Het Dagboek

Vrijdag 4 mei 2012

Bewolkt en zo'n 12 graden.
Je kunt wel merken, dat het vakantie is.Er kwam namelijk een hele stoet kinderen aan en ze bleven de hele dag.Lekker rijden, ons poetsen,spelletjes doen, speurtocht enz. enz.Ze waren er heel druk mee en wij ook.Maar wij vinden al die aandacht hartikke fijn en de kinderen vinden het heel erg leuk. We hadden dus allemaal een superdag !!

Donderdag 3 mei 2012

Opeens wel 10 graden kouder. Je moet ook maar overal tegen kunnen. Maar de winterdekens zijn nu toch echt wel exit.Ze zullen binnenkort wel worden opgehaald door de wasserijmensen.
Derby is inmiddels ook weer van stal gehaald en de kleinsten hobbelen er weer vrolijk op los. Het leuke is, dat Derby niet alleen galoppeert, maar ook nog hinnikt terwijl hij dat doet.
Stal de Eik

Woensdag 2 mei 2012

Af en toe zon, later bewolkt. Volgens de weersvoorspelling zou het heel erg hard gaan regenen. Het werd dan ook pikzwart boven de Holterberg, maar het is wonderlijk genoeg aan de andere kant gebleven.We hebben maar een paar spatjes gehad.
Pride wordt geregeld gereden. Hij is alweer aan het draven toe. Nog even en hij kan weer gewoon meedoen.

Dinsdag 1 mei 2012

Bewolkt, beetje regenachtig, maar prima temperatuur.
Remco heeft kennelijk nog steeds vrij en heeft zich op het in orde maken van de weilanden gestort. Er zijn een aantal palen vervangen en in een paddock zijn de prikpaaltjes,die er twee paddocks van maakten, vervangen door echte houten palen. Dat staat een stuk netter en in de praktijk wordt toch nooit het hele stuk in een keer gebruikt.
Stal de Eik

Maandag 30 april 2012

Stralend weer, de hele dag.
Het was koninginnedag of zoiets. Ik geloof, dat de koningin dan jarig is en dat niemand dan hoeft te werken. Omdat alle mensen, die normaal op maandag rijden dan de hele dag vrij hebben gaan ze meestal andere dingen doen dan paardrijden. Wij hebben dus ook vakantie.
Ik ben Toet en woon in de sterstal,samen met Melli ,Yette en Byou. Ik ben hier nu zo'n twee jaar. Ik loop in de lessen en ik wordt steeds knapper vind ikzelf.Dat komt, omdat de lesgeefmensen mij ook geregeld zelf rijden en mij de kneepjes van het vak leren. Laatst gebeurde dat ook. Toen kwam er iemand binnenlopen,die hier best vaak komt. Ze keek naar mij en zei "Wat is dat een chique  pony. Wie is dat ?" Is dat lachen of niet !

Zondag 29 april 2012

Op een paar druppeltjes na de hele dag droog, windstil en...wel 20 graden.
Niet veel te beleven. Igor mocht met Orlando, Kleo Okkie en Toet op buitenrit. De mensen,die op hun reden waren de bazen van een andere manege uit de buurt, die niet zo dicht bij een groot bos staat.Die vonden het een goed idee om eens bij een "conculega" te gaan rijden in een voor hen tamelijk onbekend gebied. Leuk toch...!
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 28 april 2012

Bewolkt. Geen zon te zie, maar droog en wel 17 graden.
De kale plekken in de wei zijn een tijdje geleden ingezaaid en nu het warmer wordt begint het gras ineens te groeien.Weliswaar nog maar een heeeeel klein beetje . Maar toch...Nog even en we mogen weer iedere dag naar de wei.We kunnen haast niet wachten.
Stal de Eik

Vrijdag 27 april 2012

Wisselend bewolkt, minder wind en 14 graden. Vannacht wel een wolkbreuk. Nou ja , goed voor de weiden. Die kunnen nog wel wat water gebruiken.
Tot mijn verbazing zag ik het roodschimmeltje, dat maar 1 weekend zou blijven, langskomen op weg naar de paddock. En nu ik er over nadenk is ze helemaal niet weggeweest. Ik heb haar dat gevraagd en ze vertelde, dat ze dinsdag,de dag, dat ze weer weg zou gaan, had gezien, dat haar mens het rolhok aan haar auto had  vastgemaakt. Ze stond klaar om goeiendag te zeggen en in te stappen, maar haar mens stapte alleen maar zelf in en reed zomaar weg. Ze was eerst stomverbaasd en toen boos geweest, want ze dacht serieus, dat haar mens haar had vergeten. Maar toen hoorde ze onze mensen tegen elkaar zeggen,dat haar mens had bedacht, dat ze eigenlijk helemaal geen zin had om hier weer weg te gaan en haar meteen maar hier liet staan. En toen was ze blij, want het bevalt haar hier heel goed.Het lijkt mij ook een leuk paard om erbij te hebben. Weten jullie trouwens hoe ze heet ? Watsildit. Apart he ! Ze is een draver van oorsprong en heeft ook echt op de racebaan gelopen voor een sulky. Dat is een karretje op 2 wielen . Het is de bedoeling om zonder in galop te gaan zo hard mogelijk te draven . Wie het eerste over de finishlijn komt heeft dan gewonnen.Lijkt me best leuk om te doen.

Donderdag 26 april 2012

Veel wolken en veel wind. 12 graden.
Gisteren kwamen er allemaal onbekende kinderen het terrein op. Ze mochten Olleke poetsen en daarna een rondje om de boom . Ik hoorde, dat het deelnemertjes aan de "roeffeldag "waren.Schoolkinderen mogen dan op die dag twee bedrijven uitkiezen om te bekijken  en te zien wat ze daar uitvoeren. En deze kinderen hadden ons uitgekozen. Leuk toch...!
Nushky is vandaag weer naar die kliniek geweest en heeft daar haar antibioticainjectie gehad. De voet is netjes ingepakt en nu heeft ze twee weken rust (wel naar de paddock). Dan mag ze twee weken stappen, dan twee weken een drafje en dan zou het weer in orde moeten zijn.Laten we allemaal daar maar voor duimen, want iedereen hier is heel gek met onze lieve en knappe Nushky.
Stal de Eik

Woensdag 25 april 2012

Veel wolken, veel zon en alweer iets minder koud,
Buurvrouw Nushky is vanmorgen in het rolhok naar de dierenartskliniek geweest.Ze heeft al een tijd een zeer been en de dierenarts is een tijdje geleden hier geweest en heeft toen haar voet verdoofd. Toen liep ze weer helemaal normaal, dus het probleem zit vrij zeker in de voet. Maar nu is het de kunst om erachter te komen wat er daar dan mis is.Daarom zijn ze nu een foto gaan maken.Toen ze terug waren zei Nus, dat die foto goed was, zeker voor een 22jarige. Toen hebben ze het gebied van het hoefgewricht verdoofd en toen was ze weer rad.De conclusie was nu, dat er iets ontstekingsachtigs zit in dat gebied en dat dat waarschijnlijk behandeld kan worden door er antibiotica in te spuiten.Maar dat kon niet meteen vandaag, omdat de verdoving eerst moest zijn uitgewerkt. Dus morgen terugkomen. Wordt vervolgd.

Pagina: «  217  |  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement