Het Dagboek

Woensdag 2 mei 2012

Af en toe zon, later bewolkt. Volgens de weersvoorspelling zou het heel erg hard gaan regenen. Het werd dan ook pikzwart boven de Holterberg, maar het is wonderlijk genoeg aan de andere kant gebleven.We hebben maar een paar spatjes gehad.
Pride wordt geregeld gereden. Hij is alweer aan het draven toe. Nog even en hij kan weer gewoon meedoen.

Dinsdag 1 mei 2012

Bewolkt, beetje regenachtig, maar prima temperatuur.
Remco heeft kennelijk nog steeds vrij en heeft zich op het in orde maken van de weilanden gestort. Er zijn een aantal palen vervangen en in een paddock zijn de prikpaaltjes,die er twee paddocks van maakten, vervangen door echte houten palen. Dat staat een stuk netter en in de praktijk wordt toch nooit het hele stuk in een keer gebruikt.
Stal de Eik

Maandag 30 april 2012

Stralend weer, de hele dag.
Het was koninginnedag of zoiets. Ik geloof, dat de koningin dan jarig is en dat niemand dan hoeft te werken. Omdat alle mensen, die normaal op maandag rijden dan de hele dag vrij hebben gaan ze meestal andere dingen doen dan paardrijden. Wij hebben dus ook vakantie.
Ik ben Toet en woon in de sterstal,samen met Melli ,Yette en Byou. Ik ben hier nu zo'n twee jaar. Ik loop in de lessen en ik wordt steeds knapper vind ikzelf.Dat komt, omdat de lesgeefmensen mij ook geregeld zelf rijden en mij de kneepjes van het vak leren. Laatst gebeurde dat ook. Toen kwam er iemand binnenlopen,die hier best vaak komt. Ze keek naar mij en zei "Wat is dat een chique  pony. Wie is dat ?" Is dat lachen of niet !

Zondag 29 april 2012

Op een paar druppeltjes na de hele dag droog, windstil en...wel 20 graden.
Niet veel te beleven. Igor mocht met Orlando, Kleo Okkie en Toet op buitenrit. De mensen,die op hun reden waren de bazen van een andere manege uit de buurt, die niet zo dicht bij een groot bos staat.Die vonden het een goed idee om eens bij een "conculega" te gaan rijden in een voor hen tamelijk onbekend gebied. Leuk toch...!
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 28 april 2012

Bewolkt. Geen zon te zie, maar droog en wel 17 graden.
De kale plekken in de wei zijn een tijdje geleden ingezaaid en nu het warmer wordt begint het gras ineens te groeien.Weliswaar nog maar een heeeeel klein beetje . Maar toch...Nog even en we mogen weer iedere dag naar de wei.We kunnen haast niet wachten.
Stal de Eik

Vrijdag 27 april 2012

Wisselend bewolkt, minder wind en 14 graden. Vannacht wel een wolkbreuk. Nou ja , goed voor de weiden. Die kunnen nog wel wat water gebruiken.
Tot mijn verbazing zag ik het roodschimmeltje, dat maar 1 weekend zou blijven, langskomen op weg naar de paddock. En nu ik er over nadenk is ze helemaal niet weggeweest. Ik heb haar dat gevraagd en ze vertelde, dat ze dinsdag,de dag, dat ze weer weg zou gaan, had gezien, dat haar mens het rolhok aan haar auto had  vastgemaakt. Ze stond klaar om goeiendag te zeggen en in te stappen, maar haar mens stapte alleen maar zelf in en reed zomaar weg. Ze was eerst stomverbaasd en toen boos geweest, want ze dacht serieus, dat haar mens haar had vergeten. Maar toen hoorde ze onze mensen tegen elkaar zeggen,dat haar mens had bedacht, dat ze eigenlijk helemaal geen zin had om hier weer weg te gaan en haar meteen maar hier liet staan. En toen was ze blij, want het bevalt haar hier heel goed.Het lijkt mij ook een leuk paard om erbij te hebben. Weten jullie trouwens hoe ze heet ? Watsildit. Apart he ! Ze is een draver van oorsprong en heeft ook echt op de racebaan gelopen voor een sulky. Dat is een karretje op 2 wielen . Het is de bedoeling om zonder in galop te gaan zo hard mogelijk te draven . Wie het eerste over de finishlijn komt heeft dan gewonnen.Lijkt me best leuk om te doen.

Donderdag 26 april 2012

Veel wolken en veel wind. 12 graden.
Gisteren kwamen er allemaal onbekende kinderen het terrein op. Ze mochten Olleke poetsen en daarna een rondje om de boom . Ik hoorde, dat het deelnemertjes aan de "roeffeldag "waren.Schoolkinderen mogen dan op die dag twee bedrijven uitkiezen om te bekijken  en te zien wat ze daar uitvoeren. En deze kinderen hadden ons uitgekozen. Leuk toch...!
Nushky is vandaag weer naar die kliniek geweest en heeft daar haar antibioticainjectie gehad. De voet is netjes ingepakt en nu heeft ze twee weken rust (wel naar de paddock). Dan mag ze twee weken stappen, dan twee weken een drafje en dan zou het weer in orde moeten zijn.Laten we allemaal daar maar voor duimen, want iedereen hier is heel gek met onze lieve en knappe Nushky.
Stal de Eik

Woensdag 25 april 2012

Veel wolken, veel zon en alweer iets minder koud,
Buurvrouw Nushky is vanmorgen in het rolhok naar de dierenartskliniek geweest.Ze heeft al een tijd een zeer been en de dierenarts is een tijdje geleden hier geweest en heeft toen haar voet verdoofd. Toen liep ze weer helemaal normaal, dus het probleem zit vrij zeker in de voet. Maar nu is het de kunst om erachter te komen wat er daar dan mis is.Daarom zijn ze nu een foto gaan maken.Toen ze terug waren zei Nus, dat die foto goed was, zeker voor een 22jarige. Toen hebben ze het gebied van het hoefgewricht verdoofd en toen was ze weer rad.De conclusie was nu, dat er iets ontstekingsachtigs zit in dat gebied en dat dat waarschijnlijk behandeld kan worden door er antibiotica in te spuiten.Maar dat kon niet meteen vandaag, omdat de verdoving eerst moest zijn uitgewerkt. Dus morgen terugkomen. Wordt vervolgd.

Dinsdag 24 april 2012

Wisselend bewolkt. Droog. Minder koud.
Het is al een tijdje geleden, dat we jullie een prijsvraagje hebben gesteld.Pjotr had een goed idee.Op de bijgaande foto staan onze 4 fjorden. Onder degenen,die van links naar rechts de goede namen geven verloten wij een leuke prijs. Mail je antwoord naar stal@eik.nl
Stal de Eik

Maandag 23 april 2012

Wisselend bewolkt af en toe nat en erg fris, om niet te zeggen koud.
Hallo. Ik ben Kleo en woon de laatste tijd in de grote stal tussen mijn weidemaatje Orlando en Nushky.Ik ben hier al heel erg lang medewerker, maar vroeger had ik een box in de nieuwe stal,ook toen die nog varkensstal heette.Ik vond het daar lang niet zo leuk als hier, maar het heeft heel wat moeite gekost om dat onze mensen aan het verstand te peuteren.Ik gedroeg me daar niet zo netjes moet ik eerlijk zeggen.Als de voerkar er aan kwam schopte ik tegen de deur en niet zo zachtjes. Als ik vond, dat iemand anders meer aandacht kreeg schopte ik tegen de deur. Als ik gezadeld moest worden joeg ik die mensen soms de box uit. Kortom, ik was niet de gemakkelijkste. En dat allemaal, omdat ik liever ergens anders wilde wonen.Bij mijn vriend Orlando, om precies te zijn.Maar ja, vertel dat maar eens als je geen mensentaal kent. Maar ik had mazzel. Er kwam weer eens een gast en toen hebben ze mij toevallig even naast Orlando gezet.En toen had ik het snel voor elkaar! Heel simpel.Als de voerkar kwam stond ik beschaafd te wachten tot ik aan de beurt was.Als ze met een ander stonden te flikvlooien keek ik rustig toe en als ik gezadeld moest worden liet ik dat zonder probleem toe.Kortom. het viel onmiddellijk op.En ja hoor. De mensen snapten het, want ik woon nu lekker permanent hier. Goed gelukt toch !

Pagina: «  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement