Het Dagboek

Woensdag 25 april 2018

Meestal droog en bewolkt.
Het is nu net een week geleden,dat er een foto van de twee pleinbomen hier op stond. Kijk nu eens hoe de beuk gelijk op gaat met de kastanje,die inmiddels ook nog vol zit met kaarsjes.Wat gaat dat snel. Voordat we het weten vallen de kastanjes weer op ons hoofd !

Kaarsjes boom

Dinsdag 24 april 2018

Wisselend bewolkt, af en toe een bui. 14 graden.
Ik zei gisteren wel, dat ik in een silostal woon, maar nu even niet. Famke en Harley bleken een weekje te komen logeren. Als je je afvraagt wie Harley nu weer is kan ik je vertellen, dat Harley de opvolger is van Tristan.Tristan is namelijk inmiddels vertrokken naar de paardenhemel.
Die logeerpaarden staan altijd in de boxen van Aris en mij. Er kwam dus een totale verhuizing. Misty ging naar een box bij de binnenbak. Okkie ging naar de plek van Misty,Coen ging naar de plaats van Okkie ( met toestemming van Melli, die de stal afbreekt als het gezelschap haar niet bevalt), Match ging naar de binnenstal naast Calimero en Boy en ik ben verhuisd naar de stal van Coen in de nieuwe stal. En hier sta ik ook prima, want ik ben nogal op mijn privacy gesteld . Deze box heeft als een van de weinige boxen hier ,net zoals ik normaal ook gewend ben, geen inkijk van de zijkant. Bovendien is het hartstikke leuk om weer eens wat andere verhalen te horen.Je hoort mij dus niet klagen.

Maandag 23 april 2018

De hoogzomer is alweer voorbij, maar met de 15 graden en wat wolken is het nog wel lente.
Ik ben Sil en sta in een van de silostallen met aan de ene kant het brokkenhok en aan de andere kant buurman Aris. Inmiddels woon ik hier al best lang en ben gastmedewerker. Ik heb wel een eigen mens, maar jammer genoeg weet ik haast niet meer hoe ze er uit ziet. Ze is hier namelijk al jaren niet meer geweest. Niet leuk hoor om zo vergeten te worden. Maar ja, iedereen heeft wel wat sores. Het is dan de kunst om toch de zon in het water te zien schijnen.

Zondag 22 april 2018

Zon, 24 graden, maar 's avonds de zondvloed. 22 mm regen of zoiets. Het hele plein was een binnenzee, maar...de bodem van onze nieuwe aanstaande buitenbak was nog helemaal droog. Leuke test toch. Dat geeft de burger moed.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Plein Buitenbak

Zaterdag 21 april 2018

on, weinig wind, 25 graden.
Later in de middag zag ik vanuit mijn buitenluik, dat er alsmaar meer hulpmensen en vrijwilligershulpmensen  aan kwamen lopen. Merkwaardig want ze komen eigenlijk nooit allemaal tegelijk en bij nader inzien hadden ze ook geen werkkleding aan. Bovendien was er niets meer te doen. Maar het raadsel was snel opgelost. Niks werken...Ze propten zich met zijn allen (wel zo'n 20 personen) in 4 of 5 rolhokken en reden joelend het erf af. Toen ze heel veel later weer terugkwamen hoorden we, dat dit een personeelsuitje was geweest. Ze hadden een moordspel gespeeld, wat dat dan ook moge zijn. Toen ze dat overleefd hadden zijn ze bij een zogenaamde vreetschuur , waar je al je eten zelf mag pakken een paar uurtjes zoet geweest met het pakken en opeten van al dat lekkers.Zoiets lijkt mij ook wel leuk.Ze zouden dan grote bakken met brokken en allerlei soorten muesli's op het plein kunnen zetten en ons dan allemaal loslaten. Ik denk, dat we er ons wel mee zouden redden. Maar dat zal wel een droom blijven...

Vrijdag 20 april 2018

Nog steeds veel zon en nog steeds volop zomer.
Het is weliswaar overdag schitterend weer, maar de nachten zijn nog steeds koud en worden nog kouder.Theo loopt dus te mopperen. Hij staat te springen om zijn binnen opgegroeide komkommer en tomatenplantjes buiten te planten. Maar ze kunnen niet tegen de kou. hij zal ze dus nog even binnen moeten houden ook al groeien ze zowat tegen het plafond.

Donderdag 19 april 2018

Zon, weinig wind , 28 graden !
Inmiddels is Hans al aardig op weg om een beetje orde te scheppen in de zandvlakte, die uiteindelijk weer een fijne buitenbak moet worden. Maar het is een grote klus, dus hij is voorlopig nog wel even van de straat

Buitenbak Buitenbak

Woensdag 18 april 2018

Zomer !!! De hele dag zon en warm.
Vanmiddag zagen we een groepje vreemde kinderen langs komen. Volgens Nicky waren ze aan het roefelen, wat dat dan ook moge zijn.Maar BB vertelde, dat ieder jaar de kinderen van groep 8 bij verschillende bedrijven mogen gaan kijken wat ze daar achter de schermen aan het doen zijn.Wie bij ons komt krijgt een rondleiding over het bedrijf, mag even rijden op een van de pony's en krijgt wat te drinken en wat te snoepen.

Dinsdag 17 april 2018

Alsmaar beter weer. Wel 18 graden.
Door het mooie weer lijkt het wel alsof de bladeren uit de takken van de bomen vliegen. Op ons plein staan een kastanje en een beukenboom  broederlijk naast elkaar. maar de kastanje ligt behoorlijk voor in de race wie het eerste vol in het blad zal zitten. De megagrote eikeboom (waarna ons bedrijf is genoemd voor het geval jullie dat nog niet wisten) is ook nog niet zo ver.

Boom

Maandag 16 april 2018

Wisselend bewolkt, weinig wind, 14 graden.
Ik ben Obiku en woon in de nieuwe stal helemaal achteraan rechts.Naast mij woont Jack, een nieuweling. Prima buurman. Ik moet er alleen nog even aan wennen, dat hij het nodig vindt om overal, echt overal, aan te zitten en liefst kapot te knagen.Onze mensen waren eerst verbaasd,dat op laatste ronde bij hem in de stal vaak het licht gewoon brandde. Maar al gauw kwamen ze er achter, dat onze Jack, ondanks de ijzeren afdekbeugel, die strak over de lichtknop heen zit , kans zag om zijn lip eronderdoor te frommelen en zo het licht toch aan te steken. Nou, hij had pech. Ze hebben hier namelijk een potje met ongelofelijk vies spul. Het heet cribox. Als ze dat ergens op hebben gesmeerd en je grijpt er midden in heb je daar uren later nog plezier van. Maar niet heus.Het is zo vreslijk vies, dat je het daarna wel laat om daar ook maar een tandje aan te zetten. Vraag maar aan Sil....Die deed dit ook graag, maar is helemaal bekeerd.

Pagina: «  13  |  14  |  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement