Het Dagboek

Woensdag 19 oktober 2011

Eerst schitterend weer.Toen rond de middag uit de blauwe hemel binnen 10 minuten een roetzwarte lucht met zwaar onweer en een beste bui hagel. Gelukkig was een buitenrit net binnen en de weilanden waren net leeggehaald, omdat om die tijd altijd gewisseld wordt. Dat was echt mazzel, want met dit weer wil niemand graag buiten zijn. De bliksems flitsten ons zowat om de oren. De middagploeg had dus pech, want er was zoveel water gevallen, dat alles blank stond. Met naar de wei gaan is dus niets  meer geworden.

Dinsdag 18 oktober 2011

De hele nacht heeft de regen gekletterd op het dak, overdag was het af en toe droog.
Vosje was vandaag super te spreken, want ze mocht voor het eerst weer een hele les lopen en ze had nergens meer last van gehad zei ze ,de bofkont !Ik wou, dat ik alweer zo ver was.
Toen ik vanmiddag op het plein wandelde zag ik een hele stapel zadels op het bankje liggen. Ik hoorde zeggen, dat dat allemaal zadels zijn, waar eigenlijk niets aan mankeert behalve dan, dat ze op niemand van ons passen. En aangezien wij nu allemaal een wel passend zadel hebben hebben onze mensen bedacht, dat ze best veel plaats innemen en dat ze dus beter verkocht kunnen worden. Daarom zijn ze netjes ingevet en opgepoetst en zullen op marktplaats worden gezet zeiden ze. Maar ze hebben ze nu allemaal in de kantine gelegd en daar is geen marktplaats voor zover ik weet.Nou ja, ik kom er nog wel achter hoe het zit...

Maandag 17 oktober 2011

Bewolkt, maar droog.!2 graden.
Ik ben Misty, de enige echte, en woon al heeeeel lang in een box bij de binnenbak.Ik mag al een hele poos niet werken, want mijn ene voorbeen is niet in orde.Dat komt waarschijnlijk, omdat ik in de wei een potje heb gestoeid met Twingo en toe ben uitgegleden of zo.Ze denken, dat het een peesblessure is en dat is dikke pech.Dat duurt namelijk altijd lang, of je het nu leuk vindt of niet.Ze geven mij nu iedere dag druppels door mijn voer, die zouden helpen bij zoiets. Het heet Puur Pees en is homeopatisch hoorde ik.Buurvrouw Vosje is er heel tevreden over, want zij had hetzelfde en is al een tijdje weer aan het opbouwen. Dat gaat heel goed. ik houd er de moed dus maar in.

Zondag 16 oktober 2011

Droog, zonnig en koud.
Vandaag hebben we het druk gehad. Er was een oefenspringles voor mensen,die aan de cross mee gaan doen.Leuk hoor. Ik ben dol op springen en ze zeggen, dat ik het nog goed kan ook. Mooi toch...!

Floran en Okkie hebben ook nog een buitenrit gemaakt. Okkie ging met het weekrijmens en toen hij terug was vertelde hij,dat ze al weer heel veel had bijgeleerd. Hij had het tenminste een fijne rit gevonden en de mensen ook.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 15 oktober 2011

Droog, zonnig en koud.
Gisteren is er zomaar een rijkind van mij af gevallen. Ik schaam me er wel een beetje voor, maar ik was echt geschrokken.Wat is er gebeurd ?Ik was gewoon lekker aan het draven. Toen kwam ik langs de grote deur, die altijd open staat. Daar klonk opeens een raar geluid en ik zag een klein stukje blond haar voorbijscheuren. Voordat ik me realiseerde, dat dat alleen maar Bartje was, die met zijn eigen kruiwagentje op weg was naar de wei om iets onduidelijks te doen ,vloog ik opzij. En hup daar lag het rijkind. Gelukkig hebben we hier lekker zacht zand en is hij ongedeerd gewoon weer opgestapt.
Inmiddels wordt er natuurlijk ook al vlijtig gebouwd aan onze cross. Dat is altijd veel werk, maar met dit mooie weer lijkt het me geen straf!

Vrijdag 14 oktober 2011

Droog, zonnig en koud,
Wij zijn allemaal verdrietig. Onze mensen en wij ook.We zijn onze Miep kwijt. Ik woon hier nog niet zo lang en kende haar nog niet zo goed, maar het was een heel mooi en lief paard. Heel veel mensen hebben met veel plezier op haar gereden. Ze was al lang uit de roulatie. Eerst had ze een peesblessure voor. Terwijl dat aan het genezen was kwam er zomaar iets dergelijks bij aan een achterbeen en al met al begon het steeds meer pijn te doen.Toen heeft Miep gezegd,dat ze liever naar de paardenhemel zou gaan. Ze had gehoord, dat je daar geen pijn meer hebt en dat daar bovendien al een heleboel bekenden waren. En toen is ze maar gewoon weggegaan. Ze keek nog even om en riep " ik zie Flip al staan, dat wordt gezellig. Dag jongens." En weg was ze.We zullen haar missen. Ze is 18 jaar geworden.

Donderdag 13 oktober 2011

Ik deed vanmorgen mijn ogen open en ik wist niet wat ik zag toen ik naar buiten keek. Er was een strakblauwe lucht, stralende zon en het was berekoud. net boven nul ! En weet je wat ! De eerste ploeg mocht nog niet naar de wei. Dat hebben we al eerder beleefd en ik snap niet waar dat nou weer goed voor is. Maar Donna had de oren weer eens wijd open gehad toen de mensen dit beslist hadden.Ze hadden gezegd, dat er nu te veel suiker oftewel fructose in het gras zit, zodat als iemand van ons daar gevoelig voor zou zijn die daar hoefbevangen van zou kunnen worden en daar zit niemand op te wachten." En waarom zit er dan nu opeens te veel suiker in ons gras en wie heeft dat er dan in gedaan" vroeg Yette en dat vond ik een heel logische vraag. Wie verzint nu zoiets ? Maar Donna wist zelfs het antwoord. "Dat komt dus, omdat er overdag bij daglicht suiker wordt gemaakt in de grassprieten, dan gaan die sprieten 's nachts groeien en wordt de suiker, die er in zit verdeeld over een langere spriet. Er zit dan dus minder suiker per cm in het gras.Als het 's nachts erg koud is kan het gras niet groeien en blijft de suiker zitten in een kortere spriet. Er zit dan dus veel meer suiker in dezelfde hoeveelheid gras. Simpel toch !" Nou, simpel of niet, feit is, dat we na zulke nachten pas later op de dag naar de wei mogen en dat vind ik niet leuk. Maar we zullen ons er bij neer moeten leggen,Trouwens, niet ziek worden is ook wel prettig.

Woensdag 12 oktober 2011

Ietsje minder regen en waarachtig soms ook droog.
Een paar dagen geleden zag ik plotseling het rijmens, dat in het voorjaar hier al een hele week is geweest en later in de zomer nog een week, waarachtig alweer hier rondlopen. Ze vertelde, dat ze nu weer een week hier "op studie' is en dat dit keer haar grote streven is om helemaal los te kunnen galoperen. En raadt eens wat...vanmiddag is haar dat voor het eerst gelukt !! Ta daaaaa....!Ik heb het zelf niet gezien, maar Vosje vertelde het. Leuk he ?En ze wordt ook steeds handiger met alle werkjes hier.Nog even wachten en ze wandelt ook met drie van ons tegelijk naar de wei !

Dinsdag 11 oktober 2011

Nog meer regen.
Hillie is vanmorgen in een rolhok gestapt en ze wist zelf ook niet waar ze nu weer naartoe zou moeten.Toen ze uren later weer terug kwam vertelde ze, dat haar mens met haar naar een paardenkliniek was gereden om uit te laten zoeken waarom ze de laatste tijd nogal slecht ter been was." En....Wat mankeert er aan ?" vroeg Pride.En ze vertelde, dat ze nu ook tot de club van peesgeblesseerden was toegetreden. Waarschijnlijk is het bij haar gekomen door uitglijden in de wei. Onze mensen vinden , dat wij paard mogen zijn en dus gaan we iedere dag in de wei, maar dat brengt natuurlijk wel dit soort risico's met zich mee. Het is niet anders.Ze moet nu dus 8 weken lang iedere dag stappen op harde grond en zoveel mogelijk rechtuit. Dan moet er dus altijd een mens mee en is dit ook goed voor de conditie van de mensen . Toch ? !

Maandag 10 oktober 2011

Bakken vol regen de hele dag aan een stuk door.
Hallo. Hier Toet vanuit een paddockstal.Normaal woon ik in de nieuwe stal, maar we zijn nog steeds een beetje overboekt, Vandaar, dat ik nog hier sta.Voor mij geen probleem. Ik sta hier best.Lekker luchtig, maar wel droog en uit de wind.Het kon slechter.
Vanmorgen zag ik Marielle, onze osteopathe, aan komen lopen Ze heeft Tico - Pride en leonardo onder handen genomen en die krijgen nu dus een week vakantie.
Tegen 6 uur zag ik waarachtig alweer een dierenarts aan komen rijden en het was alweer voor Melli.Toen het voermens er met de voerkruiwagen aan kwam lag ze plat in de stal in plaats van te staan dansen en meppen om aan te geven, dat zij vooral als eerste bediend wil worden.Dat was dus helemaal niet goed en dit keer was een spuit niet voldoende. De dierenarts heeft via een slang door de neus  een heleboel water met iets, dat parafine schijnt te heten erin in haar maag laten lopen om de darmen goed door te spoelen.Een paar uur later leek het probleem gelukkig daarmee opgelost te zijn,zodat iedereen rustig kon gaan slapen.Toch heb ik heel erg laat nog een mens aan zien komen lopen en om de hoek zien kijken.Maar die liep weer weg zonder naar de telefoon te grijpen, dus ik nam aan, dat er niets meer aan de hand was en dat was ook zo.

Pagina: «  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement