Het Dagboek

Donderdag 4 augustus 2011

Overdag droog, maar de hele avond regen.Dus opnieuw geen kampvuur.Hoeveel pech kun je hebben ...!
Toet had ook pech.Ze woont tijdelijk in een paddockstal en normaal sta je daar prima droog. Maar toen de mensen verbaasd waren dat de bodem van die stal zo nat was keken ze eens naar boven en zagen dat dat geen wonder was met die gaten in het dak.Er zal in een onbewaakt ogenblik wel een grote tak op zijn gewaaid en daar kon dat dak kennelijk niet tegen.Gelukkig hebben ze meestal wel reservespullen liggen voor dit soort gevallen.Vader Gerrit is op de ladder geklommen en heeft de kapotte platen vervangen.De klus was, zoals gewoonlijk, weer snel geklaard.

Woensdag 3 augustus 2011

's Morgens bewolkt, maar droog. 's Middags en ' s avonds regen en niet zo'n beetje.
De ponykampkinderen waren 's middags lopend naar het dorp gegaan, maar werden al gauw met auto's weer opgehaald toen het steeds harder ging regenen in plaats van op te houden.
's Avonds werden alle verzorgpaarden en -pony's zoals gewoonlijk helemaal versierd met van alles en nog wat.

Dinsdag 2 augustus 2011

Opeens hoogzomer ! De hele dag zon en 30 graden.
Dat was even schrikken. Stap je nietsvermoedend naar buiten en dan lijkt het net of er opeens een warme deken bovenop je valt. Onze nieuwe stal is geisoleerd en we hadden helemaal niet in de gaten, dat de temperatuur zo was opgelopen.
De ponykampkinderen hadden vanmiddag dikke pret.Ze mochten kiezen of ze iets met de pony's wilden doen of iets met water.Het was zo bloedheet, dat waterspelletjes aantrekkelijker waren. De pony's konden dus weer naar de wei en vonden dat ook niet erg,Iedereen blij dus.

Maandag 1 augustus 2011

Droog, af en toe zon. 20 graden.
Hallo, hier zijn Hillie en Hello. Ik ben weer aan de beurt en deze keer zijn we met zijn tweeen. Mijn dochter Hello is al aardig gegroeid en denkt zelfs af en toe een duit in het zakje te moeten doen. Wat eten betreft bedient ze zich al aardig uit mijn voerbak en ik moet goed doorkauwen anders blijft er weinig voor mij over. We wonen gezellig tussen Pride en Nicky in, lopen 's morgens in een wei achter de bak en 's middags in de springwei. We vermaken ons dus wel ! De laatste tijd ben ik ook weer een beetje aan het werk gezet, maar dat vindt Hello helemaal niet grappig. Ze moet dan namelijk alleen in de box blijven en gilt de hele buurt bij elkaar. Nou ja, ze zal er toch echt aan moeten wennen. Niets aan te doen.

Zondag 31 juli 2011

Eerst droog, later regenachtig.
Niets te beleven vandaag. Veel van de vaste rijmensen schijnen voor een poos ergens anders te zijn.Ze noemen dat vakantie. Mijn mens is, geloof ik, al weg geweest, want zij komt mij iedere dag gewoon bezoeken. Je hoort mij dus niet klagen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Hillie.

Zaterdag 30 juli 2011

Veel bewolking, maar wel droog.
Ik kwam in de wei Byou tegen en ze vertelde, dat ze vorige week naar concours was geweest om te kijken. Ik had wel gezien, dat ze in het rolhok stapte, wegging en later weer terugkwam, maar niemand wist waar ze geweest was.Ze is in training om alle lagere dressuurklassen over te kunnen slaan en meteen in de Z klasse te kunnen starten. Ze weet nu wel zo ongeveer hoe ze dat moet doen, maar omdat ze nog nooit naar een echt concours is geweest gaat ze nu eerst een paar keer mee zonder echt mee te doen. Ze moet leren hoe het er op zo'n terrein uitziet en hoe het er daar toe gaat." Nou, dat was niet overbodig" zei ze ."Ik ben me eerst de tandjes geschrokken van al die vlaggen , de herrie en al die andere pony's die daar rondscheurden. Maar na een poosje wende het al wat. Ik begon het zelfs bijna leuk te vinden.

Vrijdag 29 juli 2011

's Nachts nog veel regen, overdag wissellend bewolkt en droog.
Alweer de laatste dag van het eerste kamp. Wat vliegt de tijd ! Zo slepen ze de spullen de tent in en zo moet alles tot hun spijt weer worden opgeborgen.
Gisteren is er een oude bekende gearriveerd. Ik zag een vreemd rolhok het plein op komen en daar stapte tot onze verbazing en vreugde Percaisha uit. Hartstikke leuk om haar weer te zien. Ze heeft heel erg lang hier gewoond en is toen vorig jaar verhuisd naar ergens ver weg. Ze vertelde, dat haar nieuwe mens volgende week hier in het ponykamp komt en dat ze lekker mee mocht.Ze schaamde zich wel een beetje, want ze had thuis uren lang geweigerd om in het rolhok te stappen. Dat kwam, zei ze, omdat ze waren vergeten haar te vertellen, dat ze hier naartoe zouden gaan. Ze was bang geweest, dat ze weer moest verhuizen en daar had ze helemaal geen zin in. Vandaar de domme aktie. Nou ja, iedereen kan zich toch wel eens vergissen !

Donderdag 28 juli 2011

Wisselend bewolkt. De hele dag droog, maar 's avonds veel regen.
De kampkinderen hadden zich verheugd op het kampvuur van hun laatste avond, maar toen het bleef regenen kon het natuurlijk niet doorgaan. Maar de bonte avond was gelukkig binnen en kon dus gewoon doorgaan. Mijn weidemaatje Bill, die vlak naast de kantine woont en daar ook in kan kijken vertelde, dat de kinderen allerlei stukjes hadden gedaan en dat er erg gelachen was.

Woensdag 27 juli 2011

Droog en wisselend bewolkt.
Na mijn ontbijt keek ik toevallig naar buiten en ik zag me toch een menigte mensen het erf op komen. Ongelogen ..... honderden. Onze mensen wisten er kennelijk van af ,want ze stonden al klaar om ze op te vangen.Het bleek " De boer op" te heten. Bij een plaats ergens in het dorp, die ze VVV noemden, kon iedereen, die dat wilde een boekje kopen met een routebeschrijving langs 4 verschillende bedrijven en daar mochten ze dan achter de deur kijken wat ze er allemaal uitspookten.Er werden hier dus rondleidingen gegeven, maar verder deden we gewoon alles wat we anders ook doen. In de wei- uit de wei, in de paddock-uit de paddock en werken natuurlijk in de binnen en buitenbak. De langslopende mensen vonden het allemaal best leuk geloof ik.Er waren trouwens ook een heleboel mensen, die niet met vakantie waren( waar dit volgens mij eigenlijk voor bedoeld was), maar die gewoon in de buurt wonen en benieuwd waren hoe het er hier allemaal uitzag. Ook goed. Iedereen was en is welkom.

Dinsdag 26 juli 2011

Droog en wisselend bewolkt.
Gisteren is er nog een hulppaard gekomen. Hij is om Vosje tijdelijk te vervangen en waarachtig, hij lijkt ook op Vosje. Hij heet Nushi of zoiets en is meteen aan het werk gegaan alsof hij hier al jaren woont. Onze mensen zijn verbaasd. Hij loopt braaf in de lessen, maakt een sprongetje en gaat mee op buitenrit alsof hij dat al tig keer gedaan heeft. Ik sprak hem even op het plein en hij zei, dat hij het hier goed naar zijn zin heeft en dat is fijn voor iedereen. Toch !

Pagina: «  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits