Het Dagboek

Zaterdag 8 januari 2011

De dooi zet nu toch echt door. De buitenbak is weer een vijver en het pompje heeft de hele dag werk. Maar dan zie je het water ook zienderogen verdwijnen.

 

Vanavond hadden we toch een spul ! Het was al een uur of 10. Iedereen stond op stal te relaxen en er was niemand meer op het erf. Alleen Piek was nog actief . Hij werd in de binnenbak gelongeerd door zijn mens en ze hadden het prima naar de zin, want hij was vandaag hartstikke goed ter been. Maar opeens was de pret over, want het licht ging uit.Stonden ze daar in het pikkedonker stom te kijken. Wij hadden het niet eens zo gauw door, want het licht bij ons was sowieso al uit. Het bleek, dat er een stop was doorgeslagen. Normaal is het een fluitje van een cent om een nieuwe in te draaien. Maar deze stop was een speciale , die verstopt zat in een kastje met een zegel erop. dat alleen verbroken mag worden door een mens met een diploma voor het vervangen van kapotte stoppen in verzegelde kastjes. Gelukkig wist Remco zo'n mens op te sporen. Die verscheen redelijk snel en zorgde in no time, dat er weer licht in de duisternis kwam. Wat een mazzel, dat we niet net een wedstrijd hadden. Dat was toch niet zo handig geweest.

Vrijdag 7 januari 2011

Dooi. Af en toe regen.
Er komen overal weer groene plekken in de weilanden.Door de sneeuwlaag is het gras kennelijk niet bevroren. Als het nu voorjaar wordt zouden we zo weer een wei vol gras hebben. Onze mensen zouden dat ook heel erg leuk vinden. Ik hoorde tenminste klagen, dat ons hooi tegenwoordig waanzinnig duur is en ik snapte niet goed waarom.Gras wordt afgemaaid, het droogt en dan gaat het in pakken. Niets nieuws toch ? Maar Donna wist te vertellen hoe het in elkaar stak. Door het raampje in haar stal met uitzicht op de mensen in Sandra's huiskamer had ze wat opgevangen.Het schijnt, dat het vorig jaar erg lang winters koud is gebleven. Het gras is dus later gaan groeien en is door de kou ook dunner gebleven dan normaal. Dus er was minder opbrengst. Daarna is het een hele poos droog gebleven, waardoor er opnieuw weinig gras groeide en de tweede snee ook al minder was dan gebruikelijk. Als klap op de vuurpijl werd het langdurig regenachtig net toen die tweede snee geoogst moest worden, dus daar is veel van mislukt . En daarom is er nu veel meer vraag dan aanbod. En zo is het gekomen.Wij krijgen er geen sprietje minder om, maar het is wel sneu voor de mensen. 

Donderdag 6 januari 2011

Regenachtig. Minstens 5 graden boven nul. Overal op het plein staan grote plassen met als verassing een laag ijs eronder verstopt, maar onze paddocks zijn nog altijd bruikbaar. Er hoeft zelfs niet geharkt te worden."En er zijn ook geen dazen," merkte Leo op en daar heeft hij dit keer nu eens helemaal gelijk in !

Woensdag 5 januari 2011

Opeens weer gemeen koud. Min 2 graden en veel wind.
Het is maar goed, dat ik een fjord ben.Wij trekken ons niet veel aan van onaangenaam weer en gelukkig hebben de mensen dat begrepen, want ik mag nog steeds iedere dag in de wei. Weer of geen weer.

Dinsdag 4 januari 2011

Vannacht vorst en overdag net nul.
De sneeuw is nog lang niet weg.Al dat wit begint te vervelen, vooral, omdat het niet echt mooi meer is.Het is meer een sopzooi geworden. Met een rolhok rijden vinden de mensen ook nog niet echt leuk, maar ze zijn wel vindingrijk.Ik zag tenminste vandaag een mens, dat altijd met haar eigen paard komt lessen, moederziel alleen in een rolhoktrekhok zonder rolhok erachter aankomen.Wij vroegen ons af of ze soms haar paard had vergeten. Maar niks hoor .Ze kreeg vandaag zitles op onze Pride. Ook heel nuttig toch !

Maandag 3 januari 2011

Vannacht vorst, overdag windstil en rond nul graden.
Hallo, ik ben Milena en weer aan de beurt voor de pen.Je zou zo zeggen, dat ponies met pensioen ook geen dagboek meer hoeven doen, maar niks hoor. " Jij doet toch verder niets, dus je hebt veel meer tijd dan wij," werd er gezegd door de anderen en daar kon ik niet veel tegenin brengen. Het zij zo ! Ik woon dus in de nieuwe stal bij Leonardo in de box, maar tegenwoordig gescheiden van tafel en bed. Ze hebben namelijk een tijdje geleden een wandje midden door de stal gezet en dat is een stuk rustiger voor mij.Ik moet trouwens nog wel steeds uitkijken, dat Leo niet mijn hooi pikt.Het wandje is namelijk laag en hij heeft een lange hals. Ik moet er dus goed op letten, dat ik niet per ongeluk mijn portie verplaats richting tussenwand, want dan gaat het geheid in de maag van Leo.Best paard trouwens, vooral als hij slaapt.

Zondag 2 januari 2011

Vannacht weer vorst, overdag zonnig en net boven nul.
Nog steeds heel rustig. Ik heb dus niets te melden, behalve dan dat de week weer om is en ik de pen aan Milena geef.

Zaterdag 1 januari 2010

Hele dag dooi. Onze mensen waren er blij mee.Het maakt alles net wat gemakkelijker zeiden ze.
Er was de hele dag niets te beleven. Helemaal niets en dat voor een zaterdag.Zouden de grote mensen en de kinderen paard en ponyrijden opeens niet meer leuk vinden ,vroeg ik me af.Maar Jasmijn wist te vertellen, dat de mensen het om de een of andere reden nodig vinden om op de eerste dag van een nieuw jaar hun huizen uit te rennen naar andere mensen toe om ze te vertellen, dat ze hopen, dat die andere mensen een gelukkig nieuw jaar zullen hebben.Ze hebben dus helemaal geen tijd om te gaan rijden. Zo simpel is dat.Maar voor onze eigen mensen is het best wel zielig, want die hebben echt geen tijd om ergens anders heen te gaan.Immers alle hulpmensen zijn ook ergens anders dan hier.En wij moeten toch echt gewoon 3 keer per dag een tweegangenmenu hebben en een schone stal en beweging in een paddock. Gelukkig waren er toch nog een paar mensen van gastpaarden gekomen, die hun handjes flink hebben laten wapperen en zo met elkaar is alles toch nog prima voor elkaar gekomen en zijn wij niets tekort gekomen. Waarvoor onze grote dank...ook namens onze mensen.!

Vrijdag 31 december 2010.

Hele dag somber en later steeds meer mist.
Het was de hele dag beredruk en 's avonds was er opeens geen kip meer te zien. Vreemd hoor. En toen we allemaal stonden en lagen te slapen kwam ineens het voermens binnen met een volle kruiwagen hooi. Ik wist niet hoe gauw ik in de benen zou komen, want voor eten, wat het dan ook is, kun je me altijd wakker maken." O jee, jongens, het is weer zover," zei Saffier." Een keer per jaar gaat het midden in de nacht donderen en bliksemen en het is het leuke, dat de mensen dat kennelijk al weten. Ze komen dan altijd vlak van tevoren met een kruiwagen hooi aanzetten en hopen dan, dat wij zo druk zullen zijn met kauwen,dat we dat lawaai niet erg vinden.En eerlijk is eerlijk. Het werkt,,,! Wat zouden we ons immers druk maken om wat lichtflitsen en gedonder als we zo'n onverwachtte traktatie voorgeschoteld krijgen. "Ze noemen dit oudejaarsavond ," zei Donna met haar mond vol.. Nou, van mij mag het iedere week wel een keer oudejaarsavond zijn !

Donderdag 30 december 2010

Mistig en koud. Overdag niet warmer dan min 6 graden. De winter is helemaal terug.
We hebben een leuke dag gehad. Er was een groepje gevorderde rijkinderen, die de hele dag allerlei leuke dingen deden. Caprilli vond ik zelf hartstikke gaaf. Dat is dressuur en springen door elkaar.Er waren ook 2 gastpaarden, die mee mochten doen met hun mens. Een ervan is zelfs helemaal over de weg gekomen vanuit een plaats,die ze Okkenbroek noemen.Stoer he...! In die kou en met die glibberige weg.

Pagina: «  245  |  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits