Het Dagboek

Dinsdag 14 februari 2012

Alweer de hele dag en nacht boven nul.Geen wind, wel bewolkt.
Vanmorgen is onverwacht Simon vertrokken.We begrepen er niets van,maar toen vertelde Vosje, dat ze had gezien, dat Simon zich de laatste tijd behoorlijk had misdragen als hij getraind werd door een van onze mensen. Hij had het gepresteerd om een paar keer heeeeel hard bokkend weg te scheuren zonder dat daar een reden voor was.Als iemand van ons schrikt en daarom een sprintje trekt vindt niemand dat erg. We zijn tenslotte schrikdieren.Maar plotseling zonder reden uit je dak gaan en dan ook nog proberen om je rijmens te lanceren wordt niet geaccepteerd. De mensen,die hier komen om lekker paard te rijden moeten dat veilig kunnen doen.Dus Simon heeft zich zelf onmogelijk gemaakt. Jammer hoor ! Iedereen vond hem mooi en leuk en lief en dat is hij ook, maar hij is niet geschikt voor ons werk. Wij hopen, dat hij een leuk nieuw mens vindt en wensen hem veel succes in zijn verdere leven. Voor hem in de plaats is een zekere Max verschenen. Zo op het eerste gezicht lijkt hij wel aardig. Ben benieuwd of hij een blijvertje is.
Stal de Eik

Maandag 13 februari 2012

Vandaag is de dooi begonnen. Het was de hele dag boven nul. Dat was lang geleden.
Ik ben Zazou en ik woon hier inmiddels al heel wat jaartjes. Eerst in de varkensschuur en sinds die is afgebroken en opnieuw gebouwd in deze nieuwe stal.Mijn mens Sanneke werkt hier parttime en voor de rest van haar tijd schijnt ze honden te fatsoeneren. Die moeten kennelijk geregeld geplukt, geknipt of geschoren te moeten worden en dat doet ze dan in haar eigen hondentrimsalon. Ik had er wel over horen vertellen, maar wist eigenlijk niet wat ik me er bij moest voorstellen. Maar vandaag is ze hier in de kantine geweest met een heleboel honden en een heleboel leermensen. Ze kregen daar te horen en te zien hoe ze die honden moesten opknappen. Ze stonden op tafels en ik geloof niet , dat ze het zo leuk vonden. Nou ja, ik weet dat natuurlijk ook niet. Ik ben maar een paard en daar heb ik geen verstand van.Ik zag Kalle, de bordercollie van Theo,al een paar dagen tamelijk kaal rondlopen. Dat had Sanneke ook gedaan en dat heeft ze laten zien aan al die mensen. Kalle zelf vond het wel fijn, dat het gedaan was, want die losse haren jeukten behoorlijk,zei ze.
Stal de Eik

Zondag 12 februari 2012

Min 10 en 's middags min 3.
Vanmorgen was het tweede deel van de wedstrijd, dus we mochten weer aan de bak. Het was heel iritant  Vandaag had ik geen eerste prijs, maar een tweede. "En weten jullie wie bij hem in de groep de eerste prijs had ?" riep Lizzy uit de verte."Juist ja, ik dus en ook nog met de meeste punten van alle groepen. 234....! Lizzy liep zowat naast haar hoeven van trots. Nou ja, als je maar 1 keer wordt uitgekozen door een rijmens om mee te doen ( ik dus 10 keer, verdeeld over twee dagen) is het natuurlijk best leuk om zo de blitz te maken.
Sjoni was diep teleurgesteld.Hij was er helemaal klaar voor om eindelijk naar die Overijsselse springkampioenschappen te gaan en toen ontdekte zijn mens vlak voordat ze zouden vertrekken, dat het helemaal niet doorging.Het was afgeblazen, omdat de bodem van de binnenbak waar het gehouden zou worden hard bevroren was. Wat een pech !!! Onze bodem is gelukkig prima in orde.Dat komt, omdat onze mensen, toen ze hoorden van al die kou, die er aan kwam, meteen zijn gestopt met sproeien. En een droge bodem bevriest niet. Zo is het maar net !
Byou was voor het eerst ingeschreven voor een echte wedstrijd en die is gelukkig wel weer doorgegaan. Iedereen, inclusief zijzelf, was stomverbaasd, dat ze zomaar terug kwam met de eerste prijs. Er was ook een grote zak brokjes bij ,dus daar hebben we allemaal wat aan.Ze doen in zo'n geval in iedere voerkruiwagen een paar scheppen en husselen dat dan door elkaar.Een hele kruiwagen  met alleen dat spul zou ons slecht kunnen bekomen. Niet omdat die brokken slecht zouden zijn.Integendeel... Het zijn prima brokken. Alleen ze zijn anders en plotseling anders is al te veel voor ons gevoelige darmstelsel. Het is nou een keer niet anders en als daar rekening mee wordt gehouden blijven we allemaal gezond !

Zaterdag 11 februari 2012

Min 9 graden en pas veel later op de dag een bleek zonnetje.
Er was inderdaad weer een dressuurwedstrijd vandaag. De tweede van de wintercompetitie. En ik heb lekker weer eens een eerste prijs gewonnen. Wij vinden die wedstrijden altijd leuk. We worden dan extra mooi opgepoetst en ingevlochten. In ruil daarvoor zetten we dan natuurlijk ons beste beentje voor.
Stal de Eik

Vrijdag 10 februari 2012

Opeens weer veel kouder. Min 8 en ijskoud door een gemene opgestoken wind. Ik moet zeggen, dat het wel eens fijner weer is geweest.

Donderdag 9 februari 2012

Overdag min 2 en bewolkt rustig weer.
We hebben telefoon van Janet gehad en ze vroeg ons of we namens haar al de mensen wilden bedanken, die haar opvrolijken door mailtjes en kaartjes te sturen. Ze vind dat heel erg leuk. Bij deze dus ! En we hopen allemaal, dat ze het gauw met de verstekeling op een accoordje kan gooien, zodat die goed vindt, dat ze weer gaat werken. Alsmaar op de bank liggen en zitten gaat mateloos vervelen.

Woensdag 8 februari 2012

Min 8 graden. Eerst bewolkt,later zon en min 1. Super weer eigenlijk !
We zagen vanmorgen Nushky aan de longe langs komen lopen. Het zag er best goed uit. Hij heeft zich al een hele poos geleden verstapt en heeft tot nu toe alleen maar gerevalideerd. Stappen om de boom en dat soort werk. Niet erg spannend, maar soms wel heel nodig. Maar hij is heel blij, dat het er weer op begint te lijken en kan haast niet wachten om weer echt aan het werk te mogen gaan.Dat zouden de rijkinderen ook fijn vinden, want iedereen is gek op hem. Dit weekend is er een wedstrijd en een heleboel deelnemers hadden hem als favoriet op hun verlangstartlijstje gezet, maar dat zal nog wel niet gaan, denkt hij. En daar zal hij best gelijk in hebben. Maar de volgende keer in maart zal het hoplijk wel gaan lukken.

Maandag 6 februari 2012

's Morgens - 13 graden. Zon en geen wind Best prima weer, tenminste als je ervan houdt.
Mijn roepnaam is Bill. Eigenlijk heet ik White Gold Chap, maar dat vinden ze een beetje te veel woorden voor dagelijks gebruik. Vandaar. Ik woon toevallig naast mijn voorganger Twingo in een stal bij de binnenbak. Aan de andere kant kan ik door een raam in de kantine kijken.
Toen ik vanmorgen op het plein liep op weg naar de paddock zag ik, dat onze mensen uit de werkplaats kwamen met een nieuw product van Theo. Het was kennelijk een kastje voor in het kantoor, dat past bij de nieuwe balie. Toch gemakkelijk om iemand in huis te hebben,die kan maken wat andere mensen graag willen hebben. Zoiets is dan vaak niet te koop in de winkel en komt er dan toch.
Stal de Eik Stal de Eik

Zondag 5 februari 2012

's Nachts min 14, maar dit keer overdag wel min 4 ! Je zou het er bijna warm van krijgen..
Er was vandaag weinig te beleven, want Sandra, het voermens en alle lesgeefmensen waren in twee auto's vertrokken naar iets , dat ze bijscholing van de FNRS noemden. Ze waren er de hele dag zoet mee . Remco en Bartje moesten oppassen ,samen met nog een paar hulpmensen,die alle werkjes hebben gedaan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 4 februari 2012

Min 11 en heel helder. De hele dag is het niet beneden de min 10 geweest. Wij zijn er helemaal aan gewend en hebben gewoon ons werk gedaan. Dat ging prima. Doordat we toch iedere dag in de paddocks mogen kunnen we daar lekker uit ons dak gaan en hoeven dat dan tijdens de lessen niet meer te doen.
Wat wel vervelend is, is dat bij dit diepvriesweer de hele dag al onze staldeuren dicht moeten blijven en dat zijn we niet gewend. De leidingen naar onze zelfdrinkers kunnen neit bevriezen, maar als we gedronken hebben en er blijft water staan in het bakje vriest de lepel vast in dat water als de deuren open blijven en dat is niet zo handig. Dus vandaar.
's Avonds was er een opstopping van rijmensen in de kantine. En ze gingen niet rijden , maar vergaderen." Ha,ha," zei Bill.die mooi uitzicht op het gebeuren had." Ze noemen het jaarvergadering van de recreantenclub. Daar bedoelen ze dus 20 minuten vergaderen en de rest van de tijd lekker eten en kletsen mee." Nog een geluk, dat ze dit keer niet zo'n stinkding voor onze neus in de binnenbak hebben gezet om spullen op te cremeren. Ze hadden zeker geen zin om tijdens het bakken te veranderen in ijspegels.Nu hadden ze een zg. stampotbuffet en dat stond lekker warm in de kantine. Wij konden dat niet erg vinden !
Ze hebben nog wel even gespeeld in de binnenbak. Maar waar dat op sloeg heb ik niet begrepen.Ze hadden iets op de grond gelegd en stonden daar in de meest vreemde houdingen hun ruggen te bederven. Het schijnt twister te heten. Nou ja, als je maar plezier hebt . Toch ?

 

Pagina: «  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement