Het Dagboek

Donderdag 27 oktober 2011

Droog en de temperatuur wordt steeds hoger.
Volgens Donna zitten onze mensen de laatste tijd zowat vastgeplakt aan iets, dat "buienradar" schijnt te heten. Dat komt zo. De cross komt er nu echt aan dit weekend en dan is altijd de vraag of het wel kan doorgaan.Maar het is nu al donderdag, de laatste dagen is het droog geweest en die buienradar schijnt het ook helemaal niet te hebben over nattigheid. Het is dus eigenlijk wel zeker, dat er nu geen kink meer in de kabel komt.Zelfs al zou het de hele dag zelf regenen ( zoals vorig jaar ) kan de wedstrijd gewoon doorgaan als het van tevoren maar droog is geweest.Bakken met water op de dagen ervoor zou ervoor kunnen zorgen, dat de grond te zwaar wordt om lekker te kunnen galoperen . Dan zou alles moeten worden afgeblazen zelfs als het dan op de dag zelf stralend weer zou zijn.Maar gelukkig Dat scenario is dit jaar niet aan de orde en dat is een hele geruststelling !

Woensdag 26 oktober 2011

Droog, af en toe een beetje zon en alweer wat minder koud.
We mogen nog steeds allemaal iedere dag in de wei. Zolang het niet gaat regenen wordt het ook geen spekgladde modder en ach, het gras is wel niet meer zo lekker, maar om een beetje aan te knabbelen is het goed genoeg. We krijgen inmiddels al wel een poos normale porties hooi zonder dat rekening wordt gehouden met wat we in de wei eten. Daar zit volgens onze mensen toch niks meer in en dat verbaast me niks.

Dinsdag 25 oktober 2011

Droog, zwaar bewolkt en ietsje minder koud.
Ik heb op het moment geen deken op en mijn haar is behoorlijk gegroeid.De mensen weten kennelijk nog niet wat ze nu moeten doen. Vorig jaar zou ik geschoren worden, omdat ik tijdens het werk erg nat werd van het zweet.Toen werd het plotseling heel koud en bleef het koud. Het probleem was toen vanzelf opgelost.Ik werd niet geschoren, kreeg geen deken op en heb de hele winter gewerkt zonder bezweet te raken en zonder het koud te hebben. Ben heel benieuwd wat het nu zal gaan worden.

Maandag 24 oktober 2011

Droog, zonnig, windstil.
Hoi, hoi, hier is Okkie. Ik woon alweer een poos in de grote stal naast Donna, die mij eindelijk helemaal geaccepteerd heeft en Jasmijn die altijd al aardig was. Het voordeel hier is,dat ik nooit tijdelijk hoef te verhuizen, omdat er een gast in mijn box moet. Dat komt natuurlijk door het een beetje moeilijk aanvaarden van nieuwe buren door Donna. Het is echt een best paard, maar ze heeft een gebruiksaanwijzing. "Van drie kantjes" riep Pjotr vanuit zijn hoek en ik kan hem niet helemaal ongelijk geven.Aangezien Sandra dus graag de muur van haar keuken en de benen van Donna heel wil houden wordt daar dus nooit mee geexperimenteerd.

Zondag 23 oktober 2011

Precies hetzelfde weer als gisteren. Super voor de crossbouwers !!!Ze zijn tenminste vandaag helemaal klaar gekomen met alles wat van tevoren gedaan kan worden. De laatste lootjes komen dan aan het eind van de week.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okki

Zaterdag 22 oktober 2011

Droog, zonnig en windstil. Nog maar 5 graden.Gelukkig begint alles wel weer droog te vallen. Dat komt goed uit,want er moet verder worden gewekt aan de crosshindernissen. Zo te zien schiet het goed op.

Vrijdag 21 oktober 2011

Droog, zonnig ,windstil en maar 8 graden. Gelukkig nog wel boven nul.
Het is de hele week al wat ze noemen, herfstvakantie en vandaag was er weer een "kampdag".Dat wil zeggen, dat er een hele ploeg kinderen 's morgens om 10 uur wordt gebracht en om 5 uur weer gehaald.In de tussentijd hebben ze rijles en doen nog een heleboel andere leuke dingen, zoals stoelendans met de pony's, ponyvoetbal enz. enz. Altijd heel gezellig en voor mij als "patient,die niets te doen heeft" een leuke afwisseling om te zien. Al had ik natuurlijk veel liever meegedaan. Maar het is niet anders !

Donderdag 20 oktober 2011

Af en toe nog een bui, maar meestal gelukkig droog.
Toet was vanmiddag een beetje dom. Ze lette niet goed op en viel zomaar over haar eigen benen. De pony's in de binnenbakboxen stonden allemaal raar te kijken toen Toet ,die gewoon langs kwam, opeens uit het zicht  verdween achter de bakrand. Maar gelukkig was ze inmiddels wakker en krabbelde snel weer overeind.Het rijkind klom er ongedeerd weer op en ze gingen gewoon verder waar ze gebleven waren. Ach ja, je moet nu een keer leren met vallen en opstaan. Toch ?

Woensdag 19 oktober 2011

Eerst schitterend weer.Toen rond de middag uit de blauwe hemel binnen 10 minuten een roetzwarte lucht met zwaar onweer en een beste bui hagel. Gelukkig was een buitenrit net binnen en de weilanden waren net leeggehaald, omdat om die tijd altijd gewisseld wordt. Dat was echt mazzel, want met dit weer wil niemand graag buiten zijn. De bliksems flitsten ons zowat om de oren. De middagploeg had dus pech, want er was zoveel water gevallen, dat alles blank stond. Met naar de wei gaan is dus niets  meer geworden.

Dinsdag 18 oktober 2011

De hele nacht heeft de regen gekletterd op het dak, overdag was het af en toe droog.
Vosje was vandaag super te spreken, want ze mocht voor het eerst weer een hele les lopen en ze had nergens meer last van gehad zei ze ,de bofkont !Ik wou, dat ik alweer zo ver was.
Toen ik vanmiddag op het plein wandelde zag ik een hele stapel zadels op het bankje liggen. Ik hoorde zeggen, dat dat allemaal zadels zijn, waar eigenlijk niets aan mankeert behalve dan, dat ze op niemand van ons passen. En aangezien wij nu allemaal een wel passend zadel hebben hebben onze mensen bedacht, dat ze best veel plaats innemen en dat ze dus beter verkocht kunnen worden. Daarom zijn ze netjes ingevet en opgepoetst en zullen op marktplaats worden gezet zeiden ze. Maar ze hebben ze nu allemaal in de kantine gelegd en daar is geen marktplaats voor zover ik weet.Nou ja, ik kom er nog wel achter hoe het zit...

Pagina: «  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement