Het Dagboek

Zondag 10 juli 2011

De hele dag zon, weinig wind en zo'n 23 graden. Helemaal prima.
De mensen van de recreantenclub waren gisteren al druk bezig geweest met het ophangen van allerlei papieren en in de springwei werd een heel traject met allerlei gekke dingen gemaakt. Wij waren benieuwd wat dat nu weer te betekenen had. Nou, daar kwamen we gauw genoeg achter.'s Middags kwamen bijna alle mensen van de recreantenclub compleet met kinderen en andere aanhang in aktie om allerlei rare dingen te doen.


Ze moesten bv. met een bezem onze voetbal door een gangetje proberen te krijgen. Te paard  natuurlijk en dat viel niet mee zo te zien. Verder moesten ze dressuren en springen in de binnenbak, maar niet zo heel serieus.Ze waren ook aan het proberen om een stuk koek aan een touwtje te pakken te krijgen . Tussendoor konden ze meedoen aan een quizz door het beantwoorden van een heleboel vragen, die over het hele terrein waren opgehangen. Aan het eind moest er natuurlijk weer gegeten te worden. Het zag er allemaal heel gezellig uit. ik vond het jammer,dat ik niet mee mocht doen.Maar ja, zo gaat dat als je bejaard bent.
De week is weer om en ik geef de pen aan Usher.

 

Zaterdag 9 juli 2011

Wisselend bewolkt. Veel wind 23 graden.
We hoorden, dat de resultaten van dat laboratorium, dat onze mest heeft onderzocht binnen waren gekomen. Toet. Orlando en Igor waren het haasje. Ze hebben als enigen een lichte besmetting met bloedworm en kregen voor de zekerheid meteen een grote hap viezigheid met  ivermectine achter hun kiezen geduwd. Niet leuk, maar moeten is ook wat. Alle anderen,die al een jaar lang geen wormkuur hadden gehad, hoefden toch niet behandeld te worden.Niet gek toch ! Dat komt vast omdat iedere dag de drollen uit de wei  worden gehaald. Geen drollen = geen wormeieren = geen uitgekomen larven = geen grassprieten met larven erop = geen larven in onze buik,die daar wormen worden en eieren gaan leggen = geen eieren in de mest. Zo simpel is dat.

Vrijdag 8 juli 2011

Wisselend bewolkt. 20 graden. veel wind, maar het kon slechter.
We hebben laatst toch zo'n lol gehad !Leo, Yette en ik lopen dus overdag op het hondenweitje en 's avonds een paar uur in een weiland. Goed geregeld, niks mis mee.We worden 's morgens altijd door 1 mens met z'n drieen naar achteren gebracht. Dat is best een flink stuk lopen en we komen dan dwars door al die lekkere groene weiden. Op onze eigen plek aangekomen laat ze altijd eerst Leo los en dan ons en dan gaan we normaal kijken wat er zoal te eten ligt. Maar nu had Leo iets leuks bedacht. We hebben afgesproken, dat hij dit keer als hij losgelaten werd niet naar voren zou lopen, maar zich bliksemsnel zou omdraaien en terugrennen naar de aangrenzende wei.Terwijl het wegbrengmens dan naar hem zou grijpen moest ze ons loslaten en wij zouden dan aan de andere kant langs haar heen vliegen en ook terug naar de wei rennen. En dan lekker eten maar....En dat plannetje lukte feilloos.Het wegbrengmens probeerde natuurlijk om ons weer te pakken te krijgen. Maar wij kunnen net ietsje sneller lopen dan zij. Toen kwam Thessa, die eigenlijk met een les moest beginnen ,erbij en probeerden ze het samen. Maar dat was natuurlijk een lachertje. Als zij aan de ene kant waren stonden wij allang aan de andere kant. We verheugden ons al op een ochtendje extra wei toen Thessa in haar telefoonding begon te praten. En ja hoor. Je kon erop wachten .Daar kwam er nog een aan. Nou ja, 1 mens erbij kunnen we ook nog heel goed ontlopen, dus niets aan de hand.Maar ja, het derde mens bleek het voermens en ze had nog een bak brokken bij zich ook !!! En toen waren we verloren. Wie kan nu weerstand bieden aan lekkere brokken waar vlak voor je neus mee gezwaaid wordt ? We kregen allemaal een handje vol en toen hadden ze ons te pakken. We hebben het nog even geprobeerd met stokstijf te blijven staan, maar toen liep het voermens met die bak brokken naar het hondenweitje en die verleiding was echt te groot. Dus toen was het einde uitstapje. Nou ja, we hebben ons toch vermaakt. Onze mensen iets minder heb ik de indruk.

Donderdag 7 juli 2011

Wisselend bewolkt en droog.
Vanmorgen reed een onbekend busje het erf op en daar kwamen 2 mensen en een raar apparaat uit.Het ding werd in de nieuwe stal neergezet en toen werd onze Miep erbij gehaald.Niemand van ons snapte wat er nu weer aan de hand was, maar al gauw werd het duidelijk.Miep is al zo'n 6 weken uit de roulatie door, wat onze mensen dachten, een peesblessure. Nu is ze zo op het oog weer helemaal in orde en ze zegt ook zelf , dat het geen pijn meer doet. Maar het schijnt, dat dit met dat soort blessures niks zegt.Als je dan weer gaat werken gaat het vaak  weer meteen mis en dan is de duur helemaal niet meer te overzien. Met dat apparaat, dat een mobiele scan schijnt te heten, kun je in het been kijken hoe de zaken er echt bij staan.

En ja hoor...Onze mensen hadden gelijk gehad. Het was een fikse peesblessure. Dikke pech ! Maar het goede nieuws is, dat het al heel mooi aan het genezen is volgens het apparaat en dat de behandeling die onze mensen hebben gegeven ( eerst stalrust plus koelen plus insmeren met trombagel en na een paar dagen iedere dag een beetje stappen over het plein) precies goed is geweest. De dierenarts zei tenminste, dat hij ,als hij er meteen bij was geroepen ,ook dit advies zou hebben gegeven. In ieder geval was het ook duidelijk,dat,ondanks dat je aan de beweging niets verkeerds meer zag,de genezing nog niet voltooid was. Dus Miep hoorde tot haar misnoegen, dat ze nog twee weken moet stappen aan de hand. Daarna mag ze opbouwen met stap onder het zadel en in de loop van de volgende 6 weken wat draf op lange lijnen erbij. En daarna zou ze weer gewoon aan het werk moeten kunnen. Er werd dus afgesproken met dat dierenartsmens, dat hij over 8 weken weer terug komt met zijn apparaat om te controleren of alles inderdaad weer in orde is. " Nou, zeg maar dag tegen weidegang " zei Miep zuur.En dat vinden we allemaal hartstikke zielig voor haar. Ze kan trouwens Vosje een hand geven, want ook Vos bleek helaas een peesblessure te hebben. Voor haar geldt helemaal hetzelfde verhaal, alleen bij haar zal het langer duren, want het is korter geleden ontstaan. Toch raar. Zoiets is totaal niet besmettelijk, het komt hier haast nooit voor en nu hebben twee van ons het tegelijk.Donna, die langs kwam zei, "dat noemen ze de dupliciteit van het toeval." Waar dat beest dat allemaal vandaan haalt...Nou ja, het zal wel zo zijn of anders.

Woensdag 6 juli 2011

Fikse regenbuien, 's avonds droog.

Ik zag vanmorgen Twingo langskomen en hij zag er beeldschoon uit ! Hij glom als een spiegeltje.  "Hoe kom jij opeens zo blitz "vroeg ik en Twingo vertelde, dat hij gisteren geschoren is. Een pony scheren in juli is toch wel een beetje vreemd of niet soms ? Twingo zei, dat hij dit voorjaar wel verhaard was net zoals wij allemaal, maar om de een of andere reden niet genoeg.Zijn vacht is ongeveer de helft dunner geworden, maar de rest is gewoon blijven zitten en daar had hij last van.Veel te warm in deze tijd van het jaar. Daarom hebben ze nu alles er maar af geschoren en daar is hij reuze blij mee. Nou, ik kan me dat best voorstellen.

Dinsdag 5 juli 2011

Zonnig en prima temperatuur. 22 graden.
We hebben Mariska al een hele poos niet gezien.Pride  had van Bontje gehoord, dat ze met vakantie was naar een eiland, dat Kreta heet.Hij had ook gehoord, dat in een van onze ponykampen twee kinderen komen, die op Kreta wonen, Maar ze zullen mekaar wel niet tegenkomen.Hoewel... Er gebeuren soms gekkere dingen.

Maandag 4 juli 2011

Bewolkt, later meer zon en 18 graden.
Hallo, hallo, hier is Milena.Eigenlijk heb ik pensioen en dat betekent, dat ik niets meer hoef te doen. Maar ze hebben mij gevraagd of ik, als ik aan de beurt was, nog wel de pen wilde hebben en ik heb over mijn hart gestreken. Dat is aan de ene kant wel veel werk, maar aan de andere kant geen echt werk als je begrijpt wat ik bedoel..
Ik woon nog steeds gezellig naast Leonardo in de nieuwe stal en overdag lopen we met zijn drieen ( Leo, Yette en ik ) op het hondenweitje. D.w.z. vroeger was dat wel een weitje met echt gras en zo, maar dat is na een hele winter speelplaats voor ons wel grondig verdwenen. Niet erg, want mijn mensen zorgen ervoor, dat er altijd hooi ligt en dat smaakt ook goed.Het was trouwens wel leuk als ze eens zouden afleren om dat in kleine hoopjes verspreid over het terrein te leggen. Je sjouwt je het apenzuur om iets naar binnen te krijgen. En volgens mij doen ze het nog expres ook. Zou je ze horen als ze zelf voor iedere 5 happen van hun eten naar een ander deel van hun huis zouden moeten verkassen !!!

Zondag 3 juli 2011

Bewolkt, veel wind, 17 graden.
Onze mensen waren gisteren al de hele dag aan het slepen met tafels en stoelen en het opzetten van een soort tent op een merkwaardige plek. Achter het woonhuis en naast de grote stal.Okkie, Jasmijn en Pjotr hadden een goed uitzicht op de gebeurtenissen en ik kon vanuit mijn stal ook nog wel wat zien.. Remco ging kennelijk een nieuwe poging doen om zijn verjaardag te vieren. En dit keer is het gelukt. Er zijn een heleboel mensen geweest en er was een heleboel te eten.Ze noemden het "high tea".Toch gek, dat dat alweer een engelse naam heeft. Wat zou er mis zijn met gewoon nederlands??"

Nou," zei Donna," hoge thee" klinkt toch wel een beetje raar. Of niet soms?" En daar had ze dan toch ook wel weer gelijk in.
De week is weer om en ik geef de pen aan Milena.

Zaterdag 2 juli 2011

Hele dag droog en wisselend bewolkt.
Gisterenavond zijn Remco en Sandra naar het verjaardagsfeestje van Remco's zus geweest. Tenminste dat was de bedoeling. Helaas zijn ze daar nooit aangekomen !! 's Avonds heel laat, eigenlijk vanmorgen vroeg, kwam er een heel groot voertuig het plein op en weet je wat daar heel zielig bovenop stond ??? Het rolhok van Remco. De meesten van ons lagen al te slapen, maar voor dit vreemde schouwspel vlogen we allemaal in de benen. Sandra en Remco kwamen wat lacherig uit de cabine van het takelrolhok en zeiden, dat ze nu eindelijk eens gemak hadden van hun lidmaatschap van de ANWB,wat dat ook moge zijn. Later hoorden we vertellen, dat het rolhok van Remco onderweg naar het feestje opeens was gaan roken en dat betekende meteen " dag feestje en wachten op wegenwacht en later de takelwagen." Maar de koffie bij het benzinestation had ook goed gesmaakt zeiden ze .Zo zal Remco zijn 40ste verjaardag niet gauw vergeten.

Vrijdag 1 juli 2011

Veel regenbuien. 's Avonds droog.
Bartje vertelde enthousiast, dat ze de huiskamer versierd hadden, omdat zijn vader Remco jarig was en heeeeeel erg oud was geworden.40 jaar...! Maar vandaag zou hij er niets aan doen, want hij heeft een tweelingzus, die natuurlijk ook vandaag jarig is en daar zouden ze vanavond heen gaan.Maar er was wel een verrassing voor hem. Hij heeft een menles met een tweespan cadeau gekregen, maar dat wist hij pas toen ze bij menmanege "onder de Kastanje" ergens op de Veluwe ,voor de deur stonden.Van "de Eik" naar de "Kastanje", dat is weer eens wat anders. Maar het was wel een succes, want Remco vond het heel leuk om nu eens met twee paarden voor de wagen door de bossen te mennen en Bart vond, dat hij het best goed deed.

Pagina: «  247  |  248  |  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement