Het Dagboek

Zondag 1 januari 2012

Wisselend bewolkt . Af en toe regen.
Vandaag weer helemaal niets te beleven.Geen mens te bekennen en de mensen van de gastpaarden, die nog wel even langskwamen wisten ook niet hoe gauw ze weer weg moesten komen. Schenen allemaal naar allerlei familie te moeten, de meesten nog ver weg ook, om die een leuk nieuw jaar toe te wensen.Net alsof er geen telefoon, scype, mail enz. enz. bestaat. Nou ja, ze moeten maar doen wat ze niet kunnen laten , maar wij zullen blij zijn als alles weer normaal is.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky.

Zaterdag 31 december 2011

Miezerig weer en windstil.
Er zou vanmiddag een buitenrit zijn met een paar toeristen en omdat ik ook mee mocht had ik me er al op verheugd. Maar helaas....Onze mensen hebben het op het laatste moment afgeblazen, omdat bleek, dat er in de hele buurt idioot veel werd geknald. Soms leek het of er oorlog was, zulke zware dreunen waren er. Ze noemden het carbidschieten. Echt niet leuk meer !De mensen waren bang, dat de een of andere grapjas iets engs vlak naast ons te laten ontploffen en dat wij dan aan de kletter zouden gaan.Ze schijnen met die knallerij het oude jaar uit en het nieuwe jaar in te luiden. Maar waarom dat dan de hele dag moet duren snappen wij niet goed.Van 23.00 tot 1.00 was toch veel logischer ?Dan was onze buitenrit ook niet verknald !!!

Vrijdag 30 december 2011

We waren bijna vergeten hoe de zon er uit ziet, maar vandaag scheen ze de hele dag. En het was nog steeds helemaal niet koud. Boven de 10 graden. Nu heb ik wel eens gehoord, dat het gras weer gaat groeien als de temperatuur boven de 10 graden komt. Wat zou het toch geweldig zijn als we in plaats van begin mei al begin februari of maart weer in de wei zouden kunnen. Maar dat zal wel te optimistisch zijn. Hoewel...dromen is toch ook leuk !

Er was vandaag ook weer eens een "kamp"dag. Een heel stel kinderen was er de hele dag. Ze hielpen mee met onze verzorging kregen theorie- en rijles en deden spelletjes met ons. Hartstikke gezellig !

Donderdag 29 december 2011

Wisselvallig. Af en toe regen.
De nieuwe balie voor het kantoor is klaar. Theo en Remco hebben het ding uit de werkplaats naar zijn nieuwe plek gedragen en nu heeft Remco nog een boel werk om te zorgen,dat alle leidingen voor telefoon, fax enz. enz. verlegd en opnieuw aangesloten worden. Maar ik hoorde zeggen, dat iedereen het een hele verbetering vond en dat is toch mooi...!

Woensdag 28 december 2011

Somber en droog.
Bartje liep de hele dag opgewonden rond te springen met de tekst, " ik ben vandaag lekker jarig." en hij had helemaal gelijk. Ik hoorde Sandra zeggen, dat zij ,toen ze 5 werd ,een kleine pony had gekregen en daar heeeeeel blij mee was. maar Bart zei, dat hij daar niet op zat te wachten en de fiets,die hij had gekregen heeeeeel leuk vond. Ach ja, als hij al ooit ponyrijden leuk zal gaan vinden is dat in ieder geval voorlopig niet aan de orde. Nou ja, als hij maar gezond en vrolijk is is dat goed genoeg.

Dinsdag 27 december 2011

Somber, windstil en droog.
Vandaag schijnt het weer een gewone dag te zijn. Ook wel weer eens leuk.Vorig jaar om deze tijd was alles bedekt met sneeuw en vandaag zag ik, dat er nog overal bloemen bloeien, die dat normaal alleen in de zomer doen. Gek hoor.Je weet hier nooit waar je aan toe bent met het weer.

Maandag 26 december 2011

Druilerig en nog warmer. 12 graden.
Mijn naam is tegenwoordig Vosje en ik woon al een paar jaar bij de binnenbak tussen Misty en Twingo. Zo af en toe ruilen de mensen mij om met Misty. omdat Misty heel slordig is met eten. Ze laat altijd een deel van haar hooi slingeren in plaats van dat op te eten. Dan mag ik haar stal lekker uiteten en dat vind ik uiteraard niet erg.
Het schijnt vandaag tweede kerstdag te zijn en dat is ook een zondag. Gelukkig zijn er vandaag wel hulpmensen en nog niet zo weinig ook. Dat scheelt toch wel behoorlijk in het werk.Later mochten ze allemaal mee op buitenrit en ik ook.Niet verkeerd...!

Zondag 25 december 2011

Somber en druilerig.Wel 12 graden (boven nul).
Olleke had gisteren gelijk. Het was vandaag heel erg rustig. Geen lessen of buitenritten en bijna geen mensen van en voor de gastpaarden.Ze noemen het eerste kerstdag en dat betekent dan kennelijk meteen, dat iedereen ergens anders was dan hier.  Wat voor onze mensen niet zo handig was was, dat er ook bijna geen hulpmensen waren. Moesten ze alles zelf doen. Ons in ploegen allemaal in en uit de paddocks brengen, uitmesten, longeren enz. enz. Dat heb je er nu van als je zo nodig een manege wilt hebben. Maar ze hebben het wel overleefd hoor. Veel beweging is goed voor paarden, maar ook voor mensen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Zaterdag 24 december 2011

Somber en meestal droog.
Vandaag druk met lessen. Ik had trouwens wel wat klachten over de laatste voerbeurt. Hooi genoeg, daar  ging het niet om, maar maar met mondjesmaat brokken. Waar is dat nu goed voor ??? Zijn de brokken soms op of hoe zit dat ?Ik snapte er niets van, maar Olleke, die slimmerd wist het.Ze zei "Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden, dat we morgen geen werk hebben. Dan krijgen we namelijk meteen hooguit de helft van ons normale krachtvoer, omdat we anders ziek zouden kunnen worden.In die brokken schijnen stoffen te zitten,die zorgendat onze spieren goed kunnen werken en als ze dat dan niet hoeven te doen worden ze niet afgevoerd, blijven in die spieren zitten en maken , dat we bijna niet meer kunnen lopen . Ze noemen het maandagziekte. Dat schijnt heel vervelend te zijn, maar we hebben het hier gelukkig nooit, dus we hebben er geen ervaring mee.

Vrijdag 23 december 2011

's Nachts veel regen en onverwachtte rukwinden. Het ging soms zo hard, dat er planten uit hun pot waaiden, kruiwagens omkletterden en takken uit de bomen gerukt werden.En toen er een flinke ravage was werd het net zo snel weer windstil.Ach ja, de mensen moeten toch wat te doen hebben. Ze zouden zich anders misschien gaan vervelen,

Pagina: «  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits