Het Dagboek

Donderdag 5 april 2018

Wolken en zon.
Als iemand soms had gedacht, dat de buitenbak vandaag wel weer in orde zou zijn, gelooft die persoon in sprookjes.De bergen en gaten worden steeds groter en vandaag zijn er zelfs twee grote machinedingen aan het vernielen. Sorry...ik bedoel natuurlijk aan het werk, maar dat voelt niet zo.

Buitenbak

Woensdag 4 april 2018

Wisselend bewolkt en een paar felle buien.
Gisteren zag ik, dat Hans de omheining van de buitenbak aan het weghalen was.Ik vroeg me af waar dat nu weer goed voor was. Prima omheining toch ? Niks mis mee.Maar vanmorgen kwam er een groot machineding en die begon doodleuk onze buitenbak te vernielen. Niet te geloven wat een ravage...Ik moet nog zien, dat dat goed gaat komen.

Buitenbak

Dinsdag 3 april 2018

Zwaar bewolkt, niet koud, wel veel wind.
Toen ik uit mijn raam keek zag ik , dat een groot machineding aan het heen en weer rijden was in de springwei. Het vreemde was, dat het ding voortdurend een soort wit spul verloor. Slordig hoor...Maar BB wist te vertellen, dat het juist de bedoeling was, dat dat spul, dat kalk schijnt te heten, op de grond terecht zou komen. Het zou ervoor zorgen , dat de bodem minder zuur zou worden waardoor het gras beter zou gaan groeien. Je moet het allemaal maar weten.
Kalk

En ik zou bijna vergeten het te vertellen, maar vandaag is de eerste van de zwaluwen gearriveerd. "Hallo allemaal"zei hij vrolijk toen hij een beetje was bijgekomen van de lange reis. Goed te zien, dat alles hier nog bij het oude is. Ik kan dus de rest mailen, dat de kust vrij is. Over een paar dagen zullen ze ook wel aankomen.

Zwaluw

Maandag 2 april 2018

Hier de hele dag droog, terwijl het overal rond om ons heen scheen te regenen.
Ik ben Pjotr, heet eigenlijk Purdey en wordt tegenwoordig meestal Piet genoemd. Dit om het wat gemakkelijker te maken.Ik woon al eeuwig in de grote stal naast mijn weidemaatje Bill en tegenover Calimero en Boy, het paard, dat door onze mensen een tijdje geleden gered is uit het restaurant, waar hij was gedropt tussen de tafeltjes met etende mensen.
Ik ben een beetje boos en ook verdrietig. Wat wil het geval ? Ik hoorde vanmorgen, dat de recreantenclub  , omdat het tweede paasdag was, een buitenrit heeft georganiseerd met ergens in het bos een picnic. Leuk...Ik weet, dat mijn mens altijd druk is met die club, dus wat is logischer dan dat ik met haar mee zou mogen het bos in. Ik verheugde me al mateloos. Maar helaas. Mijn mens maakte helemaal geen aanstalten om mij op te zadelen. Toe de groep vertrok had ik dus het nakijken. Terwijl ik me nog stond af te vragen wat er verkeerd was gegaan ging opeens de deur van het kantoor open en kwam er een soort grote paashaas aanlopen. Echt geen vertoning. Maar al gauw zag ik, dat die paashaas gewoon mijn mens was en toen vond ik het niet meer zo erg, dat we niet mee op buitenrit waren.Je kunt je als normaal paard toch niet vertonen met een paashaas op je rug !!! En zij is dus gewoon wel naar het bos gegaan, maar alleen om de mensen hun eten te brengen. Toch wel een grappige actie.

Paashaas

Zondag 1 april 2018

Hele dag droog.
Vandaag de hele dag niets te beleven.Het schijnt eerste paasdag te zijn en dat is nu eens geen aprilgrap. Feit is wel, dat het hier een totale rustdag is. Tenminste voor de medewerkers. Gelukkig hoeft niemand van ons op stal te blijven, want de vrijwilligershulpmensen zijn zo aardig geweest om op tijd uit hun bed te stappen om het heen en weer naar de paddocks en de andere nodige werkzaamheden te regelen. Waarvoor natuurlijk weer onze hartelijke dank.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr

Zaterdag 31 maart 2018

Eerst onverwacht veel zon, later bewolkt. 7 graden
Het is vandaag paaszaterdag. Ik weet niet wat dat betekent, maar er zijn gewoon lessen. Het zal dus wel niet een echte feestdag zijn.

Vrijdag 30 maart 2018

Zwaar bewolkt en te fris voor de tijd van het jaar.

Donderdag 29 maart 2018

Wisselend bewolkt en af en toe een bui.
We hebben net een mailtje gekregen van onze zwaluwen, dat ze op het punt staan om hiernaartoe te komen. We hebben ze teruggemaild, dat ze natuurlijk, zoals altijd ,welkom zijn, maar dat het heel erg fijn zou zijn als ze dan meteen een beetje goed weer mee zouden brengen.

Woensdag 28 maart 2018

Zwaar bewolkt en heel rustig weer.
Onze mensen zijn nog steeds op zoek naar een leuke nieuwe medewerker.Een niet te groot stevig paard, dat een beetje knap is( zo ongeveer M dressuur en B springen),aardig voor de andere medewerkers en lief voor de rij- en hulpmensen. Het is en blijft moeilijk, maar ergens zal er toch wel eentje lopen ?

Dinsdag 27 maart 2018

Wisselend bewolkt.
Ik zag, dat een van de stagiairemensen druk bezig was om de bloembakken te vullen met kleurige bloemetjes.Ze schijnen viooltjes te heten en volgens mij zijn ze er knap laat mee."Klopt,"zei buurman Piet. "Ik heb wel eens gezien , dat ze er al eind februari in stonden."Maar dat zal wel komen omdat het zolang afwisselend kletsnat en steenkoud is geweest.Nou ja, beter laat dan nooit, want het staat toch wel heel leuk !

Bloemen

Pagina: «  15  |  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement