Het Dagboek

Zaterdag 11 juni 2011

Vannacht beetje regen. Wisselend bewolkt.
Pjotr, mijn buurman, was vandaag jarig.Hij had het geheim willen houden, want 16 jaar voor een paard is ongeveer 64 jaar voor een mens en hij wilde niet graag voor oud paard doorgaan. Maar dat ging niet door. Zijn mens had namelijk een mooi papier meegebracht en daarmee zijn boxdeur versierd."Nu kan iedereen zien, dat ik bijna bejaard ben," zei Pjotr een beetje aangeslagen Maar dat is natuurlijk onzin. We worden hier allemaal stokoud en dan ben je met 16 jaar nog maar een jonkie." Nou, geef me dan maar een heleboel lekkers voor mijn verjaardag," zei Pjotr getroost. maar hij had pech. Hij kreeg alleen een appel, omdat hij volgens zijn mens al dik genoeg was.

Vrijdag 10 juni 2011

Wisselend bewolkt. 17 graden.
Ik hoorde de mensen erover praten, dat ze zich een beetje zorgen maakten over ons ruwvoer voor over een poosje. Op het ogenblik hebben ze gelukkig nog wel genoeg, omdat ze in de winter al hooi hadden bijgekocht. Normaal hoeft dat nooit,omdat ze van een vaste boer altijd de voorraad voor het hele jaar kopen. Maar omdat het vorig jaar een superslecht hooijaar was had de vaste boer niet genoeg kunnen oogsten, vandaar. Dat bijgekochte hooi was jammer genoeg een stuk duurder dan gewoonlijk, maar onze mensen dachten, dat aanbod en prijs dit jaar wel weer normaal zouden worden. En dat was nu net verkeerd gedacht. want wat is er gebeurd ? Dit voorjaar is het extreem droog geweest en daardoor is de opbrengst van de eerste snee hooi ook maar weer de helft van wat gebruikelijk is, Omdat inmiddels overal alle reserves op zijn vliegen de prijzen nog veel meer omhoog. Maar wat het allervervelendste is,is dat er stomweg bijna niets meer te koop is. De boeren,die normaal dat wat ze over hebben verkopen houden nu alles vast, want hun dieren moeten van de winter ook te eten hebben. Donna zei, dat ze had gehoord, dat onze mensen erover denken om hooi uit Polen te laten komen. Daar schijnen ze nog genoeg te hebben.Nou ja.Als het nu eerst eens flink gaat regenen zodat het gras lekker groeit valt het allemaal misschien nog wel mee. Dan moet het natuurlijk ook nog op tijd weer ophouden, zodat dat lange gras droog kan worden binnengehaald. We zullen het allemaal wel zien. Ze zullen er in ieder geval wel voor zorgen, dat we hoe dan ook,genoeg te eten krijgen.

Donderdag 9 juni 2011

Wisselend bewolkt. 18 graden, weinig wind en droog.
We hebben deze week een stagemens en volgende week ook heb ik gehoord.Nu is dat toevallig helemaal geen nieuw mens voor ons, want ze rijdt en helpt hier al jaren. Mooi makkelijk. Zij hoeft dus niet te leren waar hier alles is en wie wij zijn.

Woensdag 8 juni 2011

Bewolkt, beetje regen, maar al gauw weer droog. Onze mensen waren diep teleurgesteld.Er was namelijk een heleboel regen beloofd. Laat nu dat hele regengebied op een paar kilometer langs ons heen geschoven zijn !Zeker 5 uur regen niet gehad. Vroeger waren ze daar heel blij mee geweest, maar nu baalden ze. Wat zijn mensen toch een merkwaardige wezens !

Dinsdag 7 juni 2011

Droog en bewolkt, niet meer dan 14 graden.
Gisteren is Zazou met haar mens weer naar de paardenkliniek geweest om de hechtingen uit haar schouder te laten halen.Het deed helemaal geen pijn zei ze en de dierenarts had gezegd. dat het er heel goed uitzag.Maar helaas zei hij meteen er achteraan, dat ze de eerste anderhalve week nog steeds niet van stal mocht, omdat de boel anders misschien alsnog zou kunnen openbarsten.En dat wil je natuurlijk ook niet.Het is maar goed, dat we hier de paddockstallen hebben, waar pechvogels als Zazou overdag mogen staan. Je kunt daar natuurlijk ook geen poot trekken, maar het is toch beter dan alsmaar in je eigen stal te moeten zijn. Bovendien komt er iedere paar uur een andere buurman/vrouw, zodat je nog een beetje te kletsen hebt.

Maandag 6 juni 2011

Vannacht regen, 's morgens stortbuien, 's middags eerst droog. maar aan het eind van de middag ging de hemel echt open. Voor je het wist stond alles blank. Dat hebben we lang niet beleefd.
Myra stond helemaal in de hoek van haar stal naar buiten te loeren. Ik vroeg wat ze aan het doen was en ze zei, dat ze heel benieuwd was of het nieuwe putje na al het gezeur, dat er nooit water in kon lopen, nu wel werkte. " En werkt het?" vroeg Pjotr, die net niets kon zien. "Ik had het niet meer voor mogelijk gehouden,"zei Myra,"maar het water loopt er nu met een noodgang in." Probleem dus opgelost. dat valt me niets tegen.

Ik was door al die wolkbreuktoestanden helemaal vergeten te vertellen wie ik ben. Ik heet Jasmijn en woon in de grote stal vanaf toen ik 4 jaar was.Ik ben nu 20 dus dat is al een hele tijd.Pjotr en Okkie staan naast mij, Myra en Igor tegenover me.

Zondag 5 juni 2011

's Morgens flink regen, beetje onweer. later droog en zon. Maar 16 graden.
Vanmorgen heel vroeg was er al een "volksoploop" op het plein.Het bleek, dat degenen,die afgevaardigd waren naar de finale van de zitcompetitie zich daar verzamelden om naar de manege ergens anders te vertrekken.Later hoorden we, dat ze een hartstikke leuke dag hadden gehad, maar dit keer niet echt in de prijzen waren gevallen." Zie je wel," zei Orlando." Ik had al gezegd, dat wij zo lekker zitten, dat het op andere dieren ergens anders alleen maar kan tegenvallen." Beetje kort door de bocht vind ik, maar in het nieuwe jaar zijn er weer nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Jasmijn.

Zaterdag 4 juni 2011

Zonnig, winderig en bloedheet.Je zou bijna vergeten, dat het nog niet eens zomer is.
Usher is helemaal blij.Zijn mens Thessa is namelijk weer terug uit china.Hij was al een beetje bang, dat ze daar zou blijven, maar hij had zich geen zorgen hoeven te maken.We hoorden, dat ze het een erg mooi land had gevonden, maar dat er steeds zo verschrikkelijk veel chinezen waren, die voor het uitzicht gingen staan, dat het een hele toer was om dat te kunnen zien.

Vrijdag 3 juni 2011

Zon, veel wind en 27 graden.
Wij hadden ons al een hele tijd afgevraagd waarom er de hele tijd zo'n herrie was ergens boven ons hoofd.Maar vandaag werd dit raadsel opgelost.Bartje vertelde namelijk heel blij, dat hij een nieuwe kamer kreeg en dat verklaarde veel. Pech, dat wij niet kunnen traplopen. Nu zullen we het resultaat nooit kunnen zien en dat is best jammer.

Donderdag 2 juni 2011

Wisselend bewolkt en wel 20 graden.
Het was vandaag zeldzaam rustig. Merkwaardig. Normaal zijn er de hele dag lessen en zo.Nu waren alleen onze eigen mensen en een paar hulpmensen met hun kinderen in de weer met uitmesten en ons heen en weer naar paddocks en weilanden te brengen.  Ik hoorde vertellen, dat dat kwam omdat het Hemelvaartsdag was. Ik geloof niet, dat het de bedoeling is dat alle mensen dan naar de hemel varen, maar ze hebben wel een vrije dag en doen dan andere dingen dan anders en dat is dus kennelijk niet hier. Nou ja. Mooi rustig toch. Je hoort mij niet klagen. Ik heb lekker languit in de paddock gelegen en daar was niets mis mee.

Pagina: «  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement