Het Dagboek

Maandag 9 juli 2012

Veel wind, zo'n 18 graden en meestal droog.
Ik ben Pjotr en woon in de grote stal naast Jasmijn.Dat is mijn plekje sinds ik als 3 jarige hier ben gekomen. Nu ben ik 17, dus iedereen  begrijpt, dat verhuizen voor mij geen optie is. Ik heb hier mooi uitzicht, want ik heb ramen aan twee kanten, een open bovendeur naar binnen waar ik ook door naar buiten kan kijken en open tralies naar Jasmijn en de anderen.
Ik zag dus, dat onze mensen vanmiddag wat zenuwachtig ronddraaiden bij de stallen van Harry en Sjonie. Iedere keer kwamen ze kijken en uiteindelijk werden Harry en Sjonie in een paddock gezet.We vroegen ons af waar dat nu weer goed voor was, want ze waren al zowat de hele dag buiten geweest en stonden net op stal. Bovendien was het voertijd. Vreemd. Maar  al gauw zagen we, dat er een vreemd busje aan kwam rijden. Er stapte een mens uit, die meteen een raar pak aantrok en met een apparaat in de muur tussen de stallen van Harry en Sjonie ging staan purken. Er kwam ook witte rook uit dat ding. Later vertelde Famke, die er vlakbij woont, dat er een wespennest had gezeten op een lastige plek. Die beestjes vlogen af en aan net in de loop van mensen en paarden, dus dat kon niet zo blijven.Stel je voor, dat ze botsen en dat die wespen dan boos worden.Als ze met zijn allen tegelijk aanvallen heeft iedereen een probleem. Dat nest is dus kapot gemaakt door een officiele wespennestvernieler. Hadden ze maar ergens in de nok van de stal moeten gaan wonen. Dan hadden ze best mogen blijven, want als ze niet verstoord worden doen ze niets en zijn ze nog nuttig ook door het opeten van lastige vliegen.
 Stal de Eik Stal de Eik

Zondag 8 juli 2012

Een stuk frisser. 18 graden en zowat de hele dag regen.
De recreantenclub had een springclinic georganiseerd en de paarden en pony's, die mee mochten doen hebben een leuke ochtend gehad. De rijmensen trouwens ook. Het was overigens gepland in de springwei en natuurlijk...Het kon weer eens niet in de springwei, omdat het weer eens precies in die tijd regende. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Zaterdag 7 juli 2012

Wisselend bewolkt en zo'n 24 graden.
Vandaag kwamen er de hele dag kuddes fietsers langs flitsen over de weg langs onze springwei.Normaal zie je daar bijna geen verkeer, dus dat was even wennen. Er klonken ook ongewone geluiden van luidsprekers en zo uit het dorp en er vloog steeds een helicopter in de buurt. Gelukkig niet meer zo laag en zo hinderlijk als laatst boven onze wei.We hoorden, dat dat allemaal was, omdat de jaarlijkse triatlon werd gehouden. Mensen moeten dan zwemmen, fietsen en hardlopen en dat allemaal wie het eerste er is.Er deden bijna 10.000 mensen mee, Nou, van mij mogen ze, maar ik ben blij, dat ik niet hoef.Dat zwemmen en hardlopen zou desnoods nog wel gaan, maar ik zie mijzelf nog niet op een fiets zitten. "Dat zou pas echt wereldnieuws zijn,"zei Orlando en gelijk heeft hij.

Vrijdag 6 juli 2012

Nog steeds heel warm en bewolkt.
Ik kwam Yette tegen op het plein.Ze zou een buitenrit gaan maken en zei een beetje zuur, dat ze hoopte, dat ze dit keer zonder een kat in de zak zou terugkomen.Beetje vreemde tekst. Ik had wel eens iets vernomen over een kat in de zak kopen, maar van het met een kat in de zak terugkomen had ik nog nooit gehoord.Maar dat werd mij door Yette rap uitgelegd.Ze was een paar dagen geleden hartstikke leuk op buitenrit geweest op de Holterberg en toen zagen ze opeens een piepklein zwart/wit poesje onbeheerd lopen in een afgelegen stuk bos, waar normaal niemand komt. Nou, haar mens vond dat natuurlijk weer zielig, zo'n eenzaam waarschijnlijk gedumpt katje. En ja hoor, je kon erop wachten. Het beestje werd opgeraapt, in Yette's zadeltas gestopt en toen was de buitenrit afgelopen, want ze maakten rechtsomkeerd en gingen weer naar huis. Balen hoor...Haar mens had trouwens geen gemakkelijke terugtocht, want dat domme dier wilde steeds uit de zadeltas kruipen, zodat ze de hele weg terug zowat achterstevoren heeft moeten zitten om met 1 hand de poes op de plek te houden. De vondeling, die inmiddels Woody is gedoopt is nu bij Yette's mens ingetrokken.Dat heeft dat kleine ding dus goed voor elkaar gekregen.

Donderdag 5 juli 2012

Heeeeel warm en windstil. Aan het eind van de middag onweer en onvoorstelbaar grote bakken met water. Alles stond even blank inclusief de weilanden. Voor de buitenbak was deze zondvloed heel welkom, want het begon daar behoorlijk te stuiven.Onze mensen waren net van plan om dan toch maar alle slangen in stelling te brengen om te kunnen sproeien, maar dat is nu even niet nodig, want de bodem is weer helemaal in orde.

Woensdag 4 juli 2012

Zonnig, weinig wind en bloedheet.
Ik sprak vanmorgen Twingo, die al een tijdje uit de roulatie was, omdat hij niet echt lekker liep. Net niet helemaal goed. Hij vertelde, dat hij gisteren door een vreemd mens op een aantal plaatsen van zijn lijf was lek geprikt met allemaal kleine naaldjes. Het deed helemaal geen pijn, dus deze keer heeft hij het maar eens zonder protest laten gebeuren.En raadt eens wat...Toen hij vanmorgen naar de wei ging kon hij opeens weer gewoon normaal lopen. Hij kan er nog niet over uit ! Maar blij, dat hij was !Ze noemen deze behandeling dry needling hoorde ik. Het behandelmens had gezegd, dat Twingo niets ernstigs mankeerde, maar dat hij wel een aantal kleine ongemakken had, een soort van knopen in zijn spieren of zoiets. En dat is nu weer in orde geprikt. Hoe bedenken ze het. Maar onze mensen zeggen altijd,"als het helpt is het goed, ook al snappen we er niets van hoe het kan." En zo is maar net.

Dinsdag 3 juni 2012

Niet veel zon, maar best lekker weer.Zo'n 23 graden.
Ik liep vanmiddag in de binnenbak en daar zag ik een heel stel kleine zwaluwtjes bij de stal van Misty zitten. Ze waren kennelijk net uit het nest, maar de zelfstandigheid was ver te zoeken. Ze zaten allemaal netjes op een rijtje te roepen om eten. Vader en moeder vlogen af en aan en het grappige was, dat ze netjes om de beurt bediend werden hoe hard ze allemaal ook schreeuwden om als eerste aan de beurt te zijn.
Stal de Eik

Maandag 2 juli 2012

Veel zon en veel wind.
Ik ben Floran en woon de laatste tijd in de grootste box van de grote stal. Daar zit een raampje in aan de achterkant, waardoor Sandra vanuit haar huiskamer kan kijken wat wij in de grote stal aan het doen zijn. Maar ik kan natuurlijk ook kijken wat zij doet en ook , als ik mijn oor tegen dat raampje aanleg, horen wat ze daar allemaal bekokstoven.Zo hoorde ik vanmiddag laat, dat onze mensen tegelijk blij en niet blij waren met een telefoontje van onze hooiboer.Ze waren blij, omdat ze hoorden,dat het hooi droog was zonder dat er een drup water in was gekomen en niet zo blij toen ze hoorden dat het vanavond al hier zou komen in plaats van morgenavond, waarop ze gerekend hadden. Er lag namelijk nog zeker 100 baal hooi van vorig jaar op de plek, waar het nieuwe moest komen te liggen en dat moest natuurlijk eerst weg. En wel meteen, zoals de zaken er nu voor stonden. Droog hooi is nu een keer droog hooi en daar moet alles voor wijken, voordat het per ongeluk weer nat wordt.Er waren lessen in de binnenbak gepland en dat werd een beetje moeilijk met al die stennis in dezelfde ruimte. Dat werd dus omgezet naar een potje voetbal in de buitenbak.

Stal de EikEn zoals gewoonlijk is alles weer op zijn pootjes terecht gekomen al was het wel tegen 12 uur 's avonds eer alles op de plek was.D.w.z.Het oude hooi eerst op twee platte wagens, waarvan 1 inderhaast geleend was van een buurman met de tractor van een andere buurman ervoor. Toen is het nieuwe hooi op de goede plaats in de binnenbak achter de damwand naast onze tractor opgepakt en  hebben ze het oude hooi weer van de karren gehaald en aan de voorkant ervoor gezet, zodat dat nu het eerste aan de beurt is om opgegeten te worden. Met dat hooi is niets mis hoor. Het smaakt nog prima, maar dat nieuwe hooi ruikt toch zo heel erg lekker.Je zou er zo aan beginnen. Maar dat mag niet,want het moet 6 weken oud zijn voordat we het mogen eten.Voor die tijd kan er nog broei in zitten en daar kunnen we makkelijk koliek van krijgen.Voorlopig zullen we het dus met alleen de lekkere lucht moeten doen.
Stal de Eik

Zondag 1 juli 2012

Wisselend bewolkt, droog en best veel wind. 20 graden.
Ik zag vanmorgen, dat het spoedcursusmens met Vosje en Floran het erf af stapte.Ze gingen als afsluiting van de cursus een buitenrit maken en ze zijn wel meer dan twee uur weggebleven.Toen ze terug waren vertelde Vosje, dat het een leuke ontspannen rit was geweest en dat het spoedcursusmens vast van plan was om door te gaan met paardrijden. Nou, daar doe je het dan toch voor !
Stal de Eik
De week is weer om en ik geef de pen aan Floran.

Zaterdag 30 juni 2012

Wisselend bewolkt, veel wind en koeler.
Hulpkinderen zijn vandaag erg druk geweest met het insmeren van paarden en ponies met Endure.Mij hoefden ze niet te doen, want dat had mijn eigen mens al gedaan.Het is best veel werk, maar dan heb je ook wat. Over een paar dagen moet het nog een keer, dan 1 week later nog een keer en verder om de 14 dagen tot 3 weken.Het effect ervan is, dat de dazen ons met rust laten We hoeven dus niet dagelijks te worden besproeid met allerlei dure stinkende spray's, die toch maar een paar uur werken. Wij kunnen lekker ongestoord in de wei lopen, lekker in ons blote vel zonder allerlei rare lappen om ons heen.Als er al dazen denken, dat wij een lekker hapje zijn, veranderen ze daar bij de landing heel snel van mening over en weten niet hoe gauw ze weer een doorstart moeten maken.Het spul komt uit Amerika, maar je kunt het tegenwoordig ook in nederland bestellen.

Pagina: «  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement