Het Dagboek

Zondag 23 oktober 2011

Precies hetzelfde weer als gisteren. Super voor de crossbouwers !!!Ze zijn tenminste vandaag helemaal klaar gekomen met alles wat van tevoren gedaan kan worden. De laatste lootjes komen dan aan het eind van de week.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okki

Zaterdag 22 oktober 2011

Droog, zonnig en windstil. Nog maar 5 graden.Gelukkig begint alles wel weer droog te vallen. Dat komt goed uit,want er moet verder worden gewekt aan de crosshindernissen. Zo te zien schiet het goed op.

Vrijdag 21 oktober 2011

Droog, zonnig ,windstil en maar 8 graden. Gelukkig nog wel boven nul.
Het is de hele week al wat ze noemen, herfstvakantie en vandaag was er weer een "kampdag".Dat wil zeggen, dat er een hele ploeg kinderen 's morgens om 10 uur wordt gebracht en om 5 uur weer gehaald.In de tussentijd hebben ze rijles en doen nog een heleboel andere leuke dingen, zoals stoelendans met de pony's, ponyvoetbal enz. enz. Altijd heel gezellig en voor mij als "patient,die niets te doen heeft" een leuke afwisseling om te zien. Al had ik natuurlijk veel liever meegedaan. Maar het is niet anders !

Donderdag 20 oktober 2011

Af en toe nog een bui, maar meestal gelukkig droog.
Toet was vanmiddag een beetje dom. Ze lette niet goed op en viel zomaar over haar eigen benen. De pony's in de binnenbakboxen stonden allemaal raar te kijken toen Toet ,die gewoon langs kwam, opeens uit het zicht  verdween achter de bakrand. Maar gelukkig was ze inmiddels wakker en krabbelde snel weer overeind.Het rijkind klom er ongedeerd weer op en ze gingen gewoon verder waar ze gebleven waren. Ach ja, je moet nu een keer leren met vallen en opstaan. Toch ?

Woensdag 19 oktober 2011

Eerst schitterend weer.Toen rond de middag uit de blauwe hemel binnen 10 minuten een roetzwarte lucht met zwaar onweer en een beste bui hagel. Gelukkig was een buitenrit net binnen en de weilanden waren net leeggehaald, omdat om die tijd altijd gewisseld wordt. Dat was echt mazzel, want met dit weer wil niemand graag buiten zijn. De bliksems flitsten ons zowat om de oren. De middagploeg had dus pech, want er was zoveel water gevallen, dat alles blank stond. Met naar de wei gaan is dus niets  meer geworden.

Dinsdag 18 oktober 2011

De hele nacht heeft de regen gekletterd op het dak, overdag was het af en toe droog.
Vosje was vandaag super te spreken, want ze mocht voor het eerst weer een hele les lopen en ze had nergens meer last van gehad zei ze ,de bofkont !Ik wou, dat ik alweer zo ver was.
Toen ik vanmiddag op het plein wandelde zag ik een hele stapel zadels op het bankje liggen. Ik hoorde zeggen, dat dat allemaal zadels zijn, waar eigenlijk niets aan mankeert behalve dan, dat ze op niemand van ons passen. En aangezien wij nu allemaal een wel passend zadel hebben hebben onze mensen bedacht, dat ze best veel plaats innemen en dat ze dus beter verkocht kunnen worden. Daarom zijn ze netjes ingevet en opgepoetst en zullen op marktplaats worden gezet zeiden ze. Maar ze hebben ze nu allemaal in de kantine gelegd en daar is geen marktplaats voor zover ik weet.Nou ja, ik kom er nog wel achter hoe het zit...

Maandag 17 oktober 2011

Bewolkt, maar droog.!2 graden.
Ik ben Misty, de enige echte, en woon al heeeeel lang in een box bij de binnenbak.Ik mag al een hele poos niet werken, want mijn ene voorbeen is niet in orde.Dat komt waarschijnlijk, omdat ik in de wei een potje heb gestoeid met Twingo en toe ben uitgegleden of zo.Ze denken, dat het een peesblessure is en dat is dikke pech.Dat duurt namelijk altijd lang, of je het nu leuk vindt of niet.Ze geven mij nu iedere dag druppels door mijn voer, die zouden helpen bij zoiets. Het heet Puur Pees en is homeopatisch hoorde ik.Buurvrouw Vosje is er heel tevreden over, want zij had hetzelfde en is al een tijdje weer aan het opbouwen. Dat gaat heel goed. ik houd er de moed dus maar in.

Zondag 16 oktober 2011

Droog, zonnig en koud.
Vandaag hebben we het druk gehad. Er was een oefenspringles voor mensen,die aan de cross mee gaan doen.Leuk hoor. Ik ben dol op springen en ze zeggen, dat ik het nog goed kan ook. Mooi toch...!

Floran en Okkie hebben ook nog een buitenrit gemaakt. Okkie ging met het weekrijmens en toen hij terug was vertelde hij,dat ze al weer heel veel had bijgeleerd. Hij had het tenminste een fijne rit gevonden en de mensen ook.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 15 oktober 2011

Droog, zonnig en koud.
Gisteren is er zomaar een rijkind van mij af gevallen. Ik schaam me er wel een beetje voor, maar ik was echt geschrokken.Wat is er gebeurd ?Ik was gewoon lekker aan het draven. Toen kwam ik langs de grote deur, die altijd open staat. Daar klonk opeens een raar geluid en ik zag een klein stukje blond haar voorbijscheuren. Voordat ik me realiseerde, dat dat alleen maar Bartje was, die met zijn eigen kruiwagentje op weg was naar de wei om iets onduidelijks te doen ,vloog ik opzij. En hup daar lag het rijkind. Gelukkig hebben we hier lekker zacht zand en is hij ongedeerd gewoon weer opgestapt.
Inmiddels wordt er natuurlijk ook al vlijtig gebouwd aan onze cross. Dat is altijd veel werk, maar met dit mooie weer lijkt het me geen straf!

Vrijdag 14 oktober 2011

Droog, zonnig en koud,
Wij zijn allemaal verdrietig. Onze mensen en wij ook.We zijn onze Miep kwijt. Ik woon hier nog niet zo lang en kende haar nog niet zo goed, maar het was een heel mooi en lief paard. Heel veel mensen hebben met veel plezier op haar gereden. Ze was al lang uit de roulatie. Eerst had ze een peesblessure voor. Terwijl dat aan het genezen was kwam er zomaar iets dergelijks bij aan een achterbeen en al met al begon het steeds meer pijn te doen.Toen heeft Miep gezegd,dat ze liever naar de paardenhemel zou gaan. Ze had gehoord, dat je daar geen pijn meer hebt en dat daar bovendien al een heleboel bekenden waren. En toen is ze maar gewoon weggegaan. Ze keek nog even om en riep " ik zie Flip al staan, dat wordt gezellig. Dag jongens." En weg was ze.We zullen haar missen. Ze is 18 jaar geworden.

Pagina: «  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits