Het Dagboek

Zaterdag 31 maart 2012

Het is vannacht opeens berekoud geweest.Wel min 8 graden ! Het moest verboden worden om ons zo op het verkeerde been te zetten. Overdag was het opeens ook helemaal niet meer lekker warm. Het is net alsof onze mensen het mooie weer mee hebben genomen naar Madeira, want op die plek schijnen ze nu te zijn.

vrijdag 30 maart 2012

Droog en zonnig, wel ineens een stuk kouder.
Olleke had vandaag weer haar favoriete klusje.Er kwam een clubje mensen, die wat om haar heen drentelden, terwijl zij gewoon haar gang mocht gaan.Ze noemen het coaching met paarden of zoiets.Hebben de mensen eindelijk begrepen, dat ze nog heel wat van ons kunnen leren al weet ik niet precies wat dat dan is.Misschien moet ik ook zo'n cursus volgen en begrijp ik het dan.

Donderdag 29 maart 2012

Iets minder warm, maar nog steeds best lekker weer.
Gisterenavond zagen wij, dat er een onbekend rolhok aan kwam. Vlak voor mijn neus stopte het ding. En wie kwamen er uit ?Helemaal geen onbekenden, maar onze goede vrienden Adair en Lukar."Aha," zei Melli," zouden onze eigen mensen er soms weer vandoor gaan ?" En ja hoor. Enide en de beide gepensionneerde blindengeleidehonden kwamen er ook uit rollen en Adair zei opgewekt,"hallo, hallo, wij komen leuk een weekje oppassen." Toevallig kwam net Bartje ook langs rennen en die was helemaal door het dolle." Ik ga lekker met vakantie," riep hij. "En weten jullie waarnaartoe ? Naar......ik weet niet meer hoe het daar heet, maar we gaan met het vliegtuig en ze hebben daar veel zee, een beetje zand en veel bergen heb ik gehoord. Leuk joh ! Ik ben dol op vliegen." En vrolijk stuiterde hij verder.Toen we vanmorgen wakker werden waren de vogels inderdaad gevlogen.Achteraf bekeken heb ik vannacht tegen 2 uur ook wel een auto zachtjes horen wegrijden.Het voermens is kennelijk ook mee, want vanmorgen verscheen Enide met de voerkruiwagen Ook goed,zij weet inmiddels ook wel wat wij moeten hebben.
Met Zazou ging het vandaag steeds slechter. Ze kon nu helemaal niet meer lopen en haar achterbeen is ongeveer 4 keer zo dik als normaal.Haar temperatuur liep op en haar mens was in alle staten. Uiteindelijk kwam er een dierenarts en heeft ze een injectie gekregen met pijnstiller en vochtafdrijver, wat dat ook wezen mag.Dat zou twee dagen moeten helpen en dan zou het gewoon weer over moeten zijn. Laten we hopen, dat dat ook zo zal zijn.

Woensdag 28 maart 2012

Prachtige voorjaarsdag.
Vosje vertelde, dat de eerste zwaluw van dit jaar inmiddeles is gearriveerd.En wel op maandagmiddag om kwart over 1.Het was heel frappant. Het voermens liep bij de binnenbak, kwam daar Sandra tegen en ze vroegen zich samen af wanneer de zwaluwen terug zouden komen.Precies op dat moment hoorden ze een bekend gekwetter en daalde een doodvermoeid vogeltje neer op een spant." Tjonge, jonge, jonge, dat was me het reisje wel ." kwam er uit zijn snaveltje. "Zeker 8000 kilometer. Dat gaat niet in je koude kleren, ik bedoel natuurlijk veren, zitten ! Maar ik ben lekker de eerste dit jaar." "Leuk, dat je er bent," zei Lizzy,"maar waar blijft de rest?""Die komen over een dag of 14 met zijn allen. Dat doen we altijd zo. Ik mail nu naar ze , dat alles hier in orde is en dan gaan ze ook op pad. Tot die tijd heb ik hier het rijk alleen."
Zazou zat vandaag in de put.Ze had toch, ondanks alle voorzorgen,die genomen waren ( meteen na de enting ieder half uur een eind stappen-voor en na de enting pijnstillers en ontstekingsremmers) enorme last van die enting.Ze was geprikt onder in haar bil en nu sleepte het hele linkerachterbeen achter haar aan. Echt heel zielig!

Dinsdag 27 maart 2012

Prachtige voorjaarsdag.
Vanmorgen vroeg parkeerde er een auto op het plein, terwijl iedereen weet, dat dat niet de bedoeling is.Wij keken daarom ook nieuwsgierig wie er wel niet uit zou komen. Dat bleek een dierenarts te zijn."Is er iemand ziek," vroeg Melli verontrust. maar we zagen al gauw, dat dat niet het geval was en dat we allemaal het haasje waren voor de jaarlijkse influenza/tetanusvaccinatie. Nou stelt dat echt niet zoveel voor, maar sommigen van ons zijn er toch heel erg bang voor.Floran bijvoorbeeld begint, zodra hij ook maar een dierenarts in de verte ziet, voor de zekerheid maar meteen met woest om zich heen te schoppen. Twingo presteerde het dit keer voor de afwisseling zelfs om voordat je ook maar met je ogen kon knipperen, met dierenarts en al zijn box uit te racen om samen pas voor de kantinedeur  tot stilstand te komen.
Toen iedereen lek geprikt was was Nushky nog even extra aan de beurt. Ze hebben de voet van haar zere been geprikt met een spul, waardoor die voet gevoelloos werd. Nushky werd er heel blij van, want opeens kon ze weer normaal lopen zonder pijn zei ze. Onze mensen wisten toen zeker, dat het probleem echt in de voet zit en ze weten nu waar ze verder moeten gaan zoeken. Weten waar het probleem zit wil natuurlijk niet zeggen, dat het probleem is opgelost. Ik hoorde ,dat met de dierenarts werd afgesproken, dat er nu een foto van de voet zal worden gemaakt.Wordt vervolgd.
Stal de Eik

Maandag 26 maart 2012

Een prachtige voorjaarsdag.
Mijn naam is Yette. Ik woon al een tijdje 's nachts in de sterstal en overdag loop ik samen met Leonardo en Milena de hele dag in het "hondeweitje". Dat is een stukje land, helemaal aan het eind van het terrein, waar vroeger een club van hollandse herders mocht oefenen. Een andere hondeclub oefent al sinds onheugelijke tijden iedere woensdagavond in onze binnenbak, maar op het "hondeweitje" is al heel erg lang geen hond meer geweest. Wij vinden dat niet erg, want we vermaken ons er prima.

Zondag 25 maart 2012

Een prachtige voorjaarsdag.
We hebben allemaal heerlijk in de paddocks in de zon gelegen en verder was er niets te beleven. Niets mis mee.
De week is weer om en ik geef de pen aan Yette.

Zaterdag 24 maart 2012

Hele dag zon net zoals gisteren.
Ik heb vandaag goed nieuws en slecht nieuws.Het goede nieuws is, dat dat Overijsselse springkampioenschap dit keer is doorgegaan en dat ik en mijn mens daaraan hebben meegedaan. Het slechte nieuws is, dat wij geen kampioen zijn geworden. Ze hadden twee balken zo onbenullig op de staanders gelegd, dat ze, toen ik er alleen maar eroverheen vloog, door de wind,die ik maakte, naar beneden vielen."Weet je heel zeker, dat je ze niet toch een heel klein beetje hebt geraakt ?" vroeg Tico belangstellend. Nou ja, dat is misschien niet onmogelijk, maar van zo'n klein tikje hoeven ze toch niet meteen te vallen ....! Toch ? Echt flauw ! Maar eerlijk is eerlijk, het was toch hartstikke leuk om mee te mogen doen en volgende keer hebben we vast meer mazzel." Meer mazzel? Als je gewoon je benen wat hoger optrekt heb je geen mazzel nodig. Toch ?" zei Floran en ik moet eerlijk zeggen. hij heeft wel een punt.Dan zeg ik maar gewoon, "volgende keer beter" en daar was de oude brombeer het nu eens mee eens.

Vrijdag 23 maart 2012

Hele dag zon. 22 graden. Het kan niet op.
Het is langzamerhand iedere dag zo'n mooi weer, dat ze onze dekens af hebben gedaan. Eerst alleen overdag en nu ook 's nachts. Het is dan nog best fris, maar met de buitenluiken dicht is het warm genoeg en we zullen nu vast geen wintervacht meer maken.

Donderdag 22 maart 2012

Zelfde weer als gisteren alleen alweer warmer.Zeker 22 graden !
Vandaag had ik uitzicht op een bijzonder spektakel. De hele ochtend liepen er al mensen rond, die er anders op een gewone donderdag niet zijn.Pjotr, Pride en Zazou werden gepoetst en gepoetst en gepoetst.Awa was er al en Kardoes en Wampie van Margriet en Janet kwamen er aan.Die blonken ook en ze kregen allemaal leuke witte bloemetjes in hun gevlochten manen gestopt. Inmiddels hadden al onze mensen zich in wedstrijdtenue gehesen.Janet moest in verband met de verstekeling zelfs spullen lenen, omdat ze niet meer in haar eigen outfit paste. De verstekeling zelf was niet in zijn hum.Het zat behoorlijk klem en had ook nog het donkerbruin vermoeden, dat het weer op zo'n wiebelbeest moest en dat was niet zijn hobby mopperde het.Het is maar goed, dat de mensen het niet kunnen horen!

stal de Eik


Al met al zag alles en iedereen er prachtig uit, maar we wisten nog steeds niet wat er aan de hand was."Misschien komt de koningin wel langs," zei Harry. Maar de oplossing was in zicht hoor. Opeens gingen ze allemaal netjes naast elkaar staan en even later kwam een mooi wit mensenrolhok het plein op. De deur ging open en daar kwam iemand uit met een heel mooie jurk aan,die sleepte over de grond en precies de kleur had van Pjotr. Pjotr zei, "dat mens lijkt wel een klein beetje op mijn eigen mens Janine. En even later, "Krijg nou wat....! Ze is het echt ! We hoorden nu, dat Janine vandaag ging trouwen en dat onze mensen hadden bedacht, dat ze haar dan maar met zijn allen naar die plaats waar dat zou gebeuren toe moesten brengen. Ze hadden uiteraard "vergeten "haar dat te vertellen, dus Janine was nogal verrast door de gang van zaken. Maar ze vond het wel heel leuk en tevreden is het hele gezelschap het erf afgereden.
's Middags zijn ze nog even terug geweest met de fotograaf om nog wat foto's te maken samen met Pjotr.Het had nog wel wat voeten in de aarde, maar al met al is het prima gelukt. Of niets soms ?

 Stal de EikStal de Eik Stal de Eik

 

Pagina: «  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits