Het Dagboek

Zondag 22 mei 2011

Vannacht een paar stevige buien en vanmorgen nog eentje er achteraan. Daarna klaarde het op en is het droog gebleven.Dit keer vonden onze mensen dat prima, want het bleek tot mijn verrassing, dat de mensen van de groep van gisteren ,die kennelijk ergens waren blijven slapen, opeens weer voor de stal stonden en een dagtocht gingen maken. Omdat dan ergens in het bos wordt gepicknickt is regen even niet zo welkom.
Het mooie is, dat ik tegenwoordig altijd met buitenritten mee mag, omdat onze mensen weten, dat ik me altijd beschaafd gedraag. Ik bok niet, ik scheur er niet onverwacht vandoor enz. enz."Nou, dat is ook wel eens anders geweest,"zei Jasmijn, die zich, jammer genoeg, mijn gedrag uit mijn begintijd hier herinnerde. En ik moet toegeven. Ze heeft dit keer wel gelijk.De eerste jaren, dat ik hier woonde mocht ik haast nooit mee op buitenrit. En weet je waarom niet ? Nou gewoon, omdat ik bokte, er onverwacht tussenuit scheurde enz. enz. Maar ik heb sindsdien heel veel bijgeleerd en nu ben ik altijd eerste keus voor buitenritten. Het verstand komt met de jaren, toch ?!" Ja en als dat dan komt voordat de ouderdom komt met gebreken heeft iedereen mazzel." zei Donna en daarmee had ze het laatste woord.
De dagtocht was trouwens superleuk. We hebben allemaal genoten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Miep.

Zaterdag 21 mei 2011

Eerst dikke mist, later de hele dag zon en 24 graden. Super ! En als extra attractie nog steeds geen steekbeesten !!
Vandaag ben ik lekker een paar uur op buitenrit geweest met een groep mensen van overal en nergens.Het schijnt een clubje mensen te zijn, die regelmatig met elkaar door het hele land buitenritten en dagtochten maken.Ze zijn al diverse keren hier geweest. Toch een compliment voor ons, dat ze iedere keer terugkomen. Of niet dan !

Vrijdag 20 mei 2011

Bewolkt en veel wind. Hooguit 16 graden. Toch nog lang geen zomer.
De boeren in de buurt zijn druk met gras maaien. Ik hoorde zeggen, dat ze niet blij waren met de opbrengst. Veel minder dan normaal, omdat het....veel te droog is geweest. Zo zie je, als het een keer niet te nat is geweest is het meteen te droog. Het is ook nooit goed. Laten we hopen,dat het de rest van het jaar beter zal gaan

Donderdag 19 mei 2011

Beetje zon, beetje wolken en allang weer veel te droog.
Hillie en Hello lopen altijd de hele morgen in een wei achter de binnenbak en 's middags in de springwei. Maar daar lopen ze niet alleen. Er springen daar ook een heel stel kleine wilde konijntjes rond. Hello had het er eerst niet zo op. Toen ik in de paddock stond zag ik zelfs, dat twee kleine konijntjes, een zwarte en een bruine, met volle vaart achter Hello aan renden. Echt heel komisch om te zien hoe dat kleine ding benen maakte voor zulke miniscule opjagertjes.Ik geloof wel, dat ze later vrede hebben gesloten. Heel verstandig.

Woensdag 18 mei 2011

Veel wolken, maar minder koud.
Het is tegenwoordig een hele toer om de binnenbak goed berijdbaar te houden. Er moet soms wel een paar keer per dag gesproeid worden en de tractor is dagelijks in de weer om de bodem los te maken.Maar onze mensen zijn niet tevreden met het resultaat.Ik zag laatst al het busje van een deskundig bodempersoon het erf op rijden en die ging deskundig en geleerd kijken wat er aan gedaan kon worden.Vosje, die de oren ,zoals gewoonlijk ,wijd open had, vertelde, dat ze gehoord had, dat was afgesproken, dat binnenkort de hele boel zal worden losgewerkt, gelijkgetrokken en aangevuld met nieuw zand.Nou, dat zal dan wel weer een ravage worden, voordat het beter is. Maar wat moet dat moet en als het dan daarna beter is zijn we allemaal weer blij.

Dinsdag 17 mei 2011

Wisselend bewolkt en fris.
De eerste eieren van de zwaluwen hier in de stal zijn uitgekomen. Dat kleine spul maakt al een giga herrie en hun ouders razen af en aan met lekkere bee(s)tjes voor hen.Het lijkt hier net een voliere en hoewel er wel eens per ongeluk wat vogelpoep op ons terecht komt vinden we het toch beregezellig.Die vogels schijnen zeldzaam te worden.Nou, daar merken wij dus helemaal niets van.Wij hebben ieder jaar meer dan 20 nesten her en der verspreid. Kun je nagaan hoeveel nieuwe vogeltjes er sowieso hier worden geboren.

Maandag 16 mei 2011

Vannacht regen en de hele dag een beetje gemiezer. Hooguit 13 graden.
Hoi, Orlando hier. Ik woon sinds jaar en dag in de grote stal en ook in dezelfde box. Mijn buren zijn in de loop van de tijden wel gewisseld. Op het ogenblik staat Venice, een nieuwelinge ,aan mijn ene kant en Igor aan de andere kant op de plaats waar Flip, die nu in de paardenhemel is, een jaartje of 15 heeft gewoond.Het zijn prima buren, waar ik heel goed mee overweg kan.Daar hebben we trouwens geen van allen over te klagen,want ze vogelen hier net zo lang, totdat iedereen op een plek staat, waar hij/zij graag is .Myra bv. woonde eerst in de sterstal, omdat onze mensen dachten, dat dat een goede plek was voor haar mens, die bijna niet kan zien.Maar Myra was daar juist helemaal niet gelukkig.Ze vindt het namelijk vreselijk om alleen te zijn en in de sterstal staan ze maar met zijn vieren. De drie anderen zijn natuurlijk ook geregeld naar paddock, wei of aan het werk. Ze was daar dus best geregeld alleen thuis.In onze stal wonen we met zijn achten, dus het moet wel erg gek gaan als hier helemaal niemand binnen is. Probleem opgelost !

Zondag 15 mei 2011

Wisselend bewolkt, fris. Piepkleine buitjes. Die zetten geen zoden aan de dijk.
Vandaag was de selectiewedstrijd voor deelname aan de regiofinale van de zitcompetitie. Het is aan de ene kant een gewone wedstrijd, waarbij de punten tellen en aan de andere kant wordt gekeken wie het beste heeft gescoort op de laatste punten van het protocol, die gaan over houding en zit.Degenen,die daar de meeste punten voor hebben gekregen mogen op 5 juni naar manege De Horstlinde in Enschede voor de regiofinale. Ze moeten dan rijden op paarden en pony's van daar !Als dat maar goed gaat...Ze zijn natuurlijk alleen maar gewend aan ons en wij zijn natuurlijk super super super braaf en zitten heel heel heel erg heerlijk." Jongens hou erover op," zei Jasmijn. "Die paarden en pony's daar zijn vast ook prima beesten en als onze mensen er dan ook nog beeldschoon op gaan zitten komt het allemaal dik in orde." Laten we het daar dan maar op houden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 14 mei 2011

Droog, wisselend bewolkt. Steenkoud zonder zon, bloedheet met zon.
Vanmiddag, na alle lessen, was er een dressuurwedstrijd voor degenen,die nog niet aan de selectie zitcompetitie mee konden doen. En weet je wat ? Helemaal niemand had voor mij gekozen! Ik was daar eerst best een beetje door geraakt, want je wilt er toch graag bijhoren.Maar toen ontdekte ik, dat ik in die tijd samen met Floran en DP ,die ook niet meedeed,een buitenrit mocht maken en toen was mijn dag toch weer goed. Het was namelijk super in het bos. We hebben zelfs een ree gezien.

Vrijdag 13 mei 2011

Bewolkt. 15 graden en veel wind precies de stal in.Niet fijn.
Ik hoorde van Zazou, dat zij binnenkort naar de dierenarts moet om een knobbeltje op haar schouder weg te laten halen. Toen onze tandarts, die toevallig ook dierenarts is, hier laatst was, hebben onze mensen hem gevraagd om er een blik op te werpen. Hij vond toen, dat er toch nader naar moest worden gekeken. Daarom is haar mens Sanneke met haar naar onze dierenarts geweest en die heeft besloten, dat dat ding volgende week toch maar weggehaald moest worden. Ze noemen zoiets een sarcoid.Zazou is niet blij, maar ze moet zich niet aanstellen. Ze zal het best wel overleven.Maar dat ze daarna 10 dagen op stal moet blijven om te zorgen, dat de hechting er niet uit springt is natuurlijk best wel zuur.

Pagina: «  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement