Het Dagboek

Donderdag 25 januari 2018

´s Nachts droog , overdag nat. Andersom was leuker geweest.
Gisteren heeft overbuurvrouw Guusje bezoek gehad van het dierenartsmens.Haar mens had een raar vlekje in haar oog gezien en wilde graag weten wat dat was. Want je weet maar nooit...Het dierenartsmens heeft met alle verstand gekeken en er ook een foto van gemaakt maar kon er ook geen chocola van maken. Ze had namelijk nog nooit zoiets gezien.´Dat heb ik weer,`zei Guusje.Ik vroeg of ze er last van had, maar dat was niet zo zei ze. In ieder geval hebben ze nu bedacht, dat er 6 keer per dag iets, ze noemen het caf, in dat oog gesmeerd moet worden en ze willen kijken of dat misschien zou helpen.Als dat niet zo is zou er een foto naar een professormens ergens in Amerika worden gestuurd om om raad te vragen. Wat een gedoe , zei Guusje mismoedig en keek niet blij toen ze alweer een van onze mensen zag naderen met de oogsmeertube in haar hand.

Oog

Woensdag 24 januari 2018

Herfstachtig.
Het dak van de binnenbak, dat provisorisch gerepareerd is, blijkt inmiddels behoorlijk te lekken als het hard regent. Dat ontstaan er gladde plekken waar wij makkelijk over kunnen uitglijden. Onze mensen zetten daar dus pionnen en 's nachts emmers onder om zo min mogelijk water op de grond te laten komen. De platen, die nodig zijn voor echt herstel schijnen besteld te zijn, maar het schiet niet op met de levering. Heel vervelend, maar er zijn natuurlijk erger dingen."Zoals ??"vroeg Toet.Nou, zoals bijvoorbeeld helemaal geen dak meer. Dat is sommige andere maneges overkomen en dat is echt niet grappig.

gladheid

Dinsdag 23 januari 2018

Wisselend bewolkt en af en toe een bui.
Het is nog helemaal niet winters. Je hoort de vogels elkaar toeroepen, dat het hoog tijd wordt om eieren te gaan leggen. Nou, dat lijkt me toch een heel slecht plan. Als dan die arme babyvogeltjes uit het ei komen zijn er vast nog geen insecten , die ze kunnen eten. En wat dan...? Nee hoor vogels.Hou er alstjeblieft jullie verstand bij.Het is winter en dat blijft het ook nog wel een tijdje. Of we dat nu leuk vinden of niet.

Maandag 22 januari 2018

Weinig wind, meestal droog. 8 graden.
Hallo, ik ben Okkie en woon in de sterstal naast Toet en tegenover Guusje en Melli.
De schade van de storm vorige week is overal nog te zien. De gevallen larix is in grote lijnen wel verdwenen, maar er is nog genoeg, dat moet worden afgevoerd.Ik weet nog goed hoe ik toen in de paddock stond en zowat er uit werd geblazen. Niet normaal meer !!!Hopelijk hebben we dit soort narigheid voorlopig gehad.

Zondag 21 januari 2018

Mooi weer . Droog en zonnig
Toen ik vanmorgen in de paddock achter de buitenbak stond keek ik eens de wei in en daar zag ik, dat Hans voorlopig nog wel even aan het bomen zagen kan blijven. Daar lagen meerdere bomen om en natuurlijk over de omheinig heen, die daar ook al niet beter van is geworden. En zo blijft het werk in de wereld,
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

stormschade

Zaterdag 20 januari 2018

Af en toe een bui, maar meestal droog. 's Nachts een piepklein beetje vorst. Niet zo erg, dat onze paddocks hard waren geworden.
Ik vindt het heel jammer, dat de grote larixboom het loodje heeft gelegd. Hij gaf in de zomer veel schaduw en nu ziet het het heel kaal uit. De boom stond wel een beetje scheef, maar toen hij werd doorgezaagd bleek ook nog, dat hij hartstikke gezond was en helemaal niet verrot. Nou ja, gedane zaken nemen geen keer en we zullen het ermee moeten doen.

Storm

Vrijdag 19 januari 2018

Geen vergelijk met gisteren. Rustig weer met af en toe zon.
Hans hoefde er vandaag bepaald niet over na te denken wat hij zou gaan doen. Het eerste werk was het weghalen van de afgeknapte grote larix, die zorgde, dat de paarden daar hun stal niet in konden.En dat was bij nader inzien echt wel een grote klus.Maar ook al was de troep nog lang niet allemaal opgeruimd konden de paarden al gauw weer naar binnen. De noodstallen werden dus weer opgeruimd en vanmorgen konden alle lessen weer gewoon doorgaan alsof er niets was gebeurd.

Boom

Donderdag 18 januari 2018

Storm en niet zo'n beetje ook.
Ik zei begin van de week, dat het maar een saaie boel was.Nou...Dat was dan toch een stuk beter dan dat wat we vandaag beleefd hebben.Normaal gesproken hebben we hier nooit veel last van de wind en ook niet van veel wind, omdat de binnenbak en dus ook mijn box beschut ligt achter onze houtwal. maar wat er vandaag over ons heen kwam was toch echt niet meer leuk. Eerst zijn we toch nog gewoon de paddocks in gegaan,omdat we volgens onze mensen tegen een beetje wind zouden moeten kunnen en het er eerst nog niet zo op leek,dat je daar weggeblazen zou worden.En inderdaad, als je je goed schrap zette kon je nog wel een hapje hooi te pakken krijgen.Je kon ook beter je ogen een beetje dicht houden. Maar ze hebben ons toen later toch maar eerder dan normaal weer binnen gezet.

Wind
In onze binnenbak was het intussen absoluut niet meer rustig. Er kwam steeds meer lawaai. De dakplaten rammelden zoals nooit tevoren. En toen vlogen er opeens zomaar stukken van het dak weg.Gelukkig niet boven onze hoofden en gelukkig alleen maar lichtplaten. Maar toch...Open huis is leuk, maar niet op die manier. Onze mensen hadden inmiddels de grootste moeite om te voorkomen, dat de losgeraakte stukken de wijde wereld in zouden vliegen en daar dan weer allerlei narigheid zouden veroorzaken. Maar ook zij zijn , zij het met moeite , op de been gebleven.

Wind Wind

Tot onze verbazing zagen we opeens, dat iedereen begon te sjouwen met hindernismateriaal.Maar ze bouwden geen hindernissen, maar maakten een soort boxen in de hoeken van de bak. Het duurde niet lang of Misty en Okkie werden daar geparkeerd.Ze vertelden, dat het buiten heel erg spookte en dat de grote larix, die vlak voor de silostallen stond was afgeknapt en inmiddels over die stallen heen begon te zakken.

Nood stallen Wind

Gelukkig waren er veel mensen op het erf dus Tommy, Match, Sil en Aris konden nog net op tijd uit hun stallen worden gehaald, voordat die toegang helemaal versperd was.En daarom was er nu die noodopvang in de bak gemaakt om iedereen weer onder te kunnen brengen. En het is gelukt. Niemand is gewond geraakt, maar de boel is goed kapot.Onze mensen belden meteen met de dakmaakmensen. Hoewel die het uiteraard heel, heel, heel erg druk hadden met een heleboel kapotte daken overal, waren ze toch zo aardig om meteen toen de storm wat minder werd te komen en de gaten provisorisch weer dicht te maken. En dat was een hele verbetering. Super hoor...Heel erg bedankt.

GCM

Woensdag 17 januari 2018

's Morgens lag er ineens een dun laagje sneeuw. Maar omdat het behoorlijk boven nul was duurde het niet lang of alles was een grote blubberzooi. Nog meer troep dan gisteren dus.

Dinsdag 16 januari 2018

Vannacht heel veel regen. En alles was net weer zo mooi droog , zelfs de buitenbak. Jammer hoor.
Ik zag , dat Marielle, onze osteopathe, er was. Aris en Match zijn behandeld en buurvrouw Fleur werd gechecked. Behandelen was voor haar dit keer niet nodig en dat vond Fleur eigenlijk maar zo zo."Ik hou wel van dat gepruts aan mijn lijf,"zei ze, "maar eerlijk gezegd heb ik inderdaad nergens last van. Dus ja, dan maar niet."

Pagina: «  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement