Het Dagboek

Maandag 11 september 2017

's Nachts heel veel regen, overdag buien.
Hallo, ik ben Tico en ik woon in de nieuwe stal tussen Pride en Nicky , mijn weidemaatje.
Vanmorgen zagen we weer eens een nieuw gezicht langskomen. Het bleek van Stephanie , een stagiairemens, dat voorlopig op maandag en vrijdag hier komt leren hoe je met ons moet omgaan.

Zondag 10 september 2017

Hele dag droog, veel wind, 15 graden.
Het was vandaag eigenlijk een rustdag, maar even niet voor de tentbouw en afbreekmensen. Het was immers droog, dus de tent was droog. En ze hadden op dat buienradarding gekeken en gezien, dat het waarschijnlijk vandaag de laatste kans was om de boeldroog binnen te krijgen.Dus...niks vrije dag,aan het werk !!! En het is prima gelukt.Alles is weer opgeborgen tot volgend jaar zomer.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Tent

Zaterdag 9 september 2017

Beetje regen, maar tussendoor stukjes droog en zelfs een beetje zon.
Ik hoorde, dat de tweede dag van dat Horse Event was afgelast, omdat het terrein onder water was komen te staan. Erg sneu voor de ruim 17.000 mensen, die wel hun geld terug krijgen, maar geen leuke dag hebben gehad.
Onze Obiku is vanmiddag weggeweest met het rolhok en hij kwam heel verdrietig terug. We vroegen natuurlijk wat er aan de hand was. Hij vertelde, dat zijn mens ,ondanks alle inspanningen om nog een tijdje te kunnen blijven, toch naar de mensenhemel is gegaan. Dat hij mee mocht om haar naar haar laatste rustplaats te brengen was aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant ook heel dubbel, omdat hij er toen echt van doordrongen werd, dat hij haar niet meer terug zou zien."Weet je wat,"zei buurvrouw Zazou Ïk heb gehoord, dat de mensenhemel vlak naast de paardenhemel is. Dus als jij aan de beurt bent om daar naartoe te gaan kun je haar vast wel weer opzoeken."En dat hielp niet echt, maar toch wel een klein beetje.

Escorte

Vrijdag 8 september 2017

Regen, de hele dag.
We mochten dus niet in de wei ( te glad ) en in de paddocks werden we nat.. Nu kunnen we best tegen een spatje regen, maar echt leuk is toch anders.
Sandra Remco en het voermens zijn de hele dag weg geweest. Ik hoorde, dat ze naar hun jaarlijkse uitstapje zijn geweest. Het heet ondernemerscongres en zo lang als ik me kan herinneren gaan ze daar al naar toe.Er is meteen ook een groot paardengebeuren met een heleboel shows, winkeltjes, poffertjeskramen enz. enz. Ze hebben voornamelijk binnen gezeten dit keer,maar al met al was het een natte bedoening. Jammer.

Donderdag 7 september 2017

Zwaar bewolkt en buien.
Gisteren hadden de mensen de kampeertent weg willen halen, maar verder dan het wegbergen van de palletvloer zijn ze niet gekomen. Het tentdoek was te nat geworden tijdens een late en totaal onvoorziene bui. Nou ja, voordat het winter is zal het wel een keertje lukken.

Tent

Woensdag 6 september 2017

Vannacht veel regen, overdag meestal droog.
Het mens van Match heeft zich erg verdienstelijk gemaakt door de deuren van het krullenhok een nieuw verfje te geven. Het was best een hele klus, maar ze heeft eer van haar werk.Je kunt heel goed het verschil  zien !

Krullenhok Krullenhok

Dinsdag 5 september 2017

Bewolkt, weinig wind, af en toe een paar spatjes regen.
De herfst is in aantocht.De bladeren van de kastanje op het plein beginnen al voorzichtig van kleur te veranderen.Nog even en iedereen kan weer aan het werk om bladeren te harken. En niet dagen lang, maar weken lang.
Herfst

Vanmiddag heb ik mazzel gehad.Een van onze mensen stapte bij Enjoy naar binnen met in de hand zo'n tube met dat vreselijk smerige spul tegen de wormen in de hand en voordat Enjoy het besefte had ze de hele mond vol met vieze smurrie. Ik dacht niet anders dan dat we allemaal aan de beurt zouden komen. Maar nee hoor. Het mens ging gewoon weer weg zonder verdere actie te hebben ondernomen.Van BB hoorde ik, dat de mensen, die laatst onze mest hebben onderzocht bij bijna geen van ons te veel wormeieren hadden gevonden en we daarom dit keer de dans zijn ontsprongen. Wij blij....

Maandag 4 september 2017

Wisselend bewolkt en droog. 18 graden.
Ik ben Orlando en woon al een eeuwigheid, om precies te zijn 23 jaar vanaf mijn 6e jaar, in de laatste box rechts naast de zadelkamer. Aan de andere kant staat mijn nieuwe vriendin Enjoy sinds mijn oude maatje Kleo met pensioen is ergens anders.
De scholen zijn weer begonnen en het was echt even afkicken, toen er vanmorgen voor het eerst in 6 weken geen hele groep enthousiaste ponykampkinderen het plein op holde.
Maar daarvoor in de plaats zagen wij, dat zich een spoedcursusmens had gemeld. Altijd leuk om te zien hoe snel iemand, die opeens de hele dag met ons in touw is,begrijpt hoe er met ons moet worden omgegaan en hoe je prettig op ons kunt rijden.

 

 

Zondag 3 september 2017

Droog en zonnig, 18 graden.
Vanmorgen zag ik tot mijn verbazing, dat er uit de grote tent van de ponykampen,die leeg was, toch een aantal mensen komen, die daar kennelijk geslapen hadden. Wat bleek ? De recreantenclub had gisterenavond een eetpartijtje. Ze bakten de spullen in een hele grote koekenpan buiten voor de kantine. Omdat het toch niet zo erg warm was hebben ze het binnen maar opgegeten. Vanmorgen hebben er een aantal nog een buitenritje gemaakt en toen was het minikamp voor volwassenen weer voorbij.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 2 september 2017

Droog, zonnig, 20 graden.
Okkie en Bill hadden vandaag het klusje , dat we allemaal wel hadden willen hebben.Dat van die Albert Heynwinkelssportpromotie. Het begon ermee, dat ze allebei , helemaal mooi opgedoft, in een paardenrolhok gingen en wegreden zonder te weten waar naartoe. Toen ze heel veel later weer terug waren vertelden ze,dat ze, toen ze uit stapten , midden in een drukke winkelstraat bleken te zijn. Daar is zo'n AH winkel, waar ze voor de deur kleine ritjes met kinderen gingen doen. Die kinderen werden dan ook gefotografeerd door een echte fotograaf en een week later mogen ze gratis hun foto , compleet met een lijstje er omheen, ophalen bij die winkel. Er stond ook nog een tafel met lekkers en daar mocht iedereen van pakken wat ze wilden.Leuk he...Het ging er dus om om de aandacht te vestigen op de mogelijkheid om met spaarpunten, die je kunt krijgen als je bij de AH boodschappen doet, gratis een kennismakingsles te boeken bij een heleboel sportgelegenheden, waaronder dus ook onze manege. Het is maar dat jullie het weten.

Sportactie AH

Pagina: «  12  |  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits