Het Dagboek

Donderdag 28 juli 2011

Hele dag droog, maar 's avonds heel veel regen
De kampkinderen hadden zich verheugd op het kampvuur van hun laatste avond, maar toen het bleef regenen kon het jammer genoeg niet doorgaan. Maar de bonte avond was gelukkig binnen en ging natuurlijk wel door.Mijn weidemaatje Bill, die vlak naast de kantine woont en daar ook goed naar binnen kan kijken , vertelde, dat de kinderen allerlei stukjes hadden gedaan en dat er erg gelachen was. Was het toch nog een leuke avond.

Maandag 28 februari 2011

Af en toe een paar buitjes. Ertussendoor best lekker weer.
Ik ben Twingo, nog steeds de kleinste pony hier." En nog steeds de stoutste," zei Vosje , een beetje gemeen.. Nou, dat valt dus best mee tegenwoordig. Toen ik hier pas woonde mocht ik graag bijten als er iemand langs liep, die me niet aanstond, maar dat doe ik haast nooit meer.Ze vinden dat hier niet leuk en omdat ik heb bedacht, dat ik graag hier wil blijven heb ik besloten om daar maar mee op te houden. En ik moet zeggen, het is er wel gezelliger van geworden.
Buurman Bill is vandaag geschoren. Hij had heel lang haar gekregen en als hij aan het werk was werd die vacht heel snel kletsnat van het zweet. Om weer op te drogen is er veel lichaamswarmte nodig dus dan krijg je het hartstikke koud. Niet fijn ! Maar nu is hij kaal en heeft een lekker warme deken op als hij niet werkt. Hij is er helemaal blij mee. En, eerlijk is eerlijk, hij is nu ook veel mooier om te zien !

Zondag 27 februari 2011

Regenachtig en lagere temperatuur.
Vanmiddag kwam er een vreemd mens op een vreemd paard het plein op rijden en er liep een vreemd mens zonder paard naast.We hoorden, dat ze ergens ver weg woonden en hier met vakantie waren, vooral om buitenritten te kunnen maken. Het loopmens mocht op Orlando en Pride kreeg de leiding. Pride was daar blij mee, want hij is dol op buitenritten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Twingo

Zaterdag 26 februari 2011

Tot de avond droog en wel 10 graden boven nul.
Vandaag druk druk, zoals gewoonlijk op zaterdag.Ik ben benieuwd wanneer ik eindelijk weer eens naar concours mag.Ik heb toch wel dikke pech.Ben ik eindelijk helemaal in vorm en sta ik te popelen om ook weer eens wat te laten zien ,heeft mijn mens een huis gekocht. Stom huis !!! Nu heeft ze  helemaal geen tijd meer om met mij weg te gaan. Eerst moet ze nu natuurlijk dat hele huis gaan volstoppen met spullen, dus voorlopig is ze daar nog wel even zoet mee.

Vrijdag 25 februari 2011

Opeens weer heel ander weer.8 graden boven nul en windstil.
Mijn buurvrouw Toet is inmiddels helemaal gewend bij ons. maar het is wel duidelijk, dat ze nog veel moet leren. Vooral mooi rustig galopperen vindt ze nog best moeilijk. Maar ja, om dat onder de knie te krijgen is voor ons allemaal in het begin een probleem geweest. "Oefening baart kunst," zei Olleke, " en ik kan het weten." Ze vertelde,dat ze, toen ze hier kwam alleen maar heel hard en rechtuit kon galopperen. Er waren toen niet veel mensen, die het leuk vonden als ze in de les op haar waren ingedeeld. En kijk nu eens ! Bij de laatste dressuurwedstrijd wilde de meerderheid van de beginners op haar starten, juist omdat ze zo gemakkelijk kan galopperen.Wie had dat ooit kunnen denken !

Donderdag 24 februari 2011

Vanmorgen keek ik uit mijn raam en zag tot mijn verbazing een dikke laag sneeuw liggen. Als je alles al gehad hebt krijg je dat weer.Gelukkig was het wel boven nul en was aan het eind van de dag alles weer weg.
De nieuwe krullen zijn een ramp.D.w.z. niet de krullen zelf, maar er blijkt veel te veel stof in te zitten. Het is niet fijn voor onze mensen om ermee te werken. Ze komen er uit te zien als sneeuwmannen en als het in onze stallen wordt gegooid is het net alsof er mist hangt.Als het een keer ligt en het stof is neergedaald vormt het wel een beter pak dan de vorige krullen en door het door elkaar te scheppen stuift het ook niet meer. Maar onze mensen zijn niet blij en dat is zacht uitgedrukt.Sandra is dus in de telefoon geklommen en heeft met de leverancier af kunnen spreken,dat ze dit spul zo gauw mogelijk weer op komen halen. Dat moet dan met een aparte zuigmachine en is veel werk. Heel vervelend voor alle partijen, maar het is niet anders. Ze vinden hier kwaliteit nu een keer heel belangrijk.

Woensdag 23 februari 2011

De zon is weer verdwenen. Het is nu somber, droog en waterkoud.
Vanmiddag is een nieuwe vracht krullen gekomen.Het is ander soort dan dat we normaal hebben .Ze zijn lichtbruin, ruiken lekker en ik hoorde zeggen, dat het zelfs bacteriewerend is. Het is een soort dennenhout en heet amerikaanse ceder.Onze mensen willen het eens proberen.

Dinsdag 22 februari 2011

Opnieuw heel zonnig, 's morgens min 8 graden en dit keer de hele dag onder nul.
Het schijnt weer de een of andere vakantie te zijn. Voorjaarsvakantie...ha..ha. Normaal zijn hier tijdens schooltijden geen hulpkinderen, maar deze week lopen er de hele dag wel een paar.. Gezellig hoor en een paar handjes erbij zijn nooit weg.

Maandag 21 februari 2011

Stralend weer, maar wel min 7 's morgens en een gemene wind. Hoezo voorjaar ?
Ik ben Zazou en woon in de nieuwe stal met Toet en Nicky als buren. Ik ben heel lang in de lappenmand geweest, maar de laatste tijd gaat het heel goed met mij. Ik kan tenminste weer prima lopen en van de weeromstuit doe ik dat dan meestal zelfs de goede kant op.. Dat is prettig, want mijn mens kan ook weer helemaal normaal zitten. Ze was trouwens veel eerder weer beter dan ik.Een poos geleden hadden ze haar rug uit elkaar gesloopt, een bochtje eruit gehaald, en toen de zaak weer in elkaar gezet.Het zal je maar gebeuren. Ik moet er niet aan denken.Maar het heeft goed uitgepakt en nu zijn we allebei weer als nieuw ! Klaar voor de opmars in de wedstrijdsport. Ik mag L starten, dus daar zullen we dan wel mee beginnen. Ben benieuwd.

Zondag 20 februari 2011

Bewolkt, somber en berekoud.
Orlando , Igor en Okki waren heel chagerijnig en onze mensen ook.Wat was het geval?Er had een groepje mensen van buitenaf  afgesproken, dat ze een buitenrit zouden maken. De paarden hadden er helemaal zin in, het geleidemens was mooi op tijd aanwezig, maar wie er al kwamen? Niet de mensen,die de buitenrit zouden maken. Dat was balen voor iedereen. Vooral ook, omdat tegen een ander groepje mensen,dat ook graag naar buiten wilde was gezegd, dat dat helaas niet ging, omdat die anderen eerder een afspraak hadden gemaakt. Mensen.....Je zou ze soms achter het behang plakken.
De week is om en ik geef de pen aan Zazou.
Pagina: «  246  |  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits