Het Dagboek

Woensdag 8 november 2017

Bewolkt, droog, windstil
Bill kwam vanmorgen vrolijk langshuppelen en zei, dat hij lekker een weekje vakantie had. Het bleek , Marielle, ons osteopathenmens, gisteren is geweest en dat hij het haasje was geweest om behandeld te worden. Maar hij vond het helemaal lekker ontspannend en nu die week vakantie er achteraan,,..Helemaal super. Nicky en Guusje zijn ook aan de beurt geweest en zijn volgens henzelf weer als nieuw en hoewel ze helemaal geen hekel aan werken hebben , verheugen ze zich ook op een weekje niets doen.

Dinsdag 7 november 2017

's Nachts vorst, overdag veel zon.
Ik stond vanmorgen naast Misty in een paddock en hoorde haar heel hard mopperen. Ze is namelijk gewend om meteen 's morgens samen met Orlando naar de springwei te gaan en vindt de paddock, vooral met dit mega mooie weer, dus helemaal niks. Maar onze BB stond toevallig ook in de buurt en zij kon Misty meteen vertellen, waarom ze vanmorgen niet in de wei mocht.Dat schijnt te zijn, omdat er nu te veel fructose oftewel suiker in het gras zit. Daar kunnen paarden hoefbevangen van raken en dat doet hartstikke zeer. "En waarom zit er dan nu plotseling te veel suiker in het gras en gisteren niet ?"pruilde Misty,die het maar een rotsmoes vond. Nou, omdat gras als de zon schijnt suiker maakt en 's nachts groeit, waardoor die suiker over een groter oppervlak wordt verdeeld en dan geen kwaad kan. maar als het overdag wel suiker maakt en 's nachts door de kou niet groeit, zit er dus de dag erna te veel suiker in een te klein oppervlak en dat is dan dus gevaarlijk voor ons. vandaar.

Maandag 6 november 2017

Vannacht een beetje vorst, overdag windstil en zonnig.
Mijn naam is Sunshine en ik woon tegenwoordig in een stal bij de binnenbak naast Coen en met Murphy, Fleur en Amber. Het is hier nooit saai, want er is altijd wel wat te zien.

zondag 5 november 2017

Mooi weer, veel zon, weinig wind.
En druk, dat het vandaag was...Zes van onze medewerkers zijn op stap geweest met een stuk of 10 paarden en pony's van een ponyclub het bos in.Daar hebben ze ergens een tussenstop gehad om iets te drinken samen met een heel stel supporters van die club, die een wandeling maakten op hun eigen benen. Toen dat hele spul hier terug was hebben ze een maaltijd van gestampt eten gekregen, die hun thuisblijfmensen inmiddels had klaargemaakt.

Buitenrit
Ondertussen was er ook een verjaarspartijtje met 11 kinderen, waar Bill en Sunshine druk mee waren. Maar het is allemaal prima gelukt hoor! Ze liepen elkaar niet in de weg en iedereen had plezier.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

Kinderpartijtje

Zaterdag 4 november 2017

Wisselend bewolkt en weinig wind.
Eigenlijk had ik wel verwacht, dat mijn mensen met dit mooie weer nog  bosritjes met het rijtuig zouden gaan maken.Maar niks hoor. Jammer. Voordat je het weet is het winter en dan is het te koud voor mensen om stil in zo'n ding te zitten. Voor mij zou het trouwens best kunnen, want ik loop me wel warm.

Vrijdag 3 november 2017

Rustig herfstweer.
Ik sprak vandaag Lady, het gastpaard voor een paar weken, en ze vertelde, dat ze het hier wel prettig toeven vond.Ze vroeg zich alleen af of wel al onze hulpmensen goed spoorden. Ik was verbaasd, want het was mij nog nooit opgevallen , dat hulpmensen van  ons een draadje los zou hebben. "Nou,"zei ze. "Ik weet inmiddels, dat een van de hulpmensen Lisa heet. Deze Lisa liet dus daarnet op het plein en kwam een ander hulpmens tegen. Dat andere hulpmens vroeg aan Lisa "weet jij waar Lisa is?" Dat is al een heel rare vraag, maar het antwoord van Lisa was nog veel vreemder. Dat was  "nee, geen idee, "'En toen liepen ze tot mijn verbazing allebei door alsof geen van beiden wartaal had uitgeslagen." En dat was toch echt wel lachen...Lady wist kennelijk maar de helft en dat is, dat het hulpmens inderdaad Lisda heet. Maar dat er ook nog een klein ondeugend hondje rondloopt met de naam Lisa was haar ontgaan, maar dat verklaart wel alles."!!

Donderdag 2 november 2017

Overdag wisselend bewolkt.Vannacht was het opeens helder licht. Ik hoorde, dat ze dat volle maan noemen.Best mooi om te zien.
Vanmorgen werd er een groot onbekend paard gebracht en onze Coen, die net weer op zijn oude stek was gearriveerd kon weer vertrekken naar de binnenbak. Niet dat hij dat erg vond trouwens. Fauna ging naar zijn stal en het vreemde paard nam haar box, helemaal achteraan links in de nieuwe stal in."Hallo,"zei ze,"ïk ben Lady en ik kom een paar weken logeren . Mijn mensen gaan hier ergens wonen en mijn"appartement " daar is nog niet klaar. Maar zo te zien is het hier wel gezellig , dus ik denk, dat ik de tijd hier wel zal doorkomen.

Woensdag 1 november 2017

Saai herfstweer. Somber en windstil.
De kastanjeboom midden op het plein is inmiddels kaal, terwijl alle andere bomen ( eiken, maar ook kastanjes) nog vol in het blad zitten. En het gekke is, dat dat ieder najaar zo gaat. In het voorjaar is de volgorde precies omgekeerd en zijn alle andere bomen nog kaal, terwijl dezelfde kastanje al propvol blad zit. En zo hebben ze toch allemaal ongeveer even lang bladeren.

Dinsdag 31 oktober 2017

Wisselend bewolkt. Droog 13 graden.
Inmiddels loopt de Albert Heijn sportactie ook nog steeds en een paar dagen geleden heeft zich de winnares gemeld, die in een winkel ergens in Deventer onze 4 kwijt geraakte medewerkers heeft opgespoord. Ze heeft als beloning een gratis les op Okkie gehad en ik geloof, dat ze het heel leuk heeft gevonden.

Buitenbak

Maandag 30 oktober 2017

Droog, zonnig en weinig wind.
Ik heet Aris en woon naast Sil in een silostal.
De crossopruimmensen hadden vandaag prima weer . Het opbouwen is een boel werk, maar het opruimen mag er ook zijn...Niet te geloven hoeveel troep zo'n wedstrijd veroorzaakt.Maar de deelnemers krijgen een groot compliment. De opruimmensen zijn al overal geweest en ik hoorde , dat er ,op een verdwaald blikje na, nergens op het hele traject afval is gevonden . Dat is applaus waard. Het was van tevoren wel vriendelijk verzocht om geen troep weg te gooien, maar ja, het moet dan nog wel worden uitgevoerd. Namens onze mensen...Bedankt. Het zorgt , dat we de landeigenaren ook volgend jaar weer gewoon kunnen vragen om hun land te mogen gebruiken.

Pagina: «  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement