Het Dagboek

Vrijdag 19 november 2010

Mistig, somber en windstil. Saai weer, maar je hebt er ook geen last van.
Vanmorgen zagen we een groot rolhok het plein op rijden en begrepen, dat Bartje, Sandra en Remco voorlopig nog niet terug kwamen. Want uit dat rolhok stapten Adair en Lukar, die met Enide en Jeroen hier altijd komen oppassen als zij weg zijn. Lukar ging naast Usher staan en Adair kwam in de stal van MIsty. Misty ging weer even in het kleine stalletje en zo was iedereen weer onderdak. Dit keer waren er ook weer twee honden bij. Elroy kenden we al, maar Bella was nieuw. Het zijn allebei gepensionneerde blindengeleidehonden. Dat zal de Hzn van het mens van Myra leuk vinden.Kunnen ze met zijn allen beppen over hun vak.

Donderdag 18 november 2010

Eerst erg mistig. Later somber en windstil.
Bartje was vandaag helemaal door het dolle. Hij vertelde, dat hij lekker niet naar de peuterspeelzaal hoefde, omdat hij met vakantie ging. Eerst geloofden we het niet zo, maar eind van de middag kwamen Sandra en Remco langs met allerlei koffers en tassen richting auto. Het kon dus toch wel waar zijn." Waar ga je dan heen ?" vroeg Saffier nieuwsgierig." Dat weet ik niet precies,' zei Bart," maar ik ga in een vliegtuig en je kunt daar ook zwemmen ! Gaaf he !" En weg was hij, de bofkont. Nou ja, we zullen vast nog wel horen waar ze zo nodig naar toe moeten.

Woensdag 17 november 2010

Af en toe een spatje regen en helemaal geen wind.
We hebben een nieuwe buurman gekregen. Het is Igor, die eerst naast Usher woonde.Igor is wit, net zoals Flip was en onze mensen dachten, dat Myra en ik dat wel prettig zouden vinden, omdat we al zo lang aan een witte buurman gewend waren. En ik moet zeggen, er zit wat in.Flip is natuurlijk totaal onvervangbaar, maar als je nu opzij kijkt is de aanblik redelijk vertrouwd.De rust in onze stal is dan ook gewoon gehandhaafd en Igor, die het hier gezellig vindt , past zich prima aan.Myra wil nog wel eens een beetje uitvallen als hij langs haar heen moet, maar de mensen doen dan het bovenhek even dicht en het probleem is opgelost.

Dinsdag 16 november 2010

Eerst erg veel mist, later prachtig weer met veel zon.
Vanmorgen vroeg werd ik wakker, omdat ik Flip hoorde praten. Ik keek, maar ik zag niemand,dus ik vroeg of hij tegen zichzelf aan het praten was. Maar hij zei, " Nee hoor, ik heb bezoek. Zie je dat niet ? Een hartstikke mooie grote donkerbruine merrie, die zomaar ineens voor mijn box stond." Nou, ik zag niks en dat zei ik ook.Maar Flip ging gewoon door met zijn gesprek tegen de voor mij onzichtbare bezoekster." Wie ben jij .Hoe kom je hier en wat kom je doen ? Jij kent mij niet, maar ik heb lang geleden ook heel lang in deze stal gewoond. Ik heet Furie." Oh" zei hij, "Maar ik heb wel van je gehoord. Was jij niet dat paard, dat spaanse pas en passage en al dat soort moeilijke dingen kon. ?" "Ja hoor," zei de merrie, dat heb je goed geraden. " Maar dan ben jij allang in de paardenhemel." Klopt , zei ze vriendelijk, en wij hebben daar gehoord, dat jij hier niet meer beter kan worden en dat je daarom  naar ons mag verhuizen. Bij ons heb je namelijk geen pijn meer en kun je rondrennen zoveel je wilt zonder dat de pijn weer terugkomt. Daarom ben ik nu gestuurd om je de paardenhemelpoort te wijzen. Je komt namelijk bij mij in de kudde . Wij nemen nu de zorg over van de mensen. Zullen we dan maar gaan ?" Flip dacht er even over na en zei toen' Ik vind het heel jammer, dat ik hier niet meer kan blijven en ik zal de paarden en mensen hier erg missen, maar wat jij me daar vertelt klinkt aanlokkelijk. Ik ga met je mee." En toen zwaaide hij naar ons en vertrok. Wij wensten hem natuurlijk allemaal een goede reis en een behouden aankomst en we weten, dat dit voor hemzelf het beste is, maar we zijn wel verdrietig en onze mensen ook Het is erg kaal hier zonder hem en het is net of de zon vandaag niet zo mooi schijnt als anders..

Maandag 15 november 2010

Mooi weer. Zonnig en fris.
Mijn naam is Orlando. De grote stal is al heel lang mijn huis. Ik woon tussen Saffier en Flip en dat is best gezellig.Saffier is wel een beetje een oude zeur, maar aan de andere kant weet hij ook wel veel leuke verhalen te vertellen. Aan Flip ben ik gewend geraakt. Die is wel erg druk en wil altijd alle aandacht van iedereen ,die binnenkomt, maar zo heeft iedereen wel iets aparts. Verder is hij een prima buurman.Erg jammer, dat hij al zo heel lang uit de roulatie is. Hij heeft iedere keer weer opnieuw een zeer been. Ze noemen het geloof ik een chronische peesblessure. Ze hebben er al tijden mee rondgedokterd, maar het schiet niet op.Hij mag haast zijn stal niet uit, want dan wordt het meteen weer erger. Echt niet leuk allemaal.

Zondag 14 november 2010

Hele dag regenachtig, maar helemaal niet koud.
Ik had gisteren wel gelijk gehad.Vanmorgen waren er eerst een paar lessen, maar toen kwamen ze aanzetten  met potten verf en een heleboel kwasten.Aan die kwasten zaten mensen vast en die gingen met z'n allen aan de slag.Vele handen maken licht werk en het schoot prima op.

Al gauw was het hele beschot blinkend wit en we dachten, dat ze klaar waren. Maar niks hoor. Ze hadden bedacht, dat het mooier zou zijn als de onderste rand donker zou worden, omdat je het dan niet zo goed kunt zien als wij er met onze voeten zand of modder tegenaan zouden gooien. Dus gingen ze langs een op maat gemaakte plank  het onderste stuk donkerbruin maken.Tenminste dat dachten ze, totdat ze de verfpotten open maakten. Er onstond meteen een samenscholing. Alle hulpmensen kwamen toestromen, keken in de potten en begonnen te lachen.We hoorden al gauw wat er aan de hand was.In die potten zat namelijk geen donkerbruine, maar donkerpaarse verf ....Had de verfwinkel de verkeerde kleur gemengd. Goede raad was duur. Op zondag kun je nergens andere verf krijgen, dus na rijp beraad hebben ze besloten om het er dan toch maar gewoon op te smeren. Nu hebben wij waarschijnlijk de enige binnenbak met een paarse onderrand. Nou ja, om eerlijk te zijn staat het best chic. Het is alleen even wennen !

We hoorden, dat een andere ploeg mensen zich op de sterstal had gestort. Miep, Melli. Byou en Yette waren eruit gezet en die mensen hebben al het ijzerwerk daar ontroest en weer zwart geverfd. Dat is bereveel werk en ze zijn er dan ook uren en uren zoet mee geweest. Ze hadden wel eer van hun werk, want het is er erg van opgeknapt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 13 november 2010

Droog en winderig. Dikke regenwolken dreven vlak langs, maar bij ons viel er dit keer niets uit.
Vanavond werd het opeens druk in de bak. Niet met paarden, maar met mensen.Ze groeven een geul langs het beschot en gingen te keer met een hogedrukspuit en bezems en borstels om het beschot schoon te poetsen. Lizzy keek haar ogen uit ,maar ik had, door jarenlange ervaring, allang door wat er aan de hand was.Ze gaan vast morgen met een hele troep mensen dat beschot weer mooi wit verven. Let maar eens op!
 

Vrijdag 12 november 2010

Eerst nog stormachtig. Later opeens windstil en 12 graden. Best behoorlijk warm voor de tijd van het jaar.
Ik hoorde, dat de messen van de scheermachine weer terug waren van de messenslijper, dus ik denk, dat binnenkort een aantal van ons aan de beurt zijn om de vacht te verliezen. Ikzelf niet denk ik.Vorig jaar ben ik tenminste niet geschoren en ik heb ook geen deken op gehad. Ik heb het geluk, dat mijn vacht niet zo idioot dik wordt, dat ik meteen nat wordt van het zweet bij een normale wintertemperatuur en dan hoeft er geen gescheer en ook geen deken.Prima.

Donderdag 11 november 2010

Eerst droog, maar vanaf de middag storm en regen. Het viel echt met bakken tegelijk uit de lucht. Niet normaal meer ! Soms maakte het zoveel lawaai, dat het lesgeefmens zich nauwelijks verstaanbaar kon maken. Wat is een dak dan een prettige voorziening !!!

Woensdag 10 november 2010

Wisselend bewolkt. Meestal droog. Veel wind.
Door het frisse winderige weer hebben wij soms meer zin om een lolletje uit te halen, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven ! Toet is hier nog niet zo lang en zij kent duidelijk de regels nog niet zo goed.Vandaar, dat ze een iets te stevig bokje gaf en haar rijkind daardoor kennis met moeder aarde liet maken. Het kind heeft haar pols bezeerd en Toet had achteraf spijt van haar ondoordachte aktie, want dat resultaat was echt niet de bedoeling geweest. Bovendien kreeg ze van ons allemaal door de benen, want ze was 's morgens gewoon buiten in de paddock geweest en had daar net zoveel te keer kunnen gaan als ze zelf wilde. Je moet je werk toch serieus nemen. Of niet dan ?
Pagina: «  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits