Het Dagboek

Donderdag 21 september 2017

 Droog en steeds ietsje warmer.
Vandaag heb ik weer eens iets aparts beleeft. Mijn mens kwam vanmorgen , want ze hoefde pas later te gaan werken. Nou leuk dacht ik. Dan gaan we vast wel een buitenritje maken. En alsof ze me gehoord had zei ze tegen mij "we gaan lekker naar de Holterberg". Zo gezegd, zo gedaan. We stapten vrolijk het erf af en het was echt heel erg fijn om met dit weer- niet te warm en niet te koud- door het bos te marcheren. Maar het plezier was niet van lange duur helaas.Ik voelde al een poosje, dat ik mijn ene voet niet zo gemakkelijk kon neerzetten als anders En opeens kon ik helemaal niet verder. Mijn mens stapte gauw af en het bleek, dat een van mijn ijzers helemaal scheef onder mijn voet was komen te zitten met de lip vast in de voet. Au....en ik kon natuurlijk niet verder.Gelukkig waren we net op een plek, die ze de dagcamping noemen en gelukkig heeft iedereen tegenwoordig wel een telefoon bij zich. Mijn mens heeft dus gebeld om hulp en Hans heeft meteen alles uit zijn handen laten vallen waar hij mee bezig was, heeft het rolhok aangekoppeld en is ons komen redden. Ik wist niet hoe gauw ik in dat rolhok zou komen. Later op de dag heeft iemand, die verstand heeft van het bekappen van hoeven dat ijzer , dat  heel erg vast zat, er onder vandaan gehaald. En nu maar hopen, dat onze Herman, de smid ,gauw hier komt om te zorgen, dat ik mijn bosritje eindelijk af kan maken.

Woensdag 20 september 2017

Soms wolken, soms zon.
De honden Lot van CRistel en onze Lisa hebben zich heerlijk uitgeleefd met rondracen over het plein en dan natuurlijk dwars door de plassen. Maar het is toch wel apart, dat Lisa's pootjes dan altijd pikzwart zijn van de modder en die van Lot, die precies op dezelfde plekken is geweest nog sneeuwwit .

Toby&Lisa

dinsdag 19 september 2017

Wisselend bewolkt, geen wind en af en toe een felle bui.
Ik zag, dat er weer een spoedcursusmens is.Dit keer niet iemand, die nog nooit op een paard heeft gezeten, maar iemand, die al een poos ergens ver weg wekelijks les heeft en nu graag wat meer wil leren over alles wat met ons paarden te maken heeft. Nou, daar kunnen we haar hier wel aan helpen. Behalve , dat ze gewone prive dressuur- en zitles heeft gaat ze ook een beetje springen, een beetje voltigeren, een beetje helpen met alle werkjes en natuurlijk zal aan het eind van de week de Holterberg worden verkend.Daartussendoor komen allerlei theoriedingen aan bod. Ze hoeft zich dus niet te vervelen.

spoedcursist

Maandag 18 september 2017

Zwaar bewolkt, meestal drog en erg fris. Nog geen nazomer te bekennen helaas.
Ik ben Pjotr en woon in de grote stal naast vriendje Bill en tegen over Calimero
Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden, dat we de weidetijd zo'n beetje gaan afsluiten en ik moet zeggen, dat het mij niet zo erg spijt. In het voorjaar en de zomer is het gras heel erg lekker, maar nu is er niet meer zo veel aan. Vooral als je dan in de verte de kruiwagens met heerlijk voordroogkuil richting stallen ziet gaan, is dat aanleiding om met zijn allen een sprintje te trekken, want we willen dan liever naar huis.Onze mensen zijn dan bang, dat we uitglijden op de natte grond en geblesseerd raken ( wat ook gebeurt) dus dan is het einde van de weidetijd.Maar we gaan natuurlijk nog wel allemaal iedere dag naar de paddocks, dus we houden onze vrije tijd en de frisse neus, die daarbij hoort.

Zondag 17 september 2017

En nu was het dus wel droog, maar 's avonds regende het voor de afwisseling weer. 11 graden. Het houdt niet over voor deze tijd van het jaar.
De zwaluwen zijn nog steeds niet vertrokken. Als ze wakker worden in de nok gaan ze netjes ietsje lager op rijtjes zitten en het lijkt net of de jonkies dan nog een beetje worden gevoerd.Al dagen lang verdwijnen ze daarna en ze komen pas laat in de avond weer terug. Ik heb gevraagd waar ze toch de hele dag uithangen en een van de vogeltjes zei, dat ze druk aan het oefenen waren om grote afstanden te vliegen. Ze moeten namelijk binnenkort naar hun overwinteringsplek gaan en dat is ongeveer 10.000 kilometer meer zuidelijk. Een beetje oefening vooraf is dan niet overbodig. Vandaar.Nou ja, ik ben blij, dat ik niet hoef. Een rondje Holterberg vind ik ruimschoots voldoende
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Zwaluwtjes

Zaterdag 16 september 2017

's Morgens af en toe een bui, 's middags meer regen.
En dat was heel jammer, want er was net vandaag een open dag. Iedereen mag dan komen kijken wat we hier zoal doen. Kinderen konden een ritje op een van de pony's maken. Je kon kijken naar een paar lessen en een demonstratie van de carousselgroep. En dat is nu een keer toch veel leuker als het niet regent.

Open dag

Vrijdag 15 september 2017

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Vandaag was er voor het eerst na de zomerpauze weer carousselles.Meestal mogen Nicky en ik meedoen, maar dit keer waren onze mensen nergens te bekennen. En dat terwijl wij het net zo leuk vinden.Nou ja, volgende keer beter dan maar

carousselles

Donderdag 14 september 2017

Minder wind,veel wolken en maar 12 graden. Herfstachtig. Jammer hoor.
En alweer was een van onze hulpmensen jarig. Lisa dit keer. En zij was niet alleen wel hier, maar ze had ook een zelfgemaakte tractatie meegebracht hoorde ik. Het klonk zoiets als karretjescake. Meer weet ik er niet van, maar het was vast heel lekker, want het is schoon op gegaan.

Woensdag 13 september 2017

Heel erg stormachtig, soms buien en soms zon.
Ik hoorde, dat onze Twan vandaag jarig is. Maar daar hebben we helemaal niets van gemerkt. Nogal logisch natuurlijk.Hij was helemaal niet hier, maar ergens ver weg, waar iedereen zowat smelt van de hitte. Het heet daar Spanje als ik goed ben ingelicht. Nou ja, hij zal het daar wel leuk vinden, anders ging hij er niet naartoe.We wensen hem in ieder geval een heel leuke verjaardagsdag.

Dinsdag 12 september 2017

Wisselend bewolkt. 15 graden.
En als ik het niet dacht...Er reed een zwart rolhok tot vlak voor onze deur. Pride en ik moesten verkassen en onze tandartsen, want dat waren het, begonnen hun enge spullen uit te laden. Maar gelukkig ontsprongen we dit keer hier bijna allemaal de dans. Alleen Bobby niet. Hij was aan de beurt en dus de pineut.Maar ja, niemand is dol op de tandarts, maar het is natuurlijk wel erg fijn, dat ze bestaan.

Tandarts

Pagina: «  11  |  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits