Het Dagboek

Dinsdag 12 december 2017

Nog veel meer sneeuw en tegelijk meer dooi.
Ik mocht lekker wel naar de paddock en Tommy helaas niet. Hij keek mij teleurgesteld na. Maar ik heb nu een keer geen ijzers onder, waar grote ballen dooisneeuw in kunnen gaan zitten en Tommy wel. Heel sneu dus voor iedereen hier met ijzers, maar als je weet, dat je een grote kans hebt om je te verzwikken of erger, een been te breken, is de keuze niet moeilijk.
Ook vandaag zijn er veel lessen door onze mensen afgezegd. De dooisneeuw begon namelijk van het dak van de binnenbak te schuiven en dat maakt totaal onverwachts mega veel lawaai. Als paard (en prooidier) schrik je daar dan enorm van en is je eerste gedachte...weg wezen. En laat nu de rijkinderen en rijmensen,die nog niet zo gevorderd zijn , dat helemaal niet leuk vinden.Daarom dus liever geen risico's nemen op valpartijen zeiden onze mensen en ik kan ze geen ongelijk geven.

Maandag 11 december 2017

Nog meer sneeuw, de hele dag door !
Ik ben Match en woon tussen het voerhok (lekker) en Tommy (gezellig). We hebben mooi uitzicht op het plein en dat is vandaag een rommelig geheel. Een dikke laag sneeuw bedekte eerst alles, maar zo geleidelijk aan wordt het steeds meer drab, omdat het niet echt vriest.
's Avonds zijn zelfs alle lessen afgezegd, omdat de wegen inmiddels zo onbegaanbaar waren geworden, dat de rijmensen hun huis niet meer uit durfden.

Zondag 10 december 2017

's Morgens eerst droog, maar al gauw sneeuw. De hele middag en de hele avond en niet te zuinig. Er lag zoveel op ons pleinboompje, dat de sneeuw er geregeld moest worden afgeslagen, omdat het anders zou afknappen. Nou ja, ooit zal het wel weer zomer worden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match

sneeuw

Zaterdag 9 december 2017

Somber en regenachtig, later sneeuw.
Het speodcursusmens heeft met Calimero meegereden in een klein lesje. Goed he ! Maar de buitenrit, die hij zondag nog zou doen is uitgesteld naar betere (weer)tijden. Wat in het vat zit verzuurt niet.

Spoedcursus

Vrijdag 8 december 2017

eerst alleen regnachtig, later beetje sneeuw.
Het was vandaag een heel erg drukke dag.Het begon al met een invasie van Looerfmensen.Dat zijn mensen, die niets kunnen zien en dan worden uitgedaagd om allerlei moeilijke dingen te doen. Het is dan vaste prik, dat ze ook hier komen paardrijden en dat was weer een groot succes. De medewerkers vinden het ook altijd heel leuk om te doen.
Dan zagen we, dat het paardenrolhok werd klaargezet en ja hoor...Fauna had gelijk. Ze ging echt vertrekken. We hebben haar uitgezwaaid en een fijne pensioentijd toegewenst. Ze heeft beloofd om gauw foto's te sturen van haar nieuwe thuis.
Dan waren er de hele dag allerlei lessen en 's avonds heb ik met mijn mens meegedaan in de carousselles. Er waren trouwens best wat vaste meedoemensen, die op het laatste moment hadden afgezegd.Het was namelijk beginnen te sneeuwen en twee mensen, die inmiddels waren verhuisd naar het noorden, maar nog wel meededen met de carrousel belden vanaf een plaats Hoogeveen, dat ze onderweg waren, maar het niet meer zagen zitten door het noodweer, dat daar veel erger was dan hier. Jammer, maar heel begrijpelijk.

Donderdag 7 december 2017

Wisselend bewolkt, soms een bui.
Vandaag met mijn mens lekker in een les gelopen. We beginnen elkaar steeds beter te begrijpen en daardoor wordt het steeds leuker.Ik doe in ieder geval erg mijn best.

Woensdag 6 december 2017

Somber en droog.
Buurvrouw Fauna kwam met een merkwaardig verhaal.Ze had het erover, dat ze misschien binnenkort met pensioen zou gaan. En dat terwijl ze net hier is...Het schijnt, dat ze na een wedstrijdcarriere een paar jaar veulens heeft gehad ergens in het buitenland en daarna hier terecht is gekomen om medewerker te worden.Maar toen ze geregeld aan het werk ging werd ze iedere keer een beetje kreupel. Ze denken hier, dat het misschien een heel oude blessure is, waardoor ze wel veulens kon krijgen , maar niet meer gewoon werken. Ze wilde er zelf niets over kwijt.Ze is inmiddels helemaal onderzocht door de dierenartsmensen en die zagen geen toekomst meer voor haar als medewerker.Goede raad was duur.Maar nu schijnt er ergens een paard zijn maatje kwijt te zijn en misschien zou ze dan daarheen mogen. Spannend hoor. We duimen allemaal voor haar,want ze is een heel leuk paard, dat we graag hier hadden gehouden.
Een van grote deuren van de binnenbak heeft duidelijk betere tijden gekend en was dik aan de beurt om vervangen te worden.Hans heeft een hartstikke mooie nieuwe gemaakt. Maar toen was het probleem hoe je een deur van zeker 100 kilo zonder ongelukken op zijn plek krijgt. Maar geen nood. Met behulp van 4 sterke mannen (die de handen er letterlijk vol aan hadden) is de klus geklaard en het ding zit op zijn plaats.Nu nog even schilderen en dan is het af. Dat kan trouwens nog wel eens niet zo eenvoudig zijn met dit weer. Maar komt tijd komt raad.

Deur Deur

Dinsdag 5 december 2017

Somber en droog
Het spoedcursusmens van deze week heeft vandaag geleerd bij Pride waar de spieren van een paard zitten en hoe je die kunt masseren of zoiets.

Spieren

Het grote machineding heeft vandaag de modder gelukkig opgeschept en heeft het meegenomen.Opgeruimd staat netjes.

Modder

Maandag 4 december 2017

Somber en droog. 4 graden.
Hallo, ik ben Marnix en woon in de nieuwe stal als je binnen komt links tussen Lady, de tijdelijke gast en Fauna in.Gezellige buren. Niks mis mee.
Vanmiddag kwam er een groot machineding het erf op en dat begon met een heel grote schep de losse modder van het erf op een grote hoop te vegen. Kennelijk had het geen tijd om de troep meteen mee te nemen, want het reed gewoon weg en liet de troep liggen.Nou ja...Het was al bijna donker. Een plotseling moeras op een plek waar je dat niet verwacht zou best eens een probleempje kunnen opleveren als er een mens nietsvermoedend met zijn rolhok om de boom heen denkt te kunnen rijden. Loskomen zou dan best wel eens niet makkelijk kunnen zijn.Nou ja, ze hebben er wel wat pionnen omheen gezet en dan moeten ze maar uitkijken...

Plein

Zondag 3 december 2017

Somber en af en toe een bui, vooral 's nachts.
Ik heb zowaar vandaag nog een buitenritje gemaakt met Okkie en het spoedcursusmens van deze week.Ondanks het feit , dat het bos sliknat was, was het toch een lekkere frisse neus en het ging hartstikke goed.
De week is weer om en ik geef de pen aan Marnix.

spoedcursist

Pagina: «  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits