Het Dagboek

Maandag 25 april 2011

Ik ben Misty en woon bij de binnenbak tussen Lizzy en Vosje. Heel prettige buren ! Trouwens, met Twingo en Bill, die hier ook verblijf houden is het ook dikke mik.
Het gaat prima met mij. Ik wordt natuurlijk wel een dagje ouder en onze mensen moeten behoorlijk hun best doen om te zorgen, dat ik niet vermager.Mijn tanden zijn niet meer wat ze geweest zijn. De tandarts komt iedere keer als hij komt voor degenen, die aan de beurt zijn ,ook bij mij langs om even naar mijn gebit te kijken en de holtes tussen mijn kiezen, die behoorlijk groot geworden zijn, schoon te maken. Dat is fijn, want dan gaat daar tenminste geen voer tussen rotten. Verder krijg ik best veel brokken ( meer dan vroeger) en behalve het halve bakje zemelen dat iedereen krijgt ook nog 3 keer per dag een bak lucerne extra. Lekker hoor. Ik kan dat niet erg vinden. Al met al zeggen ze ,dat ik er goed uit zie en ik heb veel plezier in mijn werk.
Vanmorgen wilde ik een slok water nemen. En raadt eens wat ! Na 3 slokken was de zelfdrinker leeg en bleef ook leeg."Krijg nou wat,"
zei Lizzy, die het meteen ook probeerde." Ik krijg er ook niets meer uit." Inmiddels was het probleem kennelijk ook doorgedrongen bij onze mensen, want ik zag Ingrid langs komen met een blikje Spa rood in de hand, terwijl ze zich afvroeg of je daar ook koffie van kon zetten. Het is tenslotte water, maar er zit prik in,dus dat werd toch niet zo'n goed idee gevonden. Later bleek, dat bij werkzaamheden aan de riolering, een stuk verderop , een mens een gat wou graven, niet met de megagrote graafmachine,die er stond ,maar gewoon met een schep. En toen klonk er een knal en was de waterleiding voor ons hele gebied dwars doormidden. Tel uit je winst. Nou ja, ze hebben het weer gerepareerd en nu waarderen we het pas goed, dat er meteen water komt als we onze neus in de zelfdrinker steken.

Zondag 24 april 2011

Zon, onbewolkt en 26 graden.
De mensen van de spoedcursus zijn vandaag weer vertrokken. Ze hebben in deze week heel veel geleerd. Zo veel, dat ze inderdaad de cursus konden afsluiten met een buitenrit van 2 uur.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty

Zaterdag 23 april 2011

Zon,26 graden en hoe zien wolken er ook alweer uit? Ik ben dat bijna vergeten.
Vanmorgen kwam het voermens langs met haar hand in een wit lappie gedraaid en ze maakte geen aanstalten om ons ontbijt te gaan serveren.Het eerste het beste mens, dat ze tegen kwam vroeg meteen wat er met haar hand aan de hand was, maar kreeg te horen, dat ze het daar maar niet over wilde hebben. Wisten we nog niks. maar ik was er natuurlijk al gauw achter. Melli vertelde het, want die had er met haar neus bijgestaan.Er was namelijk een paard van buitenaf in de les geweest en die moest uiteraard weer in haar rolhok om naar huis te gaan. Maar dat paard had daar helemaal geen zin in en weigerde om in te stappen.Dus na een tijdje besloot het voermens om een handje te helpen en haalde een longe op.Ze had expres een longe uitgezocht met een kapotte musqueton, omdat longes van dit soort akties meestal niet beter worden.Achteraf bekeken had ze beter een normaal exemplaar kunnen pakken.Ze knoopte het touw aan het eind van de lus aan het rolhok en liep met het losse eind met de kapotte haak achter het paard langs om hem te verhinderen opnieuw naast de klep te stappen. Dit leek te gaan lukken, want het paard stond braaf stil en maakte aanstalten om dan toch maar naar binnen te gaan. Maar dat was een schijnbeweging, want in plaats van in te stappen vloog hij bliksemsnel opzij en rende fullspeed richting buitenbak. Dat lukte hem,omdat het mens,dat hem het rolhok wilde in brengen volledig verrast werd en er sowieso niets meer aan kon houden. Ons voermens liet ook meteen de longe los, maar helaas, ze was net een onderdeel van een seconde te laat. Normaal veroorzaakt een longe,die je niet meer kunt houden alleen maar een brandplek in de hand, maar doordat de haak kapot was bleef deze hangen in haar hand en die is daar duidelijk niet beter van geworden. Zo was ze dus van de ene op de andere seconde iemand geworden,die met spoed naar de huisartsenpost gebracht moest worden om de zaak weer aan elkaar te laten knopen.Dus nu hoeft niemand meer te vragen wat er is gebeurd en vooral, zoals ze zelf zegt,hoopt ze, dat niemand hier ooit nog zo'n stomme fout zal maken.

Vrijdag 22 april 2011

Zon, onbewolkt en 26 graden.
Ik zag vanmorgen Hillie langskomen met een raar ding op haar rug.Het leek wel een voltigeersingel, maar dan anders.En mopperen, dat ze deed !!! Ze vond, dat haar privacy nu toch wel erg geschaad werd. Wat bleek ? Dat ding let heel goed op of ze gaat liggen en zodra ze dat doet belt het het huis van haar mens op. Want als haar mensen slapen kunnen ze natuurlijk niet op hun computer kijken naar wat het oogje ziet in haar stal. Dus...Hillie gaat lekker slapen , het ding belt meteen  naar haar mens.Die springt uit bed en racet naar de computer , ziet dat ze alleen maar slaapt en gaat dan ook weer naar bed. En dit dan zo'n 3 keer per nacht. Tel uit je winst... Ik heb gehoord, dat Hillie nu met haar stalgenoten aan het brainstormen is hoe ze het in het vat kan gieten om die verstekeling er  zonder pottenkijkers uit te gooien.En er zijn al de meest wilde ideeen op tafel gekomen. Eentje ervan horen??? Tegen de tijd, dat de verstekeling er echt uit wil gaat Hillie ieder half uur liggen "slapen".En als  haar mensen na een paar uur zo uitgeput zijn van het uit- en inspringen van hun bed, dat ze die telefoon niet meer horen of dat ze denken,dat dat ding gewoon kapot is en ze uitgeteld lekker blijven liggen,waarschuwt  ze de verstekeling, dat de kust veilig is en kunnen ze op hun gemak de klus klaren.Nou ja, we zullen wel zien hoe het allemaal gaat lopen.We houden jullie op de hoogte !

Donderdag 21 april 2011

We hadden nauwelijks onze ogen open of daar zagen we alweer een groepje vreemde mensen aankomen "En wie zijn dat dan weer?" vroeg Venice natuurlijk, die graag alles wil weten, maar nog niet veel weet.Ik kon haar dat wel vertellen, want ik had allang gezien, dat het clienten van "het Looerf" waren. Die komen heel geregeld hier met mensen, die heel slecht of helemaal niet kunnen zien .Die krijgen bij die instelling cursussen om te leren zo normaal mogelijk te functionneren.Daar hoort ook het durven paardrijden bij als uitdaging. Wij en onze mensen vinden dat leuk en de blinde mensen ook, dus dat komt dan goed uit.

Woensdag 20 april 2011

Zon, onbewolkt, 26 graden.
Normaal zijn hier op woensdagmiddag altijd veel kinderen, maar dit keer zag ik er wel heel erg veel.Het bleek, dat er "roeffel"kinderen bij waren, omdat het "roeffeldag" was. "En wat is "roeffeldag" dan," vroeg Venice, die hier nieuw is.Ik heb haar toen maar uitgelegd, dat de basisscholen hier ieder jaar een dag organiseren, waarop hun leerlingen bij een paar bedrijven naar keuze,achter de schermen mogen kijken. Daar doen wij ook altijd aan mee. Dan komen er groepjes kinderen langs, die een rondleiding krijgen. Mariska heeft ze verder uitgelegd hoe een pony gepoetst moet worden en dat hebben ze allemaal even zelf mogen doen. En toen mocht iedereen nog een paar rondjes om de boom rijden.
Tussen twee haakjes.Vandaag was onze Nicky weer helemaal in orde en heeft lekker gelopen in een les.

Dinsdag 19 april 2011

Zon, onbewolkt. 26 graden.
Sinds gisteren lopen hier twee mensen rond, die we nog nooit hebben gezien.Buurman Okkie vertelde, dat ze paarden en paardrijden zo leuk vinden, dat ze willen leren paardrijden en wel heel snel. En verder willen ze graag zoveel mogelijk over ons te weten komen Mensen,die daar aardigheid in hebben kunnen bij ons een zg. spoedcursus volgen. Okkie heeft al een paar keer met hen gewerkt. Ze hebben namelijk 2 keer per dag rijles.

Verder krijgen ze allerlei theorie en ze lopen met onze mensen mee bij onze dagelijkse verzorging.Een van die mensen wil graag op termijn een eigen paard bij huis hebben en onze mensen lopen de hele dag te vertellen wat daar allemaal bij komt kijken. Het is fijn, dat ze goed ter been zijn. Het helpen met ons in 4 ploegen in en uit de paddocks te brengen laat hun zolen wel slijten. Met uitmesten worden ze ook steeds handiger.Okkie zei trouwens, dat ze het rijden goed oppakken. Ze zitten nu nog aan de longe,maar het lichtrijden gaat al hartstikke goed. Er is zelfs al een galopje gemaakt. Het streven is om zondag, op hun laatste dag hier ,veilig een buitenrit te kunnen maken en als het zo doorgaat als nu denk ik, dat het wel gaat lukken.

Maandag 18 april 2011

Zon, onbewolkt. 25 graden.
Ik kon nauwelijks geloven, dat ik al weer aan de beurt ben, maar het was echt een half jaar geleden. Wat vliegt de tijd !
Ik woon natuurlijk nog steeds in de grootste en mooiste box van de grote stal.Als je Prima Donna, dus " Eerste Dame" heet heb je daar ook recht op nietwaar ! Aan de ene kant heb ik uitzicht op de huiskamer van Sandra en dat is heel gemakkelijk, want ik hoor alles uit de eerste hand. Ze noemen me ook wel eens "het wandelend nieuwsblad." Hoe zou dat nou komen ? Aan de andere kant kan ik alles zien wat er in de stal gebeurt en ik kan ook een oogje op het plein houden. Vervelen doe ik me dus nooit.

Zondag 17 april 2011

Hoogzomerweer. Geen wolk te bekennen en meer dan 25 graden.Super, vooral, omdat er nog geen steekbeest is te bekennen. Het gras in onze weiden begint nu echt een beetje te groeien en wij mogen "in" eten.D.w.z., dat wij , als er iemand even tijd heeft , een kwartiertje mogen grazen aan de hand om onze magen en vooral darmen te laten wennen aan dat voedzame eiwitrijke jonge gras en dat dan liefst iedere dag een beetje langer. Als we dan straks echt in de wei mogen is er niet zoveel kans, dat de dierenarts met spoed moet worden opgeroepen, omdat wij koliek oftewel pijn in de buik hebben gekregen .Kleo, die hier al heel lang woont, zegt dat ze zich niet kan herinneren,dat er bij de overgang van stal naar wei bij ons problemen zijn geweest.
De week is weer om en ik geef de pen aan Donna.

Zaterdag 16 april 2011

Voorjaarsweer. Meer dan 22 graden.
Tot onze verbazing zagen wij opeens Bartje weer rondrennen. Blijken onze mensen midden in de nacht stiekum weer thuis te zijn gekomen.. En het leuke is, dat ze dat veel warmere weer van Portugal inderdaad mee terug hebben genomen. En daar zijn we heel blij mee.
Pagina: «  243  |  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits