Het Dagboek

Dinsdag 18 januari 2011

's Morgens veel regen, later droog.
Gisteren verscheen er plotseling weer eens een bouwvakkersbusje. Er kwam een mens uit,die naar het nieuwe putje naast onze stal begon te staren. Hij mompelde iets van "Het putje zou niet goed zijn, maar dat putje ziet er prima uit. Ik zou niet weten wat er mis mee zou zijn."Nou, daar kwam hij gauw achter toen een van onze mensen naar buiten kwam. "Prima putje"  zei het mens," het zou alleen leuk zijn als er ook water in zou komen. Al staat het plein helemaal blank dan nog komt er geen druppel water in het putje. En daar hadden we dat putje nu net voor laten maken met een lange pijp dwars door het plein naar de sloot ! "Krijg nou wat," zei het bouwvakmens," dat putje zit dus veel te hoog. Eigenlijk kan een kind dat al wel zien." En een paard ook wel, want Myra had dat een tijdje geleden ook al gezegd.Dat herinner ik me nog wel.Enfin, het bouwvakmens heeft een stuk van de rand van het putje afgezaagd en misschien kan het water er dan nu wel in naar de sloot lopen. De tijd zal het leren !

Maandag 17 november 2011

Droog somber weer, maar wel meer dan 10 graden boven nul.
Hallo. Ik ben Pjotr en je kunt mij nog steeds vinden in de grote stal, naast Jasmijn en tegenover Igor en Myra.Sinds de vorige keer, dat ik de pen had heb ik een ander mens gekregen. Die kende ik al heel lang, want ze is bijna vanaf het begin, dat ik hier woonde, mijn bijrijdster geweest voor de dagen, dat mijn mens geen tijd had. Tijd is iets, waar de mensen kennelijk heel vaak te weinig van hebben en dat is best een beetje zielig voor ze.Toen veranderde een tijdje geleden weinig tijd voor mij in helemaal geen tijd meer voor mij en toen is mijn bijrijdster mijn mens geworden. Ben ik een bofkont of niet soms !! Mijn eerste mens komt nog best af en toe langs om hallo te zeggen en ik kan lekker blijven wonen waar ik was. Goed geregeld vind ik. Bedankt eerste mens.

Zondag 16 januari 2011

Vandaag was het plotseling voorjaar. De hele dag zon, weinig wind en wel 12 graden. Wat zou het leuk zijn als het zo zou blijven. Dat zal wel niet gebeuren, maar voor nu is het in ieder geval super !
Ik heb zin om weer eens op concours te gaan, maar Thessa maakt helemaal geen aanstalten om mij in te vlechten, dus ik ben bang, dat er dit weekend niets te beleven zal zijn. Jammer ! Volgend weekend misschien beter ! ?
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Zaterdag 15 januari 2011

Somber, maar droog en wel 10 graden boven nul.
Vanmorgen was er even paniek in de nieuwe stal.Wat was er aan de hand ? Er werd gevoerd en iedereen daar stond zoals gewoonlijk verheugd te hinniken. Iedereen behalve Kleo, die niet te zien was.Het voermens liep dus meteen door om te kijken wat er aan de hand was. Ze zag, dat Kleo op zijn rug lag met zijn voorbenen en zijn hoofd klem tegen de muur en zijn achterbenen in de lucht.Hij lag heel stil en keek bijzonder ongelukkig, wat geen wonder was. Je zult er maar zo genant bij liggen en geen kant meer op kunnen, terwijl er tot overmaat van ramp ook nog een kruiwagen propvol heerlijk hooi in aantocht is.Goede raad was duur.Op hetzelfde moment kwam Sandra van de ene kant en Thessa van de andere kant aanlopen, allebei bepaald niet uitgedost alsof ze van plan waren te gaan werken.Ze waren dan ook op weg naar een bijscholing van de KNHS. Nou, dat ging dus even niet door, want probleem Kleo moest natuurlijk eerst worden opgelost. Ze hebben met zijn allen voorzichtig de deur van de box opengezet. maar daar werd het niet anders van.Nicky vertelde, dat ze tegen Kleo had gezegd, dat hij niet zo stompzinnig stokstijf moest blijven liggen, maar Kleo mompelde alleen maar, dat hij het niet meer zag zitten.Inmiddels waren onze mensen aan het bedenken wat ze moesten doen.Even werd er gedacht aan het bevestigen van een longe aan Kleo's hals om hem dan een stukje van de muur te kunnen trekken, maar dat was te gevaarlijk. Er moest dan immers iemand over Kleo heen klimmen en bovendien weet je niet wat er gebeurt als hij in paniek zou raken.Opeens schoot het Ingrid te binnen dat ze ooit eens op een cursus paardentaal was geweest en dat daar was verteld, dat je een paard gewoon moet vertellen wat je wilt en je je daarbij goed moet voorstellen dat het ook zo gebeurt.Niet geschoten altijd mis, dus ze heeft Kleo gezegd, dat hij het nu echt zelf moest doen en dat hij het ook kon.En raadt eens wat...Opeens begon Kleo uit zichzelf te spartelen en te wrikken en met een enorm geraas kwam hij toch in de benen onder applaus van mensen en dieren. Hij schudde zich eens flink en riep " waar is mijn hooi?" . Maar eerst werd hij meegenomen naar het plein, omdat de mensen wilden zien of hij zich geblesseerd had. Hij liep zo te zien heel normaal, dus dat was een grote opluchting. Om te voorkomen, dat hij later spierpijn van de aktie zou krijgen kreeg hij nog een lekkere boterham met arnica en rescue voor de schrik . Eind goed al goed !!! Ik was toch benieuwd waarom hij uiteindelijk toch zelf in de benen probeerde te komen en ik vroeg hem dat later, toen we naast elkaar in de paddock stonden. Hij zei, dat hij opeens een plaatje voor zich zag, dat hij spartelde en toen op kon staan en dat heeft hij toen maar gedaan.Zo simpel was dat !

Vrijdag 14 januari 2011

De hele dag motregen.
Er is een mailtje van Piek gekomen. Hij vertelde, dat hij het goed naar zijn zin heeft in de " achtertuin" van zijn mens.Hij had wel even iets moeten doen aan de lampen in zijn nieuwe stal, want die waren spuuglelijk. Hij heeft ze daarom maar meteen gesloopt. De onderdeur was ook te hoog en daar heeft hij een stukje af geknaagd, maar nu is hij dik tevreden .Hij doet iedereen de groeten. Bij deze !

Donderdag 13 januari 2011

Hele dag regen. Soms hard, soms zachtjes, maar helaas altijd nat.
Ik hoorde de mensen voor mijn stal praten over de dierenbescherming. Die schijnt te willen, dat er wetten komen over hoe er met ons, paarden  moet worden omgegaan. "Dierenbescherming ?" zei Floran, die het ook hoorde." Ik weet wel iets van de dierenbescherming. Tamelijk lang geleden, het was in de zomer tijdens een ponykamp, zagen we opeens twee vreemde mannen op het plein lopen met aktetassen in de hand. Het voermens, dat net bezig was met onze lunch,vroeg wie ze waren en wat ze kwamen doen. Ze vertelden , dat ze van de dierenbescherming waren en vroegen of ze wel even rond mochten kijken en of het voermens wat vragen wilde beantwoorden. Dat vond het voermens best, maar eerst wilde ze uiteraard ons voer uitdelen. Ze zei dus," kijk maar waar jullie willen. Als ik klaar ben kom ik wel bij jullie."Zo gezegd, zo gedaan. De heren taaiden af richting grote stal en het voermens ging verder met haar nuttig werk. Maar al na een paar minuten kwamen die dierenbeschermingsmensen stralend weer uit de stal en zeiden, dat ze  hier dus echt niets te zoeken hadden. Nu hadden we ze dat natuurlijk wel meteen kunnen vertellen .Toen het voermens klaar was wilden die mensen graag nog naar de zadelkamer.Toen gingen ze tot ieders verbazing aan onze zadels voelen. "Waar is dat nu weer goed voor?" vroeg het voermens verbaasd. " Om te kijken of de bomen in de zadels niet gebroken zijn," was het antwoord.Toch niet te geloven, dat iemand kan denken, dat ze ons hier zouden laten lopen met kapotte zadels.Het was natuurlijk dik in orde, maar ze zeiden, dat dat niet overal zo was. Aan het eind gingen die mensen allerlei papieren invullen.Ze moesten ook aangeven of ze vonden, dat onze verzorging slecht, onvoldoende , voldoende of goed was.Ze hebben er even over nagedacht en hebben toen met een pen er nog een mogelijkheid bij gezet, die voor ons gold." En wat was dat dan wel ?" vroeg ik . "Wat dacht je wat...zeer goed . Is dat lachen of niet ! Toen wandelden ze vrolijk weer weg op weg naar de volgende manege, toch wel een beetje verblufd nagekeken door onze mensen. Je maakt hier toch van alles mee.

Woensdag 12 januari 2011

Hele dag regen. Het is geen minuut droog geweest.
Woensdagavond ga ik altijd naar de les van de rijvereniging. Dat is in een manege aan de andere kant van het dorp.Maar de laatste tijd waren we er niet geweest, omdat ook mijn mens niet met het rolhok durfde te rijden over glibberige weggetjes.Vandaag ging het dus weer en ik vind het altijd leuk om eens ergens anders te lopen zonder dat er spoken achter bloemen zitten. Het is namelijk geen wedstrijd en er zijn dus ook geen bloemen.

Dinsdag 11 januari 2011

Wind, guur en regen.
Gisteren is Piek vertrokken. Hij woonde al een paar jaar aan de andere kant van het voerhok naast Floran. Omdat hij steeds weer wat anders mankeerde is hij in de Vut en mag bij zijn mens thuis gaan relaxen om te zien of heel lang niets doen misschien iets oplost.. Op zijn plek staat nu voor een tijdje een grote schimmel, een zekere Jack. Jack en Splendid horen bij dezelfde mensen. Jack gaat hier een poosje moeilijke dingen leren, vooral springen met zijn mens.Thuis kan dat even niet, omdat hun buitenbak iedere keer bevriest en dat schiet niet op. Het schijnt de bedoeling te zijn, dat hij, als hij dat onder de knie heeft, verkocht wordt aan een ander mens,die dan verder kan gaan met hem.Hij heeft er wel zin in zei hij.Het is sowieso een enthousiast type.Je kunt hem er wel bij hebben.

Maandag 10 januari 2011

's Nachts alweer vorst en niet te weinig. Remco moest naar zijn werk en had zijn auto buiten laten staan, omdat het nu echt niet meer zou vriezen. Dat heeft hij geweten !Ik kon door mijn raam zien, dat hij wel 10 minuten heeft staan te krabben,voordat hij weg kon rijden.
Ik ben dus Usher en woon nog steeds in de silostal met het voerhok aan de ene kant en de laatste tijd een aardige merrie, genaamd Splendid , aan de andere kant.Splen woont al een poosje hier, omdat haar mens thuis niet kan rijden, omdat de bak daar onberijdbaar is. Van mij mag ze nog wel een poosje blijven, want ze is een prima buurvrouw.
Met mij gaat het goed.Alleen wil mijn mens steeds met mij naar wedstrijden en dan worden die vaak door het rare weer op het laatste moment afgeblazen Flauw hoor ! Ik ben net zo lekker op dreef de laatste tijd.We hebben zelfs al weer genoeg winstpunten gehaald om een klasse verder te mogen. ZZ zwaar noemen ze dat.Maar mijn mens vindt het beter om deze winter nog maar even ZZ licht te blijven doen. Zo licht is dat trouwens helemaal niet hoor. Vreemd genoeg zeggen ze eerst, dat het Zeer Zwaar is ( ZZ) en dan toch licht erachteraan.Nou ja. Het zal wel zo zijn of anders ! Het moeilijkste vind ik nog steeds al die vervelende spoken achter die palen met bloemstukken erop, die zo nodig om al die rijbanen moeten staan. Als ze die nu eens zouden wegjagen hoefde ik niet steeds te schrikken en zouden de jurymensen mij vast steeds allemaal hoge cijfers geven.Maar ja, ze zijn er nu een keer altijd.Splendid zegt, dat ik gewoon moet doen of ze er niet zijn. Dan worden ze boos en gaan vanzelf weg. Zou Splen gelijk hebben ???Zal het toch eens proberen.

Zondag 9 januari 2011

Vannacht heeft het totaal onvoorspeld en onverwacht weer gevroren en overdag was er maar zo'n beetje dooi, dat 2 paddocks onbruikbaar waren.. Onze mensen waren er knap chagerijnig over, dat koning Winter ze dit keer te slim af was geweest. Ze hadden namelijk niet geharkt, omdat het niet zou vriezen. Nou ja, we zijn uiteindelijk toch wel allemaal naar buiten geweest, maar korter dan normaal. Er moesten natuurlijk meer paarden in minder paddocks. Maar een kniesoor, die daar op let. Wat niet kan kan niet, dat is nog nooit anders geweest.
De week is weer om en ik geef de pen aan Usher.
Pagina: «  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits