Het Dagboek

Vrijdag 28 januari 2011

Droog en zonnig.Ongeveer 0 graden en helemaal geen wind. Niet verkeerd.
Vader Gerrit heeft zelfs al het voorjaar in het hoofd.Hij is tenminste al begonnen met de voorjaarsschoonmaak.

Ach ja, wat klaar is is klaar. Hij heeft in ieder geval wel eer van zijn werk, want je kunt goed zien wat hij gedaan heeft.

Donderdag 27 januari 2011

Vannacht voor de afwisseling weer eens vorst. Min 4 plus wind. Steenkoud !

Wij zagen , dat Yette een leuk cadeautje had gekregen van haar mens. D.w.z. haar mens en wij vonden het leuk, maar zijzelf was " not amused". "Wie heeft er ooit een westernmerrie gezien met rose hoefschoenen," mopperde ze.Rose....hoe verzinnen ze het !!!" Nu had ik wel gehoord, dat de zwarte uitverkocht waren en dat dit maar een noodgreep was.Beter een rose hoefschoen dan geen hoefschoen zullen we maar zeggen, maar yette zag daar de logica niet van in. "Ik loop volledig voor schut." jammerde ze. "Ik hoop dat deze idiote dingen voor geen meter werken, dan ben ik er weer vanaf. Wat is er mis met normaal hoefbeslag? Altijd wat anders..zelden wat goeds !" En zo stapte ze mokkend het erf af. En ze had mazzel. Haar mens vond, dat ze er prima op liep, maar de hoefsmid oordeelde later toch, dat die roze dingen de voeten niet voldoende beschermden. Dus exit roze schoenen. Eind goed al goed !

Woensdag 26 januari 2011

Bewolkt en windstil.
Mijn mens vindt, dat ik te sloom ben en heeft mij laten onderzoeken door een dierenarts.Vanwege het veulen zoeken ze nu meteen overal iets achter. Ik heb inderdaad niet zoveel fut tegenwoordig, maar mijn verstekeling zorgt goed voor zichzelf en pakt wat hij/zij nodig heeft. Of ik dan nog genoeg overhoud voor mij zelf interesseert het helemaal niet. De uitslag van de bloedtest was er al gauw. En ja hoor....Ijzergebrek en veeeeeel te weinig bloedplaatjes. Ik weet niet wat dat is, maar het schijnen er 4oo te moeten zijn en het zijn er maar 45. Nou ja, ik sta nog in de benen en ze zullen er vast wel iets op bedenken.

Dinsdag 25 januari 2011

Soms droog, soms een giga regenbui.
Vanmorgen stapte er een man met een tas in de hand het plein op.Nu zijn onze mensen helemaal allergisch voor mannen met tassen in de hand, vooral als ze strak in het pak zitten. Die hebben namelijk meestal niet zulke goede bedoelingen, willen dingen verkopen,die we niet nodig hebben of nog erger, misschien rondkijken waar er hier iets te stelen valt. Maar deze man werd kennelijk verwacht, want onze mensen liepen al gauw keuvelend met hem door alle stallen.Hij bekeek ons en onze boxen nauwkeurig. "Wat moet dat?" bromde Kleo chagerijnig, want hij was aan de beurt om in de paddock te gaan en was bang, dat ze dat nu zouden vergeten. Maar hij praatte voor zijn beurt, want onze andere mensen zorgden, dat alles gewoon ging zoals altijd.Keurmens of geen keurmens.Want dat bleek het te zijn vernamen we al gauw van Donna.Om de zoveel tijd schijnt hier een keurmens te komen controleren of wij er wel goed uitzien, of het terrein en onze stallen er wel netjes bijliggen en of het veilig is om hier te zijn. Al;s dat allemaal naar zijn zin is wordt ons veiligheidskeurmerk verlengt.Hij  kijkt ook hoeveel sterren hij vindt dat ons bedrijf waard is.Nou, het zal mij benieuwen wat er uit komt. We zullen het wel horen.

Maandag 24 januari 2011

Droog en zonnig.
Ik ben Hillie, eigenlijk dubbele Hillie, want ik ben  met zijn tweeen.In mijn buik zit namelijk al een poosje een verstekeling, voorlopig "veulen" genaamd,die eerst nog een beetje groter moet groeien.De geplande verschijningsdatum is dan ook pas 1 mei. Voorlopig heb ik dus nog een poosje het rijk alleen in mijn box. Ik woon tegenwoordig in de nieuwe stal tussen Pride en Nicky en tegenover de spuitplaats. Prettig plekje met uitzicht alle kanten op.
Vanmorgen kwam Marielle, onze osteopathe weer eens langs.D.p. en Kleo waren aan de beurt en ze waren er allebei maar wat blij mee.Kleo was door het vastliggen vorige week wel niet kreupel geworden, maar haar rug was er toch niet beter van geworden. Dat is nu mooi snel weer verholpen, voordat ze er wel last van gekregen zou hebben.

Zondag 23 januari 2011

Somber, maar meestal droog.Helemaal geen wind.
Vandaag was het tweede deel van de wedstrijd. Fijn, dat er niet eerst , zoals vorig jaar om deze tijd, sneeuw geruimd hoefde te worden. Het was gezellig druk en alle paarden en pony's, die meededen werden mooi opgetut.
De week is weer om en ik geef de pen aan Hillie.

Zaterdag 22 januari 2011

Droog en af en toe zon.
Vanmiddag bleef het druk. In plaats van dat aan het eind van de middag iedereen naar huis ging kwamen er juist steeds meer mensen aan.Het bleek, dat er een wedstrijd was, die om 5 uur begon.De eerste wedstrijd van de wintercompetitie.Als eerste was de groep echte beginners aan de beurt, die F1 reden. Olleke vertelde, dat er 10 deelnemers waren en dat 8 ervan haar als eerste keus hadden opgegeven . Ze liep bijna naast haar ijzers van trots....!

Vrijdag 21 januari 2011

Beetje regenachtig, maar niet te veel water. Er ontstonden tenminste nergens plassen.
Ik hoorde de mensen praten over de dikke laag eikebladeren,die in de weilanden ligt.Het lijkt net alsof er dit jaar nog meer in ligt dan anders. De wind was altijd net zo, dat ook de bladeren van alle bomen van alle buren precies in onze weiden terecht kwamen en dat is best pech hebben. Het is namelijk heel veel werk om die troep weg te krijgen en het moet echt weg, anders kan ons gras niet groeien.

Donderdag 20 januari 2011

Vanmorgen was alles wit door rijp.Toen de zon doorkwam was dat snel verdwenen en het was iets boven nul graden.
Alles is weer drooggevallen en zelfs de buitenbak is prima om in te rijden. Jammer genoeg vindt ook mijn mens het comfortabeler om in de binnenbak rond te tuffen in plaats van buiten een frisse neus te halen.

Woensdag 19 januari 2011

Droog, maar opeens veel kouder.
Buurvrouw Jasmijn is in de lappenmand.Ze kon opeens bijna niet meer op haar ene been staan. Nu heeft ze met datzelfde been al een poosje een probleem met een pees. De mensen schrokken zich een hoedje, want ze dachten eerst, dat dat was geescaleerd.Een dierenarts schoot toe en de kliniek in Duitsland, waar het peesprobleem behandeld was werd gebeld. De uiteindelijke conclusie was, dat het misschien toch niets met de pees te maken had , maar met een hoefontsteking. Daarom kwam als volgende de smid aanrijden voor nader onderzoek.Hij heeft niet echt duidelijk iets gevonden, maar dacht toch dat diep binnenin een ontsteking zou kunnen zitten, die nog niet rijp genoeg was om uit te kunnen breken. Jasmijn zelf weet niet zo goed, wat ze ervan moet denken. Ze weet alleen, dat haar hele voet zeer doet en dat ze er niet op kan staan.Nu komt haar mens iedere dag een paar keer om die voet te weken in de biotex. Jasmijn vindt dat wel een leuke aktie, want haar mens heeft heel goed begrepen, dat ze alleen maar stil blijft staan met die voet in een emmer zolang ze iets lekkers te eten krijgt. Ze zegt trouwens, dat het net lijkt of het alweer iets beter gaat.
 
Pagina: «  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits