Het Dagboek

Woensdag 4 januari 2012

Regen en wind, meer is er niet over te zeggen,
Overbuurman Okkie vertelde vandaag,dat hij eigenlijk geen last meer heeft van niet kunnen plassen en hij was onze tandarts daar heel dankbaar voor. Wie niet heeft opgelet en zich afvraagt hoe een tandarts iets kan doen aan niet kunnen plassen moet maar even kijken op 6 december van dit dagboek en dan zie je het vanzelf.

Dinsdag 3 januari 2012

Heel veel regen en heel veel wind.
Ik ben de laatste tijd wat in de lappenmand, want ik heb zere voeten.De hoefsmid zei, dat mijn stralen niet zo goed waren. Hij had het over rotstraal.Dat vind ik wel gek, want ik sta nooit in een natte stal. Maar je schijnt het ook in een droge stal te kunnen krijgen als je er door de vorm van je voeten aanleg voor hebt. De mensen weten eigenlijk nog niet precies hoe dat in elkaar zit.In ieder geval wordt het nu behandeld. Ze spuiten iedere dag een vies ruikend spul zo diep mogelijk in de straalgroeve, ze noemen het bettadine en ik vind, dat het al beter gaat.

Maandag 2 januari 2012

Droog, weinig wind en zeker 10 graden.
Ze hebben gezegd, dat ik deze week de pen heb. Tot nu toe ben ik er onderuit gekomen, omdat ik hier nog niet zo lang woon, maar nu ben ik dan toch aan de beurt.Vooruit dan maar. Ik zal me eerst even voorstellen.Ik ben een arabier en heet Nushky Ik ben sinds de zomer bij het team van medewerkers gekomen.De mensen hier waren eigenlijk helemaal niet van plan om er nog iemand bij te nemen. Ik was alleen maar erbij gehuurd van een handelaar om voor de ponykampen wat meer pony's te hebben.Maar ja, ik had al gauw door, dat je hier prima kunt zijn en ik hoorde, dat je ook niet meer weg hoeft als je er een keer bij hoort. Dat leek me wel wat. Ik heb dus heel goed opgelet hoe hier alles ging en heb toen net gedaan of ik al een jaar of tien hier werkte.Longeles ? O.k. Met zijn tweeen tegelijk aan de longe ? Eitje. Buitenrit op kop of er tussenin ? Vraagt u maar. Parcourtje springen ? Fluitje van een cent. De mensen hier waren zo verbaasd en verheugd, dat ze mij, ondanks het feit, dat ik niet meer de jongste ben en ook niet een verbluffende schoonheid om te zien, niet meer kwijt wilden. En dat was net de bedoeling. Ze hebben mij gekocht en ik woon nu in de grote stal naast Kleo en hoop daar nog lang te blijven.

Zondag 1 januari 2012

Wisselend bewolkt . Af en toe regen.
Vandaag weer helemaal niets te beleven.Geen mens te bekennen en de mensen van de gastpaarden, die nog wel even langskwamen wisten ook niet hoe gauw ze weer weg moesten komen. Schenen allemaal naar allerlei familie te moeten, de meesten nog ver weg ook, om die een leuk nieuw jaar toe te wensen.Net alsof er geen telefoon, scype, mail enz. enz. bestaat. Nou ja, ze moeten maar doen wat ze niet kunnen laten , maar wij zullen blij zijn als alles weer normaal is.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky.

Zaterdag 31 december 2011

Miezerig weer en windstil.
Er zou vanmiddag een buitenrit zijn met een paar toeristen en omdat ik ook mee mocht had ik me er al op verheugd. Maar helaas....Onze mensen hebben het op het laatste moment afgeblazen, omdat bleek, dat er in de hele buurt idioot veel werd geknald. Soms leek het of er oorlog was, zulke zware dreunen waren er. Ze noemden het carbidschieten. Echt niet leuk meer !De mensen waren bang, dat de een of andere grapjas iets engs vlak naast ons te laten ontploffen en dat wij dan aan de kletter zouden gaan.Ze schijnen met die knallerij het oude jaar uit en het nieuwe jaar in te luiden. Maar waarom dat dan de hele dag moet duren snappen wij niet goed.Van 23.00 tot 1.00 was toch veel logischer ?Dan was onze buitenrit ook niet verknald !!!

Vrijdag 30 december 2011

We waren bijna vergeten hoe de zon er uit ziet, maar vandaag scheen ze de hele dag. En het was nog steeds helemaal niet koud. Boven de 10 graden. Nu heb ik wel eens gehoord, dat het gras weer gaat groeien als de temperatuur boven de 10 graden komt. Wat zou het toch geweldig zijn als we in plaats van begin mei al begin februari of maart weer in de wei zouden kunnen. Maar dat zal wel te optimistisch zijn. Hoewel...dromen is toch ook leuk !

Er was vandaag ook weer eens een "kamp"dag. Een heel stel kinderen was er de hele dag. Ze hielpen mee met onze verzorging kregen theorie- en rijles en deden spelletjes met ons. Hartstikke gezellig !

Donderdag 29 december 2011

Wisselvallig. Af en toe regen.
De nieuwe balie voor het kantoor is klaar. Theo en Remco hebben het ding uit de werkplaats naar zijn nieuwe plek gedragen en nu heeft Remco nog een boel werk om te zorgen,dat alle leidingen voor telefoon, fax enz. enz. verlegd en opnieuw aangesloten worden. Maar ik hoorde zeggen, dat iedereen het een hele verbetering vond en dat is toch mooi...!

Woensdag 28 december 2011

Somber en droog.
Bartje liep de hele dag opgewonden rond te springen met de tekst, " ik ben vandaag lekker jarig." en hij had helemaal gelijk. Ik hoorde Sandra zeggen, dat zij ,toen ze 5 werd ,een kleine pony had gekregen en daar heeeeeel blij mee was. maar Bart zei, dat hij daar niet op zat te wachten en de fiets,die hij had gekregen heeeeeel leuk vond. Ach ja, als hij al ooit ponyrijden leuk zal gaan vinden is dat in ieder geval voorlopig niet aan de orde. Nou ja, als hij maar gezond en vrolijk is is dat goed genoeg.

Dinsdag 27 december 2011

Somber, windstil en droog.
Vandaag schijnt het weer een gewone dag te zijn. Ook wel weer eens leuk.Vorig jaar om deze tijd was alles bedekt met sneeuw en vandaag zag ik, dat er nog overal bloemen bloeien, die dat normaal alleen in de zomer doen. Gek hoor.Je weet hier nooit waar je aan toe bent met het weer.

Maandag 26 december 2011

Druilerig en nog warmer. 12 graden.
Mijn naam is tegenwoordig Vosje en ik woon al een paar jaar bij de binnenbak tussen Misty en Twingo. Zo af en toe ruilen de mensen mij om met Misty. omdat Misty heel slordig is met eten. Ze laat altijd een deel van haar hooi slingeren in plaats van dat op te eten. Dan mag ik haar stal lekker uiteten en dat vind ik uiteraard niet erg.
Het schijnt vandaag tweede kerstdag te zijn en dat is ook een zondag. Gelukkig zijn er vandaag wel hulpmensen en nog niet zo weinig ook. Dat scheelt toch wel behoorlijk in het werk.Later mochten ze allemaal mee op buitenrit en ik ook.Niet verkeerd...!

Pagina: «  241  |  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement