Het Dagboek

Maandag 20 juni 2011

Wisselend bewolkt. 16 graden.
Ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal met Zazou en Hillie als buren. Toet staat normaal ook in ons rijtje, maar die moest plaats maken voor Floran, die op zijn beurt weer zijn box heeft afgestaan aan Famke. En als je je dan misschien afvraagt waar Toet dan gebleven is kan ik je vertellen, dat die lekker in een paddockstal staat. Droog en uit de wind, maar verder dus gewoon buiten. Ze kan er niet mee zitten zegt ze zelf. Mooi uitzicht en de hele dag aanspraak van iedereen, die langs komt en in de paddock ernaast staat.Niks mis mee !
Ik zelf heb pech.Ze hebben me vandaag uit een les gehaald, omdat ik kreupel zou zijn. Nou, dat valt best mee vind ikzelf.Ik heb wel een raar dik been, maar dat heb ik allang en daar heb ik helemaal geen last van.Tenminste als ik er niet zelf tegen aan schop. Dat voel ik natuurlijk wel even en dat hebben ze net gezien.

Zondag 19 juni 2011

De hele ochtend regen en helemaal niet warm. Maar goed, dat de dressuurwedstrijd niet buiten is. Glijden we tenminste ook niet uit in de modder. Alleen de kinderen,die grond deden zijn nog in de springwei geweest. De rest is gauw naar binnen gegaan. Het was trouwens hartstikke gezellig hoor ! Daar niet van.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zaterdag 18 juni 2011

Veel wind, veel buien, 14 graden hooguit.
Ik hoorde, dat morgen ons jaarlijkse zomerconcours zal zijn.Dan wordt er altijd buiten gesprongen en een deel van de dressuur is dan ook in de wei. Maar het weerbericht schijnt niet zo mooi te zijn en nu zijn ze aan het puzzelen om alles dan maar naar binnen te verplaatsen. Jammer, maar fijn, dat die mogelijkheid er wel is.

Vrijdag 17 juni 2011

Droog met veel wind en af en toe zon. 17 graden.
Pride, Kleo en Miep zijn voor de tweede keer ingesmeerd met endure en nu wordt er steeds als ze naar buiten mogen eerst gekeken op buienradar of er geen regen komt.Ze mogen nu namelijk nog niet nat worden, anders is alle moeite weer voor niets geweest en kunnen ze weer opnieuw beginnen.

Donderdag 16 juni 2011

Bewolkt en veel buien.
Vandaag zijn er twee gasten gekomen. Het zijn oude bekenden.Tristan en Famke komen geregeld hier logeren als hun mensen zo nodig weer eens ergens anders naar toe willen . Zowel die paarden als die mensen vinden dat een prima oplossing en wij vinden het ook gezellig.Iedereen dus blij.

Woensdag 15 juni 2011

Bewolkt en zwoel. Echt plakkerig weer.
Omdat de dazen langzamerhand weer wakker beginnen te worden zijn onze mensen gelukkig ook weer begonnen met de operatie "endure".Endure is een spul uit Amerika, dat ervoor zorgt, dat wij de hele dazentijd, dus de zomer, buiten kunnen zijn zonder lek geprikt te worden. Het is een boel werk, maar dan heb je ook wat.Ze moeten ons namelijk eerst helemaal brandschoon maken, wassen als dat nodig is, en dan worden we helemaal ingesmeerd met die vloeistof. na 2 dagen weer, na 4 dagen weer en na 8 dagen weer. Daarna hoeft het nog maar om de 14 dagen tot 3 weken. Na de eerste maand mogen we ook gewoon nat worden, maar wassen met zeep is dan niet meer zo'n goed idee. En zo komen wij al jaren prima de zomer door en kunnen buitenritten maken en in de wei lopen zonder last te hebben van de dazen.

Dinsdag 14 juni 2011

Bewolkt, fris, ook af en toe wat zon.
Ik begon wat jeuk te krijgen aan mijn staart en Bill en Twingo ook, maar dat duurde gelukkig niet lang.Een van onze mensen had het al gezien en kwam aanlopen met de fles TKC 97. Onze staart en manen zijn ingesmeerd en weg was de jeuk.Veel mensen schijnen moeilijk te doen over dit zg. zomerexceem, veroorzaakt door de piepkleine vliegjes,die 's zomers rondvliegen. Ze beweren, dat er eigenlijk niet echt iets tegen te doen is. Mooi wel dus ! De paar paarden bij ons,die er echt erge last van hebben worden 1 keer per week ingesmeerd met TKC  en zij lopen de hele zomer probleemloos onbedekt in de wei.We zien altijd wel,dat ze voor ze gaan smeren die fles heel lang schudden.Zeker een volle minuut.Dat schijnt heel belangrijk te zijn voor het resultaat. Ze gebruiken het hier al meer dan 8 jaar en het hoeft bij de vaste klanten niet eens meer iedere week. Een keer in de twee of drie weken is ook al genoeg. Kijk maar naar Okkie. Hij was de grootste zielepiet in het verleden en er ontbreekt nu geen haartje meer aan.

Maandag 13 juni 2011

Bewolkt, fris, niet meer dan 16 graden.
Hallo, ik ben Vosje. Ik woon nog steeds in een box bij de binnenbak tussen de twee kleinste pony's van de stal, Misty en Twingo. Bill en Lizzy wonen er ook en we hebben een heel gezellig clubje.
Er was vandaag alweer niets te doen, want nu was het tweede Pinksterdag. Alleen Lizzy en Floran zijn op buitenrit geweest , maar dat was niet voor de leukigheid. Onze mensen wilde testen of Lizzy inmiddels had besloten om normaal te doen in het bos.De laatste keer, dat ze meemocht op buitenrit vorig jaar had ze zich namelijk zo misdragen, dat Sandra met het rolhok moest uitrukken om het mens, dat op haar probeerde te rijden van haar te verlossen en haar in te ruilen voor een ander van ons, Okkie, als ik het me nog goed herinner.We zijn nu bijna een jaar  verder en ze heeft veel geleerd. Nu mocht ze het nog eens proberen, maar nu voor de zekerheid met een rijmens erop met heel veel ervaring, die niet verblikt of verbloost van wat voor  bokkesprongen dan ook.Vorige week zijn ze voor het eerst weggeweest en toen ging het nog niet helemaal goed,maar vandaag heeft ze geen stap verkeerd gezet. Slim van haar. Buitenritten zijn hartstikke leuk en nu zal ze vast wel weer wat vaker meemogen.

Zondag 12 juni 2011

Meestal zon, beetje wind, beetje wolken.
Niet veel te doen vandaag. Het was weer de een of andere feestdag. Eerste Pinksterdag of zoiets.Ik heb de anderen gevraagd of ze wisten wat de mensen nu weer vierden, maar niemand wist het en volgens mij de mensen ook niet. Maar feit is wel, dat er geen les was en alleen een buitenrit . Okkie vertelde,dat er veel meer mensen dan gewoonlijk in het bos rondliepen. Gelukkig zijn verder dit jaar alle zondagen gewone zondagen, want wij vinden allemaal een rustig bos veel leuker dan een druk bos.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Zaterdag 11 juni 2011

Vannacht beetje regen. Wisselend bewolkt.
Pjotr, mijn buurman, was vandaag jarig.Hij had het geheim willen houden, want 16 jaar voor een paard is ongeveer 64 jaar voor een mens en hij wilde niet graag voor oud paard doorgaan. Maar dat ging niet door. Zijn mens had namelijk een mooi papier meegebracht en daarmee zijn boxdeur versierd."Nu kan iedereen zien, dat ik bijna bejaard ben," zei Pjotr een beetje aangeslagen Maar dat is natuurlijk onzin. We worden hier allemaal stokoud en dan ben je met 16 jaar nog maar een jonkie." Nou, geef me dan maar een heleboel lekkers voor mijn verjaardag," zei Pjotr getroost. maar hij had pech. Hij kreeg alleen een appel, omdat hij volgens zijn mens al dik genoeg was.

Pagina: «  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement