Het Dagboek

Woensdag 26 september 2012

Nog steeds behoorlijk wat regen. Het droogt nog niet zo erg op overal.
Ik heb gehoord, dat onze vader Gerrit studeert voor slangenmens. Hij is al aardig ver gevorderd want vanmorgen heeft hij kans gezien om zich in onze (bijna lege) brokkensilo te wringen. Nu zou je zeggen, wat heeft hij daar dan in te zoeken...? Nou,dat is gauw verteld...muizen ! We hebben echt bijna nooit last van die beestjes, maar om de een of andere reden heeft een hele familie besloten om hun intrek te nemen in de volgens onze mensen honderd procent muisdichte silo. Niet dus. Maar het was en is nog steeds een groot raadsel hoe ze kans hebben gezien om er in te komen. In ieder geval heeft vader Gerrit er nog maar eens een paar extra planken in gespijkerd en nu is het dus afwachten of dat geholpen heeft. Ik heb er een hard hoofd in, maar als het niet geholpen heeft zullen ze wel weer iets anders bedenken.
Stal de Eik Stal de Eik

Dinsdag 25 september 2012

Veel regen en redelijk koud.Niets aan.Het beroerdste is, dat we al vanaf maandag niet meer in de wei mogen. Het is daar spekglad en de mensen zijn bang, dat we gaan rennen en gemene blessures op zullen lopen. Bovendien wordt de wei daar ook niet beter van en we willen toch wel graag een wei houden, waarin iets te eten valt in plaats van een modderige vlakte. Nou ja,dan maar even alleen in de zandpaddocks,die nooit nat en glibberig zijn en hopen op drogere tijden. Dat kan nog best voordat het winter wordt.

Maandag 24 september 2012

Storm en regen. Niet te zuinig ! De grote schuifdeuren van de binnenbak moesten zelfs dicht blijven en dat gebeurt zelfs hartje winter nog bijna nooit.
Ik ben dus Okkie en woon tijdelijk samen met Olleke in onze "zomerresidentie", de paddockstallen bij de binnenbak.
Het is heel vreemd, maar er zijn nog steeds een paar zwaluwen. Tristan, die in de stal van Sjonie logeert, vertelde,dat ze bij hem in de box slapen en overdag weg zijn.Hij probeerde een praatje met ze te maken, maar ze zijn niet erg mededeelzaam tegenwoordig. We zullen dus wel zien hoe lang ze nog blijven.

Zondag 23 september 2012

Hele dag droog, af en toe zelfs zon en 17 graden !
Toen ik vanmorgen uit mijn buitenluik keek zag ik een hele stoet kinderen met een aanhang van ouders, opa's, oma's, broertjes en zusjes, binnendruppelen.Ik denk, dat er een wedstrijd is,"zei Bill "en ik denk ook ,dat ik mee mag doen."En gelijk had hij...Er bleek een dressuurwedstrijd te zijn voor iedereen,die nog geen F5 of hoger was.Ze hebben kennelijk allemaal, rijkinderen en paarden/pony's hun beste beentje voorgezet. Ik hoorde tenminste zeggen, dat het jurymens heel erg tevreden was over de geleverde prestaties. En gelachen had hij en meteen alle mensen,die het hebben gezien ook,om onze Duo Penotti. Die heeft namelijk geprobeerd om samen met zijn rijkind het snelheidsrecord F4rijden te verbeteren en ik geloof waarachtig , dat ze daarin zijn geslaagd.Weer eens wat anders !
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.
Stal de Eik

Zaterdag 22 september 2012

Wisselend bewolkt, meestal droog
Gisteren hadden we weer een kleine volksverhuizing. Olleke en Okkie gingen naar de paddockstallen. Floran naar de grote stal, Tico naar de nieuwe stal en Sjonie naar Tico's stalToen waren de boxen van Floran en Sjonie leeg. En ja hoor,Daar kwamen Tristan en Famke aan met hun hele hebben en houden.Ze vertelden, dat hun mensen weer zo nodig met vakantie moesten en dat ze nog steeds niet mee mochten.Nou ja, hier logeren vinden ze geen straf zeiden ze. Altijd gezellig om weer eens hele andere paarden en pony's te ontmoeten.

Vrijdag 21 september 2012

Veel wolken, weinig zon, maar het kon beroerder. Omdat het bijna niet heeft geregend de laatste tijd zijn onze weiden nog mooi droog en kunnen we allemaal iedere dag er nog in.Het gras groeit wel niet meer aan, maar we zien altijd nog wel kans om er wat af te eten. En het is een leuke bezigheid hoe je het ook bekijkt. Onze mensen maken er altijd een sport van om overdag zoveel mogelijk stallen leeg te hebben.Er worden dus heel wat kilometers gemaakt om ons allemaal in weilanden en paddocks te zetten, te verplaatsen, en er weer uit te halen. Maar dat is heel goed voor hun conditie zullen we maar zeggen.

Donderdag 20 september 2012

De hele dag droog en niet koud.
Ik zag, dat Pride met Floran, Orlando,DP en Okkie ën de rijmensen van de ochtendles, de zg. "stofdoekenles" met zijn allen het erf afstapten en ze kwamen pas twee uur later weer terug. DP vertelde, dat het nu op zijn mooiste was in het bos en op de hei.
Stal de Eik

Donderdag 20 september 2012

De hele dag droog en niet koud
Ik zag, dat Pride met Floran, Okkie, Orlando en DP met de rijmensen van de ochtendles ( de z.g. "stofdoekenclub") met zijn allen het erf af stapten en ze kwamen pas twee uur later terug. Ze vertelden, dat het nu heel mooi was in het bos en op de hei.

Woensdag 19 september 2012

Wisselvallig weer. het begint nu echt herfst te worden. Hetwordt steeds vroeger donker. Je kunt na het avondeten al haast geen flinke buitenrit meer maken. Jammer.

Dinsdag 18 september 2012

Wisselend bewolkt, meestal droog. 17 graden. Het kon slechter !
Ik sprak vanmorgen Venice in de paddock. Ze vertelde, dat het tegenwoordig hartstikke goed met haar gaat. Een dierenarts had toch een tijd geleden een knikker in haar baarmoeder gestopt ?. Haar lichaam wordt sindsdien kennelijk voor de gek gehouden door die knikker en denkt, dat ze nu een beginnend veulentje in haar buik heeft.De hormonen,die haar een voortdurende hengstigheid met bijbehorende gedragsproblemen bezorgden zijn dus per direct teruggefloten en dat is heel erg prettig voor iedereen. Zij heeft geen last meer van de eeuwige hengstigheeid en haar mens kan eidelijk weer fijn rijden. Waar een knikker al niet goed voor kan zijn...


Pagina: «  219  |  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement