Het Dagboek

Zondag 25 februari 2018

Zonnig en berekoud.
De volgende week is krokusvacantie en dat is heel goed te merken. Er schijnen veel mensen in hun rolhokken te zijn gestapt en die staan nu ergens ver weg te wachten totdat ze een stukje kunnen opschuiven op weg naar het beloofde land van sneeuw en hopelijk veel zon. Ik ben blij, dat ik niet hoef, maar we wensen hen allemaal natuurlijk een heel erg fijne vakantie en een behouden thuiskomst zonder benen en armen, zwaar van het gips.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero

Vrijdag 23 februari 2018

 Hele dag zon en vorst.
Ik hoorde de mensen klagen, dat het dit jaar extreem lang duurt eer de bladeren van de eiken langs onze weilanden weggehaald kunnen worden. Het is steeds te nat, zodat de bladeren aan de grond blijven plakken. Ondertussen zijn er ook tijden geweest, dat het meer dan 10 graden was,zodat het gras ook weer ging groeien. Ook al niet leuk, want het is niet gemakkelijk om bladeren tussen lang gras uit te halen. En zo is er iedere keer weer wat anders.

Donderdag 22 februari 2018

Hele dag zon en 's nachts vorst.
Ondanks, dat het inmiddels toch wel echt  winterweer is, heb ik nog steeds een diep zwart zomervacht. En weten jullie hoe dat komt ?Niet door mijn deken. Dat is wel lekker warm buiten in de paddock, maar dat heeft verder weinig effect.Ik denk, dat de voornaamste reden is, dat naast het daglicht vanuit hoog in het dak er tegen 8 uur 's morgens twee lampen in mijn box worden aangedaan, die pas 's avonds om 11 uur uitgaan. Orlando zei,dat hij zich herinnerde , dat er vroeger tijdens een winter een zekere Sanny woonde, die normaal de allerdikste vacht van iedereen had en dat zij die winter, net zoals ik nu ,glom als een spiegel met haar dunne vacht.Die haren denken kennelijk door al dat licht, dat het  zomer is.

Woensdag 21 februari 2018

Dooi en vorst.
Guusje vertelde, dat het dierenartsmens langs was geweest om te kijken hoe het met haar nog iedere dag 6 keer per dag ingesmeerde oog was.En tot vreugde van iedereen , niet het minst van onze mensen, die inmiddels met de ogen dicht op alle mogelijke en onmogelijke momenten vlekkeloos haar box weten te vinden met een tubetje in de hand, zag het er veel beter uit. En....joepie het hoeft nu nog maar 3 keer per dag worden behandeld. Als het straks helemaal niet meer zal moeten zullen ze het nog gaan missen....

Oog

Dinsdag 20 februari 2018

Overdag dooi enz enz.
Vanmorgen stapte Marielle, onze osteopathe vrolijk de stal binnen, duidelijk op zoek naar een patient. En ja hoor. Onze Bill was aan de beurt. Onze mensen vonden hem de laatste tijd knap chagerijnig en meestal is dat het teken, dat dat er iets aan de hand is met het lijf.En ook nu weer.Ze heeft hem uitgebreid onder handen gehad en  nu mag hij een poos uitzieken.Hopelijk is hij dan gauw weer zijn vriendelijke zelf . Obiku was ook aan de beurt en het komt dus best goed uit, dat er door de vakantie minder lessen zijn.

Maandag 19 februari 2018

Overdag dooi en 's nachts een beetje vorst.
Hallo, ik ben BB en woon in de grote stal naast Toby en de huiskamer van Sandra.Dit is wel de grootste stal denk ik. Er schijnen tenminste in het verleden meerdere veulens geboren te zijn en daar is nu een keer veel ruimte voor nodig. Bovendien kan Sandra door haar raampje zien of alles goed gaat zonder, dat ze naar buiten de kou in hoeft. Ook niet verkeerd.

Zondag 18 februari 2018

Wisselend bewolkt, maar ook veel zon.
Het tweede deel van de dressuurwedstrijd is weer prima verlopen.De kinderen hebben goede punten gehaald. Op naar de derde wedstrijd.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB.

Wedstrijd Wedstrijd

Zaterdag 17 februari 2018

Wisselend bewolkt. Niet koud.
En vandaag was de tweede dressuurwedstrijd van de wintercompetitie.Jammer, dat mijn mensen daar niet aan meedoen. Nou ja, ik ben natuurlijk de jongste niet meer en zij ook niet na zo'n 22 jaar zowat iedere dag hiernaartoe komen om met mij te rijden en te knuffelen. Als je er goed over nadenkt hebben ze inmiddels dus al ongeveer 228.800 kilometer gereden vice-versa Deventer- Holten.En dat is heeeeel erg veel. Je wordt al moe als je er aan denkt.

Vrijdag 16 februari 2018

Bewolkt en somber.
Er schijnen apart veel zieke mensen te zijn en er komen er steeds meer bij.Hopelijk blijven onze eigen mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen op de been, want die kunnen we echt niet missen.

Donderdag 15 februari 2018

Bewolkt en fris.Meer herfst dan winter.
We hebben Twan deze week bijna niet gezien. Hij schijnt vakantie en daarbij last van carnavalskriebels te hebben. De mensen gaan dan dagen lang uit hun dak om niets en eten en drinken totdat ze erbij neervallen. Dat schijnen ze dan te doen, omdat ze de 40 dagen daarna bijna niets meer te eten krijgen. Apart he ...!Ik ben blij, dat wij niet aan carnaval en vasten doen."Nou,"zei Guusje. Ïk denk, dat Twan wel aan carnaval doet, maar over dat 40 dagen bijna niet eten heb ik mijn twijffels. Nou ja, ze zoeken het maar uit. Als ik er maar geen last van heb.

Pagina: «  18  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement