Het Dagboek

Donderdag 21 juni 2018

Veel wind en weer heel onverwacht niet meer dan 14 graden.
Opeens zag ik , dat er een kleine tribune bij de springwei staat. Leuk...Het schijnt, dat Hans dat ding in elkaar gefabriekt heeft van de restanten, die hij over heeft gehouden van het maken van de nieuwe omheining van de buitenbak. Zo zie je maar. Wie wat bewaart die heeft wat.

Tribune

Woensdag 20 juni 2018

Eerst bewolkt, later zon en plotselin uit het niets 28 graden.
Inmiddels heeft Hans eindelijk tijd gehad om de laatste schade van de winterstorm te repareren. De gesneuvelde bloembak ziet er nu weer uit zoals een bloembak er uit hoort te zien.

Metselen

Dinsdag 19 juni 2018

Wisselend bewolkt, beetje wind. 20 graden
Vandaag was er weer eens poepinzameling.Weten jullie niet wat dat is? Nou, heel gewoon. De hulpmensen pakken van ieder van ons een mooie verse keutel en doen die in een zakje waar onze naam op staat. Die zakjes gaan allemaal in een doos en die doos wordt opgestuurd naar een poeponderzoeksbedrijf. Ze noemen het ook laboratorium.Daar gaan ze kijken of er wormeieren in zitten.Daar krijgen onze mensen dan bericht van, zodat ze alleen degenen van ons voor wie het nodig is, zo´n vieze wormkuur kunnen geven. Gelukkig zijn dat er meestal niet veel en bijna altijd degenen, die  nog niet lang hier wonen.
Het lukte prima om van iedereen z`on keutel te pakken te krijgen. Alleen bij Tommy niet.Zijn stal was per ongeluk uitgemest voordat de keutels verzameld werden en daarna heeft Tommy in de wei gelopen en stond net weer op stal .Dat vonden de mensen dus helemaal niet grappig, want de poepdoos moest echt vandaag weg, omdat de mest anders te oud werd. Goede raad was duur. Ze gingen iedere keer kijken of er al wat lag, maar niks hoor. Inmiddels was het al half 5 en om 5 uur moest de doos echt op het postkantoor zijn. Maar het voermens wist raad. Ze ging met het lege zakje naar Tommy en vroeg hem vriendelijk maar heel dringend om poep te laten vallen en wel onmiddellijk.En tot stomme verbazing van iedereen deed Tommy meteen zijn staart omhoog en produceerde een stapeltje mooie drollen. Probleem opgelost.Ik vroeg hem waarom hij zo braaf had gedaan wat er gevraagd was en hij zei, dat hij het voermens graag te vriend wilde houden,omdat voer ,veel voer,erg lekker is. Vandaar.

Maandag 18 juni 2018

Zwaar bewolkt . 18 graden.
Hallo, ik ben Murphy en woon de laatste tijd in een box bij de binnenbak naast Fleur en Amber. Allebei leuke buren, behalve als het voertijd is.Ze weten echt niet van gekkigheid hoe hard ze zich moeten aanstellen als de brokkenkar in zicht komt. Wat zei je ???Dat ikzelf er ook wat van kan ? Nou ja, een beetje vreugde tonen kan toch geen kwaad. Je moet ook de zon in het water kunnen zien schijnen.

Zondag 17 juni 2018

Wisselend bewolkt en waarachtig 1 plensbui.
Het is inmiddels zo lang droog geweest, dat onze weilanden in plaats van groen er geel uitzien.Jammer hoor. Groen gras is veel lekkerder. maar ja, Misty,onze pensionado, zei, dat gele weilanden veel vaker zijn voorgekomen en dat ze altijd ook wel weer vanzelf groen zijn geworden als de regenkraan weer was opengegaan.
ik heb ondertussen gezien, dat onze mensen weer behouden zijn thuis gekomen en dat is een goed ding.
De week is weer om en ik geef de pen aan Murphy.

Geelgras

Zaterdag 16 juni 2018

Wisselend bewolkt en droog.
Inmiddels is er een heuse springtuin verrezen achter de binnenbak. Leuk.. Ik hou wel van een sprongetje op zijn tijd.

Springtuin

Vrijdag 15 juni 2018

Wisselend bewolkt en droog.
Onze mensen stuurden een foto van een stad Edinburgh, waar ze hebben rondgekeken.Mooi hoor. Niet om in te wonen natuurlijk. Alleen maar om naar te kijken.

Edinburgh

Donderdag 14 juni 2018

Wisselend bewolkt en droog.
Het gekwetter in onze stal wordt steeds luider.De eerste leg zwaluwen is al uitgevlogen en de kleintjes doen hun best om zelf iets te eten te vinden. De ouders zijn druk in de weer om de tweede generatie van voedsel te voorzien. Zo het nu gaat is er vast ook nog wel tijd voor een derde leg en kunnen er dan  zeker 250 vogeltjes in het najaar vertrekken naar het verre zuiden in plaats van de ruim 50, die in het voorjaar zijn aangekomen.Hoezo, de boerenzwaluwen sterven uit ???
Vanmorgen zijn trouwens onze vaste logeerpaarden Famke en Harley ook weer gearriveerd en nu blijven ze heel lang zeiden ze.Niks mis mee. Ze zijn altijd welkom.

Vogels

Woensdag 13 juni 2018

Wisselend bewolkt en droog.
We hebben een mailtje gekregen van onze mensen uit Schotland. Ze hebben het prima naar de zin en het weer is ongeveer net zoals hier en het  regent dus niet aan een stuk door, zoals het daar meestal schijnt te gaan. De mensen daar klagen zelfs steen en been,omdat ze dat nog nooit hebben meegemaakt en volgens hen alles veel te droog is. Nou, volgens onze mensen is alles er nog steeds mooi groen, dus het is maar net wat je gewend bent.Als je ergens met vakantie bent is er trouwens niets mis met droog weer.

Schotland

Dinsdag 12 juni 2018

Wisselend bewolkt en droog.
Ik zag vanmorgen plotseling, dat er bij onze parkeerplaats een nieuw groot bord staat. Het schijnt een kaart te zijn, waarop je kunt zien waar je bent en waar je naartoe zou kunnen gaan.Apart...Ik dacht, dat tegenwoordig iedereen dat soort zaken kon zien op zijn telefoonding. Maar ik zal me wel weer vergissen.

Ruiterpaden bord

Pagina: «  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement