Het Dagboek

Zondag 11 maart 2012

Alweer prachtig weer en alweer wedstrijd.
Ik was dit keer goed in vorm al zeg ik het zelf.Gisteren trouwens ook al.Gisteren heb ik een eerste prijs gewonnen en vandaag was ik zelfs eerste en tweede in een groep.Dat heeft niemand mij nagedaan, En zo is het maar net !
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 10 maart 2012

Mooi voorjaarsweer.
Vandaag was de laatste dressuurwedstrijd van de wintercompetitie. Paarden en pony's van buitenaf mochten dit keer niet bij ons op het terrein komen vanwege die enge epidemie ergens ver weg. Wedstrijden overal in het land waren afgezegd, maar omdat de paarden en pony's die meededen hier gewoon wonen kon het bij ons gelukkig wel doorgaan. Mensen met eigen paarden en pony's,die dus niet mochten komen hebben voor deze keer op een van ons gereden. Goede oplossing toch !

Vrijdag 9 maart 2012

's Morgens stralende zon, maar later weer zwaar bewolkt. Jammer !
Nushky zou weer even gereden worden door een ervaren rijmens, maar helaas. Hij bleek weer opnieuw kreupel te zijn. Zelfde been, zelfde verhaal.Hij was in zak en as. "Dacht ik het achter de rug te hebben en nu zit ik weer met hetzelfde en ik weet niet wat er aan mankeert." zei hij droevig. Ja, dat zouden onze mensen natuurlijk ook heel graag willen weten. Ik ben benieuwd wat ze er nu aan denken te gaan doen. Mijn voeten zijn ook mijn zwakke punt. Ik heb last van losse wanden. Dat wil zeggen ,dat het binnenwerk van mijn hoeven, zeg maar de binnenwand en de buitenwand, die tegen elkaar aan horen te zitten makkelijk los raken. Ik krijg al heel lang iedere dag een spulletje door mijn voer, biotine heet het geloof ik,en het lijkt net alsof het wat beter aan het worden is.De smid zegt in ieder geval, dat het er in tijden niet zo goed heeft uitgezien. Hopelijk bedenken ze voor Nus ook iets.

Donderdag 8 maart 2012

Droog en wisselend bewolkt.
Een van onze eigen mensen kwam vandaag met Nushky in de bak en dit keer ging het veel beter.Hij was nog steeds erg druk, maar nu kon hij zijn zin niet krijgen en kalmeerde tenslotte.Heel verstandig. Zo gaat het weer de goede kant op.

Woensdag 7 maart 2012

Storm en regen en nog koud ook.
Nushky zou vandaag weer in een les mee mogen lopen, maar dat was een kort genoegen.Hij had er namelijk zo vreselijk veel zin in, dat zijn rijkind  niets met hem kon beginnen.Hij nam haar gewoon mee naar waar hij naartoe wilde en echt niet langzaam. Daarom werd Bill bliksemsnel voor haar opgezadeld en kon Nushky aftaaien naar stal om zijn zonden te overdenken. Op ongelukken zit tenslotte niemand te wachten.

Dinsdag 6 maart 2012

Bewolkt en rustig.
Tot ons plezier hebben we gisterenavond onze Janet weer zien verschijnen.En ze liep zonder probleem helemaal rechtop! De verstekeling vertelde,dat hij had besloten om zich wat aardiger te gaan gedragen en Janet niet meer bij alles wat ze deed en at misselijk te laten worden.Hij was namelijk al een beetje groter gegroeid en was daardoor ook een beetje wijzer geworden. Mooi meegenomen toch !Wij zijn benieuwd of het een jongetje of een meisje zal zijn, maar hij/zij wil het niet zeggen. Enfin, tot midden augustus zullen we het moeten doen met commentaar van iemand,die we niet kunnen zien, maar die wel heel duidelijk aanwezig is. Hij/zij vertelde ook nog in de gauwigheid,dat hij/zij al had paardgereden. Hij/zij vond er niets aan, al dat gehobbel."Zul je zien, dat het een jongetje wordt," zei Igor en daar kon hij best eens gelijk mee hebben.

Maandag 5 maart 2012

Droog en een dtuk kouder Niet meer dan 3 graden en dat zijn we niet meer gewend.
Hoi, ik ben Olleke.Ik woon gelukkig alweer een poosje op mijn oude stek in de nieuwe stal.Ze hadden me verhuisd naar de sterstal, maar daar ben ik maar een blauwe maandag geweest.Ik kon daar niet wennen, hoe aardig de paarden daar ook zijn.Ik kon er niets aan doen ,maar ik werd super chagerijnig ook in de lessen.De reden daarvan hebben ze gelukkig gauw begrepen. Nu is dus alles weer in orde en heb ik weer plezier in mijn werk.

Zondag 4 maart 2012

Rustig weer, niet veel mis mee.
We hoorde, dat er ,gelukkig niet erg in de buurt, een besmettelijke paardenziekte is uitgebroken. De mensen zijn behoorlijk geschrokken,want alle wedstrijden in het hele land tot kampioenschappen aan toe, zijn afgelast. Verder wordt iedereen vriendelijk ,maar dringend, gevraagd om zo min mogelijk paarden te vervoeren en zelf niet van het ene naar het andere paardenbedrijf te gaan zonder eerst andere kleren te hebben aangetrokken enz. enz. Het schijnt niet schadelijk te zijn voor mensen, maar als je als paard besmet wordt ben je goed aan de beurt.Je schijnt zo ziek te worden, dat je niet meer kunt staan en niet meer plassen. Ze moeten je dan in een soort draagband hangen,zodat je niet omvalt en je plas een paar keer per dag met een slangetje uit je blaas halen. Als je geluk hebt overleef je het dan, maar het herstel duurt lang. Als je pech hebt is alle moeite voor niets en is het einde verhaal.Het heet rhinopneumonie en niemand weet nog goed waarom dat soms zo maar ineens ergens opduikt. Er schijnen trouwens de laatste tijd geen nieuwe uitbraken te zijn geweest, dus hopelijk is de ellende over een dag of 14 weer voorbij.
De week is weer om en ik geef de pen aan Olleke.

Zaterdag 3 maart 2012

Zwaar bewolkt. Geen zonnetje te zien, maar ook geen regen of wind.
Al heel vroeg vanmorgen hoorden we een grote herrie in de buurt.Toen ik buiten kwam zag ik ook waar dat vandaan kwam. Hele kuddes mensen op lawaaifietsen kwamen voortdurend langsscheuren. Ze hadden zo te zien enorm veel haast om ergens naartoe te gaan, maar het gekke was, dat ze het kennelijk niet goed konden vinden, want de meesten kwamen wel 4 keer langs. Zielig hoor..."Helemaal niet zielig", zei Pride."Dit is een wedstrijd en heet enduro.Ze zijn op weg naar eeuwige roem en dat is heel wat anders." Nou ja, als ze maar plezier hebben en vooral als het maar niet vaker dan 1 keer per jaar is.Dat is nog net te doen.

Vrijdag 2 maart 2012

Zonnig en een poosje wel 15 graden.
Het schijnt weer de een of andere vakantie te zijn.Voorjaarsvakantie om in stijl te blijven. Vandaag was er dus een kampdag. Een clubje rijkinderen heeft zich de hele dag bezig gehouden met rijden, spelletjes doen en ons vertroetelen. Niet verkeerd. Wij vinden het net zo leuk als zij.
Stal de Eik

Pagina: «  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits