Het Dagboek

Maandag 9 januari 2012

Vandaag zou het voorjaar kunnen zijn. Veel zon, geen wind en meer dan 12 graden !
Ik ben Milena en woon al lang naast Leonardo, de laatste tijd in de nieuwe stal.Omdat ik al oud ben en krakemikkig wordt als ik niet de hele dag beweeg, mag ik in de winter in de springwei lopen. Die ligt hoog en is niet zo gauw drassig en bovendien heb ik beloofd mijn gemak te houden, zodat ik de boel niet kapot loop.Goede deal toch !. Aan de paarden in de paddocks heb ik gezelschap genoeg en om te eten staat er best nog genoeg gras. Niet dat het net zo lekker is als in het weideseizoen, maar als sobere fjord kun je het er wel mee doen voor zo erbij.

Zondag 8 januari 2012

Meestal droog. Niet veel wind.
Vandaag was er niet veel te beleven. Er was geen buitenrit geregeld, want het weerbericht was super slecht geweest ( en is dus niet uit gekomen). Alleen Sjoni is weggeweest naar concours en die kwam supertrots weer terug.Hij had de derde prijs gewonnen met Lspringen."Er deden er zeker 5 mee," zei Floran, die chagerijnig was, omdat hij niet op buitenrit was geweest. Maar dat was dus niet zo. Er waren meer dan 50 concurrenten, dus het was echt wel knap van Sjoni.
De week is weer om en ik geef de pen aan Milena.

Zaterdag 7 januari 2012

Weer ongelofelijke hoeveelheden regen. Gelukkig helemaal niet koud.
Vanavond hadden we een gek geval.Ik hoorde van Orlando, dat zijn overbuurvrouw Donna opeens raar begon te doen.Ze krabde alsmaar op de grond, terwijl ze toch eten had liggen waar ze niet naar omkeek.Onze mensen dachten natuurlijk eerst, dat ze pijn in de buik, dus koliek ,had. Maar al gauw hadden ze door, dat het dat niet was, omdat ze een aangeboden appeltje toch wel graag opat. Bovendien begon ze ook steeds met haar hoofd te schudden en liet zich zomaar tegen de muren aanvallen. Dus wat doe je dan ? Je belt de dierenarts.Ondertussen vroeg Okkie verontrust," Wat is er aan de hand Donna ?""Ik weet het niet ", jammerde ze, "maar ik heb opeens vreselijke hoofdpijn."De inmiddels gearriveerde dierenarts keek de toestand even aan en dacht toen, dat het misschien en zenuw was,die ergens in haar hoofd op drukte. Hij wist ook niets beters te doen dan iets dat ze corti costeroide noemen plus een pijnstiller in te spuiten. En kijk...binnen 10 minuten stond daar weer een totaal normale Donna. Venice keek er verbaasd naar en zei " heb je nu geen hoofdpijn meer?" Welke hoofdpijn " zei Donna en ging vrolijk verder met haar onderbroken maaltijd. Iedereen was er wel blij mee natuurlijk, maar begrijpen doet eigenlijk niemand het, ook de dierenarts niet. Nou ja, het zal wel zo zijn of anders.

Vrijdag 6 januari 2012.

Af en toe een bui, maar ook vaak droog.
Er was een tijdje geleden een soort spul op het erf gegooid om de gaten op te vullen, maar onze mensen waren er niet blij mee.Het spul, freesasfalt, was veel groffer dan vorige keren en wij konden er niet fijn op lopen.Toen kwam dus het grote machinemens weer aandaveren om het hele spul ondersteboven te keren. Hopelijk wordt het daar beter van !
pleinwerkzaamheden
Er was ook weer een kampdag. We hebben leuk gespeeld met zijn allen. Tot stoelendans aan toe. Wat ze al niet kunnen verzinnen ...!
Kampdag

Donderdag 5 januari 2012

Hele dag storm en geregeld heel harde buien.
Kleine Baily groeit hard. De mensen hebben in de kantine een bench gezet. Daar gaat hij in als Mariska hem niet kan gebruiken bij wat ze aan het doen is.Bovendien schijnen kleine hondjes een boel slaap nodig te hebben.Baily vind dat best zei ze.Je kunt daar prima liggen en hoort er toch nog bij.
Baily

Vrijdag 4 januari 2013

Bewolkt en droog somber weer.
Het is duidelijk nog steeds vakantie, want er was weer een kampdag. Het was hartstikke gezellig en ik hoorde van Okkie, dat het groepje rijkinderen, dat hem mooi moest maken dat wedstrijdje had gewonnen.

Woensdag 4 januari 2012

Regen en wind, meer is er niet over te zeggen,
Overbuurman Okkie vertelde vandaag,dat hij eigenlijk geen last meer heeft van niet kunnen plassen en hij was onze tandarts daar heel dankbaar voor. Wie niet heeft opgelet en zich afvraagt hoe een tandarts iets kan doen aan niet kunnen plassen moet maar even kijken op 6 december van dit dagboek en dan zie je het vanzelf.

Dinsdag 3 januari 2012

Heel veel regen en heel veel wind.
Ik ben de laatste tijd wat in de lappenmand, want ik heb zere voeten.De hoefsmid zei, dat mijn stralen niet zo goed waren. Hij had het over rotstraal.Dat vind ik wel gek, want ik sta nooit in een natte stal. Maar je schijnt het ook in een droge stal te kunnen krijgen als je er door de vorm van je voeten aanleg voor hebt. De mensen weten eigenlijk nog niet precies hoe dat in elkaar zit.In ieder geval wordt het nu behandeld. Ze spuiten iedere dag een vies ruikend spul zo diep mogelijk in de straalgroeve, ze noemen het bettadine en ik vind, dat het al beter gaat.

Maandag 2 januari 2012

Droog, weinig wind en zeker 10 graden.
Ze hebben gezegd, dat ik deze week de pen heb. Tot nu toe ben ik er onderuit gekomen, omdat ik hier nog niet zo lang woon, maar nu ben ik dan toch aan de beurt.Vooruit dan maar. Ik zal me eerst even voorstellen.Ik ben een arabier en heet Nushky Ik ben sinds de zomer bij het team van medewerkers gekomen.De mensen hier waren eigenlijk helemaal niet van plan om er nog iemand bij te nemen. Ik was alleen maar erbij gehuurd van een handelaar om voor de ponykampen wat meer pony's te hebben.Maar ja, ik had al gauw door, dat je hier prima kunt zijn en ik hoorde, dat je ook niet meer weg hoeft als je er een keer bij hoort. Dat leek me wel wat. Ik heb dus heel goed opgelet hoe hier alles ging en heb toen net gedaan of ik al een jaar of tien hier werkte.Longeles ? O.k. Met zijn tweeen tegelijk aan de longe ? Eitje. Buitenrit op kop of er tussenin ? Vraagt u maar. Parcourtje springen ? Fluitje van een cent. De mensen hier waren zo verbaasd en verheugd, dat ze mij, ondanks het feit, dat ik niet meer de jongste ben en ook niet een verbluffende schoonheid om te zien, niet meer kwijt wilden. En dat was net de bedoeling. Ze hebben mij gekocht en ik woon nu in de grote stal naast Kleo en hoop daar nog lang te blijven.

Zondag 1 januari 2012

Wisselend bewolkt . Af en toe regen.
Vandaag weer helemaal niets te beleven.Geen mens te bekennen en de mensen van de gastpaarden, die nog wel even langskwamen wisten ook niet hoe gauw ze weer weg moesten komen. Schenen allemaal naar allerlei familie te moeten, de meesten nog ver weg ook, om die een leuk nieuw jaar toe te wensen.Net alsof er geen telefoon, scype, mail enz. enz. bestaat. Nou ja, ze moeten maar doen wat ze niet kunnen laten , maar wij zullen blij zijn als alles weer normaal is.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky.

Pagina: «  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits