Het Dagboek

Donderdag 11 november 2010

Eerst droog, maar vanaf de middag storm en regen. Het viel echt met bakken tegelijk uit de lucht. Niet normaal meer ! Soms maakte het zoveel lawaai, dat het lesgeefmens zich nauwelijks verstaanbaar kon maken. Wat is een dak dan een prettige voorziening !!!

Woensdag 10 november 2010

Wisselend bewolkt. Meestal droog. Veel wind.
Door het frisse winderige weer hebben wij soms meer zin om een lolletje uit te halen, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven ! Toet is hier nog niet zo lang en zij kent duidelijk de regels nog niet zo goed.Vandaar, dat ze een iets te stevig bokje gaf en haar rijkind daardoor kennis met moeder aarde liet maken. Het kind heeft haar pols bezeerd en Toet had achteraf spijt van haar ondoordachte aktie, want dat resultaat was echt niet de bedoeling geweest. Bovendien kreeg ze van ons allemaal door de benen, want ze was 's morgens gewoon buiten in de paddock geweest en had daar net zoveel te keer kunnen gaan als ze zelf wilde. Je moet je werk toch serieus nemen. Of niet dan ?

Dinsdag 9 november 2010

Druilerig. geen echte regen, maar wel nattig. Kil en waterkoud. Brrrr...
Vanmorgen werden de grote deuren van de bak opengezet. Dat is niets bijzonders, want die staan altijd open. Maar dit keer werden ook de onderdeuren opengezet en dat betekent meestal, dat er een groot ding door moet. En ja hoor. Daar kwam een knots van een kraan aandaveren en wurmde zich voorzichtig naar binnen." Groot onderhoud van de bodem," zei Vosje en gelijk had ze.Het ding is uren lang bezig geweest om het zand van de kanten naar binnen te trekken en weer gelijk te leggen. Nu kunnen we er hopelijk weer voor een hele poos prima in werken.

Maandag 8 november 2010

Somber en droog.
Was de vorige week de grootste bewoonster van deze manege aan het woord, ik ben bijna de kleinste. Misschien is Twingo nog iets kleiner dan ik, maar het zal niet veel schelen. ik ben dus de enige echte Misty en ik woon al sinds onheugelijke tijden in een box bij de binnenbak. Ik kan dus alles zien wat er gebeurt en zie van alles langskomen. Leuk hoor. Ik zou niet anders willen.

Zondag 8 november 2010

Je houdt het niet voor mogelijk !! Stralend weer.Zonnig, beetje wind en tot ieders verassing opeens hartstikke koud. Niet meer dan 6 graden. Dit maakt het dubbel zuur voor die mensen van de afgeblazen cross in dat andere dorp .Zon of geen zon, de bodem is natuurlijk nog steeds niet opgedroogd en dus kon het nog steeds niet doorgaan.
Hier was het rustig. Een aantal van ons mocht op buitenrit en ze waren helemaal enthousiast toen ze terug waren.Buurman Okkie vertelde , dat het heel mooi was in het bos met al die gekleurde bladeren waar de zon doorheen scheen. Hij was zelfs helemaal vergeten om eigewijs te doen en dat wil wat zeggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty

Zaterdag 6 november 2010

Regenachtig.
Ik hoorde onze mensen praten over een andere crosswedstrijd in de echte wedstrijdsport, die dit weekend in een dorp hier vlakbij gehouden zou worden. Die arme mensen daar hebben al hun werk voor niets gedaan. Door al die regen deze week was hun hele terrein al week geworden en toen is er vannacht nog een gigantische bak regen bij gekomen. Nu staat overal water en moesten ze het afblazen. Er waren al een heleboel deelnemers onderweg en toen ze aankwamen hoorden ze , dat het niet door kon gaan. Wat hebben wij dan toch weer een mazzel gehad met onze cross.Het ziet er naar uit, dat dat het laatste weekend was waarop zo'n wedstrijd mogelijk was, want het regent nu alsmaar door.

Vrijdag 5 november 2010

Af en toe regen. Warm.
Voor ons is de weideperiode definitief afgelopen. Alleen Milena en Saffier, onze aowers, mogen zich nog iedere dag verpozen in de springwei, want die gaan toch niet rennen.Voor ons is het weer winterdienstregeling. Nog steeds iedere dag naar buiten, maar alleen in de zandpaddocks.Nou ja, het is niet anders. Ik ben toch blij om een frisse neus te kunnen halen en de hooibakken,die er staan doen hun best om een vervanging te zijn voor het gras, dat toch ook al niet meer zo lekker was als in de zomer. Wij kunnen het er wel mee doen.

Donderdag 4 november 2010

De hele dag regen en nog steeds warm voor de tijd van het jaar.
Vanmorgen had ik een leuk ontmoeting.Ik was aan het uitstappen op het plein en toen viel mijn oog opeens op Derby. Derby is onze mechanische medewerker, die alleen werkt als er een muntje in zijn voerbak wordt gegooid. Kleine kinderen vinden het altijd helemaal te gek om een ritje op hem te maken.Ik ben even naar hem toe gegaan en we hebben gezellig staan beppen.

Woensdag 3 november 2010

Meestal droog, later zelfs een beetje zon.
Vanavond laat reed opeens Herman, een van onze smeden, het erf op.Onze mensen waren blij, want Vosje was een ijzer kwijt geraakt en op 3 ijzers loopt niet zo lekker.Super als er zo snel iets aan gedaan wordt.

Dinsdag 2 november 2010

Regenachtig, niet koud.Wel 16 graden.
Nu het zo warm is klagen de meeste paarden en pony's over hun wintervacht. Als ze werken breekt het zweet ze uit en krijgen ze een heel natte vacht. Ik denk, dat de meesten binnenkort geschoren worden en dan een lekkere winterdeken op krijgen.Pjotr is al aan de beurt geweest. Die arme pony kreeg er zowat een hartverzakking van. "Geschoren zijn is tot daar aan toe " zei hij. "Dat is zelfs wel lekker, maar wat mijn mens me nu toch geleverd heeft....Ze heeft overal op mijn lijf hartjes laten staan van lang haar. Ik dacht echt, dat ze het meende en iedereen in de nieuwe stal lachte zich een bult over hoe ik er uit zag. Ik schaamde me dood. Maar gelukkig was het maar een grapje en heeft ze die gekke dingen er aan het eind ook afgeschoren.

         

Pagina: «  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits