Het Dagboek

Dinsdag 22 november 2011

Hele dag mist en windstil of windstil en daardoor de hele dag mist naar keuze.
Tegenwoordig hebben ze hier wat nieuws bedacht. Ik en nog een paar medewerkers , die niet meer piepjong zijn worden een beetje dunner. Niet dat we nu graatmager zijn, maar onze mensen willen, dat we allemaal een mooi laagje vlees op onze ribben hebben zo, dat je die ribben wel kunt voelen, maar net niet kunt zien. We krijgen allemaal altijd 3 keer per dag veel hooi en voordroogkuil, zodat we zowat de hele dag wat te kauwen hebben en natuurlijk ook brokken en zo. Hoeveel brokken hangt er dan weer vanaf hoeveel beweging we die dag hebben. Maar om de een of andere reden schijnen wij ouderen niet meer zoveel uit dat voer te kunnen halen als de jonkies. Ik en die anderen krijgen nu iedere dag een schep luzerne en een schep maismeelpap erbij met een sausje van zonnebloemolie. Of het helpt weten we nog niet, maar het is in ieder geval best lekker,dus wat ons betreft houden ze dit er in.
Weten jullie wat ik net gehoord heb ? Dit stukje dagboek is precies het 1900ste, wat we hebben geproduceerd sinds september 2006. Dus ook al meer dan 5 jaar aan een stuk. Niet te geloven wat de tijd vliegt.

Maandag 21 november 2011

Hele ochtend mist, daarna weer zon.
Ik ben waarachtig alweer aan de beurt.Nicky is de naam en er staat nog steeds Nikki op mijn naambordje. Ben benieuwd wanneer dat eindelijk eens veranderd wordt. Nou ja, het klinkt hetzelfde, dus echt erg is het niet. Alleen wat slordig.Ik woon in de nieuwe stal naast Zazou en Hillie en tegenover Bill en Igor.
Gisteren had Olleke weer een leuk klusje.Er was een coachingsessie over autoritair leiderschap of zoiets. Olleke mocht lekker los lopen in de binnenbak en proberen om allerlei mensen, die niets van paarden af wisten ,op het verkeerde been te zetten.Kwam er iemand op haar af om haar mee te nemen, ging ze in plaats van mee te gaan lekker liggen rollen en verkneukelde zich over het gezicht van dat mens, dat niet meer wist wat hij nu moest doen. Het grappige is, dat niet alleen Olleke, maar ook die coachingmensen het erg leuk vonden.Aktie dus geslaagd voor alle partijen.

Zondag 20 november 2011

Ook vandaag weer veel zon. Pas tegen het eind van de middag kwam de dikke mist, die er in de rest van het land scheen te zijn, ook weer hier naartoe.
Pjotr en Byou zijn vandaag allebei met een rolhok van het erf af gegaan. Toen ze terug waren hoorden we wat ze hadden uitgespookt. Pjotr was naar een plaats Luttenberg geweest, waar hij heeft meegedaan met een recreantenwedstrijd in de klasse L. En raadt eens wat ! Hij heeft de eerste prijs gewonnen. En weet je wat dat was ??? Een grote zak brokken. En hij gaat het met ons delen zei hij." Ze zeggen toch altijd, dat wij niet zomaar opeens een ander merk brokken mogen hebben, omdat wij daar koliek van zouden kunnen krijgen?' zei Kleo bijdehand. Nou, daar heeft Kleo best gelijk in, maar we krijgen ook echt niet allemaal een hele schep daarvan in plaats van onze andere brok.Onze mensen zetten zo'n zak dan gewoon naast de voerton en gooien een paar scheppen per keer bij de andere brok en husselen dat dan door elkaar. En op die manier geeft het geen problemen.

Byou was voor de eerste keer Holten uit naar een oefenwedstrijd in een plaats Laren om een dressuurproef M1 te proberen.Ik hoorde zeggen, dat zij het meeste heel goed had gedaan, alleen halthouden en daarna weer voorwaarts gaan was niet helemaal gelukt. Ofliever gezegd. het was helemaal niet gelukt.Achterwaarts ,zijwaarts, alle kanten op, maar niet voorwaarts !.Ik heb haar gevraagd waar dat goed voor was en ze zei, dat daar twee enge mensen in een eng hokje zaten te ritselen met enge papieren. "Ik zou wel gek zijn om daar dan naartoe te gaan." zei ze."Misschien hadden ze ook nog wel leeuwen in dat hok zitten !!" Wat je je toch als paard zijnde allemaal in je hoofd kan halen !Nou ja, we zijn natuurlijk van oorsprong wel prooidieren en dat zorgt er nog steeds voor, dat je je leven lang het zekere voor het onzekere kiest. Ze moet gewoon door ervaring leren,dat al dat enge niet echt gevaarlijk is en dan zal het heus wel goedkomen.

Zaterdag 19 november 2011

Toen de mist was weggetrokken zonnig, maar wel een stuk kouder. Niet meer dan 5 graden.
De natuur is wel een beetje in de war. Er fladderde waarachtig een verdwaalde vlinder voorbij. Een schoenlapper noemen ze die geloof ik. Apart he ? Zo tegen december !

Vrijdag 18 november 2011

Zonnig en opeens weer meer dan 10 graden. Het kan verkeren !
Ik sprak vandaag Pride in de paddock en hij vertelde heel blij, dat hij weer voor het eerst normaal een hele les had mogen meedoen. Na eerst een hele tijd iedere dag een klein beetje langer en moeilijker werk met een van onze eigen mensen vonden ze, dat hij er nu wel weer klaar voor was om geleidelijk weer echt aan het werk te gaan.De rijmensen zullen dat wel een prima idee vinden, want eerlijk is eerlijk, hij is heel populair.

Donderdag 17 november 2011

Hele dag mistig en somber.
Gisteren is het puppy hondje van Mariska voor het eerst de hele dag met haar meegekomen.Ze stapte bij ons naar binnen en stelde zich netjes voor als Baily, de nieuwe waakhond van Mariska.Ze vertelde, dat haar mens was gaan samenwonen en het best een beetje eng vond als haar vriend naar zijn werk was en zij alleen thuis was."En daarom hebben ze mij gekocht, want ik heb heel scherpe tanden en kan heel hard blaffen Laat maar opkomen die boeven !Dan zullen ze wat beleven. Tenslotte ben ik al 10 weken oud en voor de duvel nog niet bang. Zo en nu ga ik mijn mens even helpen met vegen, want dat gaat me lang niet vlug genoeg." En weg was ze, de wijsneus.

Woensdag 16 november 2011

Hele dag somber en steenkoud.'s Nachts vorst.
Tot ieders verbazing staan de bloembakken er nog net zo bij alsof het zomer is en hebben ze twee nachten met behoorlijke vorst gewoon overleefd. Stoer hoor !

Dinsdag 15 november 2011

Somber en koud. 's Nachts zelfs vorst.
Gisteren is Marielle, onze osteopathe, weer eens geweest. Ze heeft Lizzy, Nicky en overbuurvrouw Venice, die aan de beurt waren onderhanden gehad en ze vonden dat best een goed idee. Venice zei tenminste, dat ze nu weer veel beter in haar  vel zit. En een weekje vakantie is ook niet weg. Toch ?

Maandag 14 november 2011

Eerst mistig, later een beetje zon.
Ik ben Donna en woon ongeveer 11 jaar in de grote stal in de grootste en leukste box. Het raampje van Sandra's huiskamer zit toevallig in mijn muur, dus ik weet het altijd het eerste als er iets nieuws is. Ik hoor ze daar dan over praten, vandaar.
Ik ben al een hele poos uit de roulatie. Heel vroeger reed Sandra mij iedere dag en gingen we ook wel naar wedstrijden, maar daar is de klad in gekomen want ik heb voortdurend blessures.Op het ogenblik loop ik 's morgens een paar uur in de springwei en 's middags in de paddock. En dat is het dan. Zo af en toe ga ik even aan de longe, zodat ze kunnen kijken of ik misschien weer normaal kan lopen, maar heeeeeeel toevallig heb ik dan altijd net weer wat opgelopen, zodat ik niet aan het werk kan. Zelfs de kliniek in Duitsland weet niet wat ze er aan moeten doen en dat wil wat zeggen ! Ik heb natuurlijk wel steeds iets aan een ander been. Afwisseling moet er zijn.Jammer hoor. maar ik moet eerlijk zeggen, dat ik het allemaal niet zo erg vind. Best relaxt zo." En dat is nu net wat jou mankeert," zei Orlando heel venijnig tegen me"Je vind het wel best zo !" Nou...hoe verzint hij het. Ik ben best zielig hoor ! Laten we het er maar niet meer over hebben.

Zondag 13 november 2011

Prachtig weer vandaag. Stralende zon de hele dag en wel fris, maar niet koud. De winter lijkt nog heel ver weg.
Het is weer zondag en Melli heeft weer wat. Het lijkt wel of ze er op geabonneerd is. Maar het is best sneu hoor.Haar hals is nu zo stijf, dat ze niet meer bij de grond kan komen om haar hooi te pakken.En het is geen aanstellerij, ze kan het echt niet. Dat komt natuurlijk, omdat ze iedere dag een injectie met spul tegen de bult op haar hoofd heeft gekregen. Gelukkig is die kuur nu klaar en de bult is weg. Ze krijgt nu haar hooi ( dat haar nog steeds prima smaakt) in een hoog opgehangen hooinet en ze smeren haar hals iedere dag in met tromba onder het motto "niet geschoten is altijd mis." Verder moet vadertje Tijd het oplossen en dat zal best lukken volgens mij.
De week is om en ik geef de pen aan Donna.

Pagina: «  225  |  226  |  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits