Het Dagboek

Dinsdag 15 februari 2011

Eerst behoorlijk mistig, later somber en droog.
Wij zijn allemaal verdrietig om het afscheid van onze Saffier.Hij is namelijk vandaag naar de paardenhemel gegaan en hij vond het goed zo zei hij.Hij heeft jaren pensioen gehad en had praatjes voor tien tot bijna het laatst, maar opeens was de koek op en had hij er geen zin meer in om hier te blijven." Mijn been blijft zeer doen, wat ze er ook aan proberen te doen. Het boek is uit en ik vertrek." zei hij. En dat heeft hij dus gedaan. Het is erg leeg nu in onze stal en we zullen hem niet gauw vergeten.

Maandag 14 februari 2011

De morgen begon heel mooi, maar 's middags kwam er regen en wel heeeel veeeel regen. Jammer.
Ik ben Myra en woon in de grote stal naast Igor. Dat is meteen mijn grootste vriend.Als hij weg is vind ik dat helemaal niet leuk en laat zelfs mijn eten staan van chagerijn. Pech voor mij, dat hij toch wel geregeld weg is. Aan het werk of in een paddock. Het zou leuk zijn als we tegelijk ergens anders zouden zijn, maar dat lukt helaas niet altijd. Nou ja, je kunt niet alles hebben.

Zondag 13 februari 2011

Windstil. Voor de afwisseling de hele dag droog en wel 10 graden boven nul.
Vanmorgen alweer een dressuurwedstrijd. Het vervolg van gisteren. Dus ook nu de tweede competitiewedstrijd, maar nu voor degenen, die nog niet aan de beurt zijn geweest. In plaats van een hele dag van 9 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds een wedstrijddag te hebben hebben onze mensen het geheel in tweeen geknipt en over twee dagen verdeeld. Zo is er ook nog tijd voor ons  ( de gastpaarden) en onze mensen om op beide dagen te kunnen rijden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Myra.

Zaterdag 12 februari 2011

Regenachtig. Overal staan plassen.
's Avonds was er weer een dressuurwedstrijd, de tweede van de wintercompetitie. Ik hoorde zeggen, dat niemand had afgezegd door ziekte.Toch gek ! De hele week zijn er afzeggingen van mensen, die zich niet lekker voelen. Griep noemen ze dat. Maar als er een wedstrijd is zijn ze plotseling allemaal present. " Ik denk, dat ze die wedstrijd zo leuk vinden, dat ze zich ,ondanks die griep hiernaartoe slepen, om vooral niets te missen," zei Yette en daar kon ze best eens gelijk

Vrijdag 11 februari 2011

Regenachtig, winderig, compleet herfst. verder is er niets over te zeggen

Donderdag 10 februari 2011

Veel wind en regen.
Ik zag vanuit mijn buitenluik, dat Saffier om de boom wandelde met een kind aan het touw. Ik vroeg wat er aan mankeerde, maar Saffier was niet zo vrolijk als anders. " Heb pijn aan mijn voorbeen en omdat het voor een paard toch niet goed is om voortdurend op stal te staan, moet ik van onze mensen af en toe een beetje wandelen. Maar dat ik er veel plezier in heb ? Nee, niet echt. Ik heb eigenlijk nergens meer veel zin in," zei hij en slofte verder. "Ach, hij is ook al erg oud," zei Miep"Als je naar mensenjaren zou rekenen zou hij ver over de 100 jaar zijn, want 1 paardenjaar is ongeveer 4 mensenjaren." Knap van Miep, dat ze dat weet. De meeste mensen weten dat niet eens.

Woensdag 9 januari 2011

Het voorjaar is alweer voorbij. Het is nog wel droog, maar bewolkt en het is opeens veel kouder. We waren het eigenlijk al weer bijna vergeten, maar het is natuurlijk nog wel gewoon hartje winter en dan is het niet zo raar, dat het koud is.Jammer, maar waar !

Dinsdag 8 februari 2011

Niet te geloven ! Een echte zonnige voorjaarsdag.
Het kleine tractortje om de eikebladeren uit de weides te halen is gearriveerd, Ze mogen wel opschieten, want het is net of het gras al begint te groeien en het zou jammer zijn om dat meteen al weer af te maaien.

Maandag 7 februari 2011

Bewolkt en winderig. 12 graden.
Ik ben Melli, officiele naam Melina, niet te verwarren met Milena, want dat is heel iemand anders.Het is alweer een tijdje geleden, dat ik de pen had, maar ik woon nog altijd op dezelfde plek in de sterstal. Verhuizen is voor mij ook niet aan de orde,want ze hebben mijn box, speciaal voor mij ,helemaal volgehangen met rubber matten.Dat is, omdat ze er kennelijk niet tegen kunnen, dat ik af en toe een schopje tegen de muren geef. Flauw hoor ! Hoe erg is het om soms een beetje geluid te horen. Zo hard is het nu ook weer niet." Nou ja," zei Miep ",het geluid was niet te harden en bovendien worden je benen ook niet beter van dat domme gebeuk. Maar daar had je zeker niet aan gedacht ?" Nee, inderdaad niet, maar misschien zit daar toch wel wat in.

Zondag 6 februari 2011

Nog steeds veel wind, maar wel 12 graden boven nul. Lekker weer, maar een buitenritje zat er niet in.Te veel risico om een tak of een hele boom op je hoofd te krijgen zeiden ze. Dat zou zo maar kunnen want het stormde nog stevig. Trouwens , onze mensen hadden het veel te druk om met ons iets te gaan doen. 's Morgens vroeg waren Sandra, Ingrid,Thessa, Sonja, Marieke, Mariska, Lobke, Janet en Sanneke gewoon allemaal weggegaan. Ik hoorde zeggen, dat ze naar een instructeursbijscholing van de FNRS gingen en de hele dag weg zouden blijven.Mooie boel hoor.Ik vroeg me af hoe het nu met ons moest. Ik bedoel met eten en paddocks en zo. Maar dat was goed geregeld hoor. Er was een vervangmens en natuurlijk onze hulpkinderen en wij zijn niets tekort gekomen.
Pagina: «  250  |  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits