Het Dagboek

Maandag 6 juni 2011

Vannacht regen, 's morgens stortbuien, 's middags eerst droog. maar aan het eind van de middag ging de hemel echt open. Voor je het wist stond alles blank. Dat hebben we lang niet beleefd.
Myra stond helemaal in de hoek van haar stal naar buiten te loeren. Ik vroeg wat ze aan het doen was en ze zei, dat ze heel benieuwd was of het nieuwe putje na al het gezeur, dat er nooit water in kon lopen, nu wel werkte. " En werkt het?" vroeg Pjotr, die net niets kon zien. "Ik had het niet meer voor mogelijk gehouden,"zei Myra,"maar het water loopt er nu met een noodgang in." Probleem dus opgelost. dat valt me niets tegen.

Ik was door al die wolkbreuktoestanden helemaal vergeten te vertellen wie ik ben. Ik heet Jasmijn en woon in de grote stal vanaf toen ik 4 jaar was.Ik ben nu 20 dus dat is al een hele tijd.Pjotr en Okkie staan naast mij, Myra en Igor tegenover me.

Zondag 5 juni 2011

's Morgens flink regen, beetje onweer. later droog en zon. Maar 16 graden.
Vanmorgen heel vroeg was er al een "volksoploop" op het plein.Het bleek, dat degenen,die afgevaardigd waren naar de finale van de zitcompetitie zich daar verzamelden om naar de manege ergens anders te vertrekken.Later hoorden we, dat ze een hartstikke leuke dag hadden gehad, maar dit keer niet echt in de prijzen waren gevallen." Zie je wel," zei Orlando." Ik had al gezegd, dat wij zo lekker zitten, dat het op andere dieren ergens anders alleen maar kan tegenvallen." Beetje kort door de bocht vind ik, maar in het nieuwe jaar zijn er weer nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Jasmijn.

Zaterdag 4 juni 2011

Zonnig, winderig en bloedheet.Je zou bijna vergeten, dat het nog niet eens zomer is.
Usher is helemaal blij.Zijn mens Thessa is namelijk weer terug uit china.Hij was al een beetje bang, dat ze daar zou blijven, maar hij had zich geen zorgen hoeven te maken.We hoorden, dat ze het een erg mooi land had gevonden, maar dat er steeds zo verschrikkelijk veel chinezen waren, die voor het uitzicht gingen staan, dat het een hele toer was om dat te kunnen zien.

Vrijdag 3 juni 2011

Zon, veel wind en 27 graden.
Wij hadden ons al een hele tijd afgevraagd waarom er de hele tijd zo'n herrie was ergens boven ons hoofd.Maar vandaag werd dit raadsel opgelost.Bartje vertelde namelijk heel blij, dat hij een nieuwe kamer kreeg en dat verklaarde veel. Pech, dat wij niet kunnen traplopen. Nu zullen we het resultaat nooit kunnen zien en dat is best jammer.

Donderdag 2 juni 2011

Wisselend bewolkt en wel 20 graden.
Het was vandaag zeldzaam rustig. Merkwaardig. Normaal zijn er de hele dag lessen en zo.Nu waren alleen onze eigen mensen en een paar hulpmensen met hun kinderen in de weer met uitmesten en ons heen en weer naar paddocks en weilanden te brengen.  Ik hoorde vertellen, dat dat kwam omdat het Hemelvaartsdag was. Ik geloof niet, dat het de bedoeling is dat alle mensen dan naar de hemel varen, maar ze hebben wel een vrije dag en doen dan andere dingen dan anders en dat is dus kennelijk niet hier. Nou ja. Mooi rustig toch. Je hoort mij niet klagen. Ik heb lekker languit in de paddock gelegen en daar was niets mis mee.

Woensdag 1 juni 2011

Wisselend bewolkt en 18 graden.
Vlak boven mijn hoofd zit een van de vele zwaluwnesten. Ik vond dat eerst best leuk.Ik had nog nooit gezien, dat die vogeltjes zo bliksemsnel groot worden. maar de laatste dagen ben ik iets minder enthousiast. Ze poepen namelijk nogal veel en dat valt uiteraard naar beneden. En wie staat daar beneden ???Juist ja. Ik dus .Een merrie, die eerst zuiver zwart was en nu onder de witte vlekken zit. Ik sta volledig voor gek ".Ach meid, maak je niet druk," zei Okkie. " Je zegt toch gewoon, dat je studeert voor appaloosa." En dat is nog niet eens zo gek bedacht.

Dinsdag 31 mei 2011

's Morgens eindelijk regen, maar de hele dag niet meer dan 13 graden. Het is hier toch altijd hollen of stilstaan.
Ik moet nog vertellen waar ik woon. Dat is in de grote stal naast Orlando en tegenover Donna en Okkie. Orlando en ik kunnen het goed vinden met elkaar. Ik ben best nogal een bazig type , ze noemen dat dominant,en dat schijnt nodig te zijn om goede vrienden met Orlando te zijn.Als die namelijk naast een watje staat denkt hij meteen, dat hij dan maar de baas moet gaan spelen en dat is niet bevorderlijk voor de rust op stal.  Dan wordt hij aggressief en chagerijnig zeggen ze. Nou, daar hebben we nu helemaal geen last van en we hebben het best gezellig hier met zijn allen.

Maandag 30 mei 2011

Opeens weer eens hoogzomer. 28 graden.
Ik ben Venice en ze hebben gezegd, dat ik deze week de pen heb. Ik snapte eerst niet wat ze bedoelden, maar het schijnt hier al jaren de gewoonte te zijn, dat ieder van ons om de beurt een week lang verslag doet van alles wat er hier gebeurt. Nu ben ik het laatste hier komen wonen, dus ik hoefde niet meteen aan de bak. Maar ze vinden, dat ik nu genoeg ben ingeburgerd om met dit gebruik mee te doen.Vooruit dan maar. Ik zal mijn best doen.
Even voorstellen. Ik ben een KWPN merrie van 4 jaar en ben net zadelmak. Mijn mens heeft behoorlijk pech gehad met mij, want toen ze me nog maar net had gekocht werd ik zomaar ineens kreupel.Ze hebben mij laten onderzoeken en het bleek, dat ik iets mankeerde aan een achterbeen wat geopereerd moest worden. Ik weet niet precies wat het probleem was, maar misschien kan Donna daar nog achter komen.Maar het is in ieder geval geopereerd en nu hopen we met zijn allen, dat het euvel is verholpen.Maar het was wel afzien hoor...De eerste weken mocht ik geen poot van stal. Later gingen ze rondjes met mij lopen om de boom en sinds een paar weken mag ik ook weer in een paddock . Als klap op de vuurpijl hoorde ik na de laatste controle, dat ik weer voorzichtig bereden mag worden. Super fijn. Maar weet je wat nu weer de pech is ??? Nu is mijn mens geblesseerd en mag een poosje niet rijden. Dat heb ik dus weer. Nou ja, we zullen wel zien waar het schip strandt..

Zondag 29 mei 2011

Wisselend bewolkt. Zo'n 18 graden. Prima weer voor buitenritten en ik heb ze met lede ogen zien vertrekken.Dat is voorlopig weer niet voor mij weggelegd, zo reeel ben ik wel.Ik mag al blij zijn als ik mijn box uit kom om naar de spuitplaats te gaan om mijn been te laten koelen.
In plaats van een rustige zondag was het hier vandaag een heksenketel.Er liepen tig mensen rond in werkkleding en het bleek, dat er een "doedag" was georganiseerd. Mensen, die hier rijden en er aardigheid in hadden om onze mensen een handje te helpen met extra klussen,die veel tijd vergen en waar ze dus maar moeilijk aan toe komen, waren op komen draven en hebben hun handjes laten wapperen. Aan het eind van de dag was de kantine superschoon, waren alle hindernisstaanders afgekrabt en opnieuw geverfd en was het meeste ijzerwerk in de grote stal weer blinkend zwart geworden.Dit onder het toeziend oog van een heleboel boerenzwaluwen, die op het punt van uitvliegen staan. Ze keken hun oogjes uit naar al die mensen op trapjes en ladders, waar hun ouders tussendoor moesten manoevreren om met de lekkere beetjes bij hun te kunnen komen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.

Zaterdag 28 mei 2011

Wisselend bewolkt en heel veel wind.
Gewoonlijk is het op zaterdag druk hier, maar vandaag was het extreem.Tegen het eind van de middag is normaal iedereen bezig met opruimen en zo, maar vandaag kwam er nog een hele stoet vreemde mensen aanzetten. Het bleek een familiedag te zijn. Zo'n 20 mensen van alle soorten en maten, van baby tot en met opa en oma en alles ertussen moesten dus door ons vermaakt worden. Nou, dat is prima gelukt. Ze hebben allemaal op paard gezeten en hebben een ritje gemaakt met Okkie, die het leuk vond om weer eens voor het rijtuigje gespannen te worden.Na afloop vertrokken ze tevreden naar hun volgende activiteit. Dat zal wel lekker eten zijn geweest.

Pagina: «  233  |  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits