Het Dagboek

Vrijdag 7 oktober 2011

Heel harde buien en ook heel veel zon en dat zo ongeveer om de 20 minuten wisselend.
Ik kwam vanmorgen Kleo tegen en die vertelde verheugd, dat hij niet meer terug kwam wonen in onze stal Hij mag nu in de grote stal blijven staan naast zijn vriend Orlando. Niet dat hij het hier bij ons niet leuk vond zei hij, maar daar was het nog leuker. Kan gebeuren toch !En hij is ook weer goed ter been en mag geleidelijk weer aan het werk.En daar is iedereen heel blij mee.

Donderdag 6 oktober 2011

Wisselend bewolkt en 1 giga hoosbui. Dus overal grote plassen 15 graden.
Overbuurman Pride is helaas in de lappenmand. Gisteren mankeerde hem nog niets en vandaag is hij kreupel uit de les gehaald. Zeker verstapt zei hij zelf, want hij weet eigenlijk ook niet hoe het anders gekomen zou moeten zijn.

Woensdag 5 oktober 2011

Bewolkt, weinig wind en een paar spatjes regen. 16 graden.
Inmiddels zijn Tristan en Famke weer opgehaald. D.P. is dus weer terug in haar oude stal en Igor kan nu even op Olleke's plaats, omdat Tico ook weer terug is naar haar eigen box. De achterste paddockboxen zijn dus nu weer leeg. Ik hoorde trouwens de mensen er over praten, dat ze misschien Kleo definitief in de box naast Orlando willen laten wonen, omdat ze het daar heel erg naar haar zin lijkt te hebben.Igor blijft dan bij ons staan en dat vindt hij prima zei hij.

Dinsdag 4 oktober 2011

Ik geloof, dat nu de oktoberzomer voorbij is.Het is bewolkt en de temperatuur is gezakt naar zo'n 18 graden. Toch nog best lekker.
Vanmorgen keek ik uit mijn buitenluik en zag , dat er een heleboel mensen kwamen aanzetten, die we nog nooit hadden gezien.Het bleken allemaal mensen te zijn, die zelf ook een manege hebben, maar dan ergens anders. Ze waren gekomen om gezellig met elkaar te praten over manegeeigenarendingen. Het ging b.v. over " wat heb jij voor strooisel in de stallen ? hoe bevalt dat ?, Waar haal je het vandaan ? Wat kost het bij jullie? enz enz. Ze vonden dat kennelijk allemaal erg leuk en nuttig en zijn na een uitgebreide rondleiding bij ons, tevreden weer naar hun eigen maneges vertrokken. Ze schijnen  tegenwoordig geregeld zulke bijeenkomsten te houden en dan is steeds een andere manegeeigenaar gastheer. Goed plan toch ! Je kunt overal wel weer eens nieuwe ideeen opdoen.

Maandag 3 oktober 2011

Zonnig, windstil en 29 graden. Zo warm is het de hele zomer haast nog niet geweest.
Ik heet Leonardo en woon in de nieuwe stal, die vroeger varkensstal genoemd werd,  hoewel er in de laatste 35 jaar  geen varken zelfs maar in de buurt is geweest.Sinds het oude gebouw is gesloopt en vervangen door het tegenwoordige zouden ze beter paardenpaleis kunnen zeggen, want we wonen hier wel vorstelijk.Ikzelf b.v. heb naar alle kanten vrij uitzicht, zowel naar het plein als naar de binnenkant van de stal en naar mijn buurvrouw Milena niet te vergeten. Als zij even niet oplet waar ze haar hooi laat kan ik zelfs soms daar wat van te pakken krijgen. Dat is gewoon een leuke sport geworden, hoewel Milena dat niet zo ziet. Gek he !

Zondag 2 oktober 2011

De hele dag zon en wel 27 graden. Dat kwam mooi uit, want er was een dressuurwedstrijd voor voornamelijk mensen,die F5 en hoger rijden. Puffen in de zon of bibberen bij een sneeuwjacht maakt voor dit soort wedstrijden gelukkig niet uit, want ze kunnen altijd doorgaan en dat is prettig." Maar toen er eens een super harde storm was is het wel eens niet doorgegaan," zei Zazou bijdehand en daar had ze dan ook weer gelijk in. Als er het risico is , dat het dak van de binnenbak af waait als je de deur opendoet gaat het niet door.
De week is weer om en ik geef de pen aan Leonardo.

Zaterdag 1 oktober 2011

Zonnig, windstil en minstens 26 graden.
Vanmiddag was er weer eens een introductieles voor kinderen, die willen beginnen met ponyrijden. Altijd leuk om te zien. 's Middags mocht ik mee met een lange buitenrit voor inhaalkinderen. En zoiets is echt geen straf en al helemaal niet met dit lekkere weer.

Vrijdag 30 september 2011

Zonnig, windstil, 25 graden.
Vanmorgen kwam er alweer een vreemd rolhok aanrijden en rolde er alweer een bekend paard uit.Het was Indy, die geregeld met zijn mens een weekje op vakantie komt. Altijd gezellig. maar het betekende wel, dat nu de volksverhuizing compleet is.Indy ging namelijk in de stal van Kleo, Kleo mocht in de stal van Igor, dus naast haar weidemaatje Orlando en Igor kwam gezellig naast mij slapen in de achterste paddockstal. We hebben meteen plannen gemaakt om 's nachts lekker uit te breken en in de paddocks te gaan spelen.Hartstikke leuk en het kan niet echt kwaad toch ? Stiekum naar de wei zou nog leuker zijn, maar dat gaat niet lukken. We kunnen echt niet dwars door de houten hekken heenkomen. Jammer !!!

Donderdag 29 september 2011

Zonnig, windstil en zo'n 26 graden.
Olleke had vandaag een leuk klusje. Er kwam een heel klasje mensen, die merkwaardigerwijze in de buitenbak op stoelen in plaats van op paarden gingen zitten. Olleke vond het een makkie, want ze hoefde haast niets te doen.Alleen wel of niet met die mensen meelopen en proberen ze aan het verstand te brengen waarom ze dat dan deed. De mensen noemden het loopbaancoaching met paarden. Donna wist natuurlijk weer te vertellen waar het om ging. Dat had ze gehoord vanuit de kamer van Sandra.Het scheen te gaan om krachtig overkomen, natuurlijk overwicht in plaats van dwang, autheticiteit, non-verbale communicatie, grenzen stellen, contact maken en het omgaan met spanningen.Kunnen jullie het allemaal nog volgen ? Ja ? Dan zijn jullie verder dan ik. Nou ja , toch leuk, dat we ook nog kunnen helpen bij andere dingen dan alleen de sport. Toch ?

Woensdag 28 september 2011

Zonnig, windstil en 26 graden.
We hebben weer eens bezoek. Vanmorgen kwamen Tristan en Famke hun rolhok uit stappen. Ze zijn er al zo aan gewend om geregeld bij ons te komen logeren, dat ze regelrecht naar de boxen liepen, waar ze meestal staan.Dat zijn de stallen van Sjoni en Floran. Er was dus weer een grote wisseltruc uitgevoerd. Olleke ging tot haar vreugde, gezellig naast Toet in een paddockstal staan. Tico ging naar Olleke's stal. Sjoni ging naar Tico's stal en Floran kwam in mijn box, want ik werd verbannen naar een van de achterste paddockboxen. En de rijmensen maar zoeken naar ons als ze op ons moesten rijden....Nou ja, het is maar tijdelijk zullen we maar zeggen.

Pagina: «  249  |  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement