Het Dagboek

Woensdag 16 maart 2011

Droog, maar somber en koud. Veel wind.
Buurvrouw Hillie wordt langzamerhand toch wat dikker.De verstekeling groeit kennelijk goed. Als alles op schema ligt heb ik dus over 6 weken 2 buren in plaats van 1.Ben benieuwd wat het gaat worden.

Dinsdag 15 maart 2011

Veel wind en tamelijk fris.
Gisterenochtend kwam ineens onze osteopathe Marielle onze stal binnen wandelen. En ja hoor, ze kwam voor mij.Dat komt zo. Vlak voordat ik uit de roulatie raakte heb ik onze mensen verteld, dat ik ergens last van had. Dat deed ik door ineens moeilijk te gaan doen als ze me wilden opzadelen.Om het geheel nog wat kracht bij te zetten deed ik ineens heel lelijk richting collega's. Zo van die gemene uitvallen naar ze toe, weet je wel. Gelukkig is de boodschap helder en duidelijk overgekomen. Logisch, dat is niet mijn normale vriendelijke gedrag.Marielle had er niet lang voor nodig om vast te stellen , dat ik 3 blokkades onder het zadel had en dat verklaarde dus meteen waarom ik zo chagerijnig was.Ze heeft alles weer netjes in orde gemaakt en omdat ik toch niet kan werken komt de week osteopathenvakantie goed uit.Bill is ook behandeld en heeft dus nu ook een weekje vakantie.

Maandag 14 maart 2011

Wisselend bewolkt en prima temperatuur.
Hebben ze me alweer de pen gegeven. Vorige keer was hartje zomer en dat is dus toch best lang geleden, maar het lijkt veel korter. De tijd is om gevlogen. Ik woon nog steeds in de allermooiste box van het hele bedrijf met de mogelijkheid om aan drie kanten mijn hoofd naar buiten te kunnen steken. Reken maar,dat niets mij ontgaat !
De laatste tijd heb ik helaas niet mogen werken. 14 Dagen geleden heb ik mij op buitenrit verstapt en dat is nog niet beter. De eerste dagen hebben ze mijn been een paar keer per dag gekoeld met water op de spuitplaats. Daarna hebben ze tot nu toe iedere dag gesmeerd met een spul, dat ze trombacomplex noemen. Ik geloof, dat het niet bepaald goedkoop is, maar mijn been is er wel een stuk dunner van geworden. Toch hoorde ik zeggen, dat het waarschijnlijk nog weken gaat duren eer ik weer in de running kan komen en daar baal ik heel erg van.

Zondag 13 maart 2011

Bewolkt, windstil en wel 14 graden. We gaan vooruit.
Ik heb vandaag een lange buitenrit gemaakt samen met Leonardo.En als ik zegt lange buitenrit bedoel ik ook lange buitenrit, om niet te zeggen te lange buitenrit. Onze mensen waren namelijk totaal de weg kwijt en we kwamen alsmaar verder van huis.Op zich wel grappig als dit je overkomt in een gebied, waar je al meer dan 8 jaar wekelijks en soms dagelijks rond rijdt. Compliment voor het gebied zou ik zo zeggen. Dat het zo groot is, dat je er nog in kan verdwalen en dat in dit dichtbevolkte land. Maar ik moet wel zeggen, dat we blij waren toen de stal eindelijk weer in het zicht kwam en volgens mij onze mensen ook.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 12 maart 2011

Niet te geloven ! Zonnig, windstil en wel 13 graden, boven nul wel te verstaan.
Het voorjaar komt er nu toch echt aan.Nog even en onze weilanden worden weer groen. Als dan de steekbeesten geemigreerd zouden zijn zou dat helemaal leuk zijn, maar ik ben bang, dat dat niet gebeurd is. Nou ja, je moet toch wat te klagen over houden.

Vrijdag 11 maart 2011

Droog, beetje zon en geen nachtvorst meer.
Venice komt nu ook iedere dag langs met een van haar mensen aan het touw. Het is tegenwoordig behoorlijk druk om de boom.Ze vertelde, dat ze het hier wel naar haar zin heeft.De eerste dag zag ze het nog niet zo zitten, want net toen ze een beetje gewend was aan buurman Orlando ging hij weg en dacht ze , dat ze weer alleen achter zou blijven. Maar in de loop van de dag ontdekte ze, dat de paarden daar wel geregeld weg gingen, maar dat ze ook weer terug kwamen en dat er inderdaad altijd wel een paar op stal aanwezig waren.. Ze durft nu zelfs 's nachts te gaan liggen, want dat doen ze daar allemaal . Het zal dus wel niet gevaarlijk zijn en het slaapt vfeel prettiger.

Donderdag 10 maart 2011

Veel wind, waterkoud, beetje regen.
Vanmorgen had Hillie een nieuwtje.Weten jullie nog wel, dat ze vertelde dat ze hadden ontdekt, dat ze veel te weinig plaatjes had in haar bloed ? "Nee Yette," zei Melli meteen, "Ze had niet te weinig plaatjes in haar bloed, maar te weinig bloedplaatjes en dat is heel wat anders." Nou ja, in ieder geval had ze er veel te weinig en dat is niet gezond. Maar het gekke was, dat ze zich eigenlijk prima voelde. Toen zijn ze van alles en nog wat gaan onderzoeken. En weet je wat ? Alles verder was dik in orde.En omdat dat helemaal niet kan als je te weinig van die bloedplaatjes hebt snapte niemand er iets van. De dierenarts is toen raad gaan vragen aan een opperdierenarts van de universiteit in Utrecht en weet je wat die uiteindelijk concludeerde ? Heel soms heeft een paard bloedplaatjes genoeg, maar die liggen niet los, maar klonteren aan elkaar zoals pepermuntjes in een rolletje. En wat doet het bloedplaatjestelapparaat dan ? Die telt alleen die rolletjes. Vandaar. Dat klonteren schijnt erfelijk bepaald te zijn en kan helemaal geen kwaad. Nou, dat is dus heel prettig om te weten, ook met het oog op de verstekeling. Als die dat dan ook heeft hoeven ze meteen niet verder te zoeken. Alweer wat geleerd !

Woensdag 9 maart 2011

Zonnig en droog. 's Nachts min 3 graden. Overdag best lekker.
We zien Donna al tijden iedere dag langskomen met een mens aan het touw. Ze lopen dan eindeloos rondjes om de boom. Ze vertelde, dat ze vorige week weer eens naar de paardenkliniek in Duitsland waren geweest, omdat ze nog steeds behoorlijk kreupel aan een voorbeen is. Tot opluchting van onze mensen was daar uit gekomen, dat dat waarschijnlijk alleen komt, omdat de losse wand, die ze had in die voet en die lang geleden is weggesneden, nog net niet helemaal weer is vastgegroeid. Kwestie van tijd dus.Ze hoopt toch, dat het nu een beetje gauw weer in orde komt, want alleen in de paddock staan en rondjes om de boom wordt wel heel saai.

Dinsdag 8 maart 2011

Stralend weer, maar eerst zoals gewoonlijk, nog heel koud.
Sinds gisteren loopt hier een stagemens met een spraakgebrek.Tenminste, ik kan niet verstaan waar ze het over heeft.Onze mensen kennelijk wel, want zodra ze iets tegen haar zeggen vertonen ze acuut dezelfde afwijking." Ach Yette" zei Donna,die net langs kwam. "Dat mens komt uit Frankrijk en praat dus frans. Gelukkig kan ze ook duits, want onze mensen zijn niet zo goed in frans. Met duits kunnen ze zich wel redden." Gelukkig is stallen uitmesten en ons verzorgen niet taalgevoelig. Poep is poep, dat moet in de kruiwagen en dan naar de mesthoop. Daar is geen woord frans of duits bij.

Maandag 7 maart 2011

Droog en zonnig. 's Nachts min 7 graden. Geen grapje !
Hallo, hallo, Yette hier.Ik woon nog steeds lekker in de sterstal, samen met Miep, Melli, en Byou.We hebben een gezellig meidenclubje en het bevalt me hier prima. Ik heb mooi uitzicht op het plein en daar is altijd wel wat te doen, dus ik hoef me niet te vervelen. Het enige wat ik graag anders zou zien is mijn voer !Over de brokken met 's middags ook nog zemelen heb ik niets te klagen. Ik ben wel geen grote liefhebber van brokken, maar in de loop van de dag eet ik die wel op.Het ruwvoer. Daar gaat het om. Ze hebben hier overheerlijk lekker zacht spul wat ze voordroogkuil noemen.Dat is hooi, dat in plastic verpakt is net voordat het helemaal droog is.Het is dus nog ietsie pietsie vochtig. Super lekker !!! En ze hebben laat gemaaid eerste snit hooi. En laat ze daar nu zelf heel enthousiast over zijn ! Het is hooi, waarvan in alle boekjes schijnt te staan, dat het het allerbeste voer is voor paarden. Nou heeft het voermens bedacht, dat ik maar een klein beetje van dat lekkere zachte krijg en veel meer van dat harde. En weet je waarom ? Omdat ik dat zachte supersnel naar binnen sla en veel langer doe over het opeten van dat harde. Dat is nogal wiedes, want op dat harde moet je kauwen totdat je een ons weegt. Niet, dat het niet lekker is, maar het is veel te veel werk. En dat zou dan juist goed zijn voor mijn spijsvertering.Nou, mijn portie aan Fikkie. Geef mij maar een volle portie van dat zachte. " Je moet niet zo klagen," zei Miep."Je ziet er prachtig uit, dus dit is gewoon goed voor je."Ja, en dat zegt ze dan met een mond propvol met dat lekkere zachte spul. Makkelijk kletsen !
Pagina: «  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits