Het Dagboek

Maandag 20 september 2010

Nog steeds zomers,
Mijn naam is Saffier of " de ouwe". Ik luister naar allebei.Ik ben met vut en hoef alleen nog maar dingen te doen, die ik leuk vind.Zo iedere dag een klein werkje en soms weer een paar dagen helemaal niets. Verder mag ik , behalve gewoon overdag, ook nog de hele avond tot de laatste ronde , in de springwei.Lekker hoor. Ik eet me een slag in het rond.Maar tot ergernis van onze mensen blijf ik een beetje dun. Ze hebben al  van alles geprobeerd en dat juich ik natuurlijk alleen maar toe. Ik krijg bij mijn gewone brokken 3 keer per dag een grote schep van een soort gedroogd gras met kleine brokjes erdoorheen. Verder gooien ze iedere keer een scheut zonnebloemolie over alles heen en als er iets over is van brood of zo ben ik altijd het eerste aan de beurt.Die extra dingen zijn lekker en dat het niet resulteert  in meer vlees op mijn botten zal wel komen door de ouderdom. En al gaan ze allemaal op hun kop staan, dat wordt toch iedere dag een beetje groter probleem.

Zondag 19 september 2010

Prima weer ! Droog en zelfs zonnig.
Onze vaste zomergasten, de zwaluwen, zijn nu allemaal vertrokken. Een wolk van zeker 200 stuks heeft koers gezet naar het warme zuiden.Ze riepen vrolijk " tot volgend jaar " en weg waren ze. Ze moeten zo'n 10.000 km. vliegen voordat ze op hun winteradres zijn, dus ze kunnen nog even. Het heeft anders best aangejongt dit jaar. Zo'n 20 nesten met 2 of 3 keer minstens 4 jongen telt lekker aan. Maar wij hebben de hele zomer geen vliegen in de stal gehad. Die verdwenen allemaal in de buikjes van al die zwaluwen. We waren dus allemaal tevreden met de gang van zaken. Behalve een meneer van de FNRS, die kwam kijken hoe het er hier allemaal uitzag. Hij vond, dat alles er netjes bij lag, alleen de poepjes van de zwaluwen was iets wat echt niet kon volgens hem. Geen gezicht ! Hij dacht ook nog, dat de mensen,die hier kwamen dat ook niet op prijs stelden. Maar dat had hij mooi mis...De mensen, ook die zomaar kwamen kijken ,waren er helemaal weg van, dat ze zo van dichtbij die opgroeiende vogeltjes konden zien. Poep of geen poep. En zo is het maar net.
 De week is weer om en ik geef de pen aan Saffier.

Zaterdag 18 september 2010

Droog en fris.
Yette en ik gaan tegenwoordig vaak op buitenrit.Onze mensen hebben zeker de vorige winter nog in het hoofd. Toen was de hele Holterberg maandenlang een onbegaanbare ijsklont, terwijl we normaal altijd de hele winter gewoon door kunnen rijden. Dus we profiteren er nog maar even van nu het nog kan. Je weet tenslotte niet wat het dit jaar weer zal worden.

Vrijdag 17 september 2010

Zon en veel wind.
Vanmorgen werd het rolhok klaargezet en we waren benieuwd wie er ergens naartoe zou moeten. Daar kwamen we gauw achter. Toet werd uit haar box gehaald en werd vriendelijk verzocht om naar binnen te gaan.Ze was er, zo te zien, niet zo enthousiast over, maar toen haar verteld was, dat ze echt weer terug zou komen is ze toch maar ingestapt. Ze is een hele poos weggeweest, maar uiteindelijk kwam het rolhok weer aanrijden, de klep ging open en daar was Toet weer. Een heel blije Toet.Ze vertelde, dat ze naar de dierenarts was geweest voor een keuring of zoiets. Ze hadden daar een foto gemaakt van haar ene voet. Niet de buitenkant, maar de binnenkant wel te verstaan. Alle botjes erin hadden er goed uitgezien. Verder hadden ze  nog wat getrokken aan haar benen, maar dat gaf niks, want het eindresultaat was, dat ze goedgekeurd was en dus de rest van haar leven lekker hier mag blijven wonen. We waren er allemaal blij mee, want het is een leuke vrolijke pony, die je er goed bij kunt hebben.

Donderdag 16 september 2010

Bewolkt en winderig. Echt herfstig.
We mogen nog steeds iedere dag in de wei al is het vaak wel een punt van discussie.Dan vragen de mensen zich af of de bodem te week is met gevaar voor blessures als we een sprintje trekken of dat het nog net kan. Maar tot nu toe is het iedere keer nog net op tijd droog genoeg geworden. Dat is maar goed ook, want er staat nog een hele vracht lekker gras en dat willen we wel graag nog opeten.

Woensdag 15 september 2010

's Morgens zonnig, later bewolkt en regen.
Het was vandaag weer eens zandruiterdag.1 Rijkind is zelfs 2 keer in 1 les van Floran gevallen. Dat is nog nooit gebeurd. En er is ook een door Toet gelanceerd. Tot ieders verbazing bleek zij heel goed te kunnen bokken.Nou ja, de kinderen zijn er gewoon weer opgeklommen en zijn verder blijven zitten. En zo hoort het ook.

Dinsdag 14 september 2010

Wisselend bewolkt, meestal droog.
De stratenmakers hebben de laatste hand gelegd  aan de nieuw gelegde straatjes en het is hartstikke fijn om je nek niet meer te breken over al die hobbels.

Maandag 13 september 2010

Veel buien en daartussendoor droog.
Hebben ze mij weer te pakken voor de pen. Niks aan te doen. Ik ben dus Leonardo en woon nog steeds samen met Milena in de "penthouse"stal, de grootste mooiste box in de mooiste stal , de nieuwe stal dus.Ben ik een bofkont of niet ?
Igor is vanaf vandaag weer helemaal in de running. Had helemaal geen last meer van zijn voet. Miep daarentegen liep niet helemaal fijn en is uit de les gehaald. Het zou toch mooi zijn als dat voortdurende gekruk eens een keer afgelopen zou zijn. Ze wordt er zelf ook flauw van.

Zondag 12 september 2010

"S Morgens meestal droog, 's middags regen.
Vanmorgen mochten Pride ,Floran, Vosje en Orlando lekker op buitenrit.We keken ze allemaal een beetje jaloers na, want het is nu de fijnste tijd voor buitenritten.Paarse hei zonder dazen. Wat wil je nog meer ? Maar ze hadden voor ons ook nog wel wat in petto.'s Middags was er een houding en zit clinic van een mens, die daarvoor geleerd heeft en helemaal uit het verre westen kwam. Ze is al vaker geweest en de mensen hier vinden het kennelijk leuk om door haarin allerlei bochten te worden gedrukt om zo goed mogelijk op ons te kunnen zitten. Nou ja, helpt het niet dan geeft het toch moed...!
De week is weer om en ik geef de pen aan Leo.

Zaterdag 11 september 2010

Prachtweer. Droog, zonnig en 22 graden.
Op Horse Event werd vandaag de halve en hele finale van de zitcompetitie gehouden. De 44 ruiters/amazones, die de beste houding en zit hadden van de ongeveer 1000 mensen,die mee hadden gedaan aan alle voorrondes mochten daar strijden om de prijzen.Een van onze rijmensen mocht ook meedoen en daar zijn we beretrots op.Dit keer hoorde ze helaas niet bij de prijswinnaars, maar dat geeft niet.Als je op zo'n groot evenement mee mag doen met tribunes afgeladen met mensen uit het hele land kan je dag toch niet meer stuk...!

Pagina: «  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits