Het Dagboek

Woensdag 2 mei 2018

Licht bewolkt en winderig. Hooguit 8 graden.
Er is inmiddels ook weer een spoedcursusmens druk bezig om in no time veel van en over ons te leren.Altijd leuk om te zien hoe snel je een goede basis voor het rijden op en de omgang met ons kunt opbouwen als je er hele dagen achter elkaar onder ervaren leiding mee bezig bent.

Hetty

Dinsdag 1 mei 2018

Wisselend bewolkt en frisjes. Schrik niet...6 graden . Het goede nieuws is, dat het wel boven nul is !
De bloemstruiken naast de mestplaat hebben zich super goed hersteld van alle weersellende, die ze de laatste tijd over zich heen hebben gekregen en beginnen mooi de lelijke muur van de mestplaat uit het zicht te laten verdwijnen. Goed bezig !

Bloemen

Maandag 30 april 2018

Bewolkt en af en toe een beetje regen.
Ik ben Sunshine en woon in een box bij de binnenbak met aan de ene kant Amber en aan de andere kant het materialenhok.
Wij zijn een beetje jaloers. Wat zeg ik, stikjaloers ,op Bill en Pjotr. Weten jullie wat zij gisteren hebben gedaan ? Gegeten in de springwei Wij willen ook.!!!Gek he. Maar het zal nu toch echt niet meer lang duren.Het vervelende is altijd, dat we in het begin maar heel kort in de wei mogen. Het schijnt, dat we niet alleen idioot lange darmen hebben , maar ook heel gevoelige. Het meigras is van een andere samenstelling dan het hooi, dat we de hele winter hebben gegeten en daar moeten ze eerst aan wennen. Anders kunnen ze gemakkelijk in de knoop raken of zoiets. Ze noemen het koliek en het schijnt heel erg zeer te doen.Dat willen we dus ook niet meemaken. Maar laat dat wennen dan maar gauw beginnen.

Zomer

Zondag 29 april 2018

's Morgens miezerig, 's middags droog en 's nachts weer wat wolkbreuken en onweer.
Vandaag is Boy vertrokken en hij was niet blij.Maar hij wist van tevoren, dat het hier voor hem een tussenstation zou zijn tussen zijn vroegere pensioenadres, waar hij broodmager vandaan was gekomen ( gedropt in het restaurant van zijn mens weten jullie nog wel ?) en een nieuw, wel leuk,pensioenadres , dat nog gezocht moest worden.Het was hier dus een soort van crisisopvang. Hij ziet er nu , dank zij een heleboel super voedzaam en lekker voer (grasmix van Herzog,)weer een stuk beter uit dan toen hij kwam en de mensen, waar hij nu heen is gegaan en waar hij samen gaat wonen met een paar andere bejaarde paarden ,hoeven volgens mij niet meer bang te zijn, dat voorbijgangers, die hem zien meteen naar de dierenbescherming rennen om te vertellen, dat daar een paard wordt uitgehongerd.
Maar dat alles neemt niet weg, dat hij het hier naar zijn zin had en nu maar moet afwachten hoe het daar zal zijn.Maar ik heb de mensen gezien en gehoord die hem kwamen ophalen en ik denk echt, dat het nu wel zal goedkomen. Hij heeft in ieder geval beloofd, dat hij zal laten weten hoe het met hem gaat.Wordt vervolgd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

Zaterdag 28 april 2018

Zwaar bewolkt en niet meer dan 10 graden.
Het lijkt er op, dat de buitenbak nu klaar is, maar dat lijkt alleen maar zo.Inmiddels is het al de hele week redelijk droog en de bodem begint wat zwaar te worden. Er wordt nu geregeld met de ouwe blauwe in rondgereden om te zorgen , dat de boel gaat inklinken en ik heb gehoord, dat er ook nog een soort sproeiding zal worden gemaakt, zodat je met een druk op een knop de hele bodem tegelijk nat kunt maken in plaats van dat de mensen eerst met allerlei verschillende sproeidingen moeten gaan slepen.
Pjotr, die er stiekum met zijn mens toch even in had gereden toen de bodem nog kletsnat en dus stevig was van de zondagse wolkbreuk, zei, dat het prima rijden was.

verboden
Tommy had vanmiddag weer eens een apart klusje.Dit heb je toch alleen als je schimmel bent.... Er kwam een hele club mensen op ouderwetse pruttelende snorfietsen aan en een van die mensen werd gesommeerd om een rijbroek en een rijjasje aan te trekken en plaats te nemen op onze Tommy. Dit mens gaat, als ik het goed begrepen heb binnenkort trouwen en zijn vrienden wilden dus  dat zijn aanstaande bruid ( op de foto's, die ze maakten ) zou zien,dat hij echt haar  prins op het witte paard is. En Tommy vond het allemaal best. Hij is er in ieder geval niet moe van geworden.

Bruidegom

Vrijdag 27 april 2018

Bewolkt en droog, weinig wind.
Normaal is het hier op vrijdagochtend best druk, maar er kwamen geen rijmensen en merkwaardig genoeg ook geen hulpmensen.Vreemd hoor...Maar ik begreep al gauw, dat het vandaag Koningsdag was.De baas van het land is dan jarig en dat wordt dan gevierd met een vrije dag voor iedereen. Behalve dan natuurlijk, zoals gewoonlijk, voor onze eigen mensen.Wij moeten immers iedere dag,jarige koning of niet, een schone stal,eten en beweging in de paddocks hebben. Er waren gelukkig wel een paar vrijwilligershulpmensen verschenen, maar dat nam niet weg, dat onze eigen mensen even stevig hebben meegeholpen met de werkjes, die de hulpmensen normaal  doen .
Lessen waren er ook niet, want de rijmensen en rijkinderen waren veel te druk met allerlei feesten en optochten enz enz.
Ikzelf heb gelukkig nog wel een leuk buitenritje gemaakt met een vaste klant die in het westen woont en mij als favoriet heeft, samen met Tommy en zijn mens Hans en dat was hartstikke gezellig.

Hooinetten

Donderdag 26 april 2018

Bewolkt, maar droog.13 graden
Inmiddels begint Hans al aardig op te schieten met het weer in elkaar zetten van de omheining van de buitenbak.

Buitenbak

Woensdag 25 april 2018

Meestal droog en bewolkt.
Het is nu net een week geleden,dat er een foto van de twee pleinbomen hier op stond. Kijk nu eens hoe de beuk gelijk op gaat met de kastanje,die inmiddels ook nog vol zit met kaarsjes.Wat gaat dat snel. Voordat we het weten vallen de kastanjes weer op ons hoofd !

Kaarsjes boom

Dinsdag 24 april 2018

Wisselend bewolkt, af en toe een bui. 14 graden.
Ik zei gisteren wel, dat ik in een silostal woon, maar nu even niet. Famke en Harley bleken een weekje te komen logeren. Als je je afvraagt wie Harley nu weer is kan ik je vertellen, dat Harley de opvolger is van Tristan.Tristan is namelijk inmiddels vertrokken naar de paardenhemel.
Die logeerpaarden staan altijd in de boxen van Aris en mij. Er kwam dus een totale verhuizing. Misty ging naar een box bij de binnenbak. Okkie ging naar de plek van Misty,Coen ging naar de plaats van Okkie ( met toestemming van Melli, die de stal afbreekt als het gezelschap haar niet bevalt), Match ging naar de binnenstal naast Calimero en Boy en ik ben verhuisd naar de stal van Coen in de nieuwe stal. En hier sta ik ook prima, want ik ben nogal op mijn privacy gesteld . Deze box heeft als een van de weinige boxen hier ,net zoals ik normaal ook gewend ben, geen inkijk van de zijkant. Bovendien is het hartstikke leuk om weer eens wat andere verhalen te horen.Je hoort mij dus niet klagen.

Maandag 23 april 2018

De hoogzomer is alweer voorbij, maar met de 15 graden en wat wolken is het nog wel lente.
Ik ben Sil en sta in een van de silostallen met aan de ene kant het brokkenhok en aan de andere kant buurman Aris. Inmiddels woon ik hier al best lang en ben gastmedewerker. Ik heb wel een eigen mens, maar jammer genoeg weet ik haast niet meer hoe ze er uit ziet. Ze is hier namelijk al jaren niet meer geweest. Niet leuk hoor om zo vergeten te worden. Maar ja, iedereen heeft wel wat sores. Het is dan de kunst om toch de zon in het water te zien schijnen.

Pagina: 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits