Het Dagboek

Vrijdag 23 september 2011

Wisselend bewolkt. Weinig wind. 20 graden.
Prachtig weer vandaag.Voor ons begint het eigenlijk te warm te worden. De mensen hebben hun zomerkleren weer uit de kast gehaald, maar onze winterjas is door al het koude weer van de laatste tijd al flink gegroeid. Hopelijk wordt het dus snel weer wat koeler, anders zal het wel op scheren uitdraaien.

Donderdag 22 september 2011

Bewolkt en droog.Ietsje warmer.Wel al echt herfstig.
Gisteren is onze smid weer ten tonele verschenen en hij heeft eindelijk de ontstekingen echt uit Nusky's voet kunnen snijden. Door de voortdurende nattigheid van het verband was de boel inderdaad zo verweekt,dat nu de heel erg diep zittende narigheid kon worden bereikt en de druk ervanaf gehaald  Nusky kon tenminste meteen weer op zijn been staan en was daar natuurlijk heel erg blij mee. Toch apart, dat hij probleemloos een hele dagtocht heeft kunnen lopen en pas aan het eind last kreeg van iets, dat er al zeker een week in heeft gezeten. Nou ja, eind goed al goed !!!

Woensdag 21 september 2011

Bewolkt, droog en best frisjes.
De laatste dagen zijn Bill en ik druk met twee mensen,die snel willen leren paardrijden.En ze willen ook graag weten hoe ze met ons om moeten gaan. Ze volgen daarom onze spoedcursus van maandagmorgen tot en met zondagmorgen.'s Morgens zijn ze om 9 uur present en helpen dan eerst met ons naar de paddocks en de weiden te brengen. Daarna duiken ze de stallen in en leren hoe er uitgemest moet worden. Dat kost ze uiteraard best wat zweetdruppeltjes.Ze krijgen twee keer per dag les en leren natuurlijk ook hoe we netjes moeten worden opgezadeld, afgezadeld en hoe het harnachement verzorgd moet worden. Verder krijgen ze nog een paar keer theorie over van alles en nog wat. Het streven is dan, dat ze op zondagmorgen een rustig buitenritje kunnen maken. Tot nu toe is dat altijd gelukt.We denken wel, dat deze dames dat ook zullen klaarspelen.

Dinsdag 20 september 2011

Droog, windstil, zo'n 16 graden.
De hele morgen was de binnenbak niet te gebruiken, omdat allerlei machines bezig waren de bodem om te woelen en weer gelijk te trekken. De bak wordt wel iedere dag door onze mensen gesleept met een tandjesding achter de tractor, maar op den duur is toch altijd weer dit groot onderhoud nodig. Niets aan te doen.

Maandag 19 september 2011

Wisselend bewolkt en droog.
Mijn naam is Odelleke, ze noemen me Olleke.Net als de vorige spreker ben ik een fjord. Ik woon meestal in de nieuwe stal. Als er gasten zijn verhuis ik nog wel eens naar een paddockstal. Dat heb je zo met types, die zich gemakkelijk aanpassen...ahum!.
Vanmorgen zag ik de auto van de dierenarts het plein op rijden. Ik hoorde, dat ze voor Nusky kwam. Zijn voet doet nog altijd erg zeer. Zij heeft ook in zijn voet gesneden en waarachtig, er bleek een eindje verderop nog een andere ontsteking te zitten. Daar denk je toch niet aan als je de ontsteking hebt gevonden. Ook deze ontsteking kwam niet echt los. Daarom is de voet nu zo ingepakt, dat er een paar keer per dag water in het verband kan worden gegoten. De bedoeling schijnt te zijn, dat de voet zo zacht wordt, dat de ontsteking kan doorbreken. Wordt vervolgd.

Zondag 18 september 2011

Meestal droog, later een paar kleine buitjes en maar 15 graden.
Het was vandaag knap druk. De recreantenclub had een dagtocht georganiseerd en ik mocht lekker ook mee.We hebben een hartstikke leuke rit gehad met een picnic onderweg. Gezellig hoor ! Nusky had alleen grote pech.Hij heeft de hele rit prima gelopen en we waren bijna thuis (nou ja...bijna) toen hij opeens flinke pijn aan een van zijn voorbenen kreeg. En ook nog zo erg, dat hij er bijna niet meer op kon staan. En er was echt helemaal niets aparts gebeurd. Niet verstapt, niet uitgegleden , niets. Enfin, erbleef niets anders over dan om hulp te vragen. Er werd gebeld en even later kwamen Sandra en Remco aanrijden met een leeg rolhok. Nusky strompelde naar binnen en kon gelukkig weer naar huis. Maar wat nu ?Zijn ene voet was helemaal warm en dat leek toch wel erg op een hoefontsteking, hoe gek het ook is om daar zo plotseling last van te krijgen. Onze mensen hebben toen een hoefsmid bereid gevonden om op zondagmiddag op te houden met waar hij mee bezig was en meteen hiernaartoe te komen. Tot ieders vreugde heeft hij ook inderdaad een piepklein gemeen diep zittende ontsteking gevonden. Maar dit keer bleef de grote opluchting uit en hield Nusky behoorlijk pijn. Ze hebben toen de voet maar in de biotex gezet en daarna jodiumwatten in het gat gestopt. Meer kon er op dat moment niet worden gedaan Wordt vervolgd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Olleke.

Zaterdag 17 september 2011

Wisselend bewolkt en iets minder warm.
Tot mijn verontwaardiging mocht ik vanmorgen niet met Leo en Milena mee naar het hondenweitje, waar we normaal de hele dag mogen rondbanjeren. Eerst snapte ik er niets van, maar kreeg toen het akelige vermoeden, dat mijn mens andere, minder leuke, plannen met mij had. En ik had gelijk ! Het duurde niet lang of ze kwam aanzetten met een kist met enge apparaten. En ja hoor...als ik het niet dacht!! Ik moest zo  nodig geschoren worden. Ik zag het eerst helemaal niet zitten, maar ,eerlijk is eerlijk,nu het gebeurd is ben ik er toch wel blij mee. Het werkt veel prettiger zonder dikke jas als het zo warm is als nu.

Hillie had vandaag niet zo'n leuke dag. Haar dochtertje, de kleine Hello, is vandaag vertrokken naar een nieuw mens en dat is heel erg wennen voor Hillie. Ze heeft opeens de hele box weer voor zichzelf." En wat ook heeeeel leuk is" riep Milena van de overkant om haar te troosten. "Alle brokken in de bak zijn nu ook weer alleen voor jou." Typisch weer een opmerking van Milena, maar ze bedoelt het goed !

Vrijdag 16 oktober 2011

Droog en nog zonnig ook ! Het lijkt wel zomer met 24 graden.
Melli en ik hebben tegenwoordig dikke lol als we uit ons luik kijken en er mensen nietsvermoedend rond de boom in- of uitstappen. De kastanjes beginnen namelijk tamelijk los te zitten en een vlaagje wind is soms al voldoende om een regen van die dingen te veroorzaken. Niet dat dit echt gevaarlijk is. Daar zorgt de veiligheidscap wel voor. Maar bij een onverwachte voltreffer weten de mensen even niet wat er gebeurt en het is leuk om dan de reakties te zien.

Donderdag 15 september 2011

Droog, vaak zon en opeens weer warm. Wel 25 graden.
Misty was in haar sas. Ze is een poosje uit de roulatie geweest, omdat ze een beetje kreupel was. Toen het bijna weer beter was heeft Marielle haar behandeld en heeft ze dus ook nog een week "osteopaten"vakantie gehad. En nu is ze weer o.k. en staat te popelen om weer te beginnen.

Woensdag 14 september 2011

Wisselend bewolkt. Af en toe een stevige bui en koud !
Vanmorgen kwam Vosje langs onder het zadel. Ze vertelde, dat ze nu 15 minuten mag stappen en iedere dag wat langer. Haar peesblessure schijnt goed te helen en dat is hartstikke fijn. Ze is er trouwens niet dunner op geworden zag ik. Toen ze hier kwam was ze broodmager en is er alles aan gedaan om haar wat meer vlees op de ribben te laten krijgen, maar dat doel is nu toch wel meer dan bereikt, zacht gezegd !

Pagina: «  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement