Het Dagboek

Maandag 30 januari 2012

Wisselend bewolkt en de hele dag onder nul.
Hallo, hallo, Twingo hier vanuit mijn box bij de binnenbak. Wat zeg ik...vanuit mijn ijskoude box bij de ijskoude binnenbak. Nou ja, ik heb een dikke vacht en heb nergens last van.
Ik zie al een paar dagen onze Sjoni puntgaaf langskomen. De pijn van zijn hoefzweer heeft dus inderdaad maar een paar dagen geduurd en hij kan zich dus gewoon verder voorbereiden op die wedstrijd, waar hij zo graag naartoe wil.

Zondag 29 januari 2012

Het heeft vannacht dus niet gevroren. Onze mensen vonden het niet leuk, dat ze helemaal voor niks hadden geharkt. We gingen vandaag namelijk wel in de paddocks en trapten het mooi gladde oppervlak weer aan gort. Er zat dus niets anders op dan 's avonds opnieuw te harken, want het zou nog steeds heel koud worden. Het had alleen maar wat vertraging om de een of andere reden.
Voordeel was, dat de buitenrit, die al lang geleden was gepland voor al onze mensen,die zelf geregeld buitenritten begeleiden, gewoon door kon gaan. Ik hoorde van Okkie, dat het heel gezellig was geweest.Dat zal best, want ze hebben nog lang nagepraat met broodjes en soep erbij.
De week is weer om en ik geef de pen aan Twingo

Zaterdag 28 januari 2012

Steeds een beetje kouder.Het weerbericht schijnt het opeens over heel snel heel veel kou te hebben.Daar zijn onze mensen best van geschrokken. Ik zag tenminste het grote machinemens met een bakbeest het erf op daveren om de diepe moddersporen glad te trekken en de modder op een hoop te gooien op een plek, waar we geen last van hebben. Er bleef een mooi glad erf over en als het nu dagen lang gaat vriezen, waar ze het over schijnen te hebben, breken we tenminste niet onze benen over keiharde bobbels.

Bovendien was er ook weer " harkenparade". Iedereen, die er was heeft aan het eind van de middag geholpen om onze paddocks glad te harken. En dat zijn er tegenwoordig 7 plus de buitenbak, dus tel uit je winst. Als alles glad opvriest kunnen we namelijk gewoon iedere dag naar buiten. Anders zouden we op stal moeten blijven en dat is iets waar niemand blij van wordt.
We hebben een heleboel bezems, maar nu is er op proef een "heksenbezem" aangeschaft. En raadt eens wat ? Iedereen wil er graag mee vegen, want dat schijnt supersnel te gaan. Maar er op vliegen is tot nu toe nog niet gelukt. Jammer!
 

Vrijdag 27 januari 2012

Af en toe buien, dus nog meer water.
Olleke is de hele week druk geweest met een spoedcursusmens.Ze is maandag gekomen en had toen nog nooit echt op een paard gezeten. Nu zijn we 5 dagen verder en ze draaft keurig helemaal los door de bak zonder Olleke te storen in haar mond of haar rug. Olleke is heel tevreden over de vorderingen en het spoedcursusmens ook. Zo tussendoor heeft ze ook geleerd hoe wij dagelijks verzorgd moeten worden en heeft door het meehelpen met alle dagelijkse werkzaamheden nu pas begrepen hoeveel kilometers onze mensen moeten maken om te zorgen, dat wij voldoende beweging, ook in onze vrije tijd, hebben.

Donderdag 26 januari 2012

Regenachtig.
Steeds meer drek op het erf.Inmiddels staan er twee emmers met spul, dat er eventueel op zou kunnen als de modder weg is, maar de mensen zijn er kennelijk nog niet uit wat het zal moeten worden. Wordt vervolgd.

Woensdag 25 januari 2012

Droog, af en toe zon en boven nul. Zou het voorjaar er al aan komen ?
We hadden al tegen elkaar gezegd, dat we Janet lang niet hadden gezien. Vandaag wist Donna te vertellen, dat ze had gehoord, dat Janet een verstekeling in haar buik heeft, die er pas in augustus of zo uit wil komen, maar alvast een heleboel last veroorzaakt.Zodra Janet iets wil gaan doen zegt de verstekeling," mooi niet mama. Blijf jij maar lekker rustig op de bank liggen anders ga je er spijt van krijgen." Janet is daar natuurlijk niet blij mee, maar voorlopig heeft ze niet veel keus. Ze zou het vast erg leuk vinden om iets van jullie te horen, want alleen op de bank liggen gaat heeeeeeel erg vervelen.

dinsdag 24 januari 2012

Beetje nachtvorst, 's morgens zon, later weer bewolkt.
Ik zag vanuit mijn stal, dat Sjoni hinkepinkend uit zijn box kwam. Wat zou die nu weer mankeren? Hij zei, dat hij een heel zere voet had en zich grote zorgen maakte, dat hij nu niet aan die leuke springkampioenschappen mee zou kunnen doen.Zijn buurman Floran keek eens geleerd naar de patient en praatte na wat hij net van onze mensen had gehoord. "De voet doet zeer, de voet is warm,waarschijnlijk is het een hoefontsteking en dan kun je midden februari echt wel over die hindernissen raggen hoor..!"Maar mijn voet doet echt veel pijn,"jammerde Sjoni,"Zo gauw gaat dat vast niet over.""Maak je maar geen zorgen voor de tijd," zei Floran." Ik wil wedden, dat onze Herman, de smid, al in aantocht is. En ja hoor. Daar was hij al en hij heeft de oorzaak van de narigheid gevonden ook. De ontsteking is blootgelegd, er is een broeiverband om gedaan en nu is het afwachten wat er gebeurt

Maandag 23 januari 2012

Regenachtig en kil.
Mijn naam is Pjotr en ik woon nog steeds in de grote stal naast Jasmijn en tegenover Nushky en Kleo. Met mij gaat het prima. Mijn mens komt braaf iedere dag om te rijden, dus ik blijf lekker in beweging. Het enige wat mij niet zo beviel was dat ik altijd maar een klein beetje brokjes kreeg. Ik ben een fjord weet je wel en die hebben bijna geen krachtvoer nodig. Dat we dat nu juist heel erg lekker vinden is iets waar geen rekening mee wordt gehouden.Maar ik heb er iets op gevonden hoor. Ik ben me slomer gaan gedragen en liep niet meer zo hard als eerst. Enh ja hoor. Het had effect. Ik krijg nu een dubbele portie brokken. Lekker...lekker...Ik ben meteen begonnen er meer de sokken in te zetten. Mijn mens blij en ik blij.Goed geregeld toch. "Pas maar op," zei Jasmijn,"straks heb je weer een dikke buik en dan is het feest meteen afgelopen." Nou ja, wie dan leeft dan zorgt !

Zondag 22 januari 2012

De hele ochtend regen, 's middags veel buien en 's avonds zware windstoten Onze luiken , waar de wind recht op stond moesten zelfs meteen dicht, omdat ze al visioenen hadden van ons dak, dat de lucht in vloog. Nou ja, na een uurtje was het weer over en er is gelukkig niets gebeurd.
Ik mocht vanmorgen inderdaad meedoen aan het tweede deel van de eerste wedstrijd van de wintercompetitie. Leuk.
Vanaf vandaag hebben alle vaste medewerkers een nieuw sjabrak onder hun zadel. Hartstikke mooi. Heel zacht zwart spul met aan de ene kant ons logo en aan de andere kant manege "Stal de Eik". Niet geverfd, maar geborduurd. Chic hoor !!
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr
Dekjes Stal de EikDekjes Stal de Eik

Zaterdag 21 januari 2012

Regenachtig.
Laat in de middag kwamen er steeds meer kinderen aan en die begonnen vlijtig te poetsen en, ja hoor...in te vlechten.Het was duidelijk. De dressuurcompetitie gaat weer van start en dat vinden we best leuk. Dat wordt tegenwoordig niet meer op 1 dag, maar op 2 dagen gehouden. Dat is prettiger voor ons, want dan hoeven we per dag minder te werken. Bovendien blijft er op beide dagen meer tijd over voor de mensen van de gastpaarden om in de binnenbak te kunnen rijden. Ik geloof trouwens, dat ik vandaag niet mee mag doen. Misschien morgen beter.

Pagina: «  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits