Het Dagboek

Vrijdag 16 oktober 2011

Droog en nog zonnig ook ! Het lijkt wel zomer met 24 graden.
Melli en ik hebben tegenwoordig dikke lol als we uit ons luik kijken en er mensen nietsvermoedend rond de boom in- of uitstappen. De kastanjes beginnen namelijk tamelijk los te zitten en een vlaagje wind is soms al voldoende om een regen van die dingen te veroorzaken. Niet dat dit echt gevaarlijk is. Daar zorgt de veiligheidscap wel voor. Maar bij een onverwachte voltreffer weten de mensen even niet wat er gebeurt en het is leuk om dan de reakties te zien.

Donderdag 15 september 2011

Droog, vaak zon en opeens weer warm. Wel 25 graden.
Misty was in haar sas. Ze is een poosje uit de roulatie geweest, omdat ze een beetje kreupel was. Toen het bijna weer beter was heeft Marielle haar behandeld en heeft ze dus ook nog een week "osteopaten"vakantie gehad. En nu is ze weer o.k. en staat te popelen om weer te beginnen.

Woensdag 14 september 2011

Wisselend bewolkt. Af en toe een stevige bui en koud !
Vanmorgen kwam Vosje langs onder het zadel. Ze vertelde, dat ze nu 15 minuten mag stappen en iedere dag wat langer. Haar peesblessure schijnt goed te helen en dat is hartstikke fijn. Ze is er trouwens niet dunner op geworden zag ik. Toen ze hier kwam was ze broodmager en is er alles aan gedaan om haar wat meer vlees op de ribben te laten krijgen, maar dat doel is nu toch wel meer dan bereikt, zacht gezegd !

Dinsdag 13 september 2011

Veel wind en guur.
Gisteren reden megagrote machines het aardappelveld achter ons terrein op en begonnen met veel geraas de aardappelen uit de grond te trekken. Onze mensen waren er blij mee, want dat veld mogen ze altijd gebruiken voor de cross en zolang daar aardappels in zitten gaat dat niet lukken. Aanvankelijk zouden die aardappels er pas een week voor de cross uit gaan en dan hadden ze toch wel een probleem gehad met de bouw.

Maandag 12 september 2011

Harde wind. Wisselend bewolkt. 18 graden.
Ik ben Yette, de fjord, die al een paar jaar in de sterstal woont naast Mielli en Miep en tegenover Byou.Eerst stond ik in de oude varkensstal en later in de nieuwe stal, die op de plaats van de varkensstal is gebouwd.Vandaar ben ik verhuisd naar hier."Waarom ben je daar eigenlijk weggegaan ?" vroeg Byou. " Het was iets met plassen in het gangpad of zoiets," zei Melli meteen bijdehand, maar ik ben de reden vergeten. Als jullie dat niet geloven kan ik er ook niets aan doen. In ieder geval heb ik het hier prima naar mijn zin. Discussie gesloten !

Zondag 11 september 2011

Dit keer passeerde een gebied, niet met onweer, maar met heeeeel veel regen ons rakelings aan de rechterkant. Hier bleef het droog en het was gelukkig weer zo'n 20 graden. Dat kwam goed uit, want ik en bijna alle manegepaarden en pony's  hebben vandaag een buitenrit van 3 uur gemaakt. Dan konden mensen niet gereden lessen van de zomervakantie inhalen. Van mij mogen er best nog een paar van zulke ritten komen en dat schijnt ook het plan te zijn. Mensen,die niks in te halen hebben kunnen natuurlijk ook mee en kunnen dan gewoon betalen voor de rit.
De week is weer om en ik geef de pen aan Yette

Zaterdag 10 september 2011

De hele dag voor de afwisseling drukkend warm, wel 30 graden. 's Avonds laat groot weeralarm voor zeer zwaar onweer met hier en daar hagelstenen zo groot als pingpongballen en zware windstoten !!! Het kwam nog recht op ons aan ook nog, dus onze mensen zaten redelijk in de piepzak. Maar.....het passeerde ons uiteindelijk precies aan de linkerkant.In de verte zag je zoveel bliksemflitsen, dat het soms net daglicht leek. Daar zijn we dus bijzonder goed vanaf gekomen !

Vrijdag 9 september 2011

Regenachtig en berekoud.
Lukar , Adair, Bella en Vita zijn vandaag met hun mensen vertrokken. Adair zei, dat ze nu met vakantie gingen ergens ver weg. Hij hoopte, dat het daar mooi zou zijn om buiten te rijden.Dat zal best wel zo zijn, want daar hebben de mensen natuurlijk wel rekening mee gehouden.
Jullie zullen de laatste tijd gemerkt hebben, dat er geen foto's meer in ons dagboek staan. Dat is dus niet, omdat er geen foto's zijn, maar omdat ons opschrijfmens niet weet hoe ze die op de site moet zetten. Dat doet Renco altijd en die is dus met vakantie. Ze komen er dus echt wel op, maar pas over een poosje. Dan moeten jullie maar terugkijken als je ze nog wilt zien.

Donderdag 8 september 2011

Erg regenachtig. Zelfs het plein staat weer blank, dus over lekker naar de wei gaan hoeven we niet eens te denken. Jammer !
De meeste zwaluwen zijn inmiddels vertrokken. We hebben ze uitgezwaaid en een goede reis gewenst. Maar er zijn nog een paar achtergebleven, die zo dom zijn geweest om ook nog aan een derde leg te beginnen en die zijn nu in de vertraging. Maar de uitslovers hebben mazzel. Er zijn nog meer dan genoeg insecten voor de catering, dus het zal wel goedkomen met ze.

Woensdag 7 september 2011

Vannacht storm en weer eens een wolkbreuk. Overdag buien.
Lukar en Adair zijn niet alleen met hun mensen gekomen. Er zijn ook dit keer weer twee honden bij.De ene kenden we al. Dat is een gele en die heet Bella.De andere is nieuw voor ons en die heet Vita. "Dat is leuk", zei Donna, toen ze dit hoorde. "Samen is dat "bella vita "en dat betekent "mooi leven".Het aparte is alleen, dat deze twee honden , toen ze hun naam hebben gekregen , helemaal niets met elkaar te maken hadden. Het zijn namelijk allebei gepensionneerde blindengeleidehonden, die niet van elkaars bestaan af wisten en ook allebei heel ergens anders hebben gewerkt. En nu zijn ze samen en hebben een bella vita= een mooi leven. Soms kan het raar lopen ! Of niet dan ?

Pagina: «  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement