Het Dagboek

Zondag 19 augustus 2012

Onbewolkt en minstens 35 graden.
We hebben er allemaal maar ons gemak van genomen. De manegemedewerkers mochten relaxen tussen twee ponykampen in en mijn mens had ook niet zoveel puf om veel met mij te doen, dus ook voor mij was het een rustige zondag.
De week is weer om en ik geef de pen aan DP.

Zaterdag 18 augustus 2012

Onbewolkt en 30 graden. De zomer is wat laat gekomen, maar beter laat dan nooit ! De mensen hier jammeren trouwens alweer, dat het te droog is en willen nu weer graag regen voor onze wei. Het is ook nooit goed.Toch ! Ze hebben slangen genoeg voor beregening, maar meestal gaat het keihard regenen als ze net uren lang hebben gesleept met dat spul om alles aan te sluiten. Ze hebben daar dus nog niet zoveel zin in, vooral omdat iets, dat buienradar heet steeds zegt, dat het binnenkort nat gaat worden.

Vrijdag 17 augustus 2012

Wisselend bewolkt en weer warmer. 25 graden.
Het land achter ons, waar het graan vorige week is geoogst is inmiddels weer omgeploegd en ingezaaid.Pride maakte zich al zorgen hoe dat nu moest met onze superleuke cross achter in oktober. Dan hebben we dat veld echt nodig.Maar Leo had gehoord, dat de boer had gezegd, dat onze crossbouwers paden en hindernissen mochten maken dwars door dat spul heen. Dat is namelijk vanggewas.Boeren zijn tegenwoordig verplicht om meteen als er iets geoogst is weer iets in te zaaien.Ze mogen dat dan later weer gewoon onderploegen. Als iemand daar de lol van snapt mag hij het zeggen.Maar Floran, die tegenwoordig in de box met het raampje naar Sandra's huiskamer woont en dus wel eens wat meer hoort dan wij, had vernomen, dat dat moest vanwege het milieu.Het schijnt iets te maken hebben met het grondwater Ïk snap niets van dat milieu,"zei Melli,die toch ook al wel wat jaartjes mee loopt". Ïk hoorde laatst, dat de boeren hier de mest in de grond moeten injecteren vanwege het milieu en dat in een land hier 50 kilometer verderop, Duitsland heet het, het streng verboden is om mest in de grond te injecteren vanwege.....juist ja! Vanwege datzelfde milieu.En dit is geen grapje, maar echt waar.Mensen zijn toch rare wezens.
Stal de Eik

Donderdag 16 augustus 2012

Opeens een stuk frisser, maar nog steeds prima weer. 23 graden.
Het rijkind met het gipsbeen is weer terug en heeft nu inderdaad een mooi klein gipsen voetje. En de kleur ? Roze natuurlijk.
Stal de Eik
Vanuit de springwei, waar we 's avonds mogen grazen zag ik, dat er bij de modeshow weer hartstikke leuke combinaties waren bedacht.
Stal de EikStal de EikStal de Eik

Woensdag 14 augustus 2012

Meestal zon. 's Middags 28 graden.
Overdag loop ik altijd samen met Yette en Leo op het hondeweitje, helemaal achteraan op het terrein. Daar is veel schaduw, dus we kunnen het er best uithouden. Het is alleen wel jammer, dat we niets meekrijgen van wat er op het plein gebeurt.
Toen we eind van de middag weer naar stal gingen hoorde ik, dat het voermens met twee kampkinderen naar de huisartsenpost was vertrokken.Ik vroeg natuurlijk meteen van wie ze dan waren afgevallen of zo.Maar zo zat het dus helemaal niet in elkaar.Omdat het zo warm was was de hele groep kampkinderen naar het zwembad geweest. Daar waren er twee tegen elkaar op gebotst bij de glijbaan. Een groot zwaar vreemd kind was eerst tegen de ene geklapt en die vloog weer tegen de andere op.Zoiets in ieder geval.In ieder geval had de ene een zere voet en de andere een zere enkel. Hoeveel pech kan je hebben....!Later kwam de ene terug met de boodschap "licht verstuikte enkel " ,gaat vanzelf weer over en de andere had een piepklein breukje in een voetenbotje.Haar been was voor de helft in het gips gestopt en nog blauw ook, omdat ze in Deventer niet eens roze hadden,zoals het kind graag wilde.Maar morgen schijnt ze naar haar ëigen"ziekenhuis in Enschede te mogen en gaan ze daar een klein gipsen voetje maken, waarop ze ook mag steunen.

Dinsdag 13 augustus 2012

Droog, wisselend bewolkt. 24 graden.
Inmiddels is er weer een nieuwe ploeg kampkinderen gearriveerd en in de grote tent getrokken. Ze hebben allemaal een eigen verzorgpony toebedeeld gekregen en per groepje van 4 of 5 moeten ze zorgen, dat een stukje van het terrein netjes blijft.Daar krijgen ze iedere dag een cijfer voor en eind van de week is een prijsuitreiking.Er is dus ook een clubje, dat tot taak heeft om het straatje voor mijn stal schoon te houden. Nou, dat heb ik geweten. Als ik normaal uit mijn box kom en mijn voeten niet torenhoog optil komen er natuurlijk krullen op dat prachtig geveegde straatje. Moet je ze dan eens horen...Maar ze pakken dan toch wel zuchtend een bezem, want punten verliezen is ook jammer.

Maandag 13 augustus 2012

Droog, wisselend bewolkt. Weinig wind. 24 graden.
Ik ben Milena. De Milena,die al tijden lang pensioen heeft, maar die inmiddels aan haar tweede/ derde/vierde jeugd is begonnen.Van de oude fjord,die voortdurend iets mankeerde en daarom haar laatste dagen in rust mocht slijten ben ik veranderd in een montere ïjslander"met lange manen, die op haar slofjes een buitenritje van een uurtje of 6 maakt. Is dat knap of is dat knap ?Ach ja, ik heb er altijd al van gehouden om mensen te verrassen en zo mogelijk op het verkeerde been te zetten. Hoezo pensioen ...? Weten jullie wel hoe saai pensioen is ?En hoe frustrerend om je maatjes met je mensen zonder jou het erf af te zien stappen ?Ik heb dat een tijdje aangezien, heb toen besloten om er iets aan te doen en ziedaar...! Waar een wil is is een weg. Dat geldt voor iedereen,dus ook voor een pony.

Zondag 12 augustus 2012

Vaak zon en heerlijk zomerweer.Lekker windje. Precies goed.
We hadden allemaal weer een vrije dag en dat was hartstikke lekker.
De week is weer om en ik geef de pen aan Milena.

Zaterdag 11 augustus 2012


Bewolkt, maar droog.'s Avonds zelfs zon.
De hele avond tot laat aan toe zijn de boeren bezig geweest op het graanveld om het stro, dat inmiddels toch droog was geworden,in grote pakken te persen en weg te brengen.Stal de Eik

Vrijdag 10 augustus 2012

Droog en af en toe zon. Ruim 20 graden.
Vanavond heb ik toch wat aparts beleefd. Het mens, dat iedere week voor zichzelf op mij komt rijden kwam mijn box in en begon te poetsen.Maar op de een of andere manier voelde ik mij ongemakkelijk. Er kriebelde iets onder mijn staart en dat irriteerde me mateloos. Ik zwiepte met mijn staart en spartelde tegen met poetsen. Het rijmens begreep best dat er iets was, maar ze snapte niet wat. Ze dacht heel logisch, dat er een vlieg of daas zich ergens had verstopt en mij plaagde.Maar ja, er was nergens een vlieg te bekennen. Die zaten allang allemaal in de buikjes van de zwaluwen.Ze zadelde dus maar op en ging met mij naar de bak. Maar het bleef kriebelen en ik werd steeds onrustiger. Vind je het gek?Toen het niet anders werd begon ik maar met mijn achterbenen te meppen. Je moet toch wat....Het rijmens werd een beetje bang, want ik doe nooit zo raar en stapte gauw af.Ten einde raad ging ze weer met mij richting stal.Toen kwam toevallig het voermens aanlopen en zag de vertoning al van verre.Inmiddels mepte ik aan een stuk door en zo hard als ik kon. Maar ook dat hielp niets. Op veilige afstand liep het voermens om mij heen en zag ook geen duidelijke reden voor mijn gedrag. Ze wilde onder mijn staart kijken,maar met die rondflitsende hoeven zag ze dat toch niet zo zitten.Toen zei ze tot mijn verbazing, dat ik dan maar naar stal moest. Dat gebeurde en toen snapte ik wat de bedoeling was.Het rijmens had mij vast en liep de box in. Het voermens deed de onderdeur achter ons dicht en liet het rijmens mij achteruit tegen die deur aan zetten. Toen kon ze, met de deur ertussen, onder mijn staart kijken zonder door mijn hoeven geraakt te kunnen worden.En ja hoor...Daar kwam de aap uit de mouw.Er zat een piepklein stukje harde poep vast aan een haar en dat bungelde bij iedere stap heen en weer tussen mijn billen. Het werd er af getrokken . Op slag was het leed geleden en veranderde ik tot ieders opluchting van het ene moment op het andere weer van de hysterische Bill in de brave Bill, die iedereen kent.Probleem opgelost !

Pagina: «  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement