Het Dagboek

Dinsdag 6 november 2012

's Morgens zon, 's middags wolken en 's avonds regen.
Lukar en Adair zijn al helemaal ingeburgerd. Overdag staan ze achter in het hondeweitje en ze maken iedere dag een buitenrit met hun mens. Vita en Bella hebben het ook naar hun zin. Het is heel jammer voor Vita, dat zij inmiddels blind is geworden. Ze moet nu op vreemd terrein heel goed begeleid worden anders loopt ze overal tegenaan. BB, die momenteel in de box met het raampje naar Sandra's huiskamer woont , had trouwens opgevangen, dat er voor Vita gewerkt wordt aan een soort helmpje met een beugel eraan, waardoor ze niet meer haar neus overal aan zou stoten. Binnenkort zou dat ding klaar zijn. Er schijnt nog nooit zo'n ding voor een hond gemaakt te zijn, dus iedereen is heel benieuwt hoe het er uit ziet en of het werkt.

Maandag 5 november 2012

Regenachtig. Tussendoor ook wel eens af en toe droog.
Ik ben Nicky en woon inmiddels al jaren in de nieuwe stal. Ik heb dikke pech, want mijn mens heeft behoorlijk veel last van zijn rug en kan al een hele poos niet meer rijden. Heel jammer, want ik ben dol op de lange buitenritten, die wij normaal in het weekend altijd maken.De cross hebben we ook al gemist...We baalden allebei om het hardst.Ben ik even blij, dat ik doordeweeks in de lessen mag meedoen. Blijf ik tenminste in conditie voor als mijn mens weer beter is.

Zondag 4 november 2012

's Morgens zon,later op de dag regen en niet zo weinig.
In de zonnige periode was er een inhaalbuitenrit en de deelnemers waren net op tijd weer terug om dit keer eens niet nat te worden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zaterdag 3 november 2012

Regenachtig en winderig.
Er waren veel lessen en de kinderen van de introductieles zijn inmiddels ook toe aan het echte werk. Ze krijgen nu een plaatsje in een beginnersles en ze hebben er helemaal zin in.

Vrijdag 2 november 2012

Behoorlijk wat regen en frisjes.
Vandaag is Janet weer aan het werk gegaan. De vroegere verstekeling die tegenwoordig Jurrian heet, is er niet bij.We hadden hem al wel een paar keer gezien en gesproken, maar nu zijn mama echt weer aan de gang gaat heeft ze even geen tijd meer voor hem. Hij schijnt nu allerlei oppasmensen te hebben en vindt dat ook prima.zei Janet. Ach ja, voordat je het weet staat hij hier ook op het plein met een capje op en laarsjes aan. Hij heeft in ieder geval inpandig al best wat paardrijkilometers gemaakt. Dat is hem toen niet zo goed bevallen, als ik mij zijn gemopper nog goed herinner, maar misschien verandert hij nog van mening!!!De tijd zal het leren.

 

Donderdag 1 november 2012

Af en toe een bui, veel wind en een graadje of 12.
Plotseling stapte Adair vrolijk onze stal binnen en zei "Ik kom logeren.""Leuk"zei Jasmijn "en waar heb je Lukar gelaten ? Of is die er niet bij ?" Maar Lukar is er ook hoor. Die staat nu in Olleke's box in de nieuwe stal. Okkie en Olleke wonen nu voor even samen in de duostal en vinden dat beregezellig. En ja hoor, daar zagen we de mensen van Lukar en Adair ook al aankomen met in hun kielzog hun twee gepensionneerde blindengeleidehonden Vita en Bella. "Ik denk , dat onze mensen met vakantie gaan,"zei Nushky. En gelijk had ze. In het holst van de nacht kwamen ze gepakt en gezakt op hun tenen langs. "Ik ga naar een warm land met zee in een vliegtuig" mompelde Bartje, die al een beetje sliep. Zijn papa en mama en hijzelf stapten in de auto en weg waren ze. Veel plezier riepen we ze nog na, maar dat hebben ze niet meer gehoord.

Woensdag 31 oktober 2012

Droog, wisselend bewolkt en niet warm.
Het is heel raar, maar we staan tegenwoordig hevig in de belangstelling van die vliegdingen met wieken er boven. Ze komen zo vaak laag boven ons hangen,dat we er niet eens meer van over de rooie raken.Vanmorgen ook weer...Een tamelijk groot exemplaar liet zich boven het mosterdkruidveld zo ver zakken dat we allemaal dachten, dat het ging landen. Maar nee hoor. Het maakte een hele poos een klereherrie en vertrok toen weer.Kleo zei, dat de mensen in dat ding zeker verbaasd waren over een veld met gewas, waar zulke mooie slingerwegen doorheen lopen zonder dat je daar het nut van inziet.Of ze denken, dat er van dat verboden spul , hennep noemen ze dat, tussen verstopt zit,"zei Pjotr". Nou ja, het zal wel zo zijn of anders, maar hinderlijk is het wel !!

Dinsdag 30 oktober 2012

Wisselend bewolkt. 8 graden.
Er is vandaag hard gewerkt en de crosshindernissen zijn inmiddels allemaal verdwenen. Het hout is opgeslagen en vlaggen en spandoeken zijn weer opgeborgen tot volgend jaar

Maandag 29 oktober 2012

Af en toe regen en niet bij benadering zo mooi als gisteren.Wel pech voor Remco en de hulpmensen,die vlijtig aan de gang gingen om de hele cross weer voor een jaar af te breken. Ik zeg voor een jaar, want aangezien iedereen,die heeft meegedaan bij het weggaan vrolijk "tot volgend jaar. We komen zeker weer terug,"zei zitten ze er volgend jaar weer aan vast.
Ik ben dus Orlando en ik woon in de grote stal naast Kleo en Venice. Gisteren was het dus een drukke dag voor iedereen , maar ook voor mij.Ik mocht namelijk een paar keer de middencross doen. Lekker de benen strekken met wat sprongetjes er tussendoor. Heerlijk.Vooral het traject hier achter tussen de bloeiende planten door was erg leuk.
Aan de lange cross heeft buiten mededinging ook een clubje Haflingers meegedaan en het rijmens, dat achteraan reed heeft met een ding op zijn hoofd de hele cross gefilmd. Super leuk om te zien zegt iedereen. Als je http://www.youtube.com/watch?v=kW2nfaB6FEo intikt op je eigen toverding kun je het misschien ook zien.

Zondag 28 oktober 2012

We werden wakker en je raadt het nooit...Het regende niet ,het waaide niet, de zon scheen en de lucht was blauw.Het had wel wat gevroren, maar de bodem was nog heel goed  en door de zon viel vooral later op de dag de temperatuur heel erg mee.
Beter weer voor onze cross hadden we nooit kunnen wensen. Het was wel zeker 15 graden kouder dan vorige week zondag,maar om door de velden te racen was het een super temperatuur. Iedereen was helemaal blij.

Stal de Eik
Al vroeg begonnen de parkeerweilanden zich te vullen met rolhokken en de hele dag werd er door meer dan 150 paarden en pony's het parcours afgelegd.Na het crossen moest iedereen nog een parcoursje springen in de binnenbak en de resultaten van cross en springen werden opgeteld om de prijzen te kunnen verdelen.
Ik mocht lekker ook meedoen en ik vond het helemaal te gek om zo lekker door de buurt te mogen rennen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando


Stal de Eik

Pagina: «  215  |  216  |  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement