Het Dagboek

Vrijdag 22 juni 2012

Wisselend bewoklt.Veel wind , vaker droog dan nat.
Byou vertelde, dat ze gisteren weer naar dezelfde wedstrijd was geweest en morgen nog een keer ging. Inmiddels is ze er aardig aan gewend en vindt het allemaal niet meer zo eng. Het is kennelijk de bedoeling, dat ze door een paar dagen achter elkaar naar wedstrijden te gaan routine opdoet. Ze heeft bovendien ook nog een paar winstpunten gehaald en stapt tegenwoordig vlekkeloos in en uit het rolhok en dat is ook wel eens anders geweest.Dus iedereen is blij met het slagen van de actie.

Donderdag 21 juni 2012

Eerst redelijk weer, maar 's avonds een wolkbreuk met zwaar onweer. Nu hebben we wel weer genoeg water op de weiden gehad. De boeren willen nu toch ook wel heel erg graag gaan hooien, want het gras is inmiddels zo lang, dat het om begint te vallen en dat maait niet fijn.Bovendien gaat de kwaliteit hard achteruit.Maar ja, dan moet het echt wel een paar dagen achter elkaar droog zijn en dat is nu net de narigheid. Dat is het niet.

Woensdag 20 juni 2012

Af en toe een bui.
Ik zie overdag als er lessen zijn, dat er vlijtig allerlei proeven worden geoefend.Ik denk, dat er binnenkort wel weer een wedstrijd zal zijn.Ik hoorde al zeggen, dat het om het jaarlijkse zomerconcours gaat.Dressuur en springen. Springen doen ze dan altijd buiten in de springwei. hartstikke leuk !

Dinsdag 19 juni 2012

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Vanmiddag reed voor de zoveelste keer het rolhok achteruit de nieuwe stal in. Ik hoorde het van Pride, die er met zijn neus bovenop stond.Byou werd weer gehaald en stapte dit keer vliegensvlug uit zichzelf in met de gedachte aan het appeltje en het ritje van 5 minuten. De klep ging dicht en weg waren ze. maar dit keer niet voor 5 minuten, maar bijna voor de rest van de dag.Toen ze eindelijk weer waren opgedoken vertelde Byou, dat ze naar een wedstrijd was geweest met een heleboel andere paarden en allemaal veel groter dan zij. Ze had twee keer een proef gelopen en had nog een winstpunt gehaald ook.Onze mensen waren tenminste erg tevreden en zeiden, dat ze trots op haar waren. Nou, daar doe je het dan toch voor !
Vanmorgen liepen we net lekker met zijn allen in de wei toen er opeens een vliegend ding met een wentelwiek erboven, ze zeiden dat het een helicopter was,kwam aanvliegen. Het ding zakte lager en lager tot vlak boven ons en bleef toe herrie makend heeeel lang hangen.Wij zijn behoorlijk geschrokken en vlogen alle kanten op. Onze mensen sprongen zowat uit hun vel, maar ze konden er helaas niets aan doen.
Stal de Eik

Maandag 18 juni 2012

Heel raar weer. Zo raar, dat we niet eens de wei in mochten en dat komt haast nooit voor.'s Morgens alleen maar donder en bliksem en de hele dag door regen, regen ,regen.
Hallo, ik ben Vosje en woon al een paar jaar in een box bij de binnenbak. Op dit moment naast Toet en Misty. Als we niet in de wei of een paddock zijn kunnen we dus alles volgen wat er in de binnenbak gebeurt. We hoeven ons dus niet te vervelen.
Vanmorgen zagen we Byou weer vanuit de nieuwe stal in het rolhok stappen, wegrijden, na 5 minuten weer terugkomen, uitstappen en terug naar stal gaan. Merkwaardig !

Zondag 17 juni 2012

Wisselend bewolkt, maar het kon slechter.
Er was vandaag niet veel te beleven.Alleen Yette, Leo en ik hebben een buitenrit gemaakt. Altijd een leuke afwisseling.
Olleke had een apart klusje. Een vaderdagcadeauritje. Een vader had van zijn zoontje een paardrijles cadeau gekregen voor vaderdag.Leuk toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Zaterdag 16 juni 2012

Bewolkt en droog. Hooguit 17 graden.
Vanmiddag zagen wij, dat onze mensen het rolhok aankoppelden en het achteruit bijna de nieuwe stal in reden. Ze deden de klep naar beneden en we snapten niet waar dat goed voor was. En trouwens nu nog niet.Want ze haalden Byou op en lieten haar instappen.Tenminste dat was kennelijk de bedoeling. Maar Byou had er niet veel zin in en zei "bekijk het maar. Ik blijf lekker hier.""Maar na een poosje aandringen en duwen met een bezem kreeg ze er genoeg van en ging dan toch maar naar binnen. H.et appeltje als beloning viel goed in de smaak. Toen reden ze weg....maar kwamen na 5 minuten weer terug. De klep ging open en Byou stapte verbaasd weer uit en ging naar haar stal terug .Einde aktie.

Vrijdag 15 juni 2012

Perioden met regen en 's avonds opeens veel warmer. meer dan 20 graden.
Inmiddels gaan we allemaal iedere dag in 3 ploegen in de wei.Er staat veel gras en dat blijft ook zo, want na iedere week eten krijgt dat stuk wei 2 weken rust om weer aan te groeien.Tegen 5 uur zijn de weiden weer leeg en halen onze mensen alle mest er uit. Iedere dag ! Iedere drol...Ik hoorde zeggen,dat het dezelfde dag opruimen veel gemakkelijker is dan het na een paar dagen te doen. De drollen zijn dan namelijk nog helemaal intact en je kunt ze met een harkje zo in een schep rollen. Je ziet vaak niet eens meer, dat er een drol heeft gelegen. Bovendien is de hoeveelheid te overzien.We zijn met zijn dertigen en lopen op ongeveer een halve hectare per periode. Dat is niet meer dan 2 kruiwagens van 80 liter vol en het kost niet meer dan een half uurtje. Omdat er geen mest blijft liggen eten wij lekker alles op en staan er nergens lange stukken gras, de zg. paardeplekken. En last but not least, we hoeven bijna nooit ontwormd te worden.Onze mensen laten geregeld mestonderzoek doen bij een laboratorium op wormeieren en meestal hoeven er maar een paar van ons die vieze smurrie naar binnen te werken in plaats van alle 30. Tel uit je winst.
Stal de Eik

Donderdag 14 juni 2012

Wisselend bewolkt en fris.
De eerste jonge zwaluwen stuntelen inmiddels door de stal. Laatst viel er eentje in mijn voerbak en dat vond ik toch een beetje eng.Gelukkig fladderde het er moeizaam weer uit net voordat het voertijd was.

Woensdag 13 juni 2012

Bewolkt, maar droog. Niet warm.
Voordeel is, dat er nog geen steekbeesten zijn. Wat zou het leuk zijn als ze dit jaar eens zouden overslaan.
Tot mijn verbazing ben ik weer eens verhuisd. Maar ik vind het niet erg, want waar ik nu woon in de grote stal is het ook prima.Ik sta nu in de stal van Okkie naast Floran en Jasmijn.Okkie is naar een noodstal vertrokken samen met Olleke.Die vinden dat ook een aangename afwisseling. Lekker luchtig, toch droog en uit de wind en je hebt uitzicht op alles wat er gebeurt. Blijft nog de vraag waar dit nu weer goed voor is. Nou, dat werd al snel duidelijk. Het rolhok van Famke en Tristan kwam aanrijden en er kwam eerst geen paard, maar een boel spullen uit. En even later, ja hoor, daar kwamen de paarden toch zelf ook.Famke vertelde, dat ze 6 weken kwamen logeren, omdat hun mensen zo nodig met een rijdend huisje op pad willen.En ze hadden geen trekhaak aan dat ding gemaakt, dus hun rolhok kon er niet achter. Nou ja, hele dagen in zo'n klein hokje staan te wiebelen lijkt ze toch sowieso niet zo leuk, dus ze zijn blij om die tijd gezellig bij ons te zijn.
Stal de Eik

Pagina: «  218  |  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement