Het Dagboek

Maandag 4 april 2011

Koud en onaangenaam. Ver onder de 10 graden.
Hallo, Duo Penotti hier. Ik woon achter in de nieuwe stal naast kleo en tegenover Toet. Ik kan Kleo zien vanuit mijn bovenluik, dat overdag altijd open staat, maar tussen ons in is een dichte muur.Net zoals tussen Kleo en Olleke. Alle andere boxen hebben een tussenmuur met tralies. Weet je waarom wij nu juist een dichte muur hebben ? Dat komt, omdat wij dat prettiger vinden. Toen onze mensen de oude stal hebben afgebroken en deze nieuwe gebouwd, hebben ze rekening met ons gehouden. Wij zijn namelijk alle drie heel erg gesteld op onze privacy. Uit de bovendeur hangen en beppen met iedereen is prima, maar als wij eten en slapen willen we geen pottenkijkers en dat hebben we in het verleden kennelijk duidelijk genoeg laten merken. Ze zijn hier gelukkig redelijk snel van begrip. Toen ik in de oude stal mijn zelfdrinker van chagerijn van de muur had geslagen en begon aan de sloop van mijn voerbak was de boodschap wel overgekomen. Ze hebben mij toen ook al zo neergezet, dat ik geen directe buren had om me aan te ergeren.Met de andere twee is het net zo gegaan.Zoals het nu is zijn we heel tevreden en alles is nog heel.Mooi toch !

Zondag 3 april 2011

Bewolkt, maar nog steeds lekker weer. Vannacht een lekkere plens water. Onze ramen gingen tenminste meteen krakend dicht. Vroeger schrokken we daarvan als dat midden in de nacht gebeurde,maar nu zijn we er allemaal aan gewend.Ik heb zo'n dakraam precies recht boven mij en ik vind het best fijn, dat ik niet ieder ogenblik nat wordt.
Vandaag was de eindwedstrijd van de wintercompetitie.Voor de afwisseling ging nu iedereen springen. Iedereen behalve ik.Onze mensen willen niet, dat ik meedoe met springen, omdat ze bang zijn, dat ik met mijn voeten tegen een balk zal stoten. Ik heb namelijk wat ze noemen "losse wanden". Dat betekent, dat in mijn hoeven iets los zit wat normaal vast zit.De smid moet iedere keer heel erg zijn best doen om te zorgen, dat de boel bij elkaar blijft zitten. Ik krijg daarom ook al heel lang een lekker soort brokjes door mijn voer,die ze biotine noemen. Dat schijnt ook te helpen tegen deze kwaal.Al met al kan ik op het moment prima lopen, maar ze blijven gewoon heel voorzichtig met mij. Nou was springen toch al niet mijn hobby, dus ik kan er niet mee zitten.
Wie springen wel heeeel leuk vindt is Okkie. Maar er is nog een ding, dat hij heeeel leuk vindt en dat is eten. Als je die twee dingen dan tegelijk tegen komt wordt kiezen wel heel erg moeilijk.Vosje vertelde tenminste,dat ze had gezien, dat Okkie enthousiast aan het rondspringen was en toen, in een hogere klasse dan eerst ,op een hindernis werd afgestuurd, waar plotseling twee superlekkere balen hooi onder bleken te liggen. En het was toch kennelijk te veel gevraagd om zomaar over zoiets lekkers heen te springen. Hij ging dus vol in de remmen, nam gauw een hap hooi en wilde toen nog wel springen, maar dat lukte natuurlijk niet meer.Iedereen,die het heeft gezien heeft gelachen, alleen het rijkind vond het niet zo geslaagd. Nou ja, je moet toch tegen een grapje kunnen !
De week is weer om en ik geef de pen aan D.P.

Zaterdag 2 april 2011

Een echte zomerse dag. Wel 24 graden !!! Wel wat veel wind, maar een kniesoor, die daarop let.
Laat in de middag werd het juryhok opeens te voorschijn gehaald en bij de binnenbak gezet.Het bleek, dat er een mogelijkheid was voor senioren, die het rijden van wedstrijden niet leuk vinden om toch prestatiepunten te halen voor in hun ruiterpaspoort.Er komt dan wel een officieel jurylid en die deelt de punten uit,die die mensen verdienen. Dat vinden ze wel leuk, want dan kunnen ze een beetje zien of ze vooruit gaan. Prima toch.

Vrijdag 1 april 2011

Bewolkt en winderig.
Overbuurvrouw Hillie is met zwangerschapsverlof.Ze wordt nu zo dik, dat het niet meer prettig voor haar is om hard te lopen en te werken. Ze vindt het allemaal wel best.

Donderdag 31 maart 2011

Gelukkig regenachtig.Later jammer genoeg weer droog. Beetje rare uitspraak, maar we zijn er nu heel erg op gefocusd wanneer we weer iedere dag in de wei mogen. En als we de mensen moeten geloven is daar deze maand veel regen voor nodig om het gras te laten groeien. Ik hoorde zelfs iemand zeggen, dat als ze in het hele land verdrinken wij hier net goed zitten. Wij schijnenen hier namelijk op hoge zandgrond te zitten en ons land loopt ook al een beetje omhoog richting Holterberg. Het zal wel zo zijn of anders.

Woensdag 30 maart 2011

Wisselend bewolkt. 's Morgens nog knap fris.Eind van de middag inderdaad een beetje regen.
Toen ik vanmiddag in de binnenbak aan het werk was hoorde en zag ik, dat een deel van onze zwaluwen weer terug is van weggeweest.Bij ons in de stal en in de grote stal hebben we ze nog niet gezien, maar die zullen ook nog wel komen. Ze moeten tenslotte zeker 10.000 km.vliegen en dat is niet niks. Super knap, dat ze steeds weer de weg kunnen vinden. Degenen,die al aangekomen zijn waren trouwens best moe zeiden ze, maar ze waren blij,dat ze er weer waren. Nou, wij ook wel. Het is altijd beregezellig, al dat gekwetter de hele dag en al die vliegen,die straks weer in hun buikjes verdwijnen zijn ook best meegenomen.

Dinsdag 29 maart 2011

Onbewolkt, windstil en wel 16 graden.
Ik denk toch, dat er regen op komst is, want ik zag vandaag de kunstmeststrooier langs komen rijden. Het mocht tijd worden. Ik herinner me, dat we wel eens op 15 april al tot de knieen in het gras stonden. Nou, als het nu begin mei zover zou zijn zou ik al heel blij zijn.

Maandag 28 maart 2011

Bewolkt en windstil. Vannacht nog steeds onder nul. Vanmorgen moesten de mensen zelfs nog autoruiten krabben.
Ik ben Olleke. Heel lang geleden ben ik hier met mijn maatje Nina komen wonen. Wij zijn allebei fjorden en tot op dat moment woonden er hier geen fjorden, omdat de mensen hier dat eigenlijk geen leuk ras vonden om op te rijden.Ze hadden ons ook alleen maar gekocht om ons vorige mens uit de brand te helpen. Die wilde ons namelijk kwijt, omdat we in een vierspan liepen en dat kennelijk niet goed genoeg deden. Hij wilde toen verder met een heel ander ras en kon dat op dat moment niet, omdat hij geen stallen genoeg had. Het was vlak voor de zomerkampen en onze mensen hebben ons toen maar overgenomen met het idee om ons na de kampen weer te verkopen.Dat is dus wel gebeurd met Nina. Die is verhuisd naar iemand,die hier les had en haar leuk vond. Ze heeft een paar mooie veulens gehad heb ik gehoord. Ik mocht lekker blijven en heb het tot de dag van vandaag goed naar mijn zin.In het begin kon ik alleen maar heel hard rechtuit rennen, maar ik heb zoveel bijgeleerd, dat ik een heel populaire lespony ben geworden, die overal voor kan worden ingezet.

Zondag 27 maart 2011

Onbewolkt, helemaal geen wind en wel 17 graden.
Vanmorgen gebeurde er iets merkwaardigs.We stonden en lagen nog allemaal te slapen. Toen ging opeens de deur open en kwam tot onze verbazing een voermens binnen met de ontbijtkruiwagen vol hooi. Eerst dachten we ,dat ze uit haar bed was gevallen,of dat ze de wekker verkeerd had gezet, maar toen begon het te dagen.Vorig jaar was er ook zoiets en dat scheen ermee te maken te hebben, dat alle mensen hebben afgesproken tegelijk alle klokken zomaar een uur vooruit te zetten. Dat vinden ze leuk, want dan heeft iedereen plotsklaps 's avonds een uur langer licht. Eigenlijk best een goed idee. Kunnen we 's avonds weer  een buitenritje maken. Niet verkeerd !
's Middags was het druk. Er was een extra springles/ oefenparcours. Iedereen deed eerst een rondje, waarbij ze geholpen werden en daarna een rondje helemaal zelf. Volgende week schijnt er een echte springwedstrijd te zijn en daar konden ze dan voor oefenen.

Zaterdag 26 maart 2011

Droog en overdag gelukkig wat warmer, maar 's nachts nog steeds onder nul.
Meestal is het hier op zaterdagavond lekker rustig, maar vandaag werd het juist steeds drukker. Maar al gauw hadden we door, dat wij er dit keer niets mee te maken hadden en dat wij dus rustig op stal konden blijven. Het scheen te gaan om de jaarvergadering van de recreantenclub.Dat wil meestal zeggen een half uur vergaderen en voor de rest met elkaar beppen en eten. Vosje vertelde tenminste, dat ze een paar gloeiend hete soort tafels vlak voor haar neus in de binnenbak hadden gezet. Daar legden ze allerlei spullen op en die begonnen dan na een tijdje enorm te stinken en te roken. Dat aten ze dan op en het leek ook nog net of ze het lekker vonden. Je moet er maar plezier in hebben. Geef mij maar een lekkere portie hooi en wat muesli toe.
Pagina: «  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits