Het Dagboek

woensdag 14 maart 2012

Bewolkt, maar windstil en boven de 10 graden.
Sinds gisteren is het advies om paarden niet te vervoeren in verband met die besmettelijke ziekte ingetrokken, omdat er geen nieuwe gevallen bij zijn gekomen en de incubatietijd ( 8 a 10 dagen) is verstreken."Wat is incubatietijd?" vroeg Igor, die niet zo goed is in moeilijke woorden.Nou, dat is dus de tijd, die er verstrijkt tussen de besmetting en het zichtbaar worden van de ziekte. Fijn , dat alles weer normaal kan worden, hoewel het natuurlijk op grote concoursen wel zaak blijft om zo min  mogelijk met vreemde paarden in aanraking te komen. Sjoni moet echt oppassen als hij eindelijk naar dat springkampioenschap zal gaan. Tenminste als dat nog doorgaat. Daar schijnen ze nog over aan het nadenken te zijn.

Dinsdag 13 maart 2012

Droog en windstil.
Olleke was in haar nopjes.Er is sinds gisteren een spoedcursusmens en Olleke is dan meestal aan de beurt om  de nieuweling op weg te helpen. Zo ook deze keer.Zo'n spoedcursusmens is hier dan de hele week, heeft een paar keer per dag rijles plus theorieles.De rest van de dag loopt hij/zij dan mee in het dagelijkse werk. Aan het eind van die week weten die mensen dan uit eigen ondervinding precies hoe wij de hele dag verzorgd moeten worden.En vaak hadden ze voor die tijd niet het flauwste idee hoeveel werk dat is. Verder zijn ze meestal in staat om met een goede houding en zit op de laatste dag van de week veilig een rustig buitenritje te kunnen maken. Voor onze mensen is het natuurlijk de kunst om te zorgen, dat zo'n spoedcursusmens niet meteen de eerste dag de billen kapot rijdt en/of zoveel spierpijn krijgt, dat er voor de rest van de week niet veel lol meer aan is.Maar daar hebben ze allang wat trucjes op gevonden en tot nu toe heeft iedereen puntgaaf en met plezier de hele week kunnen doorstaan.

Maandag 12 maart 2012

Meestal droog. Af en toe een drupje regen, maar daat mocht geen naam hebben.
Hallo, ik ben Pride. Je spreekt dat natuurlijk uit als Praid, maar sommige grapjassen vinden het leuk om mij Priede te noemen. Nou, ik kan daar de lol niet van in zien Maar misschien weten ze niet beter. I
Ik woon in de nieuwe stal, meteen rechts als je binnenkomt. Ik heb de enige box, waar je aan drie kanten je hoofd naar buiten kan steken en daar ben ik heel blij mee.Door het ene buitenluik kan ik alles in de gaten houden wat er langskomt op de weg, wat ons terrein op komt en wat er gebeurt in de buitenbak.Door het buitenluik naar het plein kan ik zien wat ze daar aan het doen zijn. En door de openstaande bovendeur  aan de derde kant heb ik perfect overzicht over de hele stal en de spuitplaats. Reken maar, dat ik me nooit verveel.

Zondag 11 maart 2012

Alweer prachtig weer en alweer wedstrijd.
Ik was dit keer goed in vorm al zeg ik het zelf.Gisteren trouwens ook al.Gisteren heb ik een eerste prijs gewonnen en vandaag was ik zelfs eerste en tweede in een groep.Dat heeft niemand mij nagedaan, En zo is het maar net !
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 10 maart 2012

Mooi voorjaarsweer.
Vandaag was de laatste dressuurwedstrijd van de wintercompetitie. Paarden en pony's van buitenaf mochten dit keer niet bij ons op het terrein komen vanwege die enge epidemie ergens ver weg. Wedstrijden overal in het land waren afgezegd, maar omdat de paarden en pony's die meededen hier gewoon wonen kon het bij ons gelukkig wel doorgaan. Mensen met eigen paarden en pony's,die dus niet mochten komen hebben voor deze keer op een van ons gereden. Goede oplossing toch !

Vrijdag 9 maart 2012

's Morgens stralende zon, maar later weer zwaar bewolkt. Jammer !
Nushky zou weer even gereden worden door een ervaren rijmens, maar helaas. Hij bleek weer opnieuw kreupel te zijn. Zelfde been, zelfde verhaal.Hij was in zak en as. "Dacht ik het achter de rug te hebben en nu zit ik weer met hetzelfde en ik weet niet wat er aan mankeert." zei hij droevig. Ja, dat zouden onze mensen natuurlijk ook heel graag willen weten. Ik ben benieuwd wat ze er nu aan denken te gaan doen. Mijn voeten zijn ook mijn zwakke punt. Ik heb last van losse wanden. Dat wil zeggen ,dat het binnenwerk van mijn hoeven, zeg maar de binnenwand en de buitenwand, die tegen elkaar aan horen te zitten makkelijk los raken. Ik krijg al heel lang iedere dag een spulletje door mijn voer, biotine heet het geloof ik,en het lijkt net alsof het wat beter aan het worden is.De smid zegt in ieder geval, dat het er in tijden niet zo goed heeft uitgezien. Hopelijk bedenken ze voor Nus ook iets.

Donderdag 8 maart 2012

Droog en wisselend bewolkt.
Een van onze eigen mensen kwam vandaag met Nushky in de bak en dit keer ging het veel beter.Hij was nog steeds erg druk, maar nu kon hij zijn zin niet krijgen en kalmeerde tenslotte.Heel verstandig. Zo gaat het weer de goede kant op.

Woensdag 7 maart 2012

Storm en regen en nog koud ook.
Nushky zou vandaag weer in een les mee mogen lopen, maar dat was een kort genoegen.Hij had er namelijk zo vreselijk veel zin in, dat zijn rijkind  niets met hem kon beginnen.Hij nam haar gewoon mee naar waar hij naartoe wilde en echt niet langzaam. Daarom werd Bill bliksemsnel voor haar opgezadeld en kon Nushky aftaaien naar stal om zijn zonden te overdenken. Op ongelukken zit tenslotte niemand te wachten.

Dinsdag 6 maart 2012

Bewolkt en rustig.
Tot ons plezier hebben we gisterenavond onze Janet weer zien verschijnen.En ze liep zonder probleem helemaal rechtop! De verstekeling vertelde,dat hij had besloten om zich wat aardiger te gaan gedragen en Janet niet meer bij alles wat ze deed en at misselijk te laten worden.Hij was namelijk al een beetje groter gegroeid en was daardoor ook een beetje wijzer geworden. Mooi meegenomen toch !Wij zijn benieuwd of het een jongetje of een meisje zal zijn, maar hij/zij wil het niet zeggen. Enfin, tot midden augustus zullen we het moeten doen met commentaar van iemand,die we niet kunnen zien, maar die wel heel duidelijk aanwezig is. Hij/zij vertelde ook nog in de gauwigheid,dat hij/zij al had paardgereden. Hij/zij vond er niets aan, al dat gehobbel."Zul je zien, dat het een jongetje wordt," zei Igor en daar kon hij best eens gelijk mee hebben.

Maandag 5 maart 2012

Droog en een dtuk kouder Niet meer dan 3 graden en dat zijn we niet meer gewend.
Hoi, ik ben Olleke.Ik woon gelukkig alweer een poosje op mijn oude stek in de nieuwe stal.Ze hadden me verhuisd naar de sterstal, maar daar ben ik maar een blauwe maandag geweest.Ik kon daar niet wennen, hoe aardig de paarden daar ook zijn.Ik kon er niets aan doen ,maar ik werd super chagerijnig ook in de lessen.De reden daarvan hebben ze gelukkig gauw begrepen. Nu is dus alles weer in orde en heb ik weer plezier in mijn werk.

Pagina: «  234  |  235  |  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement