Het Dagboek

Dinsdag 3 april 2012

Koud en veel wind.
Buurvrouw Vosje zat vanmorgen te klagen over een pijnlijk been rechts achter.Het deed veel zeer zei ze en ze hinkte zielig de stal uit. Onze mensen belden meteen de smid, want de voet was gloeiend heet en dat betekent meestal een ontsteking in de voet.Omdat een smid zijn hele leven alleen maar met de voeten van paarden bezig is en een dierenarts verstand moet hebben van het hele lichaam van veel verschillende dieren halen onze mensen bij voetproblemen altijd eerst Herman, onze smid,uit zijn werk of nog erger uit zijn luie stoel . Gelukkig komt hij als hij kan meteen en ook als hij eigenlijk niet kan.Wij zijn daar heel erg blij mee. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Enfin, Herman kwam dus en vond inderdaad een hoefzweer. Hij heeft die uitgesneden en er een broeiverband omheen gedaan. Volgens Vosje ging het alweer wat beter.

Vrijdag 20 april 2012

Wisselend bewolkt en af en toe buien.Tegen de avond zon en windstil.
De zwaluwen zijn wel terug, maar het lijkt net alsof het er minder zijn dan andere jaren. Ik vroeg dit aan een voorbijvliegende vogel en die zei, dat het nogal een moeilijke reis was geweest dit jaar en dat niet iedereen goed is aangekomen.Jammer hoor. Hoe meer zwaluwen hoe minder last wij van de vliegen hebben tenslotte.

Maandag 2 april 2012

Koud, veel wind en een beetje regen. Lang niet genoeg voor de weiden, jammer genoeg.
Ik ben Misty en woon al heel erg lang in een box bij de binnenbak met de laatste tijd aan de ene kant Lizzy en aan de andere kant Vosje als buurvrouw.Zo om de paar dagen ruilen Lizzy en ik 's nachts van box.Dat doen ze, omdat ik heel slordig ben met het hooi opeten en altijd veel laat slingeren wat ik dan niet meer opeet. Lizzy daarentegen werkt graag alles wat ook maar enigzins eetbaar is naar binnen. Als ik dan 's morgens weer mijn eigen stal binnenstap is die keurig opgeruimd. Goed bedacht toch. We zijn er allebei blij mee.
Wie vandaag helemaal niet blij is is Zazou. Haar been is weer heel erg dik en doet heel erg pijn. Dus daar kwam de dierenarts weer aan. Dit keer heeft ze een spuit gehad met pijnstiller en vochtafdrijver, die 4 dagen moet werken. Dan moet het over zijn. "Nou, eerst zien en dan geloven" zei Zazou mistroostig en ik kan haar geen ongelijk geven.

Zondag 1 april 2012

Niet meer dan 6 graden, maar meestal droog.
Er was vandaag een dagtocht met de Buitenruiters, zoals ze zichzelf noemen. Ze komen ergens ver vandaan en komen geregeld hier om lekker buiten te rijden.Ik mocht helaas niet mee, maar Toet vertelde, dat het hartstikke gezellig was en dat ze onderweg hebben uitgerust en gepicknickt.
Onze Sjoni is weer naar een springwedstrijd geweest en raadt eens wat. Hij kwam apetrots thuis met de 4e prijs en vertelde, dat er nog 80 anderen hadden meegedaan. Best wel knap. Toch !
Met Zazou ging het vandaag helaas weer de verkeerde kant op. Na die spuit donderdag was het been inderdaad steeds dunner geworden en ze zei,dat het steeds minder pijn deed.Maar vandaag werd alles weer steeds dikker en pijnlijker. Sneu hoor. Als dat zo doorgaat wordt dat weer dierenartswerk.
De recreantenclub had iets leuks georganiseerd.Er werd menles gegeven in de binnenbak. Eerst gewoon leren sturen en later om allerlei pionnen met balletjes erop manoeuvreren. Het werd gedaan met twee vreemde paarden van het mens, dat de les gaf. Eigenlijk was het de bedoeling geweest, dat onze Okkie ook mee zou mogen doen. Maar Okkie had ruzie gehad met D.P.in de paddock en was een beetje beschadigd uit de strijd gekomen. Daarom had hij even vrijaf. Inmiddels is het gelukkig weer helemaal in orde.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.
Stal de Eik

Zaterdag 31 maart 2012

Het is vannacht opeens berekoud geweest.Wel min 8 graden ! Het moest verboden worden om ons zo op het verkeerde been te zetten. Overdag was het opeens ook helemaal niet meer lekker warm. Het is net alsof onze mensen het mooie weer mee hebben genomen naar Madeira, want op die plek schijnen ze nu te zijn.

vrijdag 30 maart 2012

Droog en zonnig, wel ineens een stuk kouder.
Olleke had vandaag weer haar favoriete klusje.Er kwam een clubje mensen, die wat om haar heen drentelden, terwijl zij gewoon haar gang mocht gaan.Ze noemen het coaching met paarden of zoiets.Hebben de mensen eindelijk begrepen, dat ze nog heel wat van ons kunnen leren al weet ik niet precies wat dat dan is.Misschien moet ik ook zo'n cursus volgen en begrijp ik het dan.

Donderdag 29 maart 2012

Iets minder warm, maar nog steeds best lekker weer.
Gisterenavond zagen wij, dat er een onbekend rolhok aan kwam. Vlak voor mijn neus stopte het ding. En wie kwamen er uit ?Helemaal geen onbekenden, maar onze goede vrienden Adair en Lukar."Aha," zei Melli," zouden onze eigen mensen er soms weer vandoor gaan ?" En ja hoor. Enide en de beide gepensionneerde blindengeleidehonden kwamen er ook uit rollen en Adair zei opgewekt,"hallo, hallo, wij komen leuk een weekje oppassen." Toevallig kwam net Bartje ook langs rennen en die was helemaal door het dolle." Ik ga lekker met vakantie," riep hij. "En weten jullie waarnaartoe ? Naar......ik weet niet meer hoe het daar heet, maar we gaan met het vliegtuig en ze hebben daar veel zee, een beetje zand en veel bergen heb ik gehoord. Leuk joh ! Ik ben dol op vliegen." En vrolijk stuiterde hij verder.Toen we vanmorgen wakker werden waren de vogels inderdaad gevlogen.Achteraf bekeken heb ik vannacht tegen 2 uur ook wel een auto zachtjes horen wegrijden.Het voermens is kennelijk ook mee, want vanmorgen verscheen Enide met de voerkruiwagen Ook goed,zij weet inmiddels ook wel wat wij moeten hebben.
Met Zazou ging het vandaag steeds slechter. Ze kon nu helemaal niet meer lopen en haar achterbeen is ongeveer 4 keer zo dik als normaal.Haar temperatuur liep op en haar mens was in alle staten. Uiteindelijk kwam er een dierenarts en heeft ze een injectie gekregen met pijnstiller en vochtafdrijver, wat dat ook wezen mag.Dat zou twee dagen moeten helpen en dan zou het gewoon weer over moeten zijn. Laten we hopen, dat dat ook zo zal zijn.

Woensdag 28 maart 2012

Prachtige voorjaarsdag.
Vosje vertelde, dat de eerste zwaluw van dit jaar inmiddeles is gearriveerd.En wel op maandagmiddag om kwart over 1.Het was heel frappant. Het voermens liep bij de binnenbak, kwam daar Sandra tegen en ze vroegen zich samen af wanneer de zwaluwen terug zouden komen.Precies op dat moment hoorden ze een bekend gekwetter en daalde een doodvermoeid vogeltje neer op een spant." Tjonge, jonge, jonge, dat was me het reisje wel ." kwam er uit zijn snaveltje. "Zeker 8000 kilometer. Dat gaat niet in je koude kleren, ik bedoel natuurlijk veren, zitten ! Maar ik ben lekker de eerste dit jaar." "Leuk, dat je er bent," zei Lizzy,"maar waar blijft de rest?""Die komen over een dag of 14 met zijn allen. Dat doen we altijd zo. Ik mail nu naar ze , dat alles hier in orde is en dan gaan ze ook op pad. Tot die tijd heb ik hier het rijk alleen."
Zazou zat vandaag in de put.Ze had toch, ondanks alle voorzorgen,die genomen waren ( meteen na de enting ieder half uur een eind stappen-voor en na de enting pijnstillers en ontstekingsremmers) enorme last van die enting.Ze was geprikt onder in haar bil en nu sleepte het hele linkerachterbeen achter haar aan. Echt heel zielig!

Dinsdag 27 maart 2012

Prachtige voorjaarsdag.
Vanmorgen vroeg parkeerde er een auto op het plein, terwijl iedereen weet, dat dat niet de bedoeling is.Wij keken daarom ook nieuwsgierig wie er wel niet uit zou komen. Dat bleek een dierenarts te zijn."Is er iemand ziek," vroeg Melli verontrust. maar we zagen al gauw, dat dat niet het geval was en dat we allemaal het haasje waren voor de jaarlijkse influenza/tetanusvaccinatie. Nou stelt dat echt niet zoveel voor, maar sommigen van ons zijn er toch heel erg bang voor.Floran bijvoorbeeld begint, zodra hij ook maar een dierenarts in de verte ziet, voor de zekerheid maar meteen met woest om zich heen te schoppen. Twingo presteerde het dit keer voor de afwisseling zelfs om voordat je ook maar met je ogen kon knipperen, met dierenarts en al zijn box uit te racen om samen pas voor de kantinedeur  tot stilstand te komen.
Toen iedereen lek geprikt was was Nushky nog even extra aan de beurt. Ze hebben de voet van haar zere been geprikt met een spul, waardoor die voet gevoelloos werd. Nushky werd er heel blij van, want opeens kon ze weer normaal lopen zonder pijn zei ze. Onze mensen wisten toen zeker, dat het probleem echt in de voet zit en ze weten nu waar ze verder moeten gaan zoeken. Weten waar het probleem zit wil natuurlijk niet zeggen, dat het probleem is opgelost. Ik hoorde ,dat met de dierenarts werd afgesproken, dat er nu een foto van de voet zal worden gemaakt.Wordt vervolgd.
Stal de Eik

Maandag 26 maart 2012

Een prachtige voorjaarsdag.
Mijn naam is Yette. Ik woon al een tijdje 's nachts in de sterstal en overdag loop ik samen met Leonardo en Milena de hele dag in het "hondeweitje". Dat is een stukje land, helemaal aan het eind van het terrein, waar vroeger een club van hollandse herders mocht oefenen. Een andere hondeclub oefent al sinds onheugelijke tijden iedere woensdagavond in onze binnenbak, maar op het "hondeweitje" is al heel erg lang geen hond meer geweest. Wij vinden dat niet erg, want we vermaken ons er prima.

Pagina: «  231  |  232  |  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement