Het Dagboek

Donderdag 17 maart 2011

Droog, maar somber. Ietsje minder koud en ietsje minder wind.
We hebben ook weer eens allemaal een influenza/tetanus enting gehad. Een paar dagen geleden marcheerde een dierenartsmens samen met Thessa onze stal binnen met een bosje prikdingen in de hand.Voordat we het beseften hadden ze ons allemaal al te pakken gehad. Het deed nauwelijks zeer en ze waren weer weg, voordat we de tijd hadden gehad om ons op te winden. Alleen Zazou werd overgeslagen.Ik vroeg natuurlijk waarom." Nou," zei Zazou."Denk maar niet, dat ik niet aan de beurt kom.Ik moet alleen altijd een speciale behandeling hebben, want om de een of andere reden ben ik heel allergisch voor die spuit." En wat gebeurt er dan met je?" vroeg Toet nieuwsgierig. " Dat wil je niet weten," was het antwoord." Als ze me die injectie geven net zoals bij jullie wordt mijn hals heel dik en kan ik haast niet meer slikken.Als ze in mijn borst prikken krijg ik daar een gigantische bult en kan ik haast niet meer lopen. Allemaal helemaal niet grappig.Gelukkig hebben ze een paar jaar geleden iets uitgevogeld wat wel werkt. Eerst krijg ik van tevoren al een ontstekingsremmer door mijn eten. Dat zetten ze daarna die spuit in mijn bil en dan gaat mijn mens meteen met mij aan de wandel. En niet twee rondjes om de boom. Nee..kilometers lang. Dat doet ze die dag nog een paar keer en ik krijg ook nog een paar keer ontstekingsremmers,die ook meteen pijnstillers zijn.En zie...het wonder geschiedt.Ik krijg dan nergens meer bulten en wordt ook niet kreupel.Het is maar een weet !

Woensdag 16 maart 2011

Droog, maar somber en koud. Veel wind.
Buurvrouw Hillie wordt langzamerhand toch wat dikker.De verstekeling groeit kennelijk goed. Als alles op schema ligt heb ik dus over 6 weken 2 buren in plaats van 1.Ben benieuwd wat het gaat worden.

Dinsdag 15 maart 2011

Veel wind en tamelijk fris.
Gisterenochtend kwam ineens onze osteopathe Marielle onze stal binnen wandelen. En ja hoor, ze kwam voor mij.Dat komt zo. Vlak voordat ik uit de roulatie raakte heb ik onze mensen verteld, dat ik ergens last van had. Dat deed ik door ineens moeilijk te gaan doen als ze me wilden opzadelen.Om het geheel nog wat kracht bij te zetten deed ik ineens heel lelijk richting collega's. Zo van die gemene uitvallen naar ze toe, weet je wel. Gelukkig is de boodschap helder en duidelijk overgekomen. Logisch, dat is niet mijn normale vriendelijke gedrag.Marielle had er niet lang voor nodig om vast te stellen , dat ik 3 blokkades onder het zadel had en dat verklaarde dus meteen waarom ik zo chagerijnig was.Ze heeft alles weer netjes in orde gemaakt en omdat ik toch niet kan werken komt de week osteopathenvakantie goed uit.Bill is ook behandeld en heeft dus nu ook een weekje vakantie.

Maandag 14 maart 2011

Wisselend bewolkt en prima temperatuur.
Hebben ze me alweer de pen gegeven. Vorige keer was hartje zomer en dat is dus toch best lang geleden, maar het lijkt veel korter. De tijd is om gevlogen. Ik woon nog steeds in de allermooiste box van het hele bedrijf met de mogelijkheid om aan drie kanten mijn hoofd naar buiten te kunnen steken. Reken maar,dat niets mij ontgaat !
De laatste tijd heb ik helaas niet mogen werken. 14 Dagen geleden heb ik mij op buitenrit verstapt en dat is nog niet beter. De eerste dagen hebben ze mijn been een paar keer per dag gekoeld met water op de spuitplaats. Daarna hebben ze tot nu toe iedere dag gesmeerd met een spul, dat ze trombacomplex noemen. Ik geloof, dat het niet bepaald goedkoop is, maar mijn been is er wel een stuk dunner van geworden. Toch hoorde ik zeggen, dat het waarschijnlijk nog weken gaat duren eer ik weer in de running kan komen en daar baal ik heel erg van.

Zondag 13 maart 2011

Bewolkt, windstil en wel 14 graden. We gaan vooruit.
Ik heb vandaag een lange buitenrit gemaakt samen met Leonardo.En als ik zegt lange buitenrit bedoel ik ook lange buitenrit, om niet te zeggen te lange buitenrit. Onze mensen waren namelijk totaal de weg kwijt en we kwamen alsmaar verder van huis.Op zich wel grappig als dit je overkomt in een gebied, waar je al meer dan 8 jaar wekelijks en soms dagelijks rond rijdt. Compliment voor het gebied zou ik zo zeggen. Dat het zo groot is, dat je er nog in kan verdwalen en dat in dit dichtbevolkte land. Maar ik moet wel zeggen, dat we blij waren toen de stal eindelijk weer in het zicht kwam en volgens mij onze mensen ook.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 12 maart 2011

Niet te geloven ! Zonnig, windstil en wel 13 graden, boven nul wel te verstaan.
Het voorjaar komt er nu toch echt aan.Nog even en onze weilanden worden weer groen. Als dan de steekbeesten geemigreerd zouden zijn zou dat helemaal leuk zijn, maar ik ben bang, dat dat niet gebeurd is. Nou ja, je moet toch wat te klagen over houden.

Vrijdag 11 maart 2011

Droog, beetje zon en geen nachtvorst meer.
Venice komt nu ook iedere dag langs met een van haar mensen aan het touw. Het is tegenwoordig behoorlijk druk om de boom.Ze vertelde, dat ze het hier wel naar haar zin heeft.De eerste dag zag ze het nog niet zo zitten, want net toen ze een beetje gewend was aan buurman Orlando ging hij weg en dacht ze , dat ze weer alleen achter zou blijven. Maar in de loop van de dag ontdekte ze, dat de paarden daar wel geregeld weg gingen, maar dat ze ook weer terug kwamen en dat er inderdaad altijd wel een paar op stal aanwezig waren.. Ze durft nu zelfs 's nachts te gaan liggen, want dat doen ze daar allemaal . Het zal dus wel niet gevaarlijk zijn en het slaapt vfeel prettiger.

Donderdag 10 maart 2011

Veel wind, waterkoud, beetje regen.
Vanmorgen had Hillie een nieuwtje.Weten jullie nog wel, dat ze vertelde dat ze hadden ontdekt, dat ze veel te weinig plaatjes had in haar bloed ? "Nee Yette," zei Melli meteen, "Ze had niet te weinig plaatjes in haar bloed, maar te weinig bloedplaatjes en dat is heel wat anders." Nou ja, in ieder geval had ze er veel te weinig en dat is niet gezond. Maar het gekke was, dat ze zich eigenlijk prima voelde. Toen zijn ze van alles en nog wat gaan onderzoeken. En weet je wat ? Alles verder was dik in orde.En omdat dat helemaal niet kan als je te weinig van die bloedplaatjes hebt snapte niemand er iets van. De dierenarts is toen raad gaan vragen aan een opperdierenarts van de universiteit in Utrecht en weet je wat die uiteindelijk concludeerde ? Heel soms heeft een paard bloedplaatjes genoeg, maar die liggen niet los, maar klonteren aan elkaar zoals pepermuntjes in een rolletje. En wat doet het bloedplaatjestelapparaat dan ? Die telt alleen die rolletjes. Vandaar. Dat klonteren schijnt erfelijk bepaald te zijn en kan helemaal geen kwaad. Nou, dat is dus heel prettig om te weten, ook met het oog op de verstekeling. Als die dat dan ook heeft hoeven ze meteen niet verder te zoeken. Alweer wat geleerd !

Woensdag 9 maart 2011

Zonnig en droog. 's Nachts min 3 graden. Overdag best lekker.
We zien Donna al tijden iedere dag langskomen met een mens aan het touw. Ze lopen dan eindeloos rondjes om de boom. Ze vertelde, dat ze vorige week weer eens naar de paardenkliniek in Duitsland waren geweest, omdat ze nog steeds behoorlijk kreupel aan een voorbeen is. Tot opluchting van onze mensen was daar uit gekomen, dat dat waarschijnlijk alleen komt, omdat de losse wand, die ze had in die voet en die lang geleden is weggesneden, nog net niet helemaal weer is vastgegroeid. Kwestie van tijd dus.Ze hoopt toch, dat het nu een beetje gauw weer in orde komt, want alleen in de paddock staan en rondjes om de boom wordt wel heel saai.

Dinsdag 8 maart 2011

Stralend weer, maar eerst zoals gewoonlijk, nog heel koud.
Sinds gisteren loopt hier een stagemens met een spraakgebrek.Tenminste, ik kan niet verstaan waar ze het over heeft.Onze mensen kennelijk wel, want zodra ze iets tegen haar zeggen vertonen ze acuut dezelfde afwijking." Ach Yette" zei Donna,die net langs kwam. "Dat mens komt uit Frankrijk en praat dus frans. Gelukkig kan ze ook duits, want onze mensen zijn niet zo goed in frans. Met duits kunnen ze zich wel redden." Gelukkig is stallen uitmesten en ons verzorgen niet taalgevoelig. Poep is poep, dat moet in de kruiwagen en dan naar de mesthoop. Daar is geen woord frans of duits bij.
Pagina: «  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits