Het Dagboek

Zaterdag 7 mei 2011

Beetje bewolkt, slap zonnetje en steeds warmer en warmer. Tegen 5 uur 's middags was het uiteindelijk 29 graden. Heel apart !!!
Wat ook heel apart was is de veulenexplosie,die we plotseling kregen. Awa, het paard van Mariska, die behalve hulpmens ook buurmeisje is,was drachtig, maar pas over drie weken uitgeteld. Dat belette haar niet om vanavond tegen 10 uur totaal onverwacht te beginnen een paar voorbeentjes naar buiten te werken. Dit tot grote schrik van Mariska, die alleen thuis was en dit nog nooit bij de hand had gehad. Ze belde dus meteen hierheen om hulp en Sandra en Dick gingen er spoorslags naartoe.Precies op dit moment vond de verstekeling van Hillie het een goed idee om dan ook maar eens kennis te gaan maken met de buitenwereld. En hup, daar kwamen ook opeens beentjes uitsteken. Lekker getimed he...!!

Om een lang verhaal kort te maken. Sandra is drie keer heen en weer geraced tussen de barende dames totdat de veulens stonden en de uiers van hun mammies hadden gevonden. Het is namelijk heel belangrijk,dat een pasgeboren veulen meteen de eerste melk van zijn moeder drinkt,omdat daar broodnodige afweerstoffen in zitten, waar een veulen niet zonder kan. Beide veulens zijn gezond ter wereld gekomen. Awa heeft een beeldschoon hengstveulen gekregen en onze Hillie een plaatje van een merrie. Ikzelf heb van de bevalling van Hillie niet zoveel meegekregen, want ze hadden onze bovendeuren dichtgedaan. Nicky en Pride, de buren, konden wel alles zien door de tralies heen. Pride had helemaal geen belangstellig, maar Nicky kwam zowat door de muur, zo spannend vond ze het.De nageboorte kwam er vlot af hoorde ik wel zeggen en was helemaal compleet. Dat wordt altijd goed gecontroleerd, want als er stukjes in de merrie blijven zitten kan ze daar erg ziek van worden.Nou ja. Eind goed al goed en iedereen is blij, dat het achter de rug is.

 

Vrijdag 6 mei 2011

Beetje bewolkt, slap zonnetje, 18 graden.
Het is weer de een of andere vakantie. Vandaag was er tenminste een kampdag. Dan wordt een hele ploeg kinderen om 10 uur door hun ouders hier afgezet en om 5 uur komen ze ze weer halen.Ondertussen doen ze een heleboel leuke dingen. Gewoon rijden natuurlijk en spelletjes, zoals stoelendans met de pony's enz, enz.Wij vinden dat best leuk. weer eens iets anders. Aan het eind van de dag is iedereen moe, maar voldaan.

Donderdag 5 mei 2011

Zonnig, weinig wind en 16 graden.
Ik stond vanmorgen naast Vosje in de wei en zij vertelde, dat ze even vakantie had. Onze mensen hadden gezien, dat ze een bult op de pees van een voorbeen heeft. Ze is er niet eens kreupel aan, maar ze vertrouwen het toch niet. Nou ja, een paar dagen niets doen is wel overheen te komen. Inmiddels wordt dat been gekoeld en ingesmeerd met trombagel. Je zou bijna zeggen, dat de bult al weer iets kleiner is geworden.

Woensdag 4 mei 2011

Bewolkt en iets minder koud. Wel veel minder wind.
Ik zag vandaag een van de hulpkinderen steunend op twee stokken rondhuppelen. Ik geloof, dat ze dat krukken noemen. Wat is er met haar gebeurd vroegen wij natuurlijk.Byou, die er ook bij stond zei " het is best lekker weer vandaag, vinden jullie ook niet ?" "Waar slaat dat nu op?" zei Pride verbaasd. Daar hadden we het niet over !" " Ik dacht "Dat heet veranderen van onderwerp en daar zal best een reden voor zijn." En ja hoor. Even later kwam het wel uit. We hoorden ,dat Byou gisteren nog even met een hulpkind aan de hand mocht grazen in de wei. Dat vond ze natuurlijk een goed idee, maar helaas, een tweede hulpkind vond het ook een goed idee om die tijd te benutten om haar te poetsen. En dat viel nu net even verkeerd. Ze werd geirriteerd door die stoornis en stak volgens haarzelf alleen maar even een been uit. Dat zal dan toch wel met wat vaart gebeurd zijn, want het bovenbeen van het hulpkind is er niet beter van geworden. Ze heeft een gekneusde spier en dat doet best zeer. Dom, dom.Eigenlijk van allebei. Een goede leer voor de volgende keer.

Dinsdag 3 mei 2011

Meestal bewolkt voor de afwisseling. Heel af en toe een paar druppen en ietsje minder wind. Nog steeds koud.
Overbuurvrouw Hillie begint nu echt uit te zakken. Ze begint langzamerhand echt genoeg te krijgen van het gedrag van de verstekeling. Ze klaagt, dat hij/zij de hele dag in haar buik rond stampt, maar eruit komen ho maar ! Zijn /haar geplande verjaardag 30 april,net zo leuk tegelijk met de koningin, dus altijd feest, is ook al lang voorbij. Ze wil nu nog maar 1 ding: bevrijdingsdag en wel meteen. Haar mensen zijn het daar helemaal mee eens, want die worden er langzamerhand ook erg moe van om tig keer per nacht in de startblokken te klimmen en dan daar weer uit te komen.

Maandag 2 mei 2011

Zon, harde n.o. wind ( dus precies de stallen in) en koud. Niet meer dan 13 graden. ' s Nachts vorst.
Hallo, ik ben Kleo en woon in de nieuwe stal tussen Olleke en Duo Penotti. Het is jammer, dat onze buitenluiken al de hele week niet open mochten, omdat we, volgens onze mensen , anders de stal zouden uitwaaien. Gelukkig zit er wel gewoon glas in, dus we kunnen toch wel zien wie en wat er het plein op komt.Wij willen nu een keer graag alles weten.
Je houdt het niet voor mogelijk, maar ik geloof, dat onze mensen hebben besloten,dat we toch maar allemaal de wei in gaan ook al staat er nog niet zoveel gras. Ze zijn tenminste druk bezig om de laatste omheiningen in orde te maken. Nu stelt dat " de wei in gaan "de eerste paar dagen nog niet zo veel voor, want met een half uurtje heb je het wel gehad. Het is echt niet leuk als je net lekker aan het eten bent om dan weer naar stal te moeten. Maar ja, koliek krijgen is ook niet alles, dus we moeten het er maar mee doen.Het is te hopen, dat onze mensen in goede conditie zijn. Om ons alle dertig in/uit de paddocks en ook nog in/uit de wei te zetten en dat 7 dagen van de week betekent heeeeel wat kilometers lopen. Nou ja, in ieder geval goed voor hun gezondheid. Altijd beter dan stil te zitten.

Zondag 1 mei 2011

Zon, harde wind, 15 graden overdag en 's nachts vorst.
Vandaag had ik een vakantiedag.Vosje, Kleo, Igor ,Bill, Okkie, Miep, Orlando en Toet niet.Zij zijn de hele dag het bos ingeweest met een groep mensen, die zich "de buitenruiters" noemen. Ze wonen overal en nergens en hebben de gewoonte om regelmatig met zijn allen ergens in het land een dagtocht te maken. Ze komen ook geregeld bij ons en Vos zegt, dat de paarden,die dan mee mogen dat heel leuk vinden. Die mensen kunnen namelijk prima rijden en zijn altijd heel tevreden over ons. Leuk om te horen toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo

Zaterdag 30 april 2011

Zon, alleen maar zon. Helaas nog steeds harde wind 15 graden overdag en 'snachts een paar graden vorst.
Normaal zijn er de hele ochtend lessen, maar vandaag ging het opeens anders. Er waren veel kinderen niet, omdat de koningin jarig scheen te zijn. Ik denk niet, dat ze daar op visite gingen,maar overal waren feestelijke dingen te doen en daar zijn ze aan mee gaan doen. Maar er waren ook kinderen,die liever hier kwamen,vooral omdat ze met buienrit gingen. Om kwart voor 10 vertrok een hele groep en ik keek behoorlijk op mijn neus,want Bill, vos en Twingo mochten mee en ik niet. Balen....Maar ik had te vroeg geklaagd,want later ging er nog een tweede buitenrit en daar mocht ik wel mee mee. Leuk hoor. In het bos merkte je weiniog van de wind en de temperatuur is prima voor een lekkere rit.

Vrijdag 29 april 2011

Zon, harde wind en 14 graden.
De zwaluwen zijn heel erg druk bezig om hun oude nesten op te kalefateren. Ze letten goed op wanneer er gesproeid wordt in de binnenbak en dan pakken ze snavels vol nat zand om aan die nesten te smeren.Ben blij, dat ik geen zwaluw ben. Het lijkt me niet zo'n leuk leven.Als ze hun nest eindelijk klaar hebben moeten ze er weken lang op gaan zitten broeden . Als dan die vogeltjes eindelijk uit hun ei zijn gekomen kunnen ze zich uit de naad werken om al die snaveltjes te vullen. Gelukkig wel met de vliegen, waar wij dan geen last meer van hebben.

Donderdag 28 april 2011

Hele dag zon, maar het is veel kouder geworden. Hooguit 13 graden en harde koude wind.
De buitenbak is weer volop in gebruik. De bodem is goed, want er wordt iedere dag gesproeid. Dat moet ook wel, want anders is het veel te zwaar om te kunnen werken en zit iedereen in een grote stofwolk. De steekbeesten zijn nog steeds niet wakker, dus het is hartstikke leuk om buiten rond te lopen.

Pagina: «  236  |  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits