Het Dagboek

Donderdag 9 augustus 2012

's Nachts nog wat regen, later droog.
De kampkinderen hadden gisteren de traditionele modeshow.We zijn altijd benieuwd hoe we nu weer opgetut zullen worden. Al met al is het een leuk tijdverdrijf voor iedereen.
Stal de Eik Stal de Eik

Dinsdag 7 augustus 2012

Zwaar bewolkt.Veel wind, niet meer dan 15 graden overdag.
Het is inmiddels in alle stallen, ook de onze, druk geworden met zwaluwen in alle maten. Er zitten nog hele kleintjes in een paar nesten,die de hele dag gillen om eten. Hun broertjes en zusjes van een eerdere lichting zijn bezig met hun eerste vliegoefeningen. De eerstgeborenen zijn al heel wat mans en duikelen door de lucht als volleerde vliegacrobaten. En dan te bedenken, dat dat hele stelletje, inclusief de kleintjes over maximaal 6 weken klaar moet zijn om zo'n 8000 kilometer te gaan vliegen naar hun overwinteringsplek ergens in een land, dat Afrika schijnt te heten. Nou, ik ben blij, dat ik niet hoef.

Maandag 6 augustus 2012

Veel wolken en 18 graden. Droog.
Ik ben Bill. Toen ik de vorige keer de pen had was het hartje winter en berekoud. Geef mij maar deze tijd van het jaar !
Ik woon tegenwoordig in de sterstal naast Byou en tegenover Melli en Yette.
Vanmorgen is er weer een heel koppel zwaarbeladen ouders met ponykampkinderen in hun kielzog gepasseerd richting grote tent. Ben benieuwd wie deze week mijn verzorgmens wordt. Best leuk hoor, al die extra aandacht.

Zondag 5 augustus 2012

Redelijk veel zon, ook wolken. Maar de pikzwarte trokken gelukkig weer voorbij.
Vandaag heeft Byou helemaal de blitz gemaakt.Ze was naar een concours geweest en kwam helemaal opgewonden uit het rolhok rollen.Ze riep al van verre "Zien jullie niets aan mij ? Zal ik jullie eens iets leuks vertellen. Jullie zien hier een pony voor jullie,die net een winstpunt in de Z dressuur heeft gehaald. En niet op een ponyconcours hoor...Het was een concours voor grote paarden. En ik heb nog een prijs gewonnen ook nog....Goed he. "Ha ha"zei Pride,"klein duimpje in het land van de reuzen. Goed gedaan kleintje !Ën daar heeft hij helemaal gelijk in.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.
Stal de Eik

Zaterdag 4 augustus 2012

Wisselend bewolkt, af en toe een bui, maar niet echt hinderlijk.
Vandaag de gewone drukte, alleen met veel andere mensen dan normaal.

Vrijdag 3 augustus 2012

Veel wind, veel wolken, maar droog.
Stal de Eik
Alweer de laatste dag van dit kamp. Jammer, dat het voorbij is.Het was gezellig. De kinderen zijn moe, maar voldaan. De tent is leeggehaald en de bagage ligt klaar om weer mee naar huis te gaan. De bedoeling is, dat alle spullen straks weg zijn, maar vreemd genoeg lukt dat bijna nooit en blijven er altijd dingen achter. Misschien deze keer niet ?
Stal de Eik

Donderdag 2 augustus 2012

Wisselend bewolkt, maar droog en 22 graden. Prima kampweer.
Donderdagavond is er altijd een kampvuurtje, tenminste als het niet regent.En waarachtig. Dit was al de tweede week, dat het door kon gaan. Buurman Floran vertelde, dat dit vorig jaar maar 1 keer van de 6 weken was gelukt. De zaken gaan dus vooruit.

Woensdag 1 augustus 2012

Lekker weer. Niet te warm en niet te koud.
Vanmiddag stond ik zo'n beetje te slapen in een paddock. Klinkt er toch opeens een harde knal...We schrokken ons allemaal een ongeluk. Zelfs de buren kwamen later vragen wat er aan de hand was geweest.En weten jullie waar die knal vandaan kwam ???Van het mens van Leo !. Dat mens was nietsvermoedend op weg naar het hondeweitje met een kruiwagen vol hooi. Laat hij nou een klapband krijgen....Echt waar. Wie heeft er nu ooit gehoord van een kruiwagen met een klapband. maar het was echt waar. Van het ene moment op het andere vloog de band in wel 1000 stukken. Dat kruide dus niet meer gemakkelijk en vader Gerrit heeft er nog een hele klus aan gehad om de boel weer te repareren. Er moest uiteindelijk een heel nieuw wiel onder. Maar nu doet alles het weer.

Dinsdag 30 juli 2012

Wisselend bewolkt, droog, weinig wind.
De grote tent is inmiddels weer bevolkt met een nieuwe groep kampkinderen. Ik had dit nog niet meegemaakt,maar ik vind het beregezellig. Ik ben verzorgpaard van een kampkind en je wilt niet weten hoe mooi ik wordt opgepoetst en verzorgt de hele dag. Echt kicken hoor !

Maandag 29 juli 2012

Beetje zon, beetje wolken, weinig wind en 23 graden.
Hallo, hallo. Ik ben dus BB, een nieuweling, en ik woon nog niet zo lang in de grote stal naast Jasmijn en Floran.Eigenlijk heette ik geen BB, maar niemand wist hoe ik eerst heette en daarom is de keus op BB gevallen.Daar mag dan iedereen van maken wat hij wil.Black Beauty of Brigitte Bardot of wat dan ook.Het kan allemaal, want ik ben pikzwart en ook beeldschoon...ahum.Het voermens denkt daar trouwens duidelijk anders over, want zij vind mij te dun.Iedereen is daar inmiddels jaloers op, want ik krijg nu allerlei lekkere dingen extra. Luzernemix met zonnebloemolie, maismeelpap en natuurlijk ook gewoon brokken en heel veel hooi. Niet verkeerd en je kunt het verschil al zien zeggen de geleerden.
Eerst was ik net zoals Nushky alleen maar hier als tijdelijke hulp, maar ik vind het hartstikke leuk en wilde graag blijven. Nushky heeft me toen aangeraden om heel erg goed mijn best te doen en warempel het werkte...De rijmensen vonden het zo leuk om op mij te rijden, dat ik toch gepromoveerd ben tot medewerker.Ik heb in de wedstrijdsport Zdressuur gelopen en ben lang van 1 eigenaar geweest.Die kreeg een jong paard, waar hij weer mee opnieuw wilde beginnen en nu ben ik hier en blijf ik hier.Lekker puh...

Pagina: «  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement