Het Dagboek

Zaterdag 23 juli 2011

Veel wolken, af en toe een buitje en 's nachts veel regen.
Mijn buurman Jack had me laatst verteld,dat er allerlei mensen waren geweest om naar hem te kijken. Hij is namelijk maar tijdelijk hier om goed te leren springen en zo. Hij zou dan weer verkocht worden als hij ook wat wedstrijdervaring had. Hij vond het best spannend en zei, dat hij die mensen wel zag zitten. Nou, zij hem kennelijk ook, want toen de keuring goed was zeiden ze, dat hij mocht komen. Vanmorgen heeeel vroeg reed het rolhok van zijn tijdelijke mensen het plein op en hij is vertrokken voor een lange reis. Zijn nieuwe mensen wonen namelijk in een plaats in Zuid Limburg. We hebben hem uitgezwaaid en wensen hem veel succes.

Vrijdag 22 juli 2011

Droog. Soms zon en soms bewolkt. Geen wind en 18 graden.
Inmiddels is Rusty weer vertrokken.Hij was op proef voor iemand en die was best heel tevreden over hem. Maar bij de aankoopkeuring bleek, dat hij een paar mankementjes had, waar hij later last van zou kunnen krijgen en toen durfde het mens het niet aan. Heel jammer ook voor Rusty.Hopelijk vindt hij gauw een ander leuk mens.
Er is een paard tijdelijk hier komen wonen om tijdens de ponykampen te werken, omdat Miep en Vosje uit de roulatie zijn. Ze heet Puck, heeft M2 dressuur gelopen en haar mens wil haar verkopen, omdat ze een driejarige nakomeling van Puck heeft. Ze wil daar nu mee beginnen te rijden en ze heeft geen tijd genoeg voor twee. Dus vandaar.Puck woont nu op de plaats van Toet, tegenover D.p. en naast Zazou.

Donderdag 21 juli 2011

Begin van de zomer op de kalender, maar helaas alleen daar.Veel wind, 16 graden en hier toevallig wel droog, maar overal om ons heen regenbuien.
De zwaluwen zijn superdruk.Hun tweede leg is aan het uitvliegen. In plaats van dat ze nu het eten in de nesten kunnen afleveren moeten ze steeds op zoek naar waar hun kroost heen is gefladderd. Dat geeft nog wel eens problemen.In de grote stal zaten er drie op de bovendeur van Jasmijn, dicht tegen elkaar aan gedrukt. Dat was dus mooi overzichtelijk voor de zwoegende ouders. Maar toen werd het paardenvoertijd en deed het voermens de bovendeur van Jasmijn dicht, omdat ze anders niet bij het voerluik kon.Dit had tot gevolg, dat daar waar eerst de mondjes van de zwaluwen zaten nu opeens de kontjes waren en van zich omdraaien hadden ze nog nooit gehoord.Het duurde even voor de ouders doorhadden hoe ze dit nu weer moesten aanpakken en ondertussen schreeuwden de jongen moord en brand. Toen de voeraanvoerroute eindelijkverlegd was, is de rust weergekeerd.

Woensdag 20 juli 2011

Niet meer zo warm, hooguit 17 graden.
Vanmorgen heeft Donna een stomme streek uitgehaald. Ze liep in de paddock en de mensen hadden vergeten om stroom op de draden tussen de twee paddocks te zetten.Donna had dat door en besloot om haar kans te grijpen om de nieuwe tent,die in de tweede paddock staat, eens wat nauwkeuriger te bekijken.Ze liep dus ongestrafd dwars door de eerste draad heen en wilde een rondje om de tent maken. Maar ze had de lijnen, waar de tent mee vast staat over het hoofd gezien en daar is de tent niet beter van geworden !Toen Remco thuis kwam van zijn werk werd hem aangeraden om vooral niet naar links te kijken, wat hij natuurlijk meteen wel deed.En toen was het voor hem dus meteen uit het werk...aan het werk. Hij kon het niet echt waarderen, maar de tent staat weer overeind en dat is mooi !!!

Dinsdag 19 juli 2011

Wisselend bewolkt , windstil en zo'n 24 graden.
Gisterenavond hebben we met verstand toegekeken hoe Remco, vader Gerrit en nog een paar goedwillende mannen met elkaar aan het worstelen waren met de kamptent. Het ding moest kennelijk worden opgezet, dus de ponykampen zullen er wel weer aankomen. Leuk ! Onze mensen hebben zo te zien een nieuwe tent gekocht. De vorige had meer dan 10 jaar dienst gedaan en was niet meer helemaal waterdicht genoeg heb ik gehoord. Deze nieuwe ziet er prima uit, maar het opzetten schijnt een hele klus te zijn. De enige,die er echt plezier in had , was Bartje. Hij rende vrolijk in en uit vorr zover mogelijk en liep helemaal niet in de weg. ....volgens hemzelf tenminste.Nou ja, toen het te donker werd zijn ze er maar mee opgehouden. Vanavond zullen ze er nog wel een poosje aan rond moeten sjorren en dan zal het wel een keer klaar zijn.

Maandag 18 juli 2011

Droog en heel veel wind. 14 graden.
ik ben Floran en woon al sinds onheugelijke tijden in de silostal. Zo af en toe verhuis ik eventjes naar ergens anders, omdat er dan een tijdelijke gast komt, die dan in mijn stal mag wonen.Ze zetten juist mij uit mijn stal, omdat ik eigenlijk nergens problemen maak. Ik kan met iedereen overweg en dat weten onze mensen. Bovendien vind ik het leuk om zo af en toe in een andere stal te bivakkeren, omdat je dan de andere paarden ook eens wat beter leert kennen.

Zondag 17 juli 2011

Tot ieders stomme verbazing de hele dag droog en zonnig en aan de warme kant. Dat was dus gisteren helemaal niet voorspeld. Het zou de hele dag regenen en stormen. Daarom hadden vakantiemensen, die een buitenrit zouden maken gisteren maar alvast afgezegd. Dat was dus geen goed idee van ze, want degenen,die wel kwamen opdagen hebben een prima rit gehad en ook Orlando, Kleo en Floran vonden het helemaal leuk.
De week is weer om en ik geefr de pen aan Floran.

Zaterdag 16 juli 2011

Meestal droog, wat wolken en wat zon en geen wind. 20 Graden.
Tico rijdt nu bijna iedere dag met zijn nieuwe mens en weet je wat ? Hij heeft ook een spiksplinternieuw zadel gekregen.Hij vertelde, dat er speciaal voor hem een zadelpasmens was geweest. Die heeft daarvoor gestudeerd en heeft zelfs een zadelpasdiploma behaald. Ze heeft gekeken en nog eens gekeken en gemeten en nog eens gemeten en toen allerlei zadels geprobeerd.Uiteindelijk heeft ze er gelukkig een gevonden, die aan alle kanten paste en waar het rijmens ook lekker op kon zitten. Je moet namelijk niet denken, dat ieder zadel zomaar op ieder paard past. Mensen schijnen niet op elkaars schoenen te kunnen lopen. Nou, wij kunnen niet met elkaars zadels door de wereld.Als een zadel namelijk niet goed past kunnen wij behoorlijk last van van alles en nog wat krijgen. Dat varieert van rugpijn tot en met kreupelheid en bovendien worden we er ook  behoorlijk chagerijnig van. Niet gek toch ? !

Vrijdag 15 juli 2011

Bewolkt en voor de afwisseling eens droog. Ook leuk !
Vandaag kwam Donna met een raar verhaal.Ze had toevallig gisterenavond door het raampje van Sandra's huiskamer gekeken en had gezien , dat alle lesgeefmensen daar verzameld waren.Er was nog een onbekend mens bij en die liet ze allemaal om de beurt op een soort stoel zitten, die met een draad aan een computerscherm vastzat. Als ze dan op die stoel wiebelden konden ze meteen zien hoe ze dan wiebelden en wat het effect van bepaalde bewegingen was. "Heel leerzaam ",zeiden ze allemaal verheugd. Nou, het lijkt mij dan ook best handig dat ze nu eens konden zien wat wij voelen als ze op onze rug zitten. Hoe beter  mensen in evenwicht zitten hoe gemakkelijker kunnen wij ons werk doen. Toch ? Ik hoorde, dat ze van plan zijn om na de vakantie ook een of meer avonden te organiseren voor rijmensen, die ook willen wiebelen om beter te leren paardrijden. Goed plan !

Donderdag 14 juli 2011

Eerst zachtjes regen, later steeds harder. Stormachtige wind. 's Morgens zijn er nog wel een paar van ons naar de wei geweest, maar dat hield al gauw op.Alles kwam onder water te staan en het stormde steeds harder. 12 Graden. Hoezo zomer...?

Pagina: «  240  |  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits