Het Dagboek

Vrijdag 17 december 2010

Weer flink pak sneeuw en de hele dag boven nul.
Doordat het een poosje niet gevroren had lukte het vandaag om de tractor aan de praat te krijgen. Normaal wordt de bak iedere dag gesleept en gelijk gemaakt, maar daar is wel de medewerking van onze tractor voor nodig.Gewoonlijk doet die nooit moeilijk met aanslaan, ook 's winters niet, maar dit jaar is het kommer en kwel.Onze mensen hebben zich het hoofd gebroken over hoe dat nu zou komen en jawel....Opeens hebben ze het licht gezien toen Ingrid zei, dat ze vond, dat de tractor al sinds de cross iets moeilijker aanpakte dan daarvoor. Dit gecombineerd met de uitlaatlucht, die erg lijkt op de lucht bij een patatkraam, deed het kwartje vallen.Na de cross is er ongebruikte zonnebloemolie van de patatkraam op het plein in de tank gedaan. Dat doen ze ieder jaar en het had nog nooit problemen gegeven. Maar dit jaar was het toevallig wat meer dan anders en het is ook veel eerder koud geworden dan andere jaren, zodat er nog veel van dat spul inzit. Winterdiesel kan best tegen de kou, maar zonnebloemolie kennelijk niet.Vandaar de startproblemen."Alweer wat geleerd" zeiden de mensen, maar daar hebben ze nu natuurlijk niet veel aan. Zullen ze toch iets anders moeten bedenken. Ben benieuwd.

Donderdag 16 december 2010

Kwakkelweer.'s Nachts vorst, overdag dooi.
Vandaag hebben we gelachen.Twingo, die eerst een klein stalletje had met een losse voerbak op de grond, die werd weggehaald als hij zijn voer op had,had al een tijdje geleden een boxvergroting gehad. De mensen hebben het hek dwars door zijn stal weggehaald en nu is het gewoon 3 bij 3 meter. Hij kan erin rondwalsen.Op een dag heeft vader Gerrit er een vaste voerbak in gemaakt en heeft de losse weggehaald.En wat dacht je wat....! Het voermens heeft dagen lang gemopperd, dat de voerbak was weggemaakt. Ze heeft gezocht en gezocht en heeft uiteindelijk en andere voerbak uit de berging gehaald en op de grond gezet. Dagen lang heeft ze de brokken in die losse voerbak gegooid, hoewel Twingo zijn uiterste best deed om haar aan het verstand te brengen, dat dat dus niet meer hoefde.Als ze er aan kwam met het eten stak hij uitnodigend zijn neus in zijn nieuwe bak, maar dat hielp niets. Toevallig zat dat ding zo verstopt achter een plank, dat je hem vanuit de gang net niet kon zien.Uiteindelijk vroeg iemand verbaasd aan het voermens, waarom ze de brokken niet in de gewone voerbak gooide, maar in dat ding op de grond. Toen had je haar gezicht moeten zien....alsof ze water zag branden. Lachen hoor !!

Woensdag 15 december 2010

Dooi en regen.
Vanmorgen was het weer eens een hele stinkerij hier in de bak.Onze smid was er en dat kun je altijd heel goed ruiken. Maar ja, het doel heiligt de middelen zullen we maar zeggen.

Dinsdag 14 december 2010

Gisterenavond is weer een dik pak sneeuw gevallen. Onze mensen waren alweer niet blij.Het hele terrein en de buitenbak waren net opgedroogd en lagen er weer netjes bij en toen begon het hele circus opnieuw.Niet grappig .Iedereen ,die er was pakte meteen een sneeuwschuiver. Verse sneeuw is zo weg te schuiven, maar zodra er op gelopen en gereden is gaat het haast niet meer. Laat op de avond waren alle paden weer begaanbaar.

Maandag 13 december 2010

Weer hele dag vorst.
Ik ben Vosje en woon bij de binnenbak naast Misty en Twingo.
Vanmorgen had ik nauwelijks mijn ontbijt naar binnen of wie kwam daar aanlopen ? Onze osteopathe Marielle en ja hoor, ik was aan de beurt.Mooi, dat ze kwam, want ik heb de laatste tijd wat last van mijn rug.Onze mensen kunnen ons niet echt verstaan , maar gelukkig snappen ze meestal wel wat we bedoelen. Toen ik niet meer vrolijk keek als ze met een zadel aankwamen begrepen ze, dat er even naar de reden daarvan gekeken moest worden. Toen Marielle aan mijn rug voelde zei ze meteen terecht, dat die gevoelig was en behandeld moest worden. Daar was ik het natuurlijk helemaal mee eens. Nu voel ik me weer een stuk prettiger en heb nog een week vakantie ook. Niet verkeerd.

Zondag 12 december 2010

Eerst windstil en een temperatuur van bijna 10 graden. Later op de dag aantrekkende n.o. wind , steeds kouder en de dag eindigde zoals vanouds met behoorlijke vorst .
Vanmorgen was het behoorlijk druk. "Er is vast weer een wedstrijd of zoiets," zei buurman Okkie en hij had het nog niet gezegd of een paar rijkinderen stapten zijn box binnen en begonnen aan zijn manen te friemelen. " Zie je wel"  zei hij " aktie, ik mag dat wel...!"
Later vertelde hij, dat hij langs pionnen, door een gang van balken en over een sprongetje had moeten manoeuvreren. Hij had dat hartstikke leuk gevonden en de kinderen ook. Volgens hem heet dat Vaardigheid 1 en 2 en kunnen de kinderen daar ook stempels in hun ruiterpaspoort mee verdienen en een diploma.

Zaterdag 11 december 2010

Ruim boven nul.Overal is veel water, waar het niet hoort. De buitenbak stond blank. De pomp heeft uren lang gewerkt en uiteindelijk was het meeste water van de bak overgeheveld naar de wei ernaast, waar het in alle rust kon wegzakken zonder dat iemand er last van had..

Vrijdag 10 december 2010

Geen vorst meer voor zolang als het duurt. Alles begint te ontdooien en daar wordt het niet gemakkelijker van. Het hele plein is nu bedekt met een ijsplaat, waar water op staat. Er moesten paden in het ijs gehakt worden voor ons om naar de binnenbak te kunnen komen, want we kunnen nog niet schaatsen.

Donderdag 9 december 2010

Eerst nog vorst. Later boven 0.
Vandaag was het weer eens zandruiterdag. Een kind is van Toet gevallen, omdat Toet struikelde.De volgende gleed van D.p af toen ze zonder zadel reed en de derde maakte kennis met moeder aarde toen Floran en zij allebei net zo hard schrokken van een hagelbui, die onverwacht op het dak kletterde.En dat allemaal in 1 les. In een andere les is nog iemand van Twingo afgerold, omdat ze de beugel verloor en daarmee haar balans. Kan gebeuren nietwaar. In ieder geval was het in geen van de gevallen zo, dat de ponies de kinderen wilden afgooien.Het ging niet hard en nu zijn ze wel allemaal lid van de club van zandruiters.

Woensdag 8 december 2010

Wisselend bewolkt en temperatuur hoorlijk onder nul.
We hebben allemaal het gevoel, dat het winterseizoen al een hele poos aan de gang is, maar helaas is het nog maar net begonnen. Ik mag graag met mijn mens een eindje om gaan, maar dat is er niet meer bij.Je mag al blij zijn als je normaal op het plein op de been blijft. Bosritjes kunnen we voorlopig wel vergeten.Jammer !
Pagina: «  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits