Het Dagboek

Dinsdag 15 november 2011

Somber en koud. 's Nachts zelfs vorst.
Gisteren is Marielle, onze osteopathe, weer eens geweest. Ze heeft Lizzy, Nicky en overbuurvrouw Venice, die aan de beurt waren onderhanden gehad en ze vonden dat best een goed idee. Venice zei tenminste, dat ze nu weer veel beter in haar  vel zit. En een weekje vakantie is ook niet weg. Toch ?

Maandag 14 november 2011

Eerst mistig, later een beetje zon.
Ik ben Donna en woon ongeveer 11 jaar in de grote stal in de grootste en leukste box. Het raampje van Sandra's huiskamer zit toevallig in mijn muur, dus ik weet het altijd het eerste als er iets nieuws is. Ik hoor ze daar dan over praten, vandaar.
Ik ben al een hele poos uit de roulatie. Heel vroeger reed Sandra mij iedere dag en gingen we ook wel naar wedstrijden, maar daar is de klad in gekomen want ik heb voortdurend blessures.Op het ogenblik loop ik 's morgens een paar uur in de springwei en 's middags in de paddock. En dat is het dan. Zo af en toe ga ik even aan de longe, zodat ze kunnen kijken of ik misschien weer normaal kan lopen, maar heeeeeeel toevallig heb ik dan altijd net weer wat opgelopen, zodat ik niet aan het werk kan. Zelfs de kliniek in Duitsland weet niet wat ze er aan moeten doen en dat wil wat zeggen ! Ik heb natuurlijk wel steeds iets aan een ander been. Afwisseling moet er zijn.Jammer hoor. maar ik moet eerlijk zeggen, dat ik het allemaal niet zo erg vind. Best relaxt zo." En dat is nu net wat jou mankeert," zei Orlando heel venijnig tegen me"Je vind het wel best zo !" Nou...hoe verzint hij het. Ik ben best zielig hoor ! Laten we het er maar niet meer over hebben.

Zondag 13 november 2011

Prachtig weer vandaag. Stralende zon de hele dag en wel fris, maar niet koud. De winter lijkt nog heel ver weg.
Het is weer zondag en Melli heeft weer wat. Het lijkt wel of ze er op geabonneerd is. Maar het is best sneu hoor.Haar hals is nu zo stijf, dat ze niet meer bij de grond kan komen om haar hooi te pakken.En het is geen aanstellerij, ze kan het echt niet. Dat komt natuurlijk, omdat ze iedere dag een injectie met spul tegen de bult op haar hoofd heeft gekregen. Gelukkig is die kuur nu klaar en de bult is weg. Ze krijgt nu haar hooi ( dat haar nog steeds prima smaakt) in een hoog opgehangen hooinet en ze smeren haar hals iedere dag in met tromba onder het motto "niet geschoten is altijd mis." Verder moet vadertje Tijd het oplossen en dat zal best lukken volgens mij.
De week is om en ik geef de pen aan Donna.

Zaterdag 12 november 2011

Voor de afwisseling stralende zon. Windstil en 7 graden.
Simon is inmiddels iedere dag even onder het zadel. Zijn conditie is namelijk nog niet om over naar huis te schrijven, omdat hij de laatste tijd niet zo veel had gedaan. Maar hij schijnt heel goed zijn best te doen. ben benieuwd of hij uiteindelijk hier mag blijven.


Vrijdag 11 november 2011

Hele dag somber en koud. Hooguit 5 graden !
We hebben laatst ook weer een nieuwe partij houtkrullen gekregen voor in onze boxen.Maar dit keer had dat heel wat meer voeten in de aarde dan normaal.Normaal komt er namelijk een megagrote vrachtwagen aanrijden,parkeert achterstevoren voor het krullenhok, het dak wordt rechtstandig omhoog gepompt. De vrachtwagen rijdt achteruit het hok in , kiept de krullen in het hok en vertrekt. Het dak gaat weer naar beneden en klaar is kees. Het geheel duurt nauwelijks 10 minuten.Maar dit keer ging het anders.Eerst ging alles normaal tot het moment , dat het dak omhoog moest.Ik keek uit mijn raam en zag, dat dat erg lang duurde. wat zeg ik ? Het bleef gewoon dicht.De vrachtwagenchauffeur en Theo liepen zenuwachtig alle kanten op en waren bezig met onduidelijke dingen.Maar wat ze ook deden, het dak bleef gewoon dicht.Inmiddels keken we allemaal uit het raam, want we waren benieuwd hoe ze dit gingen oplossen. Ons krullenhok moest perse vol, want het was leeg en de vrachtauto moest perse leeg, want we hoorden de chauffeur zeggen,dat hij echt vandaag nog ergens een nieuwe vracht moest laden. En dat kan alleen als je vrachtwagen leeg is, hoe je het ook bekijkt.We zagen, dat er druk getelefoneerd werd. Toen stapte het voermens, dat nota bene net met onze voerkruiwagen op pad was gegaan , met de chauffeur in een auto en scheurde het erf af." Nou", zei Nushky,nu is het helemaal voor elkaar. Dak dicht , iedereen weg en wij geen eten."Maar het viel gelukkig mee. Sandra, die net terug kwam van weggeweest,pakte de voerkruiwagen, die eenzaam op het plein stond, en ging verder met voeren.Gelukkig kunnen onze mensen allemaal elkaars werk overnemen als het moet.Ondertussen was het donker geworden. Na een hele poos kwam de auto weer terug en de chauffeur stapte er uit met een soort slangetje in zijn hand. Er werd nog even gesleuteld en jawel....het dak ging omhoog alsof het nooit anders was geweest. Later hoorde ik, dat er een olieslangetje lek was geraakt, waardoor er geen druk genoeg meer was om het dak in beweging te zetten .Het bedrijf, dat ook onze tractor onderhoudt was zo aardig geweest om niet dicht te gaan, maar om op onze mensen te wachten en nog gauw een nieuw slangetje te maken. Gelukkig maar, want anders stonden ze er nu nog ! !

Donderdag 10 november 2011

Somber, windstil en steeds kouder.
Gisteren liep buurvrouw Venice opeens weer te hinkepinken. En ja hoor ! Weer haar rechterachterbeen.De mensen werden er simpel van.Wat nu weer ?Het meest waarschijnlijke was volgens hen, dat de opengesneden hoefontstekingen weer waren dichtgeslagen en opnieuw pijn gingen doen.Dus, hupekee, weer de smid gebeld. En toen die eens goed in de voet rondwroette vond hij zowaar de oorzaak van de nieuwe narigheid. Een piepklein steentje, dat precies in een van de overgebleven gaatjes in de voet was gaan vastzitten.Hoe krijg je het voor elkaar ! Daar moet je weer Venice voor heten. Nou ja, eind goed al goed. Probleem opgelost, pijn weg en gangwerk weer normaal.

Woensdag 9 november 2011

hele dag mistig en windstil. 8 graden.
Mariska heeft vandaag vrij hoorde ik, maar we zagen haar toch aan komen lopen. Ze had een riempje in haar hand en daar zat een heel klein jong hondje aan vast. Het kwam binnen en keek haar ogen uit. Zo iets groots als wij had ze nog niet vaak gezien zei ze." En ik ben toch al 9 weken oud," voegde ze er trots aan toe. Niet op haar mondje gevallen, die kleine. We zullen haar nog wel vaker zien, want Mariska is van plan om dat beestje mee te nemen als ze komt werken. We hebben tenslotte een mooie kennel met fraai uitzicht op het plein voor als iemand wel een hond,  maar even geen tijd heeft.

Dinsdag 8 november 2011

Eerst heel somber, later beetje zon.
We gaan nog steeds alle dagen gewoon naar de wei alsof het zomer is.Maar ik heb in alle andere voorgaande jaren nog nooit beleefd, dat ik eerst een laag bladeren opzij moest schuiven om bij het gras te komen. Kleo zei heel terecht, dat dat natuurlijk is omdat wij in de tijd, dat de bladeren van de bomen vallen normaal allang in de paddocks lopen en nooit meer in de wei. Even goed zijn we allemaal blij met deze gang van zaken en hopen, dat dit soort weer nog lang door zal gaan.

Maandag 7 november 2011

Zwaar bewolkt. op het mistige af. Rustig en somber weer.
Hoi, ik ben Orlando.Ik sta al een jaar of 17 in dezelfde box in de grote stal en heb al hele kuddes paarden als buren gehad. Maar dat nu Kleo naast mij is komen wonen vind ik toch wel heel erg leuk, om niet te zeggen vet gaaf ( ook als paard moet je toch een beetje met je tijd meegaan nietwaar !) Tot nu toe zagen we elkaar alleen maar in de wei waar we het heel goed samen konden vinden. Dus om nu naast elkaar te wonen is wel super. We zijn er allebei blij mee.

Zondag 6 november 2011

Mistig, windstil en nog maar 12 graden.
Buurman Nushky en een paar pony's mochten op buitenrit. Orlando en ik hadden het nakijken.Nou ja, het kan niet alle dagen feest zijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Pagina: «  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement