Het Dagboek

Donderdag 12 april 2018

Eerst zwaar bewolkt, later toch nog een beetje zon.
Gisteren is de les van 10.00 uur inderdaad voor het eerst na de winter weer naar buiten geweest. De medewerkers en de rijmensen waren enthousiast en dat is niet zo gek. Het is altijd heel leuk om over de Holterberg te rijden.

Buitenrit

Woensdag 11 april 2018

Wisselend bewolkt. 15 gradeb.
Zo langzamerhand beginnen de mensen weer te denken aan het maken van buitenritten. Onze eigen mensen zijn tenminste al een paar keer met medewerkers, waarvan ze graag willen weten hoe die zich tegenwoordig gedragen als ze in het bos komen, op proefbuitenrit geweest. En dat is volgens mij een goede zaak.Zo kunnen al te vrolijke voorjaarsbokjes beter worden opgevangen door onze eigen mensen dan door rijmensen, die daar niet aan gewend zijn.

Dinsdag 10 april 2018

Wisselend bewolkt, 19 graden en de voorspelde regen reikte net niet tot hier.Zo langzamerhand beginnen ze dat hier niet meer zo leuk te vinden, omdat de grond te droog wordt voor ons gras om goed te groeien.Het is ook altijd wat.
Vanmorgen kwam Marielle, het inmiddels door ons allen zeer gewaardeerde osteopathenmens weer eens aanzakken.Het is dan altijd even afwachten wie gecontroleerd zal worden en wie dan al of niet behandeld zal worden.En dit keer bleken buurman Match, BB en Tico het haasje te zijn, terwijl Guusje en Marnix nu konden worden overgeslagen. Match was best blij, dat hij aan de beurt was en het weekje vakantie, dat er altijd aan vast zit zag hij ook wel zitten.

Maandag 9 april 2018

Veel zon en lekker warm.
Ik ben Aris en woon in een silostal naast Sil en aan de andere kant Match en Tommy.Ik heb van hieruit een mooi uitzicht op het plein en daar zie je soms leuke dingen.Gisteren bv tijdens de springwedstrijd liepen er natuurlijk veel kinderen in alle maten en soorten, die waren meegekomenmet de rijkinderen en Dikkie Dik had een fan gevonden. Een piepklein jongetje vond hem helemaal te gek. Eindelijk een dier waar hij met gemak bij kon om te aaien. En Dikkie Dik liet het zich met plezier aanleunen.

Zondag 8 april 2018

Veel zon en meer dan 20 graden.
Het kwam heel goed uit, dat het zo'n mooi weer was, want vandaag was de afsluitende springwedstrijd van de wintercompetitie. Jammer genoeg doet mijn mens nooit meer aan zo iets leuks mee, zoals vroeger. En dat terwijl ik juist zo goed kan springen. Tenminste dat meen ik me te herinneren .Nou ja, je kunt niet alles hebben. Voor de rest ben ik echt al heel lang super blij met mijn mens. En dat mag ook wel eens gezegd worden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Wedstrijd Wedstrijd

Dikkie Dik

Zaterdag 7 april 2018

Zonnig en zeker 22 graden. Joepie...
Gisterenmiddag zagen wij tot onze verbazing, dat Sandra en Margriet opeens in hun rolhok stapten en met spoed van het erf af reden. BB vertelde, dat ze had gehoord,dat Sandra net een paard had gevonden, dat naar de toegestuurde foto's en filmpjes te beoordelen misschien onze nieuwe medewerker zou kunnen worden.Het vervelende was wel, dat dit paard zo'n 175 kilometer hiervandaan woont en dat is niet naast de deur.Maar ja. Er zijn altijd snel kapers op de kust voor dit soort paarden.De dames hebben dus alles uit hun handen laten vallen en zijn op pad gegaan.Maar helaas...Heel veel later kwamen ze onverrichterzake terug. Meer dan 350 kilometer gereden voor een paard, dat het toch net weer niet was.Jammer. Wordt vervolgd.

Vrijdag 6 april 2018

Wisselend bewolkt, opeens wel 17 graden en veel wind.
En je houd het niet voor mogelijk. Toen ik vanmorgen naar de paddock achter de buitenbak ging zag ik toch echt, dat alles er weer glad bij ligt.Het verschil met eerst is nu dus, dat het zand dat eerst onder zat nu bovenop het zand ligt, dat eerst boven lag.Kunnen jullie het nog volgen ? Goed zo. Feit is wel , dat de omgeving van de bak er niet mooier op is geworden. Er is dus nog genoeg werk om te zorgen, dat alles weer optimaal in orde komt.Gelukkig maar...Ze zouden zich eens gaan vervelen.

Buitenbak

Donderdag 5 april 2018

Wolken en zon.
Als iemand soms had gedacht, dat de buitenbak vandaag wel weer in orde zou zijn, gelooft die persoon in sprookjes.De bergen en gaten worden steeds groter en vandaag zijn er zelfs twee grote machinedingen aan het vernielen. Sorry...ik bedoel natuurlijk aan het werk, maar dat voelt niet zo.

Buitenbak

Woensdag 4 april 2018

Wisselend bewolkt en een paar felle buien.
Gisteren zag ik, dat Hans de omheining van de buitenbak aan het weghalen was.Ik vroeg me af waar dat nu weer goed voor was. Prima omheining toch ? Niks mis mee.Maar vanmorgen kwam er een groot machineding en die begon doodleuk onze buitenbak te vernielen. Niet te geloven wat een ravage...Ik moet nog zien, dat dat goed gaat komen.

Buitenbak

Dinsdag 3 april 2018

Zwaar bewolkt, niet koud, wel veel wind.
Toen ik uit mijn raam keek zag ik , dat een groot machineding aan het heen en weer rijden was in de springwei. Het vreemde was, dat het ding voortdurend een soort wit spul verloor. Slordig hoor...Maar BB wist te vertellen, dat het juist de bedoeling was, dat dat spul, dat kalk schijnt te heten, op de grond terecht zou komen. Het zou ervoor zorgen , dat de bodem minder zuur zou worden waardoor het gras beter zou gaan groeien. Je moet het allemaal maar weten.
Kalk

En ik zou bijna vergeten het te vertellen, maar vandaag is de eerste van de zwaluwen gearriveerd. "Hallo allemaal"zei hij vrolijk toen hij een beetje was bijgekomen van de lange reis. Goed te zien, dat alles hier nog bij het oude is. Ik kan dus de rest mailen, dat de kust vrij is. Over een paar dagen zullen ze ook wel aankomen.

Zwaluw

Pagina: «  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement