Het Dagboek

Vrijdag 10 februari 2012

Opeens weer veel kouder. Min 8 en ijskoud door een gemene opgestoken wind. Ik moet zeggen, dat het wel eens fijner weer is geweest.

Donderdag 9 februari 2012

Overdag min 2 en bewolkt rustig weer.
We hebben telefoon van Janet gehad en ze vroeg ons of we namens haar al de mensen wilden bedanken, die haar opvrolijken door mailtjes en kaartjes te sturen. Ze vind dat heel erg leuk. Bij deze dus ! En we hopen allemaal, dat ze het gauw met de verstekeling op een accoordje kan gooien, zodat die goed vindt, dat ze weer gaat werken. Alsmaar op de bank liggen en zitten gaat mateloos vervelen.

Woensdag 8 februari 2012

Min 8 graden. Eerst bewolkt,later zon en min 1. Super weer eigenlijk !
We zagen vanmorgen Nushky aan de longe langs komen lopen. Het zag er best goed uit. Hij heeft zich al een hele poos geleden verstapt en heeft tot nu toe alleen maar gerevalideerd. Stappen om de boom en dat soort werk. Niet erg spannend, maar soms wel heel nodig. Maar hij is heel blij, dat het er weer op begint te lijken en kan haast niet wachten om weer echt aan het werk te mogen gaan.Dat zouden de rijkinderen ook fijn vinden, want iedereen is gek op hem. Dit weekend is er een wedstrijd en een heleboel deelnemers hadden hem als favoriet op hun verlangstartlijstje gezet, maar dat zal nog wel niet gaan, denkt hij. En daar zal hij best gelijk in hebben. Maar de volgende keer in maart zal het hoplijk wel gaan lukken.

Maandag 6 februari 2012

's Morgens - 13 graden. Zon en geen wind Best prima weer, tenminste als je ervan houdt.
Mijn roepnaam is Bill. Eigenlijk heet ik White Gold Chap, maar dat vinden ze een beetje te veel woorden voor dagelijks gebruik. Vandaar. Ik woon toevallig naast mijn voorganger Twingo in een stal bij de binnenbak. Aan de andere kant kan ik door een raam in de kantine kijken.
Toen ik vanmorgen op het plein liep op weg naar de paddock zag ik, dat onze mensen uit de werkplaats kwamen met een nieuw product van Theo. Het was kennelijk een kastje voor in het kantoor, dat past bij de nieuwe balie. Toch gemakkelijk om iemand in huis te hebben,die kan maken wat andere mensen graag willen hebben. Zoiets is dan vaak niet te koop in de winkel en komt er dan toch.
Stal de Eik Stal de Eik

Zondag 5 februari 2012

's Nachts min 14, maar dit keer overdag wel min 4 ! Je zou het er bijna warm van krijgen..
Er was vandaag weinig te beleven, want Sandra, het voermens en alle lesgeefmensen waren in twee auto's vertrokken naar iets , dat ze bijscholing van de FNRS noemden. Ze waren er de hele dag zoet mee . Remco en Bartje moesten oppassen ,samen met nog een paar hulpmensen,die alle werkjes hebben gedaan.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 4 februari 2012

Min 11 en heel helder. De hele dag is het niet beneden de min 10 geweest. Wij zijn er helemaal aan gewend en hebben gewoon ons werk gedaan. Dat ging prima. Doordat we toch iedere dag in de paddocks mogen kunnen we daar lekker uit ons dak gaan en hoeven dat dan tijdens de lessen niet meer te doen.
Wat wel vervelend is, is dat bij dit diepvriesweer de hele dag al onze staldeuren dicht moeten blijven en dat zijn we niet gewend. De leidingen naar onze zelfdrinkers kunnen neit bevriezen, maar als we gedronken hebben en er blijft water staan in het bakje vriest de lepel vast in dat water als de deuren open blijven en dat is niet zo handig. Dus vandaar.
's Avonds was er een opstopping van rijmensen in de kantine. En ze gingen niet rijden , maar vergaderen." Ha,ha," zei Bill.die mooi uitzicht op het gebeuren had." Ze noemen het jaarvergadering van de recreantenclub. Daar bedoelen ze dus 20 minuten vergaderen en de rest van de tijd lekker eten en kletsen mee." Nog een geluk, dat ze dit keer niet zo'n stinkding voor onze neus in de binnenbak hebben gezet om spullen op te cremeren. Ze hadden zeker geen zin om tijdens het bakken te veranderen in ijspegels.Nu hadden ze een zg. stampotbuffet en dat stond lekker warm in de kantine. Wij konden dat niet erg vinden !
Ze hebben nog wel even gespeeld in de binnenbak. Maar waar dat op sloeg heb ik niet begrepen.Ze hadden iets op de grond gelegd en stonden daar in de meest vreemde houdingen hun ruggen te bederven. Het schijnt twister te heten. Nou ja, als je maar plezier hebt . Toch ?

 

Vrijdag 3 februari 2012

Min 12 graden en ook nog sneeuw.Gelukkig was dat bij ons maar een klein laagje.Dat was mazzel, want we liepen het in de paddocks zo weer weg, voordat er klonten onder onze voeten konden komen. En er is ook niets meer bij gekomen.

Donderdag 2 februari 2012

Onbewolkt en koud..koud...koud !Buiten - 12 graden. Bij ons in de binnenbak was het vanmorgen toen er gevoerd werd min 7 graden. Ik hoorde, dat het in de sterstal - 5 was, in de grote stal,die eigenlijk in het woonhuis zit en waar ze voor de zekerheid , omdat daar de zelfdrinkers niet extra zijn beveiligd,de deur van de verwarmde zadelkamer 's nachts hadden laten openstaan - 2. In de nieuwe stal was het op dat zelfde moment plus 2 graden. Leve de isolatie ! Toen die stal gebouwd zou worden was het wel even lachen.Onze mensen hadden namelijk heel snel vergunning. Alleen over die isolatie had de gemeente wat bedenkingen gehad. Waarschijnlijk hebben ze gedacht, dat het nu wel heel gemakkelijk zou zijn om er ook een woonhuis van te maken. Vooral ook omdat er met al die grote ramen ook al een zee van licht is. Nou, mooi niet dus. Het is heel gewoon een super fijne paardenstal en dat zal het wel blijven ook.

Woensdag 1 februari 2012

Onbewolkt, af en toe veel wind en alweer kouder. Vannacht -12 graden, overdag - 6 graden.
Onze zelfdrinkers zijn gelukkig aangesloten op een circulatiepomp, die zorgt, dat het water in de leidingen blijft stromen en niet kouder dan 20 graden wordt. Goed georganiseerd, want dat scheelt een heleboel werk voor onze mensen. Vroeger moesten ze bij vorst een paar keer per dag ons allemaal emmers water gaan brengen. Ze zijn blij, dat dat nu niet meer hoeft.

Dinsdag 31 januari 2012

Stralende zon, windstil en berekoud. Vannacht min 8, overdag niet meer dan min 3. Het is hier ook altijd hollen of stilstaan. Ons plein is in ieder geval net op tijd bewerkt en is nu mooi glad. Dat is voor de afwisseling ook wel eens prettig.
In de paddocks was het vandaag heel goed toeven met de zon op je vel. Het kan beroerder.

Pagina: «  242  |  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement