Het Dagboek

Maandag 3 oktober 2011

Zonnig, windstil en 29 graden. Zo warm is het de hele zomer haast nog niet geweest.
Ik heet Leonardo en woon in de nieuwe stal, die vroeger varkensstal genoemd werd,  hoewel er in de laatste 35 jaar  geen varken zelfs maar in de buurt is geweest.Sinds het oude gebouw is gesloopt en vervangen door het tegenwoordige zouden ze beter paardenpaleis kunnen zeggen, want we wonen hier wel vorstelijk.Ikzelf b.v. heb naar alle kanten vrij uitzicht, zowel naar het plein als naar de binnenkant van de stal en naar mijn buurvrouw Milena niet te vergeten. Als zij even niet oplet waar ze haar hooi laat kan ik zelfs soms daar wat van te pakken krijgen. Dat is gewoon een leuke sport geworden, hoewel Milena dat niet zo ziet. Gek he !

Zondag 2 oktober 2011

De hele dag zon en wel 27 graden. Dat kwam mooi uit, want er was een dressuurwedstrijd voor voornamelijk mensen,die F5 en hoger rijden. Puffen in de zon of bibberen bij een sneeuwjacht maakt voor dit soort wedstrijden gelukkig niet uit, want ze kunnen altijd doorgaan en dat is prettig." Maar toen er eens een super harde storm was is het wel eens niet doorgegaan," zei Zazou bijdehand en daar had ze dan ook weer gelijk in. Als er het risico is , dat het dak van de binnenbak af waait als je de deur opendoet gaat het niet door.
De week is weer om en ik geef de pen aan Leonardo.

Zaterdag 1 oktober 2011

Zonnig, windstil en minstens 26 graden.
Vanmiddag was er weer eens een introductieles voor kinderen, die willen beginnen met ponyrijden. Altijd leuk om te zien. 's Middags mocht ik mee met een lange buitenrit voor inhaalkinderen. En zoiets is echt geen straf en al helemaal niet met dit lekkere weer.

Vrijdag 30 september 2011

Zonnig, windstil, 25 graden.
Vanmorgen kwam er alweer een vreemd rolhok aanrijden en rolde er alweer een bekend paard uit.Het was Indy, die geregeld met zijn mens een weekje op vakantie komt. Altijd gezellig. maar het betekende wel, dat nu de volksverhuizing compleet is.Indy ging namelijk in de stal van Kleo, Kleo mocht in de stal van Igor, dus naast haar weidemaatje Orlando en Igor kwam gezellig naast mij slapen in de achterste paddockstal. We hebben meteen plannen gemaakt om 's nachts lekker uit te breken en in de paddocks te gaan spelen.Hartstikke leuk en het kan niet echt kwaad toch ? Stiekum naar de wei zou nog leuker zijn, maar dat gaat niet lukken. We kunnen echt niet dwars door de houten hekken heenkomen. Jammer !!!

Donderdag 29 september 2011

Zonnig, windstil en zo'n 26 graden.
Olleke had vandaag een leuk klusje. Er kwam een heel klasje mensen, die merkwaardigerwijze in de buitenbak op stoelen in plaats van op paarden gingen zitten. Olleke vond het een makkie, want ze hoefde haast niets te doen.Alleen wel of niet met die mensen meelopen en proberen ze aan het verstand te brengen waarom ze dat dan deed. De mensen noemden het loopbaancoaching met paarden. Donna wist natuurlijk weer te vertellen waar het om ging. Dat had ze gehoord vanuit de kamer van Sandra.Het scheen te gaan om krachtig overkomen, natuurlijk overwicht in plaats van dwang, autheticiteit, non-verbale communicatie, grenzen stellen, contact maken en het omgaan met spanningen.Kunnen jullie het allemaal nog volgen ? Ja ? Dan zijn jullie verder dan ik. Nou ja , toch leuk, dat we ook nog kunnen helpen bij andere dingen dan alleen de sport. Toch ?

Woensdag 28 september 2011

Zonnig, windstil en 26 graden.
We hebben weer eens bezoek. Vanmorgen kwamen Tristan en Famke hun rolhok uit stappen. Ze zijn er al zo aan gewend om geregeld bij ons te komen logeren, dat ze regelrecht naar de boxen liepen, waar ze meestal staan.Dat zijn de stallen van Sjoni en Floran. Er was dus weer een grote wisseltruc uitgevoerd. Olleke ging tot haar vreugde, gezellig naast Toet in een paddockstal staan. Tico ging naar Olleke's stal. Sjoni ging naar Tico's stal en Floran kwam in mijn box, want ik werd verbannen naar een van de achterste paddockboxen. En de rijmensen maar zoeken naar ons als ze op ons moesten rijden....Nou ja, het is maar tijdelijk zullen we maar zeggen.

Dinsdag 27 september 2011

's Morgens mist, later zon.
Ik kwam op het plein Okkie tegen en die vertelde,dat ze enorm gelachen hadden in de grote stal. Op een bepaald moment was een rijmens met zadel en hoofdstel verschenen om op te zadelen voor de les. Hij wist niet zeker waar Orlando, want die moest hij hebben stond, en belde aan bij Sandra met de vraag waar dat dier stond. "Nou", zei Sandra, die staat achter je" en deed het raampje weer dicht. Dus het rijmens keert zich om en stapte tot stomme verbazing van Venice regelrecht haar stal binnen en begon te poetsen. " Nou" zei Venice tegen ons," een extra poetsbeurt vind ik wel lekker, maar hij hoeft niet te denken, dat ik me laat zadelen. Wat denkt hij wel !!! Dat vind ik met moeite o.k. als mijn eigen mensen dat doen,maar het moet niet gekker worden." Wij hadden dikke lol en keken toe hoe de zaken zich ontwikkelden. Toen het poetsen klaar was begon het rijmens Venice het bit in haar mond te doen, tenminste, dat probeerde hij. Maar tot zijn verbazing ging dat voor geen meter. " Orlando, doe niet zo vervelend " zei hij, tamelijk wanhopig. Maar , jammer, jammer, jammer, precies op dat moment kwam Ingrid de stal in en zei verbaasd," Wat ben jij nu aan het doen ?" Toen hij vertelde, dat Orlando vandaag super vervelend was, viel het kwartje en lachte Ingrid net zo hard als wij. We hadden graag willen zien hoe het was afgelopen als het rijmens uiteindelijk met Venice in de bak was verschenen, maar dat ging dus niet door en de echte Orlando was uiteindelijk het haasje.

Maandag 26 september 2011

's Morgens mist, later wisselend bewolkt.
Ik ben Duo Penotti. Ze noemen mij meestal D.P. of Duo, daar luister ik ook naar.Ik ben de enige bij deze manege,die twee kleuren heeft, dus ik ben voor iedereen makkelijk te vinden. Dat is maar goed ook, want het komt geregeld voor, dat ik plotseling heel ergens anders sta dan waar ik hoor. Dat is wanneer we tijdelijke gasten hebben.Normaal woon ik in de nieuwe stal tegenover Toet, helemaal achteraan. Maar vandaag is Toet weer eens verdwenen naar een paddockstal en staat er in zijn box een zekere Uro. Een groot paard, dat hier misschien mag komen werken als hij goed zijn best doet. Hij staat hier dus op proef, zoals ze dat noemen. Zo op het eerste gezicht lijkt het wel een aardig persoon. Hij vertelde, dat hij 10 jaar is en M dressuur en M springen is.Dat is best knap. Ben benieuwd of hij onze mensen ervan kan overtuigen, dat hij precies het paard is , dat ze zoeken.

Zondag 25 september 2011

Zon, windstil en 24 graden.
De dames van de spoedcursus waren in hun nopjes en Okkie en DP ook. Ze mochten met zijn allen op buitenrit als afsluiting van de intensieve week.Ikzelf mag tegenwoordig helaas nooit meer mee naar buiten, omdat onze mensen bang zijn, dat ik over een boomwortel of zo struikel en dat dan mijn voorijzers er af zullen schuiven.De smid is er altijd al heel druk mee om mijn krakemikkige  voeten te beslaan. Het zou heel jammer zijn als er een ijzer voortijdig af zou knappen, omdat het dan iedere keer weer moeilijker wordt om de ijzers er fatsoenlijk onder te krijgen. Ik vind het heel erg jammer, maar ik ben het wel ermee eens,dat goed ter been blijven belangrijker is. Ik eet dan ook redelijk braaf mijn dagelijkse portie biotine op. Dat schijnt de hoefgroei te bevorderen, maar vies dat het is....!

De week is weer om en ik geef de pen aan Duo Penotti.

Zaterdag 24 september 2011

Veel zon en zeker 24 graden.
Vanmiddag en vanavond is er een wedstrijd geweest. Dressuur F1 t/m F4. Ik mocht vaak meedoen en ik ben er best trots op, dat zoveel rijkinderen mij hebben uitgekozen om mee te rijden. En weet je wat ! Alle deelnemers hebben heel goed gereden, want iedereen heeft een prestatiepunt gekregen. Knap he ? !

Pagina: «  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits