Het Dagboek

Zondag 22 juli 2012

Veel zon, beetje wolken en wel 22 graden.
Vandaag was er wisseling van zomergasten.Tristan en Famke zijn weer vertrokken, want hun mensen zijn terug van weggeweest en een zekere Zara is net aangekomen.Ook haar mensen gaan met vakantie en een paard kun je nu eenmaal niet alleen thuis laten. Ze komt hier dus 3 weken logeren. Gezellig toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky.

Zaterdag 21 juli 2012

Veel wolken, een beetje zon, maar droog en alweer een beetje warmer
Venice is tegenwoordig een stuk vrolijker. Ze zit veel beter in haar vel,maar toen ze zei, dat dat kwam door een knikker in haar baarmoeder heb ik toch echt even gedacht, dat ze een grapje maakte. Maar nee hoor, ze meende het echt ! Ze vertelde, dat ze eigenlijk altijd hengstig was en zich daarom vreemd gedroeg en zich niet happy voelde.Nu heeft de dierenarts een knikker in haar baarmoeder gestopt met het idee, dat haar lichaam zou denken, dat er een veulen in wording in zit en daarom zou ophouden met die henngstigheidsveroorzakende hormonen aan te maken.En ja hoor. Wat een mazzel. Het werkt en onze Venice is een ander paard geworden.Ze werkt weer met plezier en heeft laatst zelfs voor het eerst gesprongen ! Iedereen is dus blij. Je moet er maar op komen. Alweer wat geleerd dus.

Vrijdag 20 juli 2012

Wisselend bewolkt, maar droog en zo'n 18 graden.
We mochten gelukkig weer naar de weiden,die inmiddels opgedroogd waren. Meestal worden we dan in bosjes met meerderen tegelijk er in en eruit gebracht, want onze mensen lopen liefst zo min mogelijk.En dat terwijl het juist zo goed voor hun conditie is. Nou ja, dat moeten ze dan ook zelf maar weten.
Stal de Eik Stal de Eik

Donderdag 19 juli 2012

Vanmorgen heel vroeg schrokken we allemaal wakker door een gigantische bliksemflits en donderklap. En toen begon het te regenen....Horen en zien verging je,zo roffelde het op het dak en het duurde nog lang ook.Toen het eindelijk wat minder was geworden stond de buitenbak blank en de weilanden ook.Zelfs een stukje van de binnenbak was een zwembadje geworden.Niet omdat het dak lekte, maar omdat het van buitenaf over de drempel was gespoeld.
Stal de Eik Stal de Eik

Woensdag 18 juli 2012

Hele dag droog. Dat kwam goed uit,want er was opnieuw afgesproken om de tent op te zetten en nu ging het ook echt gebeuren.Het is ieder jaar weer een hele klus en ieder jaar lukt het toch weer.
Stal de Eik Stal de Eik

Stal de Eik

Dinsdag 17 juli 2012

Regenachtig. Nog steeds geen vakantieweer. Maar dat zal nog wel komen. Toch ?

Maandag 16 juli 2012

Eerst een paar uur droog, later alleen maar regen.
Ik, Twingo woon bij de binnenbak met aan de ene kant Toet en aan de andere kant de kantine en de hooivoorraad voor ons vijven.Ik ben de kleinste medewerker." En ook de stoutste"zei Vosje zachtjes.Maar dat heeft niemand gehoord hoor. Ik ben juist heel lief. "Vooral als je slaapt",mompelde Toet. Nou ja, van je buren moet je het maar hebben. Maar verder zijn het prima pony´s hoor. Niks mis mee.
Ik hoorde zeggen,dat onze mensen van plan waren om vanavond mert vrijwilligers de tent voor de ponykampen op te zetten, maar omdat het water met bakken uit de lucht bleef vallen hebben ze er maar vanaf gezien.

Zondag 15 juli 2012

Wisselend bewolkt en droog. 18 graden.
Mijn mens komt normaal iedere dag om met mij te rijden en laatst kwam ze alleen even goedendag zeggen. ik was stomverbaasd, dat ze zo weer wegging. maar ik heb nu gehoord waarom dat was. Ze heeft met een heleboel andere mensen alsmaar rondjes gelopen ergens in het dorp, Hardgelopen wel te verstaan. Daar moesten andere mensen voor betalen en dat geld ging dan naar een goed doel. Hoe verzinnen ze het ! En weet je wat al die mensen aan hadden ? De hesjes met rugnummers van onze cross. Dat zag er vast heel bekend uit.
De week is weer om en ik geef de pen aan Twingo

Zaterdag 14 juli 2012

Af en toe een bui. Niet warm.
Het land achter ons, waar vorig jaar aardappelen stonden, begint nu helemaal geel te worden van het graan, dat er groeit. Alweer iets anders dan mais. Niks mis mee.We houden nu in ieder geval ons mooie uitzicht.
Stal de Eik

Vrijdag 13 juli 2012

De hele dag droog. pas later in de avond begon het weer te regenen. Maar toen was iedereen al binnen.
We hebben weer eens een nieuwe vracht krullen gekregen.Dat spul ligt namelijk op de grond in onze boxen in plaats van stro. Het voordeel van krullen is, dat onze mensen de drollen er makkelijk kunnen uitscheppen en dat het heel  goed vocht opneemt.Je ruikt bij ons nooit een amoniaklucht en dat is goed voor ieders gezondheid.Ik kan me bijvoorbeeld niet herinneren, dat iemand in onze stal de afgelopen 10 jaar heeft gehoest.
Die krullen komen in een grote vrachtwagen,die de lading kiept in ons krullenhok. Als dat gebeurt zou je niet zeggen, dat het echt een schuur is waar het spul in terecht komt.Doordat het dak recht overeind kan worden gedraaid ziet het er dan meer uit als een enkele witte muur. maar zodra de lege vrachtwagen is vertrokken gaat het dak naar beneden, de deuren klappen dicht en ziedaar. Het is weer een schuurtje.Makkelijk toch..En mooi opgeruimd.Stal de Eik Stal de Eik

Pagina: «  215  |  216  |  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement