Het Dagboek

Dinsdag 5 juli 2011

Zonnig en prima temperatuur. 22 graden.
We hebben Mariska al een hele poos niet gezien.Pride  had van Bontje gehoord, dat ze met vakantie was naar een eiland, dat Kreta heet.Hij had ook gehoord, dat in een van onze ponykampen twee kinderen komen, die op Kreta wonen, Maar ze zullen mekaar wel niet tegenkomen.Hoewel... Er gebeuren soms gekkere dingen.

Maandag 4 juli 2011

Bewolkt, later meer zon en 18 graden.
Hallo, hallo, hier is Milena.Eigenlijk heb ik pensioen en dat betekent, dat ik niets meer hoef te doen. Maar ze hebben mij gevraagd of ik, als ik aan de beurt was, nog wel de pen wilde hebben en ik heb over mijn hart gestreken. Dat is aan de ene kant wel veel werk, maar aan de andere kant geen echt werk als je begrijpt wat ik bedoel..
Ik woon nog steeds gezellig naast Leonardo in de nieuwe stal en overdag lopen we met zijn drieen ( Leo, Yette en ik ) op het hondenweitje. D.w.z. vroeger was dat wel een weitje met echt gras en zo, maar dat is na een hele winter speelplaats voor ons wel grondig verdwenen. Niet erg, want mijn mensen zorgen ervoor, dat er altijd hooi ligt en dat smaakt ook goed.Het was trouwens wel leuk als ze eens zouden afleren om dat in kleine hoopjes verspreid over het terrein te leggen. Je sjouwt je het apenzuur om iets naar binnen te krijgen. En volgens mij doen ze het nog expres ook. Zou je ze horen als ze zelf voor iedere 5 happen van hun eten naar een ander deel van hun huis zouden moeten verkassen !!!

Zondag 3 juli 2011

Bewolkt, veel wind, 17 graden.
Onze mensen waren gisteren al de hele dag aan het slepen met tafels en stoelen en het opzetten van een soort tent op een merkwaardige plek. Achter het woonhuis en naast de grote stal.Okkie, Jasmijn en Pjotr hadden een goed uitzicht op de gebeurtenissen en ik kon vanuit mijn stal ook nog wel wat zien.. Remco ging kennelijk een nieuwe poging doen om zijn verjaardag te vieren. En dit keer is het gelukt. Er zijn een heleboel mensen geweest en er was een heleboel te eten.Ze noemden het "high tea".Toch gek, dat dat alweer een engelse naam heeft. Wat zou er mis zijn met gewoon nederlands??"

Nou," zei Donna," hoge thee" klinkt toch wel een beetje raar. Of niet soms?" En daar had ze dan toch ook wel weer gelijk in.
De week is weer om en ik geef de pen aan Milena.

Zaterdag 2 juli 2011

Hele dag droog en wisselend bewolkt.
Gisterenavond zijn Remco en Sandra naar het verjaardagsfeestje van Remco's zus geweest. Tenminste dat was de bedoeling. Helaas zijn ze daar nooit aangekomen !! 's Avonds heel laat, eigenlijk vanmorgen vroeg, kwam er een heel groot voertuig het plein op en weet je wat daar heel zielig bovenop stond ??? Het rolhok van Remco. De meesten van ons lagen al te slapen, maar voor dit vreemde schouwspel vlogen we allemaal in de benen. Sandra en Remco kwamen wat lacherig uit de cabine van het takelrolhok en zeiden, dat ze nu eindelijk eens gemak hadden van hun lidmaatschap van de ANWB,wat dat ook moge zijn. Later hoorden we vertellen, dat het rolhok van Remco onderweg naar het feestje opeens was gaan roken en dat betekende meteen " dag feestje en wachten op wegenwacht en later de takelwagen." Maar de koffie bij het benzinestation had ook goed gesmaakt zeiden ze .Zo zal Remco zijn 40ste verjaardag niet gauw vergeten.

Vrijdag 1 juli 2011

Veel regenbuien. 's Avonds droog.
Bartje vertelde enthousiast, dat ze de huiskamer versierd hadden, omdat zijn vader Remco jarig was en heeeeeel erg oud was geworden.40 jaar...! Maar vandaag zou hij er niets aan doen, want hij heeft een tweelingzus, die natuurlijk ook vandaag jarig is en daar zouden ze vanavond heen gaan.Maar er was wel een verrassing voor hem. Hij heeft een menles met een tweespan cadeau gekregen, maar dat wist hij pas toen ze bij menmanege "onder de Kastanje" ergens op de Veluwe ,voor de deur stonden.Van "de Eik" naar de "Kastanje", dat is weer eens wat anders. Maar het was wel een succes, want Remco vond het heel leuk om nu eens met twee paarden voor de wagen door de bossen te mennen en Bart vond, dat hij het best goed deed.

Donderdag 30 juni 2011

Zon, lekker windje, 18 graden.
Het voermens had er vandaag kennelijk een werkje bij en dat had dit keer niet te maken met wat we in de voerbak kregen, maar juist met dat wat er overblijft als datzelfde voer weer via ons lijf op de grond is gevallen." Als je nu gewoon vertelt, dat ze van ons allemaal een drol in een zakje deed weet iedereen tenminste meteen wat je bedoelt," zei Okki heel terecht. Blijft natuurlijk wel de vraag waarom ze zo nodig die drollen in die zakjes wilde doen.En daar wist natuurlijk onze Donna het antwoord op. Ze had gehoord,dat al die zakjes naar een zg. laboratorium gestuurd werden en dat ze daar gingen onderzoeken of we ongewenste pasagiers in ons lichaam hebben.Die beesten, wormen genaamd, leggen namelijk eieren en die komen in de mest naar buiten. Ze gaan in dat laboratorium tellen hoeveel eieren er in onze drollen zitten Dan kunnen ze uitrekenen hoeveel wormen daarbij horen en naar aanleiding daarvan wordt beslist of het nodig is, dat wij een wormkuur krijgen,Het is natuurlijk onzin om iets te gaan bestrijden wat er niet is. En zo is het maar net !

Woensdag 29 juni 2011

Behoorlijk veel frisser vandaag. niet meer dan 17 graden. Heerlijk.
Toen ik vanavond uit mijn raam keek zag ik iets merkwaardigs. Er stond een leeg rolhok op het plein met de laadklep naar beneden en daar gingen Leo en Milena in en uit en in en uit en in en uit.En weet je wat ? uiteindelijk gingen ze toch nergens heen, maar gewoon weer naar stal.Orlando zei, dat dit een onderdeel van de cursus "paardenwelzijn" was. De deelnemers leren een heleboel over hoe ze met ons moeten omgaan en daar is het rolhokladen kennelijk ook een onderdeel van.Nou begrijp ik ook waarom er op woensdagavond tegenwoordig zoveel mensen rondlopen ,die alsmaar niet te paard gaan.

Dinsdag 28 juni 2011

Eerst heel mooi warm weer, meer dan 30 graden.Later kwamen er waarschuwingen voor vreselijk noodweer in het hele land. Dat is er dan ook gekomen, maar gelukkig weer niet hier.Wij hebben alleen wat regen gehad en alles is gewoon heel gebleven.

Maandag 27 juni 2011

Droog en erg benauwd weer.
Ik ben Igor en woon in de grote stal tussen Orlando en Myra.Ik sta al weken lang te niksnutten, want ik heb een zoolkneuzing opgelopen en dat is wel aan het beter worden, maar is nog niet 100 procent goed.Volgens onze mensen kan alleen de tijd daarvoor zorgen. Gelukkig mag ik wel in de wei en in de paddock, dus ik beschouw het dan maar als vacantie.

Zondag 26 juni 2011

Droog, wisselend bewolkt, later zonnig. 26 graden.
Vandaag was er een beetje sensatie.Kleo,Okkie, Misty, Bill, Toet en DP gingen op buitenrit en Bontje, die bij de buren woont, maar met zijn mens hier les heeft mocht ook mee. Ze stapten met zijn allen welgemoed van het erf af.Maar na een poos zagen wij Sandra plotseling in haar rolhok springen en de weg op scheuren. "O jee" zei Pride,"er is vast iets aan de hand."En hij had gelijk,want een tijdje later kwam Sandra terug met een van de buitenrijkinderen bij zich. Die mankeerde gelukkig niets, want ze stapte probleemloos uit. Wat zou dan het probleem zijn vroegen wij ons af. Nou, heel simpel. Zoals DP later vertelde, hadden ze plotseling een pony te weinig gehad.Wat was er gebeurd ?Bontje was toch wel erg opgewonden over dit uitstapje geweest en liep op een bepaald moment Twingo op zijn hakken. Twingo zei, dat hij dat niet leuk vond en als reaktie beet Bontje in de bil van Twingo. tenminste dat zegt Twingo. Die werd daar zo boos over, dat hij vergat, dat hij niet alleen was. Hij gaf een stevige bok en hup daar zat zijn rijkind op de grond. Bontje schrok, bokte ook eens flink en hup, daar zat ook zijn rijkind op de grond. Vervolgens bedacht hij zich, dat hij er niets meer aan vond als het zo moest en zei "bekijk het verder maar, ik ga lekker naar huis."En hij smeerde hem. Toen waren er dus twee kinderen te voet en nog maar 1 pony om op te gaan zitten.Maar alles is wel weer op zijn pootjes terecht gekomen. Bontje is door een fietser met paardenverstand opgevangen en daarna overgedragen aan een van onze mensen, die hem naar huis heeft gebracht en het overtollige rijkind was al per auto weer hier gekomen. Toen was iedereen weer op de plek waar hij uiteindelijk naar toe moest. Maar het was allemaal niet zo de bedoeling geweest en onze mensen zeiden, dat ze dit toch niet zo'n geslaagde besteding van de zondagmiddag vonden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor

Pagina: «  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits