Het Dagboek

Zondag 26 juni 2011

Droog, wisselend bewolkt, later zonnig. 26 graden.
Vandaag was er een beetje sensatie.Kleo,Okkie, Misty, Bill, Toet en DP gingen op buitenrit en Bontje, die bij de buren woont, maar met zijn mens hier les heeft mocht ook mee. Ze stapten met zijn allen welgemoed van het erf af.Maar na een poos zagen wij Sandra plotseling in haar rolhok springen en de weg op scheuren. "O jee" zei Pride,"er is vast iets aan de hand."En hij had gelijk,want een tijdje later kwam Sandra terug met een van de buitenrijkinderen bij zich. Die mankeerde gelukkig niets, want ze stapte probleemloos uit. Wat zou dan het probleem zijn vroegen wij ons af. Nou, heel simpel. Zoals DP later vertelde, hadden ze plotseling een pony te weinig gehad.Wat was er gebeurd ?Bontje was toch wel erg opgewonden over dit uitstapje geweest en liep op een bepaald moment Twingo op zijn hakken. Twingo zei, dat hij dat niet leuk vond en als reaktie beet Bontje in de bil van Twingo. tenminste dat zegt Twingo. Die werd daar zo boos over, dat hij vergat, dat hij niet alleen was. Hij gaf een stevige bok en hup daar zat zijn rijkind op de grond. Bontje schrok, bokte ook eens flink en hup, daar zat ook zijn rijkind op de grond. Vervolgens bedacht hij zich, dat hij er niets meer aan vond als het zo moest en zei "bekijk het verder maar, ik ga lekker naar huis."En hij smeerde hem. Toen waren er dus twee kinderen te voet en nog maar 1 pony om op te gaan zitten.Maar alles is wel weer op zijn pootjes terecht gekomen. Bontje is door een fietser met paardenverstand opgevangen en daarna overgedragen aan een van onze mensen, die hem naar huis heeft gebracht en het overtollige rijkind was al per auto weer hier gekomen. Toen was iedereen weer op de plek waar hij uiteindelijk naar toe moest. Maar het was allemaal niet zo de bedoeling geweest en onze mensen zeiden, dat ze dit toch niet zo'n geslaagde besteding van de zondagmiddag vonden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor

Zaterdag 25 juni 2011

Droog, maar bewolkt. 18 graden.
Er is alweer een nieuw paard gekomen. Hij heet Rusty en zegt, dat hij een paar weken hier is,omdat hij op proef is voor een mens,die wil kijken of ze hem leuk en braaf genoeg vindt om hem te kopen.Hij is vast van plan om zijn best te doen, want hij vindt er niets aan om heen en weer gesleept te worden.Omdat we eigenlijk al helemaal vol staan is nu de derde paddockstal tijdelijk even in gebruik genomen als slaapplaats voor Duo. Leonardo is sowieso de hele dag uit zijn stal,dus D.P. mag daar overdag in staan. Tenminste als hij niet aan het werk, in een paddock of in de wei is.En 's nachts gaat hij dan naar achter de silostal. Het is daar wel niet zo gezellig, maar D.P. is er wel nuchter over. Hij zei " ik slaap daar alleen maar en dan heb ik mijn ogen meestal dicht, dus wel of geen gezelschap is dan niet zo belangrijk. En gelijk heeft hij !

Vrijdag 24 juni 2011

Wisselend bewolkt, wat regen en wat zon.
Gisteren heb ik een behoorlijke schok gekregen.Er stapte een vreemd paard naar binnen. Zazou vroeg of hij alleen maar even langs kwam of dat hij ook kwam logeren.Maar het paard zei vrolijk, "volgens mij kom ik hier wonen. Mijn vorige mens had namelijk geen tijd meer voor mij en heeft daarom een nieuw mens voor mij geregeld. En ziedaar, daar ben ik, want mijn nieuwe mens schijnt hier in de buurt te wonen. Ze is heel blij met mij, want ze heeft meer dan 9 maanden gezocht naar iemand zoals ik. En hij had het nog niet gezegd of zijn nieuwe mens kwam binnen en raadt eens wat....Laat het nou de vrouw van mijn eigen mens zijn !!Ik krijg er dus ongevraagd zomaar een soort van familielid bij. Ik moet er nog eens ernstig over nadenken of ik dit wel leuk vind. Eerst kreeg ik altijd alle aandacht en moet je nu eens kijken. Staan ze met zijn tweeen bij die nieuwe te smoezen. Hm....

Donderdag 23 juni 2011

Bewolkt, meestal droog, veel wind
Vandaag liep ik weer niet helemaal goed volgens de geleerden en hup daar ging ik weer naar stal.Het is niet vreselijk, maar ze willen niet het risico lopen,dat het erger wordt. Ikzelf denk, dat het morgen weer beter zal zijn.Maar ik was niet de enige,die kon vertrekken. mijn tijdelijke buurman Floran liep opeens ook niet al te best. Zijn rechtervoorbeen was dik en warm. Het is gekoeld en ingesmeerd met trombagel. We zijn toch een stelletje krukken met elkaar op het ogenblik. Igor is nog uit de roulatie met een hoefkneuzing. Miep heeft een peesblessure, nota bene opgelopen terwijl ze op stal stond. misschien raar omgedraaid of zo.En Vosje heeft ja/nee een peesblessure. oorzaak ook onbekend. Ze zegt zelf, dat het misschien is gekomen doordat ze is uitgegleden in de wei.Nou ja, we zijn nu allemaal tegelijk kreupel, hopelijk zijn we binnenkort ook allemaal weer tegelijk beter, Dat zou toch super zijn !!

Woensdag 22 juni 2011

Vandaag beetje raar weer. Links en rechts van ons trokken megagebieden met regen en hagelstenen zo groot als knikkers langs en bij ons was het de hele dag goed toeven. Een beetje geluk moet je hebben. Of zou het de Holterberg zijn waar de buien soms liever langs dan overheen trekken ?

Dinsdag 21 juni 2011

Af en toe regen en veel wind.
Het weer is bepaald niet prettig, maar ons gras groeit als een tierelier en daar is iedereen blij mee.
Vosje had vandaag pech.Ze is een tijd uit de roulatie geweest met een bult op de pees van haar rechtervoorbeen en was net drie weken weer aan het werk.Nu kwam ze opeens zomaar vanmorgen stokkreupel uit haar stal met weer een dik been. Hoe het was gekomen wist ze niet, maar wel dat het behoorlijk zeer deed. De mensen waren niet blij en hebben staan piekeren wat ze daar nu weer aan moesten doen. Uiteindelijk is dat been gekoeld en daarna ingepakt met animalintex. Dat is verband met een glibberspul erin dat vaak goed helpt bij dikke benen. Je schijnt het zelfs ook te kunnen gebruiken op open wonden. Maar dat had Vos gelukkig niet. Nu moet ze een paar dagen op stal blijven. Ze zit daar niet mee zegt ze, want het been doet veel te veel zeer om op te kunnen lopen.
Ikzelf ben eigenlijk wel weer in orde.
Vanmorgen heel vroeg zei Pride, die door zijn buitenluik , dat de hele nacht open blijft, stond te kijken verbaasd. "Krijg nou wat... Het is nauwelijks licht en Remco en Sandra lopen al buiten en Bartje ook. Zouden ze uit hun bed zijn gevallen ? Ze stoppen wat spullen in de auto, stappen allemaal in en rijden gewoon het erf af." En ja hoor,ik zag ze langsrijden. Pride had helemaal gelijk.Later hoorden we van Donna, dat ze voorlopig ook niet terugkwamen ook. Ze zijn naar ergens anders. Ze noemen het daar Oostenrijk.Bartje had verteld, dat een van zijn opa's 65 jaar was geworden en nu zijn kinderen en aanhang tracteerde op een weekje vakantie. Bart was helemaal enthousiast, want hij had gehoord, dat ze met een mensenvlieghok zouden gaan en dat is zijn grootste hobby.

Maandag 20 juni 2011

Wisselend bewolkt. 16 graden.
Ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal met Zazou en Hillie als buren. Toet staat normaal ook in ons rijtje, maar die moest plaats maken voor Floran, die op zijn beurt weer zijn box heeft afgestaan aan Famke. En als je je dan misschien afvraagt waar Toet dan gebleven is kan ik je vertellen, dat die lekker in een paddockstal staat. Droog en uit de wind, maar verder dus gewoon buiten. Ze kan er niet mee zitten zegt ze zelf. Mooi uitzicht en de hele dag aanspraak van iedereen, die langs komt en in de paddock ernaast staat.Niks mis mee !
Ik zelf heb pech.Ze hebben me vandaag uit een les gehaald, omdat ik kreupel zou zijn. Nou, dat valt best mee vind ikzelf.Ik heb wel een raar dik been, maar dat heb ik allang en daar heb ik helemaal geen last van.Tenminste als ik er niet zelf tegen aan schop. Dat voel ik natuurlijk wel even en dat hebben ze net gezien.

Zondag 19 juni 2011

De hele ochtend regen en helemaal niet warm. Maar goed, dat de dressuurwedstrijd niet buiten is. Glijden we tenminste ook niet uit in de modder. Alleen de kinderen,die grond deden zijn nog in de springwei geweest. De rest is gauw naar binnen gegaan. Het was trouwens hartstikke gezellig hoor ! Daar niet van.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zaterdag 18 juni 2011

Veel wind, veel buien, 14 graden hooguit.
Ik hoorde, dat morgen ons jaarlijkse zomerconcours zal zijn.Dan wordt er altijd buiten gesprongen en een deel van de dressuur is dan ook in de wei. Maar het weerbericht schijnt niet zo mooi te zijn en nu zijn ze aan het puzzelen om alles dan maar naar binnen te verplaatsen. Jammer, maar fijn, dat die mogelijkheid er wel is.

Vrijdag 17 juni 2011

Droog met veel wind en af en toe zon. 17 graden.
Pride, Kleo en Miep zijn voor de tweede keer ingesmeerd met endure en nu wordt er steeds als ze naar buiten mogen eerst gekeken op buienradar of er geen regen komt.Ze mogen nu namelijk nog niet nat worden, anders is alle moeite weer voor niets geweest en kunnen ze weer opnieuw beginnen.

Pagina: «  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits