Het Dagboek

Dinsdag 3 oktober 2017

Af en toe regen en 16 graden.
Gisterenavond liep ik in de les en zag, dat de kantine vol liep met mensen. BB wist te vertellen, dat ze theorieles hadden, omdat ze na certificaat 1 en 2 nu ook certificaat 3 van het ruiterbewijs wilden halen. En daarvoor moeten dus de leerboeken weer open.

Maandag 2 oktober 2017

!8 graden, bepaald nog geen herfstweer.
Mijn naam is Watsildit, maar ze noemen me allemaal Sil en dat is wel zo gemakkelijk. Ik woon in een silostal naast Aris en het brokkenhok. Aan de andere kant daarvan staan Match en Tommy.
Er is vandaag weer een spoedcursusmens gearriveerd. Dit keer een, die paarden tot nu toe alleen uit de verte heeft gezien, laat staan er op gezeten te hebben.Maar daar gaan ze hier wel wat aan veranderen. Let maar eens op.

zondag 1 oktober 2017

Zoveel regen als er gisteren is gevallen ,  zoveel zon is er vandaag.
Onze mensen en vrijwilligershulpmensen zijn begonnen met de voorbereidingen van de cross, die ,zoals gewoonlijk, het laatste weekend van oktober wordt gehouden. Dat is altijd een heleboel werk, maar het houdt ze mooi van de straat. Toch...
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Cross Bouw Cross Bouw

Zaterdag 30 september 2017

De hele dag regen. Soms hard soms zacht, maar helaas altijd nat.
Inmiddels hebben Dikkie Dik en Lisa gezelschap gekregen van Otis en Gemma, de gepensioneerde hulphonden, die normaal bij Enide en Jeroen wonen. Die zijn met vakantie in een vliegdoos, dus de honden mochten niet mee. De meningen over dit  bezoek zijn nogal verdeeld.Lisa vindt het bere gezellig en Dikkie vindt, dat hij nu wel erg veel honden in zijn territorium moet dulden. Hij heeft maar meteen de lekkerste hondenmand ingepikt als doekje voor het bloeden. Ik hoorde hem wel zeggen, dat hij het die paar weken wel uit zou houden en dat dan, als die mensen hun honden weer ophalen, ze meteen dat kleine mormel Lisa ook mee zouden kunnen nemen.Maar daar geef ik hem niet veel kans voor, helemaal geen kans zelfs. En dat is maar goed ook, want wij vinden Lisa allemaal leuk.

Vrijdag 29 september 2017

eestal bewolkt en 20 graden.
We beginnen al best wat wintervacht te krijgen en dan is dit geen fijne temperatuur als je moet werken.
Toen ik vanmorgen uit mijn luik keek zag ik een rolhok het erf op komen en je raad nooit wie daar uit kwam...Eerst een onbekende fjord en toen onze Pjotr. Tenminste...daar had ik alles onder willen verwedden. Maar hij was het niet ! Het waren pony's van vreemde mensen, die een buitenrit wilden maken en hadden gevraagd of ze hun rolhok en hun spullen zolang hier mochten laten. En weet je wat...Ik ben toch niet helemaal gek. De pony, die ik voor Pjotr had aangezien is dus wel een broertje van hem. Zelfde vader. Lekker puh..!

Pjotr2

Donderdag 28 september 2017

Eerst een poosje droog, maar dat duurde niet lang. Al gauw ging het regenen en het hield niet op.Jammer. De buitenbak was net weer zo mooi droog en nu konden er weer eenden in zwemmen.

Woensdag 27 september 2017

Zwaar bewolkt, soms een bui.
Vanavond zag ik een heel stel medewerkers verdwijnen naar de springwei achter de binnenbak.Het bleek te gaan om een oefenavond springen voor degenen, die binnenkort het examen voor certificaat 3 van het ruiterbewijs moeten doen.Wie dat dan haalt heeft meteen het ruiterbewijs, een diploma voor verantwoord buiten rijden.

examen1 examen2

Dinsdag 26 september 2017

Licht bewolkt en droog. Fijn weer.
Ik hoorde BB vertellen, dat Monique tegenwoordig uren lang in het computerhok zit om die proeflessen e.d. van de Albert Heynzegels te organisren plus de uitslagen van de speurtocht naar onze verdwenen medewerkers in diverse AHwinkels te verzamelen.Onder degenen,die ze alle 4 hadden gevonden, gefotografeerd en op onze mail hadden gezet worden ook gratis proeflessen verloot.Leuk he !

Maandag 25 september 2017

Wisselend bewolkt. 18 graden
Hallo dan. Ik ben Aris en woon in een van de silostallen naast Sil. Ze hebben me van plaats laten ruilen met Tommy, die eerst hier stond, omdat deze stal een losse rubber flap heeft voor de deur.Ik ben daar eigenlijk niet zo blij mee, want toen ik in die andere stal woonde gaf het zo'n leuk keihard geluid als ik er tegen aan trapte. Nu hoor je daar niet meer zoveel van. Balen...

Zondag 24 september 2017

Af en toe zon windstil en wel 18 graden.
Gisterenavond stond ik even op de spuitstal in de nieuwe stal en het viel me meteen op, dat het er zo stil was.Maar het duurde niet lang, totdat ik me realiseerde hoe dat kwam. Ik hoorde niet het gebruikelijke oorverdovende gekwetter van de zwaluwen. Ze waren dus voor het eerst 's avonds niet teruggekomen. Het is  duidelijk, dat ze definitief zijn begonnen aan hun grote reis naar warmere streken en ik denk, dat ze op dat moment misschien al wel ergens in Frankrijk waren.Nou, we hopen allemaal, dat ze veilig aan zullen komen en nog eens iets van zich zullen laten horen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris

Pagina: «  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits