Het Dagboek

Maandag 17 september 2012

Soms regen, soms droog. 18 graden.
Ik heet Melina, maar ze noemen mij Melli.Ik woon al heeeeel lang hier.19 Jaar om precies te zijn.Ik ben hier namelijk al als veulen gekomen en met de tussenpozen, dat ik als jaarling en tweejarige de hele zomer in Friesland op de wei heb gelopen, ben ik hier niet weg geweest.Dat was dus helemaal niet het plan, want de mensen hier hadden mij en later mijn 1 jaar jongere volle broer gekocht om netjes op te leiden tot rijpaard en dan weer te verkopen.Met mijn broertje is het wel zo gegaan.Hij is als 4jarige naar een ver land, dat Spanje schijnt te heten, verhuisd en heeft het daar behoorlijk ver geschopt. Hij heeft jaren op wedstrijden zg. Grand Prixproeven gelopen. Ik heb gehoord, dat je dan de allermoeilijkste kunstjes,die er bestaan voor dressuurpaarden kunt uitvoeren. Ik ben dus best wel trots op hem. Maar ik ben lekker hier gebleven. Een paar mensen,die hier les hadden vonden mij zo leuk, dat ze mij gekocht hebben toen ik 4 jaar was.Dat is dus al weer 15 jaar geleden. En kijk...Zij zijn nog hier en ik ben nog hier en hoop ook nog lang te blijven. Omgerekend naar mensenjaren ( 19 keer 4 ) ben ik weliwaar al 76 jaar, maar eerlijk is eerlijk, je kunt dat niet aan mij zien. Toch ???

Zondag 16 september 2012

'S Morgens zon, later bewolkt. Toch best lekker weer.
Vandaag zijn we druk geweest. We hebben allemaal een buitenrit gemaakt verdeeld over een ochtend- en een middagrit.Zo konden veel rijmensen, die door de vakantie lessen gemist hadden een aantal daarvan tegelijk inhalen.Er komen er nog een paar. Die worden vermeld op de site. Wie wil en ervaren genoeg is om buitenritten te maken kan inschrijven op het formulier op het prikbord in de kantine of via de mail. Vol=vol.Inhalen is altijd ook mogelijk in andere lessen dan waarin iedereen normaal rijdt, tenminste als daar plaats in is.Ik hoorde onze mensen zeggen, dat ze er verder niet meer achteraan gaan. Iedereen,die zoiets wil moet zelf even komen overleggen en afspreken. En toen ik dat hoorde dacht ik "dat geef ik dan maar even door !" Bij deze dus.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 15 september 2012

Droog, wisselend bewolkt en heeeel af en toe zon.Niet meer zo koud.
Zo langzamerhand is iedereen weer terug en begint er wat lijn in de rooster- en schoolwisselingen te komen. Het is nog niet helemaal rond, maar het begint er op te lijken.
Er is weer een nieuw groepje introductiekinderen en Misty wordt door vele handjes gepoets.Ze laat het zich graag aanleunen, want wie wil nu niet graag zo vaak gepoetst te worden ?
Stal de Eik

Vrijdag 14 september 2012

Af en toe regen. Niet meer dan 16 graden.
De mensen hebben weer een jas aan en een paar van ons hebben een deken op gekregen.Dat is niet, omdat ze het koud zouden hebben, maar omdat ze de neiging hebben om al flink winterhaar te krijgen. Als je een deken opdoet stopt dat proces weer enigzins. Je krijgt dan in ieder geval niet zo veel haar als zonder deken. Het is namelijk helemaal niet fijn om te werken met een dikke wintervacht. Je krijgt het veel te warm, raakt aan het zweten en als je weer opdroogt krijg je het juist koud. vandaar.

Vrijdag 14 september 2012

Af en toe regen. 16 graden.
De mensen hadden allemaal plotsklaps weer een jas aan en een paar van ons ook weer een deken. Dat is niet, omdat we het koud zouden hebben. Dat is,omdat we dan niet zo'n dikke wintervacht aanmaken.Het is namelijk niet fijn om te werken met zo'n vracht haren. Je krijgt het dan veel te warm, komt aan het zweten en als je dan weer opdroogt krijg je het echt koud.Vandaar.

Donderdag 13 september 2012

Meestal droog. 18 graden hooguit,
DP, Okkie en Bill hadden vandaag een leuk klusje.Er kwam weer een groepje mensen van het Looerf. Dat zijn mensen, die heel erg weinig of niets meer kunnen zien. Best wel stoer van hen, dat de meesten ons zo vertrouwen, dat ze dan toch op durven te stappen.Aan het eind hebben ze ook bijna allemaal gedraafd. Knap hoor !
Stal de Eik

Woensdag 12 september 2012

Wisselend bewolkt. Meestal droog.
Het is een stuk stiller geworden in onze stalgebouwen."Het grootste deel van onze zwaluwen, zeker zo'n 150 stuks is namelijk gisteren vertrokken naar verre warmere streken.Maar tot onze verbazing zijn ze dit keer niet allemaal verdwenen.In de grote stal zijn er nog een stuk of 6 en in de binnenbak ook.Ik heb aan eentje gevraagd of ze soms van plan waren om hier te overwinteren, maar dat vond hij geen goed plan bij gebrek aan vliegende insecten in koude tijden."Waarom zijn jullie dan nog niet weg ?"vroeg Sil. "Nou heel gewoon omdat we zo dom zijn geweest om 3 keer eieren uit te broeden. Nu zitten we dus met de ellende. Die kleine koters kunnen nog niet goed genoeg vliegen voor zo'n lange reis. Voorlopig zijn we dus nog niet weg.Maar ze zijn wel druk aan het oefenen hoor.Het komt wel goed."

Dinsdag 11 september 2012

Regenachtig en veel frisser.Niet meer dan 18 graden.
Vanmorgen reed er een bekend busje het plein op. We weten langzamerhand allang, dat het gevuld is met tandartsen en hun hulpmensen.Br...... ! Acht van ons waren aan de beurt, maar ik lekker niet.Ze komen zo om de twee maanden en ik was de vorige keer al geweest.. Als we niet aangeven, dat we last van ons gebit hebben worden we standaard 1 keer per jaar gecontroleerd.Helaas moet er dan meestal wel iets gebeuren. Deze keer ontsprongen Twingo en Orlando de dans, de bofkonten. Volgens de tandartsen was hun gebit nog steeds in prima conditie.
Stal de Eik

 

Maandag 10 september 2012

Wisselend bewolkt, 27 graden.'s Nachts eenh buitje.
Hallo ,Pride hier. ik ben al weer aan de beurt voor de pen. Wat vliegt de tijd toch vreselijk hard ! Het is nog zomers warm, maar de grote boom op het plein,die in het voorjaar altijd als eerste zijn nieuwe bladeren krijgt begint die bladeren nu ook als eerste te verliezen. Jammer, maar niets aan te doen.

Zondag 9 september 2012

Strak blauwe lucht, weinig wind en 30 graden.
Het was vanmorgen vroeg al stervensdruk op het plein.Alles kwam tegelijk.Floran en DP vertrokken eerst voor een buitenrit met het spoedcursusmens en haar begeleidster. Ze zijn ruim twee uur weggebleven en kwamen enthousiast terug. Het spoedcursusmens had de hele rit probleemloos  uitgereden en volgens DP had ze het prima gedaan. DP had namelijk helemaal geen last van haar gehad onderweg want ze zat er netjes op en stoorde helemaal niet. Op zo'n manier is buiten rijden hartstikke leuk. Toch..!
Verder zijn er twee groepjes mensen van de recreantenclub weggeweest voor een dagtocht met een picnic ergens op de hei, die heel mooi in bloei schijnt te staan. De minder gevorderden en de gevorderden hebben apart gereden, maar hebben wel samen geluncht. Goed geregeld. Na afloop werd er hier op het terras uitgebreid nagekletst en uiteindelijk is iedereen moe, maar voldaan huiswaarts gekeerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.
Stal de Eik

Pagina: «  220  |  221  |  222  |  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement