Het Dagboek

Woensdag 21 maart 2012

Strakblauwe lucht en nog steeds windstil. !6 graden.
Eigenlijk zou het volgens onze mensen wel weer eens wat mogen regenen. De weiden worden erg droog en ondanks het mooie weer ligt alles er nog heel doods bij. Jammer.
Okki vertelde vanavond, dat Awa, het paard van Mariska, naast hem logeerde. Waar zou dat nu weer goed voor zijn ? Dat dier woont nog geen 500 meter verderop. Nou ja, er zal wel een reden voor zijn. Slaapfeestje misschien...?

Dinsdag 20 maart 2012

Wisselend bewolkt en droog. Bijna geen zon. 13 graden.
Het kampioenschap lijkt nu toch aanstaande zaterdag door te gaan. Ben benieuwd wat dat zal worden.

Maandag 19 maart 2012

Hele dag zon en bijna geen wind.
Ik ben Sjoni en woon al een tijd in een stal bij de voersilo naast Floran. Wij zijn altijd het eerste aan de beurt met de brokjes. Goed geregeld !.Mijn mens vindt springen leuk en weten jullie wat nu zo goed uitkomt ? Ik vind springen ook leuk. Heel erg leuk zelfs ! Dus we gaan iedere week naar springles en geregeld naar springwedstrijden.Ik wordt er steeds handiger in om mijn benen op tijd op te trekken, zodat al die palen op hun plaats blijven liggen.

Gisteren ben ik ook naar een wedstrijd geweest.Ik ben er tweede geworden. "Er deden zeker wel 10 anderen mee", zei Floran,die wel eens een beetje jaloers is. Ik zei dus " Je hebt gelijk hoor .Er deden er 10 mee, maar ook nog een stuk of 140 anderen en dan is tweede worden toch niet zo verkeerd.En daar had hij niets meer op te zeggen.Binnenkort mag ik zelfs naar een echt kampioenschap. Tenminste als het nu wel doorgaat. Het is al twee keer uitgesteld, dus eerst zien, dan geloven. Maar ik hoop natuurlijk, dat drie keer geen scheepsrecht is.

Zondag 18 maart 2012

Bewolkt, stevige wind en best fris. Dat zijn we niet meer gewend.
Vandaag heeft het spoedcursusmens een buitenrit van bijna 2 uur gemaakt. Toch weer mooi gelukt dit keer ! Floran en Okki mochten mee en ze hadden een fijne rit gehad zeiden ze. Igor en Orlando zijn met een paar gevorderde toeristen de andere kant op gegaan. Het was normaal geweest dat ik daar was meegegaan, maar de begeleider, onze Arjan, zat op zijn eigen paard. Ik had dus het nakijken. Balen hoor...Nou ja, het kan niet alle dagen feest zijn. Volgende keer beter.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sjoni.
Stal de Eik

Zaterdag 17 maart 2012

Zonnig en nog windstil ook .Heerlijk.
 Vanmiddag was er weer een ploegje introductiekinderen. Ze leerden poetsen en waren druk met voltigeren. Voor een aantal van hen was dit de laatste introductieles. Vanaf volgende week mogen zij beginnen met de echte ponyrijlessen. Ze kunnen haast niet wachten als ik het goed begrepen heb.
Stal de EikStal de EikStal de Eik

Vrijdag 16 maart 2012

Zonnig en warm, wel 18 graden.
De nieuwe bank voor om de boom is klaar en is er neergezet. Staat hartstikke mooi ! Hij is iets ruimer geworden dan de vorige, omdat de boom steeds dikker wordt.Ik hoorde sommigen van ons erover praten, dart ze benieuwd waren hoe hij smaakt, maar ik denk, dat het beter voor hun gebitten is als ze dat niet gaan proberen. Dit hout ziet er erg hard uit. Bovendien denk ik ,dat onze mensen dit niet zouden waarderen en waarom zouden we ze op stang jagen. Ze doen tenslotte ook hun best !
Stal de Eik

Donderdag 15 maart 2012

Overdag droog en rustig weer, 's nachts behoorlijk koud.
Olleke is even uit de roulatie geweest, want ze had plotseling een grote scheur in een van haar achtervoeten. Zo groot en zo diep, dat ze van onze mensen per meteen geen voet meer uit de stal mocht zetten. Ze waren bang, dat het anders verder zou scheuren tot in het leven en dat ze dan langdurig kreupel zou zijn.Gelukkig is Herman, onze smid, snel gekomen en heeft een kram boven de scheur gezet zodat het nu niet verder kan gaan. Door de tijd zal het er vanzelf uitgroeien.Alweer opgelost !

woensdag 14 maart 2012

Bewolkt, maar windstil en boven de 10 graden.
Sinds gisteren is het advies om paarden niet te vervoeren in verband met die besmettelijke ziekte ingetrokken, omdat er geen nieuwe gevallen bij zijn gekomen en de incubatietijd ( 8 a 10 dagen) is verstreken."Wat is incubatietijd?" vroeg Igor, die niet zo goed is in moeilijke woorden.Nou, dat is dus de tijd, die er verstrijkt tussen de besmetting en het zichtbaar worden van de ziekte. Fijn , dat alles weer normaal kan worden, hoewel het natuurlijk op grote concoursen wel zaak blijft om zo min  mogelijk met vreemde paarden in aanraking te komen. Sjoni moet echt oppassen als hij eindelijk naar dat springkampioenschap zal gaan. Tenminste als dat nog doorgaat. Daar schijnen ze nog over aan het nadenken te zijn.

Dinsdag 13 maart 2012

Droog en windstil.
Olleke was in haar nopjes.Er is sinds gisteren een spoedcursusmens en Olleke is dan meestal aan de beurt om  de nieuweling op weg te helpen. Zo ook deze keer.Zo'n spoedcursusmens is hier dan de hele week, heeft een paar keer per dag rijles plus theorieles.De rest van de dag loopt hij/zij dan mee in het dagelijkse werk. Aan het eind van die week weten die mensen dan uit eigen ondervinding precies hoe wij de hele dag verzorgd moeten worden.En vaak hadden ze voor die tijd niet het flauwste idee hoeveel werk dat is. Verder zijn ze meestal in staat om met een goede houding en zit op de laatste dag van de week veilig een rustig buitenritje te kunnen maken. Voor onze mensen is het natuurlijk de kunst om te zorgen, dat zo'n spoedcursusmens niet meteen de eerste dag de billen kapot rijdt en/of zoveel spierpijn krijgt, dat er voor de rest van de week niet veel lol meer aan is.Maar daar hebben ze allang wat trucjes op gevonden en tot nu toe heeft iedereen puntgaaf en met plezier de hele week kunnen doorstaan.

Maandag 12 maart 2012

Meestal droog. Af en toe een drupje regen, maar daat mocht geen naam hebben.
Hallo, ik ben Pride. Je spreekt dat natuurlijk uit als Praid, maar sommige grapjassen vinden het leuk om mij Priede te noemen. Nou, ik kan daar de lol niet van in zien Maar misschien weten ze niet beter. I
Ik woon in de nieuwe stal, meteen rechts als je binnenkomt. Ik heb de enige box, waar je aan drie kanten je hoofd naar buiten kan steken en daar ben ik heel blij mee.Door het ene buitenluik kan ik alles in de gaten houden wat er langskomt op de weg, wat ons terrein op komt en wat er gebeurt in de buitenbak.Door het buitenluik naar het plein kan ik zien wat ze daar aan het doen zijn. En door de openstaande bovendeur  aan de derde kant heb ik perfect overzicht over de hele stal en de spuitplaats. Reken maar, dat ik me nooit verveel.

Pagina: «  238  |  239  |  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement