Het Dagboek

Dinsdag 12 juni 2012

Wisselend bewolkt, droog, 16 graden.
-Vader Gerrit is inmiddels gelukkig weer terug. Hij kon meteen aan de bak om de box van Twingo te repareren.
Stal de Eik


 

Maandag 11 juni 2012

Bewolkt, droog en erg winderig.
Ik ben Igor en woon in de nieuwe stal, helemaal achteraan tegenover D.P en naast Zazou. Dp en ik proberen altijd om het hardst stiekum extra hooi te snoepen als de mensen de hooivoorraad, die tegen de achtermuur ligt niet helemaal buiten ons bereik hebben neergelegd. Soms heeft Dp die mazzel en soms ik.Jammer genoeg is de lol meestal van korte duur, omdat altijd wel iemand ons in de gaten heeft.

Zondag 10 juni 2012

Wisselend bewolkt,af en toe zon,niet veel wind.
Vandaag was het vroeg dag voor de tien rijmensen, die afgevaardigd waren om naar de regiofinale van de zitcompetitie te gaan.Om half 9 waren de meesten aanwezig bij de boom op het plein en vertrokken gezamelijk richting Arnhem.We hebben ze allemaal nagekeken en het beste gewenst. Het is tenslotte niet niks om op vreemde ponies en paarden je kunsten te moeten vertonen."Hopelijk krijgen ze dieren toegewezen, waar je net zo lekker op kan zitten als op ons,"zei Orlando terecht.Het maakt namelijk best wel verschil, de ene rug of de andere.
Stal de Eik
Aan het eind van de middag hoorden we, dat er waarachtig eentje door was naar de kwartfinale. Leuk ! En allemaal samen hadden ze zoveel punten gehaald, dat ze derde waren geworden in de afdeling best zittende manege. Ook niet verkeerd.En wat eigenlijk het belangrijkste was. Ze hadden allemaal een leuke en leerzame dag gehad.
Stal de Eik
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor.

Vrijdag 8 juni 2012

Heel veel wind, wisselend bewolkt.
Ik ben vandaag weer naar de dierenarts geweest.Dat verhaal over die eierstokken zat mijn mensen toch dwars en daarom hebben ze besloten om naar dezelfde dierenarts terug te gaan met het duidelijke verzoek om naar mijn eierstokken te kijken en nergens anders naar.Nou, dat heeft de brave man gedaan. Hij heeft een lange gladde handschoen aangetrokken en heeft inwendig onderzoek gedaan. En je raad het nooit...Ik heb wel eierstokken, maar hij kon ze eerst niet vinden, omdat ze niet op de plek waren, waar ze hoorden te zijn."Jippie," riep Okkie,"waren ze toch in je voeten gezakt ??" Flauwekul natuurlijk. Normaal schijnen ze ergens boven in de romp ergens halverwege te liggen en hij heeft de mijne teruggevonden veel verder naar voren en een beetje opgerold ergens onder mijn schoft." En kan er wat aan gedaan worden dan ?" vroeg Orlando. Nou, ik denk van wel. Ik voelde tenminste gefriemel in mijn buik en hoorde de dierenarts zeggen, dat hij bezig was om die eierstokken weer op hun plaats te leggen. En ik moet eerlijk zeggen, dat ik mij, toen hij klaar was opeens een stuk prettiger voelde. Wat zou het fijn zijn als dit nu eens de oplossing zou zijn."Wat een merkwaardig verhaal. Opgerolde eierstokken en nog aan de wandel ook..."mompelde Floran. "Ben ik even blij, dat ik een ruin ben !" "Maar wat had je dan eerst voor last en hoe heb je je mensen duidelijk kunnen maken, dat er iets met je buik aan de hand was ?'vroeg Kleo. Nou, dat was dus niet zo moeilijk.Gewoon super chagerijnig doen als ze met een zadel aankwamen en geregeld met een achterbeen naar je buik slaan.Als je dat soort dingen eerst niet deed valt het kwartje wel een keer.Ik heb trouwens verteld, dat de fysiotherapeut, die geraadpleegd was over mijn eierstokken was begonnen, maar dat was niet helemaal waar.Het is weliswaar een fysiotherapeute, maar ze is ook osteopathe. En die dag hade zij haar osteopathenpet op.Vandaar. "Blijft nog de vraag waarom die eierstokken zo raar zijn gaan doen" zei Jasmijn. Nou, dat schijnt te maken te hebben met hormonen, die om de een of andere reden van het padje zijn geraakt. Daarom krijg ik nu ook nog een kuur met een spulletje, regumate heet het, waardoor de hormonen weer op het padje moeten komen.

Donderdag 7 juni 2012

Idioot weer vandaag.'s Morgens minder dan 10 graden en 's avonds meer dan 25.En daar moet iedereen maar tegen kunnen.Voor ons is dat niet zo'n probleem, maar de mensen hebben er kennelijk meer moeite mee. Ik hoorde vertellen dat er veel afmeldingen waren van zieke kinderen.En ik kan jullie vertellen, dat als een kind afzegt, omdat het ziek is het dan ook echt ziek is.Want als ze een beetje ziek zijn slepen ze zich meestal nog wel hiernaartoe.

Woensdag 6 juni 2012

Regen en kou.Sommige mensen hadden weer een winterjas opgezocht.Niet zo gek als het maar 8 graden is overdag.
Kleo vertelde 's avonds, dat hij mee had gedaan met de laatste avond van de freestylecursus met nog 5 anderen samen.Allemaal kregen ze zo'n mooi wit touwen halster aan met een lang touw en daar deden de mensen allerlei dingen mee. Hij vond het best een leuke afwisseling en een ding is zeker. Je wordt er niet moe van.
Stal de Eik

Dinsdag 5 juni 2012

Bijna de hele dag droog en koud.
Buurman Orlando, Kleo en Olleke moesten vandaag oefenen met de rijkinderen, die naar de regiofinale van de zitcompetitie naar manege Mansour in Arnhem mogen. Ze moesten achter elkaar stappen ,draven en galopperen en ook ieder apart een stuk draven.Ze moeten dan de beugels over de hals leggen en het is de kunst om ook dan netjes te blijven zitten. Best moeilijk lijkt me.De paarden vonden het jammer, dat ze niet mee mogen naar die andere manege. Maar ja, de regel is, dat iedereen op vreemde pony's moet rijden.Het is zelfs zo, dat de mensen,die normaal bij Mansour lessen en zich daar geplaatst hebben voor de regiofinale, naar een andere manege moeten voor hun regiofinale.Wel zo eerlijk toch.

Maandag 4 juni 2012

Bijna de hele dag regen en berekoud. Niet boven de 10 graden.
Mijn naam is Venice en ik woon al een paar jaar in de grote stal naast Orlando en tegenover Floran en Okkie.Op het ogenblik zit ik een beetje in de lappenmand, want ik loop niet zo lekker en de geleerden zijn het er niet over eens wat daar de reden van is.Een fysiotherapeut had het er over, dat mijn eierstokken wel eens de oorzaak zouden kunnen zijn.Zijn mijn mensen met dit verhaal naar een dierenarts gegaan. En raadt eens wat....Die heeft foto's van mijn voeten gemaakt."Zitten jouw eierstokken dan tegenwoordig in je voeten?" vroeg Okkie verbaasd. "Daar heb ik echt nog nooit van gehoord."Nee sufferd, dat dacht die dierenarts nou ook weer niet, maar om de een of andere reden wilde hij eerst uitsluiten, dat het probleem in mijn voeten zit."En hoe was het dan met je eierstokken?"vroeg Jasmijn. En het is een beetje raar, maar daar is helemaal niet naar gekeken."Wat nu?" vroeg Floran. Ik kan daar geen antwoord op geven, want ik weet het niet.Hoorde wel iets zeggen over het vragen van een tweede opinie. Nou ja, ik zal het wel merken toch.

Zondag 3 juni 2012

Groot deel van de dag regen en 9 graden (nog wel boven nul tenminste). Ik hoorde, dat het met kerstmis warmer was dan nu.
Hier was overigens genoeg te beleven.Er is toch nog een buitenritje geweest onder het motto "de meeste regen gaat langs ons heen." Olleke had een autoritair leiderschapsklusje, dus haar dag kon niet meer stuk.Lizzy mocht als voltigepony fungeren voor het voltigeclubje van de hulpkinderen, die steeds knapper worden in het doen van moeilijke kunstjes. Sjoni was naar een springconcours en was trots dat hij voor het eerst een Z parcours heeft mogen springen en Byou was helemaal voor het eerst naar een buitenconcours. Ze vertelde, dat ze haar ogen had uitgekeken naar al die vlaggen en mensen. Maar ze heeft haar beste beentje voorgezet en kwam heel blij thuis met de derde prijs en 2 winstpunten in de dressuurklasse M.
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.
Stal de Eik

Zaterdag 2 juni 2012

Wisselend bewolkt, 's avonds zon en 17 graden.
Lekker weekend...! Ga ik vast weer met mijn mens op pad. Uren lang de bossen in. Niet verkeerd toch.Het is er net piko bello weer voor.Nog geen daas te zien en prima temperatuur.

Pagina: «  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement