Het Dagboek

Zondag 11 december 2011

Bewolkt, maar droog . 6 graden.
De dag begon met een wedstrijdje vaardigheid.Lekker sturen, keren en wenden om pionnen, tussen balkjes door en af en toe een sprongetje. Buurman Okkie heeft ook meegedaan en hij vond het hartstikke leuk.,Weer eens iets anders.
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor.

Zaterdag 10 december 2011

Voor de afwisseling nu eens zonnig en ook nog windstil.
Vanmiddag hebben Igor, DP, Nushky en Okkie onverwacht een buitenritje gemaakt met toeristen,die door het mooie weer opeens zin in een bosrit hadden. De drie damestoeristen wilden eerst ook nog een bijbehorende mantoerist meenemen. Maar toen onze mensen er achter kwamen, dat dit mens vond, dat hij goed genoeg kon rijden , omdat hij al een paar keer op een paard had gezeten en er niet was afgevallen zeiden ze, dat dan helaas de rit niet door kon gaan. Toen hebben de toeristendames besloten, dat de mantoerist dan maar thuis moest blijven en zijn ze lekker met Igor aan het hoofd vertrokken voor een geslaagd rondje Holterberg zonder ongelukken.

Vrijdag 9 december 2011

Winderig en regenachtig.
Simon heeft vandaag kans gezien om de waterleiding naar zijn zelfdrinker van de muur te trekken.Hij had de pech, dat hij halverwege betrapt werd zei hij, maar de sufferd snapte niet, dat hij geen pech, maar juist heel veel geluk had gehad." Hoezo ?" vroeg hij ook nog. "Ik vond het net zo leuk om aan die buis te trekken !Hij was al helemaal krom en je kon er iets wits in zien zitten. Spannend !"Toen buurman Pride vroeg of hij het ook zo spannend zou vinden om een dikke straal water over zich heen te krijgen en dat misschien uren lang als hij na de laatste ronde zijn werkje had afgemaakt, kwam hij daar toch iets van terug. "Heb ik niet bij nagedacht," zei hij eerlijk. Maar hij heeft zijn straf al wel gehad.Omdat onze mensen niet zo gauw iets konden bedenken om de boel afdoende te repareren hebben ze de buis helemaal volgesmeerd met cribox.En omdat onze Simon dit spul ook al niet kende greep hij er vol in.En dat, beste mensen, zal hij echt nooit meer doen.Cribox is onschadelijk, maar bijt vreselijk in je mond en lippen, dus dat wil je dan in het vervolg wel laten. Alweer iets geleerd.Ach ja, onze Simon is pas 5 jaar en het verstand komt met de jaren. Laten we dat tenminste hopen!

Donderdag 8 december 2011

Bewolkt en windstil.
Bartje kwam langs en vertelde, dat hij het heel druk had. Hij moest zijn opa helpen om in de werkplaats een mooie balie te maken voor in het kantoor. Dan kunnen de mensen daar een boel spullen in kwijt en de telefoon en zo kunnen daar dan ook mooi op staan. Binnenkort zullen we het ding wel zien, want ze moeten het door onze stal dragen als het klaar is.

Woensdag 7 december 2011

Veel wind en regen.
Vosje, die bij de binnenbak woont, vertelde in de paddock, dat onze Olleke, die normaal in een beginnersles nooit een been verkeerd zet, kans heeft gezien in een longeles zo snel weg te spuiten, dat haar rijkind er prompt af viel. En die arme ziel zat er ook nog voor de eerste keer op ook nog. Olleke schaamde zich er achteraf wel voor, maar eigenlijk kon ze er niets aan doen.Wij zijn natuurlijk nog steeds schrikdieren, die er bij iets onoverzichtelijks, dat misschien gevaarlijk zou kunnen zijn, zonder verder nadenken meteen vandoor gaan.Ik vroeg nieuwsgierig wat er dan toch wel zo eng was. Nou, Olleke was rustig met haar berijdster aan het draven toen er opeens uit het niets een klein broertje van een ander rijkind hard langs de rijbaan rende. En dat was op zich nog niet zo erg, maar hij had klompjes aan en was zo klein, dat je hem wel kon horen, maar niet zien. Dat is toch wel eng genoeg, of niet soms ?? Gelukkig kwam Olleke niet verder dan dat de longe lang was en is alles goed afgelopen.
Na de laatste middagles gingen die rijkinderen niet naar huis en kwamen er nog een paar bij ook. Ik hoorde, dat ze met elkaar een verlaat sinterklaasfeestje hebben gevierd met cadeautjes en patat. Nou ja, als je maar plezier hebt .En zo te zien op de foto mankeert daar helemaal niets aan !


Dinsdag 6 december 2011

Best veel buien. Alles begint nu kliederig te worden.
Het is deze week druk met de hulpverleners. Vanmorgen draaide het busje met tandartsen plus assistenten de hoek om."Ik ben lekker niet aan de beurt," zei Okki tevreden. Maar wie schetst zijn verontwaardiging toen hij toch uit zijn box werd geplukt en naar de tandarts gebracht. En dat terwijl hij echt niet aan de beurt was,Maar nu wil het geval, dat onze tandartsen toevallig ook dierenarts zijn en Okki was gisteren uit de les gehaald,omdat hij steeds ging staan alsof hij moest plassen, maar er kwam niets.Dat was de laatste tijd al vaker opgevallen en nu er toch een dierenarts in de buurt was hebben onze mensen hem gevraagd om er even naar te kijken. Voordat Okki het wist had hij een sedatiespuit tepakken en liet toen gewillig zijn edele delen onderzoeken.Er is niet echt iets vreselijks uitgekomen, hoorde ik. Er zaten wel wat harde stukjes heel hoog in de plasbuis en die zijn er uit gehaald. Hopelijk is het probleem nu verholpen.

Maandag 5 december 2011

Wisselend bewolkt. Kouder en af en toe een winterse bui.
Hallo, ik ben dus Jasmijn en woon al heel wat jaren in de grote stal naast Pjotr en Okki.
Vanmorgen reed de auto van de dierenarts het plein op."Is er iemand ziek " vroeg Orlando ongerust. Maar nee hoor. Toen Simon uit zijn box werd gehaald wisten we meteen wat aan de hand was. Simon was kennelijk zijn proeftijd goed doorgekomen en als nu de dierenarts, na onderzoek, zou zeggen dat hij helemaal gezond was, zou hij mogen blijven.En ja hoor....Hij heeft alle onderzoeken goed, zelfs heel goed doorstaan. Ik zag uit de verte, dat hij bij de buigproeven , waarbij de dierenarts al zijn benen in een onmogelijke stand 1 minuut vasthield en hem daarna meteen liet wegdraven geen pas verkeerd heeft gezet.Super hoor !Zelfs een paar passen onregelmatig is nog voldoende. Nou, we hebben er dus een nieuwe medewerker bij en daar is iedereen, ook hijzelf, heel blij mee.

Zondag 4 december 2011

Overdag windstil en droog. 's Avonds veel regen.
Splendid is weer naar huis vertrokken en Harry is gearriveerd.Het blijkt de 3 jarige zoon van Splendid te zijn, die net weg is gegaan. Niet dat hij echt Harry heet hoor. Zijn echte naam schijnt Dancing Splendid te zijn.Dat is wel andere koek dan Harry ! Of niet soms ?En weten jullie wat het gekke is ?Deze prima naam is bedacht door dezelfde mensen,die het nu altijd alleen maar over "Harry" hebben en dat voor hetzelfde paard.Wie het snapt mag het zeggen.In ieder geval ben ik blij, dat ik Venice heet en ook zo genoemd wordt. "Maar hoe oud ben jij dan ?" vroeg Donna (die eigenlijk Parmante heet)." 4 Jaar " zei ik naar waarheid. En weten jullie wat ze zei ? "Dan kun jij geen Venice heten, want jij bent een KWPNer en alle KWPNpaarden van wie de naam met een V begint zijn nu 9 jaar en geen 4." Au, daar heeft ze toch een punt moet ik toegeven.Toevallig kwam net het voermens langs en vroeg aan mijn mens of ik echt wel Venice heette."Welnee", zei ze tot mijn verbazing."Venice heet eigenlijk Ciantha. En kijk...dan klopt het verhaal toch wel weer. Ik zeg maar zo..ik zeg maar niets meer.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jasmijn, zowat de enige, begrijp ik nu, die ook echt alleen maar Jasmijn heet. Wie nu denkt te weten hoe oud Jasmijn dan is mag dat mailen naar stal@eik.nl. Onder de goede inzenders verloten wij een gratis priveles.Ook mensen,die hier niet rijden mogen meedoen !!!

Zaterdag 3 december 2011

Storm en regen.
De laatste tijd ben ik weer een beetje aan het werk.De ene dag wordt ik gelongeerd en de andere gereden en tot nu toe gaat dat goed.Hopelijk ben ik nu de kinderziektes wat voorbij.

Vrijdag 2 december 2011

Droog, weinig wind en later zelfs zon !
Melli is vanmorgen weer eens met het rolhok naar de dierenkliniek geweest. Volgens haar mensen is ze niet vooruit te branden en ze willen graag weten waarom dat is.Ik hoorde, dat ze bloedje hebben geprikt ( zo schijnen ze dat te noemen) en daaruit bleek, dat eigenlijk alles in orde is behalve misschien iets met de lever, maar dat wisten ze niet zeker. Ze krijgt nu in ieder geval een poeder, dat equitop forte heet. Het zou leuk zijn als dat zou helpen, want ze heeft de laatste tijd toch echt genoeg gezondheidsproblemen gehad.

Pagina: «  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits