Het Dagboek

Vrijdag 15 april 2011

Zelfde weer als gisteren. het kan niet op.
Nicky was gisterenavond plotseling stokkreupel aan een voorbeen.Haar eigen mens zou les hebben, maar dat ging dus niet door.Het gekke was, dat ze de dag daarvoor juist supergoed had gelopen.Zelfs zo, dat ze complimentjes kreeg.. Ik vroeg haar wat eraan mankeerde, maar ze kon er niets zinnigs over zeggen. Misschien verstapt in de paddock of raar opgestaan in de box.Ze wist dus niet hoe het gekomen was, maar wel, dat het behoorlijk zeer deed. Nou, tel uit je winst. Onze mensen hebben haar been met water gekoeld en hebben haar arnica gegeven. Omdat veel dingen, als je er op tijd bij bent, vanzelf over gaan met rust, laten ze ons bij zoiets altijd eerst een paar dagen op stal en wandelen wat met ons om de boom.Dan kijken ze of het beter is dan eerst. Zo niet wordt de dierenarts gebeld. Zo ja wandelen ze nog een paar dagen door en meestal is het daarna weer in orde.We zullen wel zien hoe het dit nkeer uitpakt voor Nicky.

Donderdag 14 april 2011

Droog, zonnig en 16 graden. We gaan weer vooruit.
De bomen op het plein beginnen weer lekker in het blad te komen. De viooltjes in de bloembakken doen ook hun best en het ziet er dan meteen veel gezelliger uit..Die viooltjes schijnen trouwens ook best lekker te zijn heb ik gehoord.Maar onze mensen vinden het absoluut niet goed als we er van eten. Erg flauw ! Laatst wilde ik een hapje nemen, alleen om even te proeven. Nou, de wereld was te klein ! Het voermens, dat voortdurend met een gietertje water in de weer is om die bloemetjes in leven te houden, ontplofte zowat.. Nou, dan maar niet. Je kunt een voermens beter te vriend houden toch ?

Woensdag 13 april 2011

Veel beter weer. Wisselend bewolkt en alweer zo'n 15 graden.
Olleke was blij. Vandaag was Herman, onze smid, speciaal voor haar gekomen.Ze had een beetje te lange voeten en omdat ze sukkelt met die losse wanden , is het belangrijk, dat haar voeten supergoed worden bijgehouden. En dat gebeurt dan dus ook.

Dinsdag 12 april 2011

Plotseling koud en winderig. Nog niet eens 10 graden. We zijn het beter gewend.
Enide, het oppasmens ,vertelde,dat onze mensen nu in een land zijn, dat ze Portugal noemen en dat ze heel mooi zomerweer hadden, De bofkonten....! Hopelijk brengen ze dat supermooie weer mee als ze weer terug komen. Zazou vertelde, dat ze vorig jaar al naar dat Portugal zouden gaan, maar dat ze toen waren geeindigd op een eiland, dat ze Terschelling noemen.Ook leuk, maar niet de bedoeling. Het had iets te maken met de een of andere aswolk, die net precies toen zij in het vliegtuig wilden stappen aan kwam waaien, zodat dat feest niet doorging.Toch wel fijn voor ze, dat het dit jaar wel gelukt is.

Maandag 11 april 2011

Droog, zonnig. 15 graden.
Hallo, ik ben Toet.Ik woon hier nog niet zo lang, maar ik ben al helemaal ingeburgerd.Ik schijn zelfs een fanclub te hebben. Het is hier hartstikke leuk, alleen mis ik de zee wel een beetje. Vroeger woonde ik daar namelijk vlak bij.. Nou ja, bossen zijn ook hartstikke leuk toch ?! ik woon dus tegenwoordig in de nieuwe stal naast Zazou en tegenover Duo Penotti, die ze meestal D.P. noemen. Ach ja, ik heette Misty en nu noemen ze me Toet. Dat komt, omdat hier al heel lang al een Misty woont en 2 Misty's vonden ze niet zo handig. Hebben ze gelijk in en Toet is in ieder geval niet zo algemeen als Misty. Zeg nou zelf. In bijna iedere manege woont tegenwoordig wel de een of andere Misty, maar hebben jullie ooit van een " Toet" gehoord.? Juist ! Dar dacht ik ook !

Zondag 10 april 2011

Droog, zonnig ,14 graden.
In de stal van Hillie hebben ze deze week een zwart doosje opgehangen met allerlei draadjes er aan.En het lijkt net of er een oogje in zit." Dat is ook een oogje," zei Nicky, die het ding eens goed had bekeken."En weet je wat ? Ik heb gehoord, dat door dat oogje het mens van Hillie,die in een stad een eind verderop woont, thuis op ieder moment kan zien wat Hillie aan het doen is. Dus, als er plotseling een paar voetjes onder haar staart uit steken ,rennen ze daar hun huis uit, springen in de auto en racen hiernaartoe. Al is het midden in de nacht." "Ze houden zich dan vast niet aan de maximumsnelheid," overpeinsde Leonardo. En ik denk, dat hij gelijk heeft.Nou ja, we zullen wel zien wat er gebeurt..... Wordt vervolgd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 9 april 2011

Lekker weer. Niks mis mee.
De zwaluwen hebben zich nu in alle stallen geinstaleerd, behalve bij ons.Aan de ene kant jammer, aan de andere kant komt er ook geen poep plotseling uit de lucht vallen !

Vrijdag 8 april 2011

Droog en zonnig. Echt voorjaarsachtig, maar nog wel wat fris.
Toen ik vanmorgen in de paddock stond kwam Bart langs rennen en riep al uit de verte," ik ga met vakantie met het vliegtuig". Omdat hij de hele week al dit soort teksten had nam niemand hem serieus. Maar raadt eens wat !!!Remco zette de auto vlak voor de stal en begon er allerlei koffers en tassen in te zetten. Zou Bartje dan dit keer toch gelijk hebben ? Toen er ook nog een vreemd rolhok het plein op reed en Adair en Lukar daar verheugd uit stapten, wisten we het zeker. Enide komt oppassen en onze eigen mensen gaan echt weg. Met vakantie, zoals Bart al zei. Nou ja, we zullen later nog wel horen hoe of wat.

Donderdag 7 april 2011

Alweer ietsje warmer. Wel bewolkt, maar toch niet slecht.
Bartje heeft het de laatste dagen over niets anders dan dat hij met vakantie gaat. Maar ik geloof er niets van.Wie gaat er nu in april met vakantie. Hij vertelt wel meer verhaaltjes. Dat noemt hij dan " glapjes".

Wensdag 6 april 2011

Droog , bewolkt en wind weg. Later op de dag opeens weer veel warmer.
Ik heb mazzel, dat ik van mezelf niet zo'n dik vacht heb, dat ik moest worden geschoren.Nu zal het niet zo lang meer duren totdat de deken af mag en af mag blijven. Voorlopig doen ze nog zowat iedere dag dekentje op/dekentje af. Dat is veel extra werk en onze mensen zullen dan ook best blij zijn als alles definitief af kan en naar de wasserij is verdwenen.
Pagina: «  244  |  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits