Het Dagboek

Maandag 10 januari 2011

's Nachts alweer vorst en niet te weinig. Remco moest naar zijn werk en had zijn auto buiten laten staan, omdat het nu echt niet meer zou vriezen. Dat heeft hij geweten !Ik kon door mijn raam zien, dat hij wel 10 minuten heeft staan te krabben,voordat hij weg kon rijden.
Ik ben dus Usher en woon nog steeds in de silostal met het voerhok aan de ene kant en de laatste tijd een aardige merrie, genaamd Splendid , aan de andere kant.Splen woont al een poosje hier, omdat haar mens thuis niet kan rijden, omdat de bak daar onberijdbaar is. Van mij mag ze nog wel een poosje blijven, want ze is een prima buurvrouw.
Met mij gaat het goed.Alleen wil mijn mens steeds met mij naar wedstrijden en dan worden die vaak door het rare weer op het laatste moment afgeblazen Flauw hoor ! Ik ben net zo lekker op dreef de laatste tijd.We hebben zelfs al weer genoeg winstpunten gehaald om een klasse verder te mogen. ZZ zwaar noemen ze dat.Maar mijn mens vindt het beter om deze winter nog maar even ZZ licht te blijven doen. Zo licht is dat trouwens helemaal niet hoor. Vreemd genoeg zeggen ze eerst, dat het Zeer Zwaar is ( ZZ) en dan toch licht erachteraan.Nou ja. Het zal wel zo zijn of anders ! Het moeilijkste vind ik nog steeds al die vervelende spoken achter die palen met bloemstukken erop, die zo nodig om al die rijbanen moeten staan. Als ze die nu eens zouden wegjagen hoefde ik niet steeds te schrikken en zouden de jurymensen mij vast steeds allemaal hoge cijfers geven.Maar ja, ze zijn er nu een keer altijd.Splendid zegt, dat ik gewoon moet doen of ze er niet zijn. Dan worden ze boos en gaan vanzelf weg. Zou Splen gelijk hebben ???Zal het toch eens proberen.

Zondag 9 januari 2011

Vannacht heeft het totaal onvoorspeld en onverwacht weer gevroren en overdag was er maar zo'n beetje dooi, dat 2 paddocks onbruikbaar waren.. Onze mensen waren er knap chagerijnig over, dat koning Winter ze dit keer te slim af was geweest. Ze hadden namelijk niet geharkt, omdat het niet zou vriezen. Nou ja, we zijn uiteindelijk toch wel allemaal naar buiten geweest, maar korter dan normaal. Er moesten natuurlijk meer paarden in minder paddocks. Maar een kniesoor, die daar op let. Wat niet kan kan niet, dat is nog nooit anders geweest.
De week is weer om en ik geef de pen aan Usher.

Zaterdag 8 januari 2011

De dooi zet nu toch echt door. De buitenbak is weer een vijver en het pompje heeft de hele dag werk. Maar dan zie je het water ook zienderogen verdwijnen.

 

Vanavond hadden we toch een spul ! Het was al een uur of 10. Iedereen stond op stal te relaxen en er was niemand meer op het erf. Alleen Piek was nog actief . Hij werd in de binnenbak gelongeerd door zijn mens en ze hadden het prima naar de zin, want hij was vandaag hartstikke goed ter been. Maar opeens was de pret over, want het licht ging uit.Stonden ze daar in het pikkedonker stom te kijken. Wij hadden het niet eens zo gauw door, want het licht bij ons was sowieso al uit. Het bleek, dat er een stop was doorgeslagen. Normaal is het een fluitje van een cent om een nieuwe in te draaien. Maar deze stop was een speciale , die verstopt zat in een kastje met een zegel erop. dat alleen verbroken mag worden door een mens met een diploma voor het vervangen van kapotte stoppen in verzegelde kastjes. Gelukkig wist Remco zo'n mens op te sporen. Die verscheen redelijk snel en zorgde in no time, dat er weer licht in de duisternis kwam. Wat een mazzel, dat we niet net een wedstrijd hadden. Dat was toch niet zo handig geweest.

Vrijdag 7 januari 2011

Dooi. Af en toe regen.
Er komen overal weer groene plekken in de weilanden.Door de sneeuwlaag is het gras kennelijk niet bevroren. Als het nu voorjaar wordt zouden we zo weer een wei vol gras hebben. Onze mensen zouden dat ook heel erg leuk vinden. Ik hoorde tenminste klagen, dat ons hooi tegenwoordig waanzinnig duur is en ik snapte niet goed waarom.Gras wordt afgemaaid, het droogt en dan gaat het in pakken. Niets nieuws toch ? Maar Donna wist te vertellen hoe het in elkaar stak. Door het raampje in haar stal met uitzicht op de mensen in Sandra's huiskamer had ze wat opgevangen.Het schijnt, dat het vorig jaar erg lang winters koud is gebleven. Het gras is dus later gaan groeien en is door de kou ook dunner gebleven dan normaal. Dus er was minder opbrengst. Daarna is het een hele poos droog gebleven, waardoor er opnieuw weinig gras groeide en de tweede snee ook al minder was dan gebruikelijk. Als klap op de vuurpijl werd het langdurig regenachtig net toen die tweede snee geoogst moest worden, dus daar is veel van mislukt . En daarom is er nu veel meer vraag dan aanbod. En zo is het gekomen.Wij krijgen er geen sprietje minder om, maar het is wel sneu voor de mensen. 

Donderdag 6 januari 2011

Regenachtig. Minstens 5 graden boven nul. Overal op het plein staan grote plassen met als verassing een laag ijs eronder verstopt, maar onze paddocks zijn nog altijd bruikbaar. Er hoeft zelfs niet geharkt te worden."En er zijn ook geen dazen," merkte Leo op en daar heeft hij dit keer nu eens helemaal gelijk in !

Woensdag 5 januari 2011

Opeens weer gemeen koud. Min 2 graden en veel wind.
Het is maar goed, dat ik een fjord ben.Wij trekken ons niet veel aan van onaangenaam weer en gelukkig hebben de mensen dat begrepen, want ik mag nog steeds iedere dag in de wei. Weer of geen weer.

Dinsdag 4 januari 2011

Vannacht vorst en overdag net nul.
De sneeuw is nog lang niet weg.Al dat wit begint te vervelen, vooral, omdat het niet echt mooi meer is.Het is meer een sopzooi geworden. Met een rolhok rijden vinden de mensen ook nog niet echt leuk, maar ze zijn wel vindingrijk.Ik zag tenminste vandaag een mens, dat altijd met haar eigen paard komt lessen, moederziel alleen in een rolhoktrekhok zonder rolhok erachter aankomen.Wij vroegen ons af of ze soms haar paard had vergeten. Maar niks hoor .Ze kreeg vandaag zitles op onze Pride. Ook heel nuttig toch !

Maandag 3 januari 2011

Vannacht vorst, overdag windstil en rond nul graden.
Hallo, ik ben Milena en weer aan de beurt voor de pen.Je zou zo zeggen, dat ponies met pensioen ook geen dagboek meer hoeven doen, maar niks hoor. " Jij doet toch verder niets, dus je hebt veel meer tijd dan wij," werd er gezegd door de anderen en daar kon ik niet veel tegenin brengen. Het zij zo ! Ik woon dus in de nieuwe stal bij Leonardo in de box, maar tegenwoordig gescheiden van tafel en bed. Ze hebben namelijk een tijdje geleden een wandje midden door de stal gezet en dat is een stuk rustiger voor mij.Ik moet trouwens nog wel steeds uitkijken, dat Leo niet mijn hooi pikt.Het wandje is namelijk laag en hij heeft een lange hals. Ik moet er dus goed op letten, dat ik niet per ongeluk mijn portie verplaats richting tussenwand, want dan gaat het geheid in de maag van Leo.Best paard trouwens, vooral als hij slaapt.

Zondag 2 januari 2011

Vannacht weer vorst, overdag zonnig en net boven nul.
Nog steeds heel rustig. Ik heb dus niets te melden, behalve dan dat de week weer om is en ik de pen aan Milena geef.

Zaterdag 1 januari 2010

Hele dag dooi. Onze mensen waren er blij mee.Het maakt alles net wat gemakkelijker zeiden ze.
Er was de hele dag niets te beleven. Helemaal niets en dat voor een zaterdag.Zouden de grote mensen en de kinderen paard en ponyrijden opeens niet meer leuk vinden ,vroeg ik me af.Maar Jasmijn wist te vertellen, dat de mensen het om de een of andere reden nodig vinden om op de eerste dag van een nieuw jaar hun huizen uit te rennen naar andere mensen toe om ze te vertellen, dat ze hopen, dat die andere mensen een gelukkig nieuw jaar zullen hebben.Ze hebben dus helemaal geen tijd om te gaan rijden. Zo simpel is dat.Maar voor onze eigen mensen is het best wel zielig, want die hebben echt geen tijd om ergens anders heen te gaan.Immers alle hulpmensen zijn ook ergens anders dan hier.En wij moeten toch echt gewoon 3 keer per dag een tweegangenmenu hebben en een schone stal en beweging in een paddock. Gelukkig waren er toch nog een paar mensen van gastpaarden gekomen, die hun handjes flink hebben laten wapperen en zo met elkaar is alles toch nog prima voor elkaar gekomen en zijn wij niets tekort gekomen. Waarvoor onze grote dank...ook namens onze mensen.!

Pagina: «  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits