Het Dagboek

Woensdag 1 december 2010

Min 6 graden en heel veel wind. Volgens de mensen voelt het als min 15 en ze hebben er nu echt geen aardigheid meer in. Tot overmaat van ramp ging het ook nog licht sneeuwen en door die wind werd dit dus een sneeuwjacht.Beetje bizar om zo vroeg in het seizoen al zo diep in de winter te zitten.

Dinsdag 30 november 2010

Berekoud, maar geen wind gelukkig.
De laatste tijd heb ik weinig kunnen werken, want ik mankeer iedere keer weer wat. Dan is het ene been kreupel, dan weer een ander. Er komt gewoon geen eind aan. Mijn mens krijgt er een sik van en anders ik wel...Het meest irritante is, dat het iedere keer iets anders is en dat het niets met elkaar te maken heeft. Ik heb begrepen, dat ik nu op non-aktief ben gezet.Ik mag zo vaak mogelijk in een paddock en verder hoef ik niets. Ze hopen natuurlijk, dat vadertje Tijd zijn werk zal gaan doen en dat ik ooit zomaar ineens weer helemaal heel zal zijn.En, laten we eerlijk zijn, dat is helemaal niet onmogelijk. Kijk maar eens naar onze Miep.

Maandag 29 november 2010

Windstil en 's middags sneeuw. En nog een flink pak ook !!
De tijd gaat hard .Vorige keer, dat ik de pen had waren de blaadjes net goed en wel aan de bomen gekomen en was het hartstikke mooi weer. Onze mensen hoefden zich niet druk te maken over opvriezende paddocks, die voortdurend geharkt moeten worden, maar des te meer over nesten van eikenprocessierupsen, waar maanmannetjes voor moesten komen om ze weg te halen. Zo is er altijd wel weer wat, maar dat wordt meestal vergeten.
Ik woon nog altijd naast Floran in de silostal en mijn uitzicht bestaat nu uit langs glibberende mensen en paarden. Er zijn ook veel vogels, maar heel andere dan in de zomer. Ik krijg b.v. vaak bezoek van een soort,die zich hebben voorgesteld als merels en die netjes hebben gevraagd of ik het goedvond, dat ze uit mijn drinkbak kwamen drinken. Slimme jongens hoor.Buiten is er voor hen niets beschikbaar als het vriest en zo krijgen ze toch wat ze nodig hebben. En ik vind het best gezellig.

Zondag 28 november 2010

Vandaag werkelijk helemaal niets te beleven. Buitenritten gaat niet meer.Als het niet vriest kunnen we altijd prima buiten rijden, maar nu alles hard bevroren is is het veel te link om over al die harde bobbels te lopen. Jammer hoor..!
De week is weer om en ik geef de pen aan Piek.

Zaterdag 27 november 2010

Somber en droog. Overdag iets boven nul, later op de dag vorst.
Het is maar goed, dat er een soort band om onze waterleidingen zit, dat zelf weet wanneer het gaat vriezen en dat dan meteen warm wordt.. Het heet thermolint hoorde ik zeggen. Hebben wij tenminste geen ijs in onze  zelfdrinkers en hoeven de mensen niet te slepen met emmers. Mooie uitvinding !!
Het harken is vandaag een klusje voor de zaterdaghulpkinderen. Met z'n allen ben je tenslotte veel sneller klaar.

Vrijdag 26 november 2010

Droog, zon en steeds kouder. Na 4 uur vroor het echt. Als we het niet gedacht hadden !!! Algauw kwamen de mensen voorbij met de harken en kon het feest weer beginnen.

Donderdag 25 november 2010

Pracht weer.Zon, geen wind en 6 graden boven nul. Zo mag het voorlopig wel blijven. Helaas, ik hoorde, dat er vorst werd voorspeld. Veel vorst en het zou nog lang gaan duren ook. Onze mensen waren al aan het overleggen wanneer ze moesten beginnen onze paddocks glad te harken. De slotsom was, dat dat vandaag nog net niet hoefde, maar dat ze er morgen waarschijnlijk niet onderuit zouden kunnen .Ze waren helemaal niet blij. Snap je dat nu ? Lekker flink bewegen in de frisse lucht. Is toch niets mis mee !!!
Theo is druk met het maken van opstapjes. Hij had er voor ons een paar getimmerd en iedereen vond ze zo goed gelukt, dat ook mensen van buiten, die ze zagen er een wilden hebben.Theo vindt het best leuk werk , dus nu maakt hij opstapjes voor wie er een wil kopen. Het houdt hem mooi van de straat zullen we maar zeggen !

Woensdag 24 november 2010

Beetje regenachtig
Ik had nog niet verteld, dat ik weer mag werken ! Mijn "verborgen spat" is, na een vol jaar alleen maar niets doen ,kennelijk tot rust gekomen en is verbeend. Ze hadden er op gehoopt, dat dat zou gebeuren en waarachtig, ik heb geluk gehad. Mijn been doet geen zeer meer en zo langzamerhand kom ik weer in het gewone werk. Iedereen is daar heel blij mee en ikzelf het meest.  Zo zie je maar.Geduld is een schone zaak en de tijd is soms de beste heelmeester. Je moet alleen wel de mazzel hebben, dat je mensen daarop willen wachten. En zo is het maar net.

Dinsdag 23 november 2010

De hele dag bewolkt, maar een prachtig rode zonsondergang.
Een paar dagen geleden waren er een paar grote zakken met zwart spul gebracht en wij snapten niet waar dat nu weer goed voor was. Maar we kwamen er snel achter. Ons plein is niet helemaal bedekt met straatstenen, omdat de mensen bang zijn, dat de bomen daar niet tegen zullen kunnen en die wil natuurlijk niemand missen. Het is wat ze noemen " half verhard". Als het heel hard regent ontstaan wel plassen, maar ze zakken ook snel weer weg.Er mogen bijna geen auto's op het plein rijden en daardoor blijft de ondergrond best mooi gelijk, maar na een hele tijd komen er toch wat kuilen in. Die worden dan met dat zwarte spul ( freesasfalt noemen ze het zei Donna ) opgevuld en dan kan het er weer een tijdje tegen. Vader Gerrit was er vandaag maar druk mee !

Maandag 22 november 2010

Fris, noordenwind, droog en veel wolken.
Hallo, hallo, Miep hier. Ik ben weer eens aan de beurt.Ik woon nog steeds in wat ze noemen de sterstal, samen met Byou, Yette en Melli.Vorige week is al het ijzerwerk in onze stal door een troep vrijwilligersmensen ontroest en opnieuw geverfd. De laatste dagen stapt Ingrid iedere dag naar binnen met een emmer sop en allerlei borstels en ragebollen en schrobt het houtwerk schoon.Nou, voorlopig kan ze nog wel even, want je wilt niet wqeten hoe smerig onze zwaluwvriendjes het hebben gemaakt. Voordeel is natuurlijk wel, dat je heel goed het verschil ziet als het weer schoon is. Van Orlando hoorde ik, dat in de grote stal ook al werk in uitvoering is.
Pagina: «  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits