel af en toe droog.
Ik zag Sandra langskomen met het spoedcursusmens en Bill om een klein buitenritje te gaan maken. En wonder boven wonder zijn ze niet eens erg nat geworden.
Later heeft ze nog geleerd hoe je een longeerzweep moet vasthouden en gebruiken. Het was best een merkwaardig gezicht om een mens serieus bezig te zien om een garagedeur te longeren.

spoedcursist

Vrijdag 24 november 2017

Veel buien. Erg jammer. Alles begon net zo lekker op te drogen.
Als ik uit mijn ene buitenluik kijk zie ik grooote waterplassen, als ik uit mijn andere buitenluik kijk zie ik grooooooote waterplassen. Maar er komt vast wel weer een tijd, dat het allemaal weg is , want het is nog nooit anders geweest. Voor je het weet klaagt weer iedereen,dat het veel te droog is en dat er nodig regen moet komen. Dan is de cirkel weer rond. "Maar in dit geval mogen we toch hopen, dat het nog niet gaat vriezen," zei buurman Tico, die heel praktisch is ingesteld. En gelijk heeft hij !!

Donderdag 23 november 2017

Wisselend bewolkt en een stevige wind. !0 graden.
Hondje Lisa kwam langs en vertelde ,dat de week met al die gasthonden heel gezellig was, maar dat ze het nu, alleen met Dikkie Dik, ook wel weer o.k. vindt.Wat ze wel echt jammer vindt is dat Dikkie Dik helemaal geen gevoel voor humor heeft. Daarnet wilde ze weer, bij gebrek aan beter, eens proberen om met hem te spelen en draaide voorzichtig een paar rondjes om hem heen, maar weet je wat ?Ze kon een paar stevige tikken om de oren krijgen  en spelen was er niet bij. Flauw hoor !

Woensdag 22 november 2017

Meestal droog,soms veel wind, maar ook 12 graden. Niet verkeerd Jantine ! Graag zo houden !
In een onbewaakt ogenblik hebben planten of boompjes, dat kan ik van zo ver af niet zien,zich gevestigd hoog op het dak van de nieuwe stal vlak boven onze dakramen. Hoe krijgen ze het voor elkaar. Maar ik denk niet, dat ze daar nog lang mogen blijven staan  als onze mensen ze ook hebben gezien. Want daar kan ons dak vast niet tegen.

Dakraam

Dinsdag 21 november 2017

Regen.
Er blijkt weer een spoedcursusmens te zijn gekomen. Leuk joh...Zo iemand wordt door onze mensen helemaal volgestopt met alles wat ze over ons moeten weten. Hoe we verzorgd moeten worden , wat en hoeveel we moeten eten, hoe we moeten worden op- en afgezadeld en verder alles wat ze zelf willen weten.Tussen de bedrijven door leren ze natuurlijk ook hoe ze moeten rijden, en wel zo dat het een plezier is voor hen en voor de medewerker, zonder dat ze een gevaar zijn voor zichzelf en hun omgeving.Als er niet wordt gebonkt op onze rug en getrokken aan de teugel ,die vast zit aan het ijzeren bit in onze gevoelige mond om houvast te hebben zijn wij blij en blijven blij. En de mensen leren dat het allersnelste als ze beginnen aan de longe en zich kunnen vasthouden aan het zadel.

Pagina: «  10  |  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits