Het Dagboek

Vrijdag 2 juni 2017

Veel zon en weinig wind.
Ik zag, dat Remco thuis was en ook, dat hij druk bezig was om hun rolhok vol te pakken met koffers en tassen. Gecombineerd met het feit, dat gisteren Enide, Jeroen en hun complete beestenboel ( 3 honden + 2 paarden) waren aangekomen was de conclusie voor mij als oudgediende meteen duidelijk. Onze directie gaat in zijn geheel naar ergens anders en Enide c.s. komt in die tijd oppassen.Gezellig !Sandra, Remco, Bart en het voermens stapten inderdaad allemaal in en reden het erf af.En raadt eens wat...Ze hadden dit keer dus kennelijk niets vergeten, want ze zijn niet een keer teruggekomen en daar stond ik paf van.Zouden ze het dan toch nog leren ?? Maar we wensen hen een leuke vakantie en in die tijd zullen we het prima redden, waarbij de hulpmensen vooral gesterkt zullen worden door de beroemde pannenkoeken van Enide.

Donderdag 1 juni 2017

Wisslend bewolkt, 24 graden.
Toen ik vanmorgen uit mijn luik keek zag ik Hans langs slepen met hindernismateriaal en tot mijn verbazing ging hij niet met dat spul naar de springwei. Hij verdween om de hoek richting buitenbak.Later vertelde Guusje, dat ze , toen ze daar in de wei liep, had gezien, dat alle hindernissen in de wei achter de binnenbak werden opgesteld. En dat verbaasde me nogal , want de springwei heet niet voor niets de springwei. Maar Toet had opgevangen waarom dit nu opeens veranderd was. Onze mensen schijnen bedacht te hebben, dat de paarden en pony's in de springwei soms opeens een sprintje trokken als er onverwacht raar verkeer langs denderde over de weg . De wei achter de bak ligt meer beschut en ze gaan nu proberen of dat fijner werkt. De tijd zal het leren.

Hindernis materiaal

Woensdag 31 mei 2017

Licht bewolkt. 20 graden.
Ik ben de laatste tijd een beetje in de lappenmand. Mijn linkervoorvoet doet al een poosje zeer en tot nu toe is het niet vanzelf minder geworden.Als ik het goed begrepen heb ga ik binnenkort naar de dierenkliniek om foto's te laten maken van het binnenwerk.Als je weet wat er precies aan de hand is kun je er natuurlijk veel gemakkelijker iets aan doen. Ben benieuwd.

Dinsdag 30 mei 2017

Wisselend bewolkt en droog.
Bart en Wilma, een van onze vrijwilligersmensen , plus Remco, wandelen sinds gisterenavond iedere avond 10 kilometer door straten, bossen en dwars door bedrijven. Ze noemen het avondvierdaagse. Er doen een heleboel mensen aan mee. Bart en Wilma schijnen er ook nog geld mee te verdienen . Ze worden namelijk gesponsord door rijmensen en zo van hier en het geld gaat naar Stichting Karlijn.Karlijn, het mens van Obiku, is namelijk  erg ziek en ze moet een behandeling hebben, die alleen maar ergens ver weg gedaan wordt. Ze noemen het daar Duitsland. Maar dat is zo duur, dat een gewoon mens dat niet kan ophoesten. Daarom is er nu de Stichting Karlijn opgericht om dat geld bij elkaar te halen. Goed plan toch...Als iedereen een beetje geeft wordt het vanzelf een heleboel en hopelijk genoeg.

maandag 29 mei 2017

Bloedheet en weinig wind
Mijn naam is Melina, maar ze noemen me Melli. Ook goed...Ik luister daar al 23 jaar naar, dus ik ben er helemaal aan gewend. Ik ben hier als veulen gekomen. Afgezien van de eerste zomerseizoenen van mijn leven, die ik ergens ver weg in Friesland heb doorgebracht met een grote groep anderen in de wei,heb ik altijd hier gewoond en ik heb geen klachten. Goed voer,genoeg te doen, leuke eigen mensen. Wat wil een paard nog meer.

Zondag 28 mei 2017

Vannacht plotseling onweer en als toetje een heleboel regen. Voor deze keer zeer gewaardeerd ! Overdag weer prima zomerweer. Helaas geen buitenrit vandaag. Jammer, ik begin nu net de smaak te pakken te krijgen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 27 mei 2017

Hoogzomer.
Inmiddels hebben ze de buitenbak ook maar flink nat gemaakt en dat vond iedereen een heel goed idee.Je loopt daar lekker in de wind en door de vele hoge bomen is er ook veel schaduw. het is daar nu best uit te houden.

Buitenbak

Vrijdag 26 mei 2017

Zon , weinig wind 28 graden of meer.
De weilanden worden nu toch wel heel erg droog. Zo droog, dat het gras, in plaats van te groeien, geel wordt en dreigt dood te gaan.Onze mensen hebben dus met frisse tegenzin de watergeeftoestanden te voorschijn gehaald. Dat is namelijk altijd veel gedoe met ellenlange slangen en zo. Maar je kon het gras bijna horen juichen van plezier toen de douche er op begon neer te dalen. Hopelijk gaat het nu weer gewoon aan het werk, aan het groeien, bedoel ik, want er gaat toch niets boven een maaltje vers gras.

Weide sproeien

Donderdag 25 mei 2017

Zon,droog, 25 graden.
Super weer voor Hemelvaartsdag, want dat was het. Als je me nu vraagt wie er ten hemel is gevaren en waarom ,moet ik het antwoord schuldig blijven. Maar het is hoe dan ook voor de mensen kennelijk een reden om een dagje vacantie te vieren. En dat was hier ook te merken.Geen rijkinderen, geen rijmensen en ook geen hulpmensen te bekennen. Gelukkig waren er wel een paar vrijwilligershulpmensen, die met de noodzakelijke werkjes kwamen helpen en de eigen mensen van de paarden lieten zich ook wel zien. Ikzelf heb zelfs een leuk buitenritje gemaakt samen met Aris. Ik heb nog goed opgelet of ik toevallig iemand ten hemel heb zien varen, maar niks hoor. Volgende keer beter !
Tussen twee haakjes. Er is dus niemand echt opgestegen, maar we hebben wel een mens zien gymnastieken op een heel hoge ladder in de binnenbak.Het bleek het glazenwassersmens te zijn, die van de gelegenheid, dat er niemand was ,gebruik kon maken om de ruiten schoon te maken. Tenminste, hij dacht, dat er niemand zou rijden, maar hij had buiten Pjotr en zijn mens gerekend.De arme man kon ook niet weten, dat die twee nu een keer altijd op de meest onmogelijke tijden in training gaan.Maar Pjotr is iemand ,die bang is voor niemand en dat kwam nu heel goed uit. Dus zowel de ramen werden gewassen alsook Pjotr heeft zijn loopje gehad en wel tegelijkertijd !!!

Glazenwasser

Woensdag 24 mei 2017

Tris en Famke zijn inmiddels weer naar huis en dat betekent, dat mijn tijdelijke buurvrouw Sil is verdwenen en plaats heeft gemaakt voor Sunshine,die hier de laatste tijd normaal woont.Ook een leuke dame hoor. Niets mis mee.

Pagina: «  16  |  17  |  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits