Het Dagboek

Zondag 22 april 2012

Wisselend bewolkt, winderig, buiig en koud.
Er was een springwedstrijd vanmorgen. De laatste wedstrijd van de wintercompetitie.Er was een leuk parcours neergezet en iedere deelnemer mocht er twee keer overheen.Het ging er natuurlijk in de eerste plaats om om foutloos te blijven. Voor de rest won niet degene,die het snelste was, maar degene,die het hoogste cijfer voor houding en zit en de manier van rijden had.De manegepaarden hadden er veel plezier in net zoals de rijkinderen.Toet heeft dit keer een rubriek gewonnen en daar was ze beretrots op.
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.
Stal de Eik

Zaterdag 21 april 2012

Wisselend bewolkt, soms een bui en veel wind.
Vanmorgen kwam er nog een logeerpaard binnen.Een leuk roodschimmeltje. Ze vertelde , dat haar mens ging verhuizen naar hier in de buurt.En nu wilde ze rondkijken naar een goede plek voor haar paard, zij dus.Ze werd tussen Pride en Nicky in gezet en constateerde verheugd, dat er hooi voor haar klaar lag. Ze nam meteen een hap en dat werd goedgekeurd. "Lekker hooi hebben jullie hier," zei ze tevreden en keek om zich heen."Leuk uitzicht ook. Je kunt alle kanten uitkijken tot naar buiten toe. Niet verkeerd."

Vrijdag 20 april 2012

Bewolkt en veel wind. Tegen de avond zon en windstil.
De zwaluwen zijn wel terug, maar het lijkt net alsof er minder zijn dan andere jaren. Ik vroeg ernaar aan een voorbijvliegende vogel en die zei, dat de reis hiernaartoe dit jaar moeilijk was. Ze hadden het niet allemaal gehaald. Jammer hoor..Hoe meer vogeltjes, hoe meer vliegen er in de zomer in hun buikjes verdwijnen. Van die vliegen hebben wij dan dus geen last meer.

Donderdag 19 april 2012

Wisselend bewolkt. Tamelijk guur. Tegen de avond zon en windstil.
Famke en Tristan logeren hier weer eens,omdat hun mensen een weekendje weg zijn.Sjoni moest zoals gewoonlijk weer even plaats maken voor Tristan. Zijn stal is namelijk "Tristanproof" gemaakt.Tristan is een prima paard, maar zijn naam zou ook "de sloper" kunnen zijn. Hij heeft vroeger al eens de leidingen van de muur getrokken,die op een plaats zitten waarvan iedereen dacht,dat een paard er niet bij zou kunnen.Verkeerd gedacht dus.Daarom zitten nu in die ene stal (van Sjoni) allemaal hekken voor alles wat je maar bedenken kan en tot nu toe is het onze Tris niet gelukt om iets kapot te krijgen. Tenminste tot nu toe...

Woensdag 18 april 2012

Nog lang geen zomer. Het hagelde zelfs af en toe.
Ik zag vandaag waarachtig onze Misty langs komen met een zadel op.Dat hadden we heel lang niet meer gezien.Ze vertelde enthousiast, dat ze inmiddels ongemerkt weer helemaal beter was geworden. Ze had ergens in augustus vorig jaar een blessure opgelopen. In stap had ze na een poosje geen last meer, dus ze mocht gewoon in de paddock en in de wei. Maar in draf was het nog steeds niet in orde.Na een poosje hadden onze mensen zich erbij neergelegd, dat Misty met pensioen was. Er werd niet meer gekeken hoe ze liep in draf. want ze hoefde niet meer te draven.Totdat kort geleden toevallig iemand zag hoe ze vlekkeloos door de paddock draafde.Misty zei, dat ze dat expres had gedaan toen ze zag, dat er iemand keek. Ze had er namelijk goed genoeg van om nooit meer mee te mogen doen nu ze zich weer zo goed voelde.En ja hoor. Sinds vorige week mag ze lekker weer iedere dag 1 lesje meelopen en dat gaat hartstikke goed.Zo zie je ,dat de tijd soms wonderen kan doen.

Dinsdag 17 april 2012

Niet alleen koud, maar ook nog erg winderig.
Niet alleen de paarden hebben hun dekens weer op. Onze mensen hebben hun winterjassen ook weer tevoorschijn gehaald.Maar een ding is een feit. Het kan toch nooit meer echt lang duren met deze temperaturen.

Maandag 16 april 2012

Koud, veel regen en nog veel meer wind. Wat een geluk, dat het gisteren niet dit weer was !
Ik ben Leonardo, ook wel Leo genaamd.Ik woon in de nieuwe stal in een duobox met Milena.Sinds een poos zijn we wel gescheiden van tafel en bed. De mensen hebben namelijk een tussenwandje geplaatst, omdat we steeds vaker verschil van mening hadden over wie welk hooi mocht hebben om over brokken e.d. maar helemaal te zwijgen. Maar nu gaat het helemaal prima met ons.We hebben wel de gezelligheid en niet de stress.
Vanmorgen kwam Marielle, onze osteopathe weer eens . Pjotr was aan de beurt voor zijn jaarlijkse controle en ja hoor. Vorig jaar hoefde er niets gedaan te worden, maar vandaag is hij wel behandeld. Dat betekent dus een weekje vakantie voor hem en zijn mens.Ook niet echt erg.
Vosje en Pride kwamen ook onder handen. Vosje had hier en daar wat blokkades opgebouwd, die nu verholpen zijn en Pride was laatst erg ongelukkig opgestaan na het rollen in de paddock. Een van onze mensen stond er toevallig bij en zag het voor haar ogen gebeuren. Hij stond op en was meteen kreupel, terwijl hij volkomen normaal naar de paddock toe was gegaan.Maar Marielle heeft wel gevonden wat er aan de hand was en heeft het behandeld.Zijn SIgewricht zat vast. Hoeveel pech kun je hebben. Maar hij zegt, dat het nu alweer een stuk beter gaat en hij hoopt, dat hij, na zijn vakantieweekje, weer wat kan gaan doen.Voor het geval iemand zich afvraagt wat SI eigenlijk betekent:ik hoorde zeggen, dat dat een afkorting is van Sacro-Iliaal. Het is het gewricht, dat helemaal bovenin je rug zit en dat het heiligbeen verbindt met een deel van het bekken.Meer weet ik er ook niet van.

Zondag 15 april 2012

Droog. Wel fris,niet meer dan 8 graden, maar gelukkig geen wind.
Al vroeg in de morgen waren er heel veel hulpmensen en -kinderen present om alles in orde te maken voor de open dag, die om 12 uur zou beginnen. De springwei was tot parkeerterrein gebombardeerd en aan al onze boxen werden borden bevestigd  met een beeldschone foto van de bewoner plus een verhaaltje over hem/haar, zodat de bezoekers zouden weten wie daar woonde.Deze foto's waren gemaakt door een van onze vaste hulpmensen,die toevallig ook fotografe is in de tijd, dat ze niet bij ons is.Kwam dat even goed uit !
Stal de Eik Stal de Eik
Het plein werd geveegd en geveegd en geveegd. Mooi hoor !
En toen het 12 uur was kwamen er heel veel kijkmensen aanlopen.Al met al schijnen er ruim 250 geweest te zijn.Ze kregen allemaal een consumptiebon voor een broodje knakworst en iets te drinken plus een papier, waar allerlei vragen op stonden, waarvan het antwoord ergens in het bedrijf te vinden was.Zoal bv. "Hoeveel paarden hebben een naam, die begint met een T ."Daardoor kwamen die mensen vanzelf overal op het hele terrein.Als ze alle vragen beantwoord hadden moesten ze dat papier in een kistje gooien. In de kantine was een power pointpresentatie over heden en verleden. op de plek, waar normaal hooi ligt was een winkeltje ingericht in tweedehands ruitersportkleding. Er werden demonstraties paardenmassage gegeven. Kinderen, die dat wilden konden leren hoe je een pony moet poetsen. Misty was de pineut en ze vond het prachtig.
Stal de Eik Stal de Eik
Iedereen,die wel eens wilde weten hoe het voelt om op een paard te zitten mocht een paar rondjes om de boom maken op een van ons. Er werden foto's gemaakt van wie dat wilde en die kun je dan volgende week van onze site af halen.En klap op de vuurpijl ( tenminste dat vond ik ) Er was gelegenheid om een ritje met ons rijtuigje te maken met mijzelf in hoogsteigen persoon er voor. leuk..leuk...leuk....!
Stal de Eik
In de binnenbak was verder een doorlopende voorstelling van springles, voltige, ponyvoetbal, beginnersles aan de longe en groepsles dressuur.Zo'n beetje alles wat we hier doen.
De middag werd besloten met de prijsuitreiking van de speurtocht. De winnaar van de prachtige hoofdprijs, een weekendje naar Landal Green Park naar keuze, was de enige, die alle vragen goed had beantwoord. Alle andere deelnemers mochten ook een prijsje uitzoeken ook al hadden ze fouten gemaakt. Wij vonden het een heel leuke dag en naar mijn idee waren de mensen dat met ons eens.
De week is weer om en ik geef de pen aan Leonardo.

Zaterdag 14 april 2012

Droog en erg fris, om niet te zeggen koud.
Onze Max is vandaag vertrokken.Hij was hier tijdelijk in afwachting van een definitief mens.Hij vond het wel jammer om hier weg te gaan, maar dit nieuwe mens leek hem ook wel o.k.Ze schijnen daar een ander paard te hebben, dat met 27 jaar pensioen krijgt en daar mag hij dan het maatje van worden.Als je dan zelf 18 bent, wat toch ook niet echt piep is (te vergelijken met een mens van 72) dan ben je daarbij vergeleken een jonge blom. Als je dan hoort, dat je daar alleen nog buitenritjes hoeft te maken geeft dat hoop op nog vele jaren een aangenaam leven. Voor Max in de plaats wandelde een zekere Top Gun binnen. Dat lijkt op het eerste gezicht ook een prima paard, maar onze mensen zijn zo druk met de voorbereidingen van de open dag, dat nog niemand veel aandacht aan hem heeft kunnen besteden. Dat komt volgende week wel weer.

Vrijdag 13 april 2012

Vannacht heeft het voor de afwisseling weer eens gevroren. Overdag meest droog.
Onze weiden hebben vandaag hun jaarlijkse traktatie met kunstmest gehad. Het zou nu aan de ene kant wel leuk zijn als het weer ging regenen, want de korreltjes moeten oplossen om het gras harder te laten groeien.. Maar ja, dat zijn nu een keer de dingen die we niet in de hand hebben. Feit is, dat het tot nu toe altijd is gelukt om begin mei lekker in de wei te kunnen, dus dat zal nu ook wel weer zo gaan.

Vanmiddag kwam er een groot apparaat aanrijden, dat we nog nooit hadden gezien. Er zaten een boel slangen op, wel 100 meter hoorde ik.We vroegen ons natuurlijk af, waar dat nu weer goed voor was en het bleek, dat de w.c's van de mensen geen van allen meer goed doorliepen. Dat betekende, dat er niet eentje verstopt was, maar dat er ergens in de vele ondergrondse leidingen iets mis moest zijn .Nu kwam de gemeente dus met apparatuur om uit te vogelen wat er aan de hand was. En weet je wat ? Het bleek, dat hun eigen leiding, dus buiten ons terrein,aan de overkant van de weg de boosdoener was. Die hebben ze doorgeblazen enh weg was ons probleem.
Stal de Eik

Pagina: «  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement