Het Dagboek

Dinsdag 1 november 2011

Droog en veel bewolking. 17 graden.
Gisteren heeft Remco met leden van de bouwploeg alle hindernissen van de cross weer opgeruimd. Wat op ons eigen terrein staat blijft natuurlijk gewoon staan, maar de hele rest moet altijd weg. En dat was nog een hele klus.

Maandag 31 oktober 2011

Hele dag zon en 18 graden !
Ik ben Kleo en woon nog niet zo lang in de grote stal tussen Nushky en mijn weidemaatje Orlando in.En wat heel fijn is,ik mag hier blijven. Dat is eigenlijk toevallig zo gekomen.Omdat er weer eens een paar gastpaarden waren moest ik uit mijn box in de nieuwe stal en hebben de mensen mij tijdelijk hier neergezet.En in de praktijk vond ik het helemaal te gek om naast mijn beste vriend te wonen. Ik heb dus besloten, dat ik liever in deze stal wilde blijven. Maar het probleem was natuurlijk hoe ik dit bij onze mensen aan het verstand zou moeten brengen.Ik heb er eens diep over nagedacht en heb toen een list bedacht.In mijn oude stal was ik altijd degene, die , als de voerkruiwagen er aan kwam , tegen de deur begon te meppen. In de eerste plaats vind ik dat best een leuk geluid en in de tweede plaats zorgde het er toch voor, dat ik net ietsje sneller bediend werd dan de anderen, Twee keer lol toch ? En als ze me daar kwamen opzadelen vond ik het echt kicken om dan zo dreigend te doen, dat de meeste mensen of niet binnen durfden te komen of mij dan maar mee namen naar de spuitplaats om daar te zadelen. En dat, terwijl ik als dan een van onze eigen mensen te hulp schoot meteen voor in de box ging staan en mijn mond vast wijd open deed, zodat ze het bit er gemakkelijk in konden doen. En het leukste was dan om de gezichten te zien van de rijmensen,die ik net uit mijn box had gejaagd. Echt lachen....!Maar ik had vanaf nu andere belangen, dus ik heb een paar dingen veranderd. Om te beginnen veroerde ik geen vin meer als de voerkruiwagen er aan kwam, zelfs niet als ik pas als laatste aan de beurt kwam. Het kostte me moeite, dat kan ik jullie wel vertellen,maar het lukte. En verder liet ik me vanaf nu door iedereen normaal zadelen. En weet je wat? Het duurde maar een ogenblik of het viel op. En toen hoorde ik ze tegen elkaar zeggen "Hebben jullie ook gemerkt, dat Kleo zich hier veel beter gedraagt dan in zijn eigen stal?"Ja dus ! Iedereen had het gemerkt.En omdat ze die verandering heel prettig vonden hebben ze besloten, dat ik hier mag blijven wonen. Aktie geslaagd.Wie niet sterk is moet slim zijn.

Zondag 30 oktober 2011

De hele dag bewolkt, maar geen spatje regen en wel 18 graden !
We hebben echt een geweldige dag gehad.'s Morgens mochten eerst onze eigen rijkinderen voor een deel los door de korte cross. Daarna ging de hele groep in de binnenbak 30 cm springen. En raadt eens wie die rubriek gewonnen heeft ??? Juist ja...Een zekere Okkie. Ik was best een beetje heel erg trots op mezelf . Mijn rijkind heeft het natuurlijk ook niet slecht gedaan. Eerlijk is eerlijk.Maar hebben is hebben en krijgen is de kunst !
Zo tegen de middag kwamen er een heleboel paarden en pony's uit alle windstreken.Hun rolhokken bedekten onze hele springwei en ook nog een stuk land van de buurman. Onze mensen waren heel blij, dat ze dat weer mochten gebruiken, wqnt nu hoefde niemand langs de weg te staan en kon iedereen heel dichtbij parkeren. Al die mensen en al die paarden vonden het een topdag . Tenminste Donna vertelde, dat veel mensen later mailtjes hebben gestuurd , dat ze het erg leuk hadden gevonden en volgend jaar vast en zeker weer zouden komen.En dat is toch wel heel leuk om te horen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.


Zaterdag 29 oktober 2011

Beetje zon, droog en 17 graden.
Vanmorgen was er gewoon les en vanmiddag joepie.....de kindercross.Hartstikke leuk !!!We gingen om de beurt van start met een beginnertje op de rug en een begeleidmens aan een touw. En dan rennen maar !Eerst het bospad af en dan over het aardappelland weer terug. Leuk om nu eens een mens aan het touw te hebben in plaats van omgekeerd.Hoewel die mensen dat zelf natuurlijk toch iets anders zagen..

Vrijdag 28 oktober 2011

Droog, bewolkt en 16 graden.
Remco heeft vandaag vrij genomen om met een paar helpers de laatste aankleding van de cross voor elkaar te maken. En ik moet zeggen. Wat ik er vanuit de wei van kan zien ziet er hartstikke mooi uit.Ik ben benieuwd of ik ook een paar keer mag meedoen.

Donderdag 27 oktober 2011

Droog en de temperatuur wordt steeds hoger.
Volgens Donna zitten onze mensen de laatste tijd zowat vastgeplakt aan iets, dat "buienradar" schijnt te heten. Dat komt zo. De cross komt er nu echt aan dit weekend en dan is altijd de vraag of het wel kan doorgaan.Maar het is nu al donderdag, de laatste dagen is het droog geweest en die buienradar schijnt het ook helemaal niet te hebben over nattigheid. Het is dus eigenlijk wel zeker, dat er nu geen kink meer in de kabel komt.Zelfs al zou het de hele dag zelf regenen ( zoals vorig jaar ) kan de wedstrijd gewoon doorgaan als het van tevoren maar droog is geweest.Bakken met water op de dagen ervoor zou ervoor kunnen zorgen, dat de grond te zwaar wordt om lekker te kunnen galoperen . Dan zou alles moeten worden afgeblazen zelfs als het dan op de dag zelf stralend weer zou zijn.Maar gelukkig Dat scenario is dit jaar niet aan de orde en dat is een hele geruststelling !

Woensdag 26 oktober 2011

Droog, af en toe een beetje zon en alweer wat minder koud.
We mogen nog steeds allemaal iedere dag in de wei. Zolang het niet gaat regenen wordt het ook geen spekgladde modder en ach, het gras is wel niet meer zo lekker, maar om een beetje aan te knabbelen is het goed genoeg. We krijgen inmiddels al wel een poos normale porties hooi zonder dat rekening wordt gehouden met wat we in de wei eten. Daar zit volgens onze mensen toch niks meer in en dat verbaast me niks.

Dinsdag 25 oktober 2011

Droog, zwaar bewolkt en ietsje minder koud.
Ik heb op het moment geen deken op en mijn haar is behoorlijk gegroeid.De mensen weten kennelijk nog niet wat ze nu moeten doen. Vorig jaar zou ik geschoren worden, omdat ik tijdens het werk erg nat werd van het zweet.Toen werd het plotseling heel koud en bleef het koud. Het probleem was toen vanzelf opgelost.Ik werd niet geschoren, kreeg geen deken op en heb de hele winter gewerkt zonder bezweet te raken en zonder het koud te hebben. Ben heel benieuwd wat het nu zal gaan worden.

Maandag 24 oktober 2011

Droog, zonnig, windstil.
Hoi, hoi, hier is Okkie. Ik woon alweer een poos in de grote stal naast Donna, die mij eindelijk helemaal geaccepteerd heeft en Jasmijn die altijd al aardig was. Het voordeel hier is,dat ik nooit tijdelijk hoef te verhuizen, omdat er een gast in mijn box moet. Dat komt natuurlijk door het een beetje moeilijk aanvaarden van nieuwe buren door Donna. Het is echt een best paard, maar ze heeft een gebruiksaanwijzing. "Van drie kantjes" riep Pjotr vanuit zijn hoek en ik kan hem niet helemaal ongelijk geven.Aangezien Sandra dus graag de muur van haar keuken en de benen van Donna heel wil houden wordt daar dus nooit mee geexperimenteerd.

Zondag 23 oktober 2011

Precies hetzelfde weer als gisteren. Super voor de crossbouwers !!!Ze zijn tenminste vandaag helemaal klaar gekomen met alles wat van tevoren gedaan kan worden. De laatste lootjes komen dan aan het eind van de week.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okki

Pagina: «  224  |  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits