Het Dagboek

Dinsdag 13 maart 2018

Wisselend bewolkt en ook wat zon.
We zagen vanmorgen al tegen 9 uur het dierenartsmens het erf op komen.Volgens mij is er niemand van ons ziek, maar toen ik Sandra met een stapeltje boekjes in de hand richting kantine zag verdwijnen wist ik meteen hoe laat het was. Lekprikdag...Bah...Om de een of andere reden vinden ze het hier nodig om ons ieder voorjaar door het dierenartsmens met een scherpe naald in onze hals te laten prikken en vervolgens die heldendaad  in ons paardenpaspoort te vermelden.Niet grappig !!."Maar het is wel nuttig hoor,"zei overbuurman BB, die altijd alles beter weet."Het is de vaccinatie tegen influenze/tetanus en die zorgt ervoor, dat we niet ziek worden."Nou ja, het zal wel zo zijn of anders, maar ik zal blij zijn als dat dierenartsmens weer is verdwenen. 

Maandag 12 maart 2018

Nog steeds lente.Zon , 15 graden.
Ik ben Orlando en woon al zo'n 23 jaar in de grote stal naast de zadelkamer en de laatste tijd Enjoy.Omdat ik hier al zo lang ben heb ik vele mensen en paarden zien komen en gaan. Ikzelf heb de mazzel, dat ik , inmiddels met pensioen, mijn laatste jaren hier mag doorbrengen.Meestal wordt er voor degenen van ons, die nog gezond zijn, maar bij wie de jaren gaan tellen een goed tehuis gezocht ergens anders, want de stallen zijn nodig voor medewerkers en gastpaarden. De reden, dat ik hier mag blijven ondanks het feit, dat ik me bij nader inzien toch de eerste paar jaar dat ik hier was wel erg heb misdragen, is dat ik precies op tijd heb begrepen, dat het zo niet verder kon gaan. Ik had er namelijk veel aardigheid in om de rijmensen zand te laten happen.Maar toen ik ze bijna allemaal had gehad hoorde ik toevallig het voermens zeggen, dat ze me nu toch echt wilden gaan verkopen. En als er een ding was,wat ik niet wilde was weg van hier.Ik heb dus meteen het roer omgegooid en heb me vanaf dat moment de laatste 20 jaar ontwikkeld als een van de allerbeste medewerkers, die ze ooit hebben gehad. En raar, maar waar,dat vond ik eigenlijk wel net zo leuk. Na een tijdje kon een beginner gewoon een F1 proefje met mij rijden, terwijl ik net zo gemakkelijk met gevorderden probleemloos de F20 doorwalste. En als er een buitenrit was met een beetje onzeker mens konden ze er vast op rekenen, dat dat mens met mij een heel erg leuke veilige rit zou hebben Dat werd gewaardeerd en deed de moeilijke eerste jaren gelukkig in het vergeetboek raken.
En omdat ik toch altijd wel een beetje een eenkennig paard met een gebruiksaanwijzing ben gebleven wilden ze het me niet aandoen om nu , na mijn werkzame leven,nog een keer te moeten verkassen en daar ben ik heel blij mee. Home sweet home !

Zondag 11 maart 2018

Bewolkt, geen wind, maar de aangekondigde regen kwam niet.En dat was heel prettig, want nu konden Okkie en Bill met het spoedcursusmens gezellig een buitenrit maken over de Holterberg als afsluiting van een heel geslaagde cursusweek.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Roosmarijn met Okkie

Zaterdag 10 maart 2018

Af en toe zon en steeds warmer. Wel 14 graden.
Het is net of onze weilanden weer groener worden. Orlando en Misty, onze pensionado's, die de hele winter nog in de hoog gelegen springwei mochten, zullen dat binnenkort wel kunnen vergeten. De laatste 6 tot 8 weken voor het begin van het weideseizoen moet het gras namelijk totale rust hebben. Het zal fijn zijn als er dan in mei weer een heleboel gras staat. We kunnen haast niet wachten. Er gaat immers niets boven vers meigras.

Vrijdag 9 maart 2018

Licht bewolkt en weinig wind.
Okkie, die terug kwam van een buitenrit vertelde, dat de storm van laatst  in het bos heel erg heeft huisgehouden.Er liggen nog steeds hele rijen bomen tegen de vlakte en het krioelt er van de machinedingen om alles op te ruimen. Als je dat zo hoort denk ik, dat we er met onze ene omgewaaide boom en wegwapperende lichtplaten nog aardig goed vanaf zijn gekomen.

Donderdag 8 maart 2018

Meestal droog en rustig weer.
Het nieuwe gastpaard Formidable begint ook al wel te wennen. Ik heb inmiddels begrepen , dat Formidable zijn zondagse naam (stamboeknaam) is, maar dat hij alleen maar luistert naar "Jack". Jack vertelde, dat hij 4 jaar is en dus nog niet zoveel kan en heeft meegemaakt. Daarom vond hij het hier in het begin best heel spannend in de bak met al die spiegels en zo, maar het gaat nu steeds beter en hij zegt, dat hij het hier best gezellig vindt.

Woensdag 7 maart 2018

Eerste helft van de dag nog voorjaar, tweede helft helaas weer eens de zondvloed.Jammer...Alles was net zo lekker opgedroogd.
Ik hoorde , dat onze mensen hebben afgesproken, dat de volgende week de buitenbak een grote beurt krijgt.Die zal dit keer helemaal ondersteboven worden gezet en dat bedoelen ze letterlijk.Eerst wordt dan de bovenste laag er af gegraven en aan de kant gelegd. Daaronder zit mooi geel zand. Net zo'n grote laag van dat zand als van de bovenste laag wordt er ook uit gegraven en aan de kant gelegd. Dan gaat de oude bovenste laag terug in het gat en het gele zand komt er weer bovenop. Als dat net zo goed uitpakt als bij de twee paddocks achter de bak hebben we dan weer een super bodem. Ik ben benieuwd.

Dinsdag 6 maart 2018

Veel zon net zoals gisteren. Cadeautje !!
Er is gisteren weer een spoedcursusmens gearriveerd. Ze begint al aardig te snappen hoe ze ons veilig in en uit de paddocks kan bregen en zover ik het kan zien gaat het met rijden ook goed.Buurvrouw Sunshine, die vandaag haar leerdier was, was tenminste heel tevreden.

Roosmarijn

Maandag 5 maart 2018

Heel veel zon, weinig wind en minstens 10 graden (boven nul dit keer!)
Hoi. Ik ben Amber en woon in een stal bij de binnenbak naast Sunshine en Murphy. Prima buren.Naast Murphy staat dan ook nog Fleur een potje te klieren. Die pony heeft de voorbeentjes redelijk los zitten. Zodra ze ook maar iemand in het oog krijgt, die misschien wat te eten bij zich zou kunnen hebben weet ze niet hoe hard ze tegen de deur moet meppen om de aandacht op haar aanwezigheid te vestigen. Dat ze dan ,als de brokkenwagen er echt is ,als laatste aan de beurt is, is nog steeds niet tot haar doorgedrongen. Nee, dan doe ik het anders.Ik ben, heel eerlijk gezegd, net zo'n hongerlap als Fleur, maar mijn tactiek is anders. Ik begin alleen maar als een idioot heen en weer te springen. En weten jullie wat ? De mensen zijn dan bang, dat ik me blesseer en ja hoor...ik ben het eerste aan de beurt !Vaste prik. Wie niet sterk is moet slim zijn.

Zondag 4 maart 2018

Er zit verandering in de lucht. Zou de lente dan nu echt komen ???
Hopelijk is het niet te laat voor de struiken langs de mestplaat.Ze heten rhododendrons als ik goed ben ingelicht en ze zien er bepaald niet florissant uit. Dat geldt ook voor al onze weilanden, die al zo mooi groen waren en er nu bruin bijhangen. De tijd zal het leren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

rhodondendrons

Pagina: «  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement