Het Dagboek

Vrijdag 3 februari 2012

Min 12 graden en ook nog sneeuw.Gelukkig was dat bij ons maar een klein laagje.Dat was mazzel, want we liepen het in de paddocks zo weer weg, voordat er klonten onder onze voeten konden komen. En er is ook niets meer bij gekomen.

Donderdag 2 februari 2012

Onbewolkt en koud..koud...koud !Buiten - 12 graden. Bij ons in de binnenbak was het vanmorgen toen er gevoerd werd min 7 graden. Ik hoorde, dat het in de sterstal - 5 was, in de grote stal,die eigenlijk in het woonhuis zit en waar ze voor de zekerheid , omdat daar de zelfdrinkers niet extra zijn beveiligd,de deur van de verwarmde zadelkamer 's nachts hadden laten openstaan - 2. In de nieuwe stal was het op dat zelfde moment plus 2 graden. Leve de isolatie ! Toen die stal gebouwd zou worden was het wel even lachen.Onze mensen hadden namelijk heel snel vergunning. Alleen over die isolatie had de gemeente wat bedenkingen gehad. Waarschijnlijk hebben ze gedacht, dat het nu wel heel gemakkelijk zou zijn om er ook een woonhuis van te maken. Vooral ook omdat er met al die grote ramen ook al een zee van licht is. Nou, mooi niet dus. Het is heel gewoon een super fijne paardenstal en dat zal het wel blijven ook.

Woensdag 1 februari 2012

Onbewolkt, af en toe veel wind en alweer kouder. Vannacht -12 graden, overdag - 6 graden.
Onze zelfdrinkers zijn gelukkig aangesloten op een circulatiepomp, die zorgt, dat het water in de leidingen blijft stromen en niet kouder dan 20 graden wordt. Goed georganiseerd, want dat scheelt een heleboel werk voor onze mensen. Vroeger moesten ze bij vorst een paar keer per dag ons allemaal emmers water gaan brengen. Ze zijn blij, dat dat nu niet meer hoeft.

Dinsdag 31 januari 2012

Stralende zon, windstil en berekoud. Vannacht min 8, overdag niet meer dan min 3. Het is hier ook altijd hollen of stilstaan. Ons plein is in ieder geval net op tijd bewerkt en is nu mooi glad. Dat is voor de afwisseling ook wel eens prettig.
In de paddocks was het vandaag heel goed toeven met de zon op je vel. Het kan beroerder.

Maandag 30 januari 2012

Wisselend bewolkt en de hele dag onder nul.
Hallo, hallo, Twingo hier vanuit mijn box bij de binnenbak. Wat zeg ik...vanuit mijn ijskoude box bij de ijskoude binnenbak. Nou ja, ik heb een dikke vacht en heb nergens last van.
Ik zie al een paar dagen onze Sjoni puntgaaf langskomen. De pijn van zijn hoefzweer heeft dus inderdaad maar een paar dagen geduurd en hij kan zich dus gewoon verder voorbereiden op die wedstrijd, waar hij zo graag naartoe wil.

Zondag 29 januari 2012

Het heeft vannacht dus niet gevroren. Onze mensen vonden het niet leuk, dat ze helemaal voor niks hadden geharkt. We gingen vandaag namelijk wel in de paddocks en trapten het mooi gladde oppervlak weer aan gort. Er zat dus niets anders op dan 's avonds opnieuw te harken, want het zou nog steeds heel koud worden. Het had alleen maar wat vertraging om de een of andere reden.
Voordeel was, dat de buitenrit, die al lang geleden was gepland voor al onze mensen,die zelf geregeld buitenritten begeleiden, gewoon door kon gaan. Ik hoorde van Okkie, dat het heel gezellig was geweest.Dat zal best, want ze hebben nog lang nagepraat met broodjes en soep erbij.
De week is weer om en ik geef de pen aan Twingo

Zaterdag 28 januari 2012

Steeds een beetje kouder.Het weerbericht schijnt het opeens over heel snel heel veel kou te hebben.Daar zijn onze mensen best van geschrokken. Ik zag tenminste het grote machinemens met een bakbeest het erf op daveren om de diepe moddersporen glad te trekken en de modder op een hoop te gooien op een plek, waar we geen last van hebben. Er bleef een mooi glad erf over en als het nu dagen lang gaat vriezen, waar ze het over schijnen te hebben, breken we tenminste niet onze benen over keiharde bobbels.

Bovendien was er ook weer " harkenparade". Iedereen, die er was heeft aan het eind van de middag geholpen om onze paddocks glad te harken. En dat zijn er tegenwoordig 7 plus de buitenbak, dus tel uit je winst. Als alles glad opvriest kunnen we namelijk gewoon iedere dag naar buiten. Anders zouden we op stal moeten blijven en dat is iets waar niemand blij van wordt.
We hebben een heleboel bezems, maar nu is er op proef een "heksenbezem" aangeschaft. En raadt eens wat ? Iedereen wil er graag mee vegen, want dat schijnt supersnel te gaan. Maar er op vliegen is tot nu toe nog niet gelukt. Jammer!
 

Vrijdag 27 januari 2012

Af en toe buien, dus nog meer water.
Olleke is de hele week druk geweest met een spoedcursusmens.Ze is maandag gekomen en had toen nog nooit echt op een paard gezeten. Nu zijn we 5 dagen verder en ze draaft keurig helemaal los door de bak zonder Olleke te storen in haar mond of haar rug. Olleke is heel tevreden over de vorderingen en het spoedcursusmens ook. Zo tussendoor heeft ze ook geleerd hoe wij dagelijks verzorgd moeten worden en heeft door het meehelpen met alle dagelijkse werkzaamheden nu pas begrepen hoeveel kilometers onze mensen moeten maken om te zorgen, dat wij voldoende beweging, ook in onze vrije tijd, hebben.

Donderdag 26 januari 2012

Regenachtig.
Steeds meer drek op het erf.Inmiddels staan er twee emmers met spul, dat er eventueel op zou kunnen als de modder weg is, maar de mensen zijn er kennelijk nog niet uit wat het zal moeten worden. Wordt vervolgd.

Woensdag 25 januari 2012

Droog, af en toe zon en boven nul. Zou het voorjaar er al aan komen ?
We hadden al tegen elkaar gezegd, dat we Janet lang niet hadden gezien. Vandaag wist Donna te vertellen, dat ze had gehoord, dat Janet een verstekeling in haar buik heeft, die er pas in augustus of zo uit wil komen, maar alvast een heleboel last veroorzaakt.Zodra Janet iets wil gaan doen zegt de verstekeling," mooi niet mama. Blijf jij maar lekker rustig op de bank liggen anders ga je er spijt van krijgen." Janet is daar natuurlijk niet blij mee, maar voorlopig heeft ze niet veel keus. Ze zou het vast erg leuk vinden om iets van jullie te horen, want alleen op de bank liggen gaat heeeeeeel erg vervelen.

Pagina: «  237  |  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement