Het Dagboek

Zondag 16 oktober 2011

Droog, zonnig en koud.
Vandaag hebben we het druk gehad. Er was een oefenspringles voor mensen,die aan de cross mee gaan doen.Leuk hoor. Ik ben dol op springen en ze zeggen, dat ik het nog goed kan ook. Mooi toch...!

Floran en Okkie hebben ook nog een buitenrit gemaakt. Okkie ging met het weekrijmens en toen hij terug was vertelde hij,dat ze al weer heel veel had bijgeleerd. Hij had het tenminste een fijne rit gevonden en de mensen ook.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 15 oktober 2011

Droog, zonnig en koud.
Gisteren is er zomaar een rijkind van mij af gevallen. Ik schaam me er wel een beetje voor, maar ik was echt geschrokken.Wat is er gebeurd ?Ik was gewoon lekker aan het draven. Toen kwam ik langs de grote deur, die altijd open staat. Daar klonk opeens een raar geluid en ik zag een klein stukje blond haar voorbijscheuren. Voordat ik me realiseerde, dat dat alleen maar Bartje was, die met zijn eigen kruiwagentje op weg was naar de wei om iets onduidelijks te doen ,vloog ik opzij. En hup daar lag het rijkind. Gelukkig hebben we hier lekker zacht zand en is hij ongedeerd gewoon weer opgestapt.
Inmiddels wordt er natuurlijk ook al vlijtig gebouwd aan onze cross. Dat is altijd veel werk, maar met dit mooie weer lijkt het me geen straf!

Vrijdag 14 oktober 2011

Droog, zonnig en koud,
Wij zijn allemaal verdrietig. Onze mensen en wij ook.We zijn onze Miep kwijt. Ik woon hier nog niet zo lang en kende haar nog niet zo goed, maar het was een heel mooi en lief paard. Heel veel mensen hebben met veel plezier op haar gereden. Ze was al lang uit de roulatie. Eerst had ze een peesblessure voor. Terwijl dat aan het genezen was kwam er zomaar iets dergelijks bij aan een achterbeen en al met al begon het steeds meer pijn te doen.Toen heeft Miep gezegd,dat ze liever naar de paardenhemel zou gaan. Ze had gehoord, dat je daar geen pijn meer hebt en dat daar bovendien al een heleboel bekenden waren. En toen is ze maar gewoon weggegaan. Ze keek nog even om en riep " ik zie Flip al staan, dat wordt gezellig. Dag jongens." En weg was ze.We zullen haar missen. Ze is 18 jaar geworden.

Donderdag 13 oktober 2011

Ik deed vanmorgen mijn ogen open en ik wist niet wat ik zag toen ik naar buiten keek. Er was een strakblauwe lucht, stralende zon en het was berekoud. net boven nul ! En weet je wat ! De eerste ploeg mocht nog niet naar de wei. Dat hebben we al eerder beleefd en ik snap niet waar dat nou weer goed voor is. Maar Donna had de oren weer eens wijd open gehad toen de mensen dit beslist hadden.Ze hadden gezegd, dat er nu te veel suiker oftewel fructose in het gras zit, zodat als iemand van ons daar gevoelig voor zou zijn die daar hoefbevangen van zou kunnen worden en daar zit niemand op te wachten." En waarom zit er dan nu opeens te veel suiker in ons gras en wie heeft dat er dan in gedaan" vroeg Yette en dat vond ik een heel logische vraag. Wie verzint nu zoiets ? Maar Donna wist zelfs het antwoord. "Dat komt dus, omdat er overdag bij daglicht suiker wordt gemaakt in de grassprieten, dan gaan die sprieten 's nachts groeien en wordt de suiker, die er in zit verdeeld over een langere spriet. Er zit dan dus minder suiker per cm in het gras.Als het 's nachts erg koud is kan het gras niet groeien en blijft de suiker zitten in een kortere spriet. Er zit dan dus veel meer suiker in dezelfde hoeveelheid gras. Simpel toch !" Nou, simpel of niet, feit is, dat we na zulke nachten pas later op de dag naar de wei mogen en dat vind ik niet leuk. Maar we zullen ons er bij neer moeten leggen,Trouwens, niet ziek worden is ook wel prettig.

Woensdag 12 oktober 2011

Ietsje minder regen en waarachtig soms ook droog.
Een paar dagen geleden zag ik plotseling het rijmens, dat in het voorjaar hier al een hele week is geweest en later in de zomer nog een week, waarachtig alweer hier rondlopen. Ze vertelde, dat ze nu weer een week hier "op studie' is en dat dit keer haar grote streven is om helemaal los te kunnen galoperen. En raadt eens wat...vanmiddag is haar dat voor het eerst gelukt !! Ta daaaaa....!Ik heb het zelf niet gezien, maar Vosje vertelde het. Leuk he ?En ze wordt ook steeds handiger met alle werkjes hier.Nog even wachten en ze wandelt ook met drie van ons tegelijk naar de wei !

Dinsdag 11 oktober 2011

Nog meer regen.
Hillie is vanmorgen in een rolhok gestapt en ze wist zelf ook niet waar ze nu weer naartoe zou moeten.Toen ze uren later weer terug kwam vertelde ze, dat haar mens met haar naar een paardenkliniek was gereden om uit te laten zoeken waarom ze de laatste tijd nogal slecht ter been was." En....Wat mankeert er aan ?" vroeg Pride.En ze vertelde, dat ze nu ook tot de club van peesgeblesseerden was toegetreden. Waarschijnlijk is het bij haar gekomen door uitglijden in de wei. Onze mensen vinden , dat wij paard mogen zijn en dus gaan we iedere dag in de wei, maar dat brengt natuurlijk wel dit soort risico's met zich mee. Het is niet anders.Ze moet nu dus 8 weken lang iedere dag stappen op harde grond en zoveel mogelijk rechtuit. Dan moet er dus altijd een mens mee en is dit ook goed voor de conditie van de mensen . Toch ? !

Maandag 10 oktober 2011

Bakken vol regen de hele dag aan een stuk door.
Hallo. Hier Toet vanuit een paddockstal.Normaal woon ik in de nieuwe stal, maar we zijn nog steeds een beetje overboekt, Vandaar, dat ik nog hier sta.Voor mij geen probleem. Ik sta hier best.Lekker luchtig, maar wel droog en uit de wind.Het kon slechter.
Vanmorgen zag ik Marielle, onze osteopathe, aan komen lopen Ze heeft Tico - Pride en leonardo onder handen genomen en die krijgen nu dus een week vakantie.
Tegen 6 uur zag ik waarachtig alweer een dierenarts aan komen rijden en het was alweer voor Melli.Toen het voermens er met de voerkruiwagen aan kwam lag ze plat in de stal in plaats van te staan dansen en meppen om aan te geven, dat zij vooral als eerste bediend wil worden.Dat was dus helemaal niet goed en dit keer was een spuit niet voldoende. De dierenarts heeft via een slang door de neus  een heleboel water met iets, dat parafine schijnt te heten erin in haar maag laten lopen om de darmen goed door te spoelen.Een paar uur later leek het probleem gelukkig daarmee opgelost te zijn,zodat iedereen rustig kon gaan slapen.Toch heb ik heel erg laat nog een mens aan zien komen lopen en om de hoek zien kijken.Maar die liep weer weg zonder naar de telefoon te grijpen, dus ik nam aan, dat er niets meer aan de hand was en dat was ook zo.

Zondag 9 oktober 2011

's Morgens droog, 's middags regen.
Vanavond zag ik Melli op het plein staan. De mensen dachten kennelijk, dat ze wat mankeerde. Ze hadden de deken van haar af gehaald en legde een oor tegen haar buik. Ik hoorde zeggen, dat ze daarbinnen bijna niets hoorden. Normaal borrelt het daar namelijk behoorlijk. Dus de dierenarts werd gebeld . Want we hebben heel veel meters darm en het is gevaarlijk als daar iets van in de knoop raakt. De dierenarts, die binnen een half uur op het plein stond, vond ook, dat er meteen iets aan gedaan moest worden en heeft een pijnstiller en een darmontspanner ingespoten. Daar ging de pijn gelukkig weer van over.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 8 oktober 2011

Opnieuw veel harde buien en veel zon.De weilanden zijn inmiddels wel verzopen en ons hondenweitje is ook niet meer wat het geweest is. Nat..nat..nat.
Vandaag is onze gaste Indy weer vertrokken Ze had een hartstikke leuke vakantieweek gehad samen met haar mens zei ze. We hebben haar uitgezwaaid en ze riep nog gauw."Tot volgend jaar."

Vrijdag 7 oktober 2011

Heel harde buien en ook heel veel zon en dat zo ongeveer om de 20 minuten wisselend.
Ik kwam vanmorgen Kleo tegen en die vertelde verheugd, dat hij niet meer terug kwam wonen in onze stal Hij mag nu in de grote stal blijven staan naast zijn vriend Orlando. Niet dat hij het hier bij ons niet leuk vond zei hij, maar daar was het nog leuker. Kan gebeuren toch !En hij is ook weer goed ter been en mag geleidelijk weer aan het werk.En daar is iedereen heel blij mee.

Pagina: «  223  |  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits