Het Dagboek

Vrijdag 15 juli 2011

Bewolkt en voor de afwisseling eens droog. Ook leuk !
Vandaag kwam Donna met een raar verhaal.Ze had toevallig gisterenavond door het raampje van Sandra's huiskamer gekeken en had gezien , dat alle lesgeefmensen daar verzameld waren.Er was nog een onbekend mens bij en die liet ze allemaal om de beurt op een soort stoel zitten, die met een draad aan een computerscherm vastzat. Als ze dan op die stoel wiebelden konden ze meteen zien hoe ze dan wiebelden en wat het effect van bepaalde bewegingen was. "Heel leerzaam ",zeiden ze allemaal verheugd. Nou, het lijkt mij dan ook best handig dat ze nu eens konden zien wat wij voelen als ze op onze rug zitten. Hoe beter  mensen in evenwicht zitten hoe gemakkelijker kunnen wij ons werk doen. Toch ? Ik hoorde, dat ze van plan zijn om na de vakantie ook een of meer avonden te organiseren voor rijmensen, die ook willen wiebelen om beter te leren paardrijden. Goed plan !

Donderdag 14 juli 2011

Eerst zachtjes regen, later steeds harder. Stormachtige wind. 's Morgens zijn er nog wel een paar van ons naar de wei geweest, maar dat hield al gauw op.Alles kwam onder water te staan en het stormde steeds harder. 12 Graden. Hoezo zomer...?

Woensdag 13 juli 2011

De hele dag regenachtig en fris. Hooguit 16 graden. Je ziet de weilanden opfleuren.
Met mijn nieuwe buurman Tico kan ik prima overweg. Toen ik vroeg wat hij vroeger had gedaan vertelde hij, dat hij vaak naar wedstrijden was geweest en hij zei trots, dat hij Z dressuur mocht starten. Best goed hoor. De meesten komen niet zo ver. Toen hij er achter kwam, dat ik ook vaak naar wedstrijden ging, wilde hij natuurlijk weten hoever ik dan was.Toen ik vertelde, dat ik al 3 winstpunten in het ZZ zwaar had viel hij helemaal stil van bewondering. Nou ja, als al die spoken in die rijbanen eens zouden emigreren zou ik pas echt kunnen laten zien wat ik kan." Ik ben in heel wat rijbanen geweest," zei Tico resoluut ," en als ik een enkele keer er een zag, ben ik er altijd dwars doorheen gelopen en dan gingen ze gewoon weg." Misschien is dat het proberen waard.!

Dinsdag 12 juli 2011

Overdag droog en 's avonds regen. Gelukkig niet zulke bakken vol als ze voorspeld hadden. Regen is nog steeds erg welkom, maar dan wel graag in normale hoeveelheden.
Er is nog steeds bijna geen ruwvoer te koop, maar onze mensen hebben kennelijk kans gezien om een boer toch te bewegen hooi aan ons te verkopen.Er zijn tenminste gisterenavond twee wagens met balen hooi, zo van het land, gebracht en netjes opgestapeld in het bergingsdeel van de binnenbak. Wat een mazzel, zo net voordat het begon te regenen ! Het rook heerlijk toen het voorbijkwam. We wilden er zo wel aan beginnen. Maar dat gaat helaas niet door.Vers hooi is voor ons pas ongestrafd eetbaar als het minstens 6 weken oud is. Als we het eten voor die tijd is het nog niet uitgebroeid en kunnen we er erg ziek van worden. Koliek, weet je wel...!

Maandag 11 juli 2011

Wisselend bewolkt, veel wind en droog.
En daar is Usher weer. Het is zeker een half jaar geleden, dat ik de pen had, maar het lijkt wel pas vorige week.Ik woon nog steeds in de silostal naast op dit moment een zekere Tico.Tico is nieuw en zijn mens is de vrouw van het mens van Nicky. Eerst stond hij in de nieuwe stal bij Nicky, maar daar had Nicky bezwaar tegen. Daarom is het nu mijn buurman geworden en ik vind het best. Het lijkt een leuk paard en je hoort weer eens wat andere verhalen.

Zondag 10 juli 2011

De hele dag zon, weinig wind en zo'n 23 graden. Helemaal prima.
De mensen van de recreantenclub waren gisteren al druk bezig geweest met het ophangen van allerlei papieren en in de springwei werd een heel traject met allerlei gekke dingen gemaakt. Wij waren benieuwd wat dat nu weer te betekenen had. Nou, daar kwamen we gauw genoeg achter.'s Middags kwamen bijna alle mensen van de recreantenclub compleet met kinderen en andere aanhang in aktie om allerlei rare dingen te doen.


Ze moesten bv. met een bezem onze voetbal door een gangetje proberen te krijgen. Te paard  natuurlijk en dat viel niet mee zo te zien. Verder moesten ze dressuren en springen in de binnenbak, maar niet zo heel serieus.Ze waren ook aan het proberen om een stuk koek aan een touwtje te pakken te krijgen . Tussendoor konden ze meedoen aan een quizz door het beantwoorden van een heleboel vragen, die over het hele terrein waren opgehangen. Aan het eind moest er natuurlijk weer gegeten te worden. Het zag er allemaal heel gezellig uit. ik vond het jammer,dat ik niet mee mocht doen.Maar ja, zo gaat dat als je bejaard bent.
De week is weer om en ik geef de pen aan Usher.

 

Zaterdag 9 juli 2011

Wisselend bewolkt. Veel wind 23 graden.
We hoorden, dat de resultaten van dat laboratorium, dat onze mest heeft onderzocht binnen waren gekomen. Toet. Orlando en Igor waren het haasje. Ze hebben als enigen een lichte besmetting met bloedworm en kregen voor de zekerheid meteen een grote hap viezigheid met  ivermectine achter hun kiezen geduwd. Niet leuk, maar moeten is ook wat. Alle anderen,die al een jaar lang geen wormkuur hadden gehad, hoefden toch niet behandeld te worden.Niet gek toch ! Dat komt vast omdat iedere dag de drollen uit de wei  worden gehaald. Geen drollen = geen wormeieren = geen uitgekomen larven = geen grassprieten met larven erop = geen larven in onze buik,die daar wormen worden en eieren gaan leggen = geen eieren in de mest. Zo simpel is dat.

Vrijdag 8 juli 2011

Wisselend bewolkt. 20 graden. veel wind, maar het kon slechter.
We hebben laatst toch zo'n lol gehad !Leo, Yette en ik lopen dus overdag op het hondenweitje en 's avonds een paar uur in een weiland. Goed geregeld, niks mis mee.We worden 's morgens altijd door 1 mens met z'n drieen naar achteren gebracht. Dat is best een flink stuk lopen en we komen dan dwars door al die lekkere groene weiden. Op onze eigen plek aangekomen laat ze altijd eerst Leo los en dan ons en dan gaan we normaal kijken wat er zoal te eten ligt. Maar nu had Leo iets leuks bedacht. We hebben afgesproken, dat hij dit keer als hij losgelaten werd niet naar voren zou lopen, maar zich bliksemsnel zou omdraaien en terugrennen naar de aangrenzende wei.Terwijl het wegbrengmens dan naar hem zou grijpen moest ze ons loslaten en wij zouden dan aan de andere kant langs haar heen vliegen en ook terug naar de wei rennen. En dan lekker eten maar....En dat plannetje lukte feilloos.Het wegbrengmens probeerde natuurlijk om ons weer te pakken te krijgen. Maar wij kunnen net ietsje sneller lopen dan zij. Toen kwam Thessa, die eigenlijk met een les moest beginnen ,erbij en probeerden ze het samen. Maar dat was natuurlijk een lachertje. Als zij aan de ene kant waren stonden wij allang aan de andere kant. We verheugden ons al op een ochtendje extra wei toen Thessa in haar telefoonding begon te praten. En ja hoor. Je kon erop wachten .Daar kwam er nog een aan. Nou ja, 1 mens erbij kunnen we ook nog heel goed ontlopen, dus niets aan de hand.Maar ja, het derde mens bleek het voermens en ze had nog een bak brokken bij zich ook !!! En toen waren we verloren. Wie kan nu weerstand bieden aan lekkere brokken waar vlak voor je neus mee gezwaaid wordt ? We kregen allemaal een handje vol en toen hadden ze ons te pakken. We hebben het nog even geprobeerd met stokstijf te blijven staan, maar toen liep het voermens met die bak brokken naar het hondenweitje en die verleiding was echt te groot. Dus toen was het einde uitstapje. Nou ja, we hebben ons toch vermaakt. Onze mensen iets minder heb ik de indruk.

Donderdag 7 juli 2011

Wisselend bewolkt en droog.
Vanmorgen reed een onbekend busje het erf op en daar kwamen 2 mensen en een raar apparaat uit.Het ding werd in de nieuwe stal neergezet en toen werd onze Miep erbij gehaald.Niemand van ons snapte wat er nu weer aan de hand was, maar al gauw werd het duidelijk.Miep is al zo'n 6 weken uit de roulatie door, wat onze mensen dachten, een peesblessure. Nu is ze zo op het oog weer helemaal in orde en ze zegt ook zelf , dat het geen pijn meer doet. Maar het schijnt, dat dit met dat soort blessures niks zegt.Als je dan weer gaat werken gaat het vaak  weer meteen mis en dan is de duur helemaal niet meer te overzien. Met dat apparaat, dat een mobiele scan schijnt te heten, kun je in het been kijken hoe de zaken er echt bij staan.

En ja hoor...Onze mensen hadden gelijk gehad. Het was een fikse peesblessure. Dikke pech ! Maar het goede nieuws is, dat het al heel mooi aan het genezen is volgens het apparaat en dat de behandeling die onze mensen hebben gegeven ( eerst stalrust plus koelen plus insmeren met trombagel en na een paar dagen iedere dag een beetje stappen over het plein) precies goed is geweest. De dierenarts zei tenminste, dat hij ,als hij er meteen bij was geroepen ,ook dit advies zou hebben gegeven. In ieder geval was het ook duidelijk,dat,ondanks dat je aan de beweging niets verkeerds meer zag,de genezing nog niet voltooid was. Dus Miep hoorde tot haar misnoegen, dat ze nog twee weken moet stappen aan de hand. Daarna mag ze opbouwen met stap onder het zadel en in de loop van de volgende 6 weken wat draf op lange lijnen erbij. En daarna zou ze weer gewoon aan het werk moeten kunnen. Er werd dus afgesproken met dat dierenartsmens, dat hij over 8 weken weer terug komt met zijn apparaat om te controleren of alles inderdaad weer in orde is. " Nou, zeg maar dag tegen weidegang " zei Miep zuur.En dat vinden we allemaal hartstikke zielig voor haar. Ze kan trouwens Vosje een hand geven, want ook Vos bleek helaas een peesblessure te hebben. Voor haar geldt helemaal hetzelfde verhaal, alleen bij haar zal het langer duren, want het is korter geleden ontstaan. Toch raar. Zoiets is totaal niet besmettelijk, het komt hier haast nooit voor en nu hebben twee van ons het tegelijk.Donna, die langs kwam zei, "dat noemen ze de dupliciteit van het toeval." Waar dat beest dat allemaal vandaan haalt...Nou ja, het zal wel zo zijn of anders.

Woensdag 6 juli 2011

Fikse regenbuien, 's avonds droog.

Ik zag vanmorgen Twingo langskomen en hij zag er beeldschoon uit ! Hij glom als een spiegeltje.  "Hoe kom jij opeens zo blitz "vroeg ik en Twingo vertelde, dat hij gisteren geschoren is. Een pony scheren in juli is toch wel een beetje vreemd of niet soms ? Twingo zei, dat hij dit voorjaar wel verhaard was net zoals wij allemaal, maar om de een of andere reden niet genoeg.Zijn vacht is ongeveer de helft dunner geworden, maar de rest is gewoon blijven zitten en daar had hij last van.Veel te warm in deze tijd van het jaar. Daarom hebben ze nu alles er maar af geschoren en daar is hij reuze blij mee. Nou, ik kan me dat best voorstellen.

Pagina: «  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits