Het Dagboek

Maandag 2 mei 2011

Zon, harde n.o. wind ( dus precies de stallen in) en koud. Niet meer dan 13 graden. ' s Nachts vorst.
Hallo, ik ben Kleo en woon in de nieuwe stal tussen Olleke en Duo Penotti. Het is jammer, dat onze buitenluiken al de hele week niet open mochten, omdat we, volgens onze mensen , anders de stal zouden uitwaaien. Gelukkig zit er wel gewoon glas in, dus we kunnen toch wel zien wie en wat er het plein op komt.Wij willen nu een keer graag alles weten.
Je houdt het niet voor mogelijk, maar ik geloof, dat onze mensen hebben besloten,dat we toch maar allemaal de wei in gaan ook al staat er nog niet zoveel gras. Ze zijn tenminste druk bezig om de laatste omheiningen in orde te maken. Nu stelt dat " de wei in gaan "de eerste paar dagen nog niet zo veel voor, want met een half uurtje heb je het wel gehad. Het is echt niet leuk als je net lekker aan het eten bent om dan weer naar stal te moeten. Maar ja, koliek krijgen is ook niet alles, dus we moeten het er maar mee doen.Het is te hopen, dat onze mensen in goede conditie zijn. Om ons alle dertig in/uit de paddocks en ook nog in/uit de wei te zetten en dat 7 dagen van de week betekent heeeeel wat kilometers lopen. Nou ja, in ieder geval goed voor hun gezondheid. Altijd beter dan stil te zitten.

Zondag 1 mei 2011

Zon, harde wind, 15 graden overdag en 's nachts vorst.
Vandaag had ik een vakantiedag.Vosje, Kleo, Igor ,Bill, Okkie, Miep, Orlando en Toet niet.Zij zijn de hele dag het bos ingeweest met een groep mensen, die zich "de buitenruiters" noemen. Ze wonen overal en nergens en hebben de gewoonte om regelmatig met zijn allen ergens in het land een dagtocht te maken. Ze komen ook geregeld bij ons en Vos zegt, dat de paarden,die dan mee mogen dat heel leuk vinden. Die mensen kunnen namelijk prima rijden en zijn altijd heel tevreden over ons. Leuk om te horen toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo

Zaterdag 30 april 2011

Zon, alleen maar zon. Helaas nog steeds harde wind 15 graden overdag en 'snachts een paar graden vorst.
Normaal zijn er de hele ochtend lessen, maar vandaag ging het opeens anders. Er waren veel kinderen niet, omdat de koningin jarig scheen te zijn. Ik denk niet, dat ze daar op visite gingen,maar overal waren feestelijke dingen te doen en daar zijn ze aan mee gaan doen. Maar er waren ook kinderen,die liever hier kwamen,vooral omdat ze met buienrit gingen. Om kwart voor 10 vertrok een hele groep en ik keek behoorlijk op mijn neus,want Bill, vos en Twingo mochten mee en ik niet. Balen....Maar ik had te vroeg geklaagd,want later ging er nog een tweede buitenrit en daar mocht ik wel mee mee. Leuk hoor. In het bos merkte je weiniog van de wind en de temperatuur is prima voor een lekkere rit.

Vrijdag 29 april 2011

Zon, harde wind en 14 graden.
De zwaluwen zijn heel erg druk bezig om hun oude nesten op te kalefateren. Ze letten goed op wanneer er gesproeid wordt in de binnenbak en dan pakken ze snavels vol nat zand om aan die nesten te smeren.Ben blij, dat ik geen zwaluw ben. Het lijkt me niet zo'n leuk leven.Als ze hun nest eindelijk klaar hebben moeten ze er weken lang op gaan zitten broeden . Als dan die vogeltjes eindelijk uit hun ei zijn gekomen kunnen ze zich uit de naad werken om al die snaveltjes te vullen. Gelukkig wel met de vliegen, waar wij dan geen last meer van hebben.

Donderdag 28 april 2011

Hele dag zon, maar het is veel kouder geworden. Hooguit 13 graden en harde koude wind.
De buitenbak is weer volop in gebruik. De bodem is goed, want er wordt iedere dag gesproeid. Dat moet ook wel, want anders is het veel te zwaar om te kunnen werken en zit iedereen in een grote stofwolk. De steekbeesten zijn nog steeds niet wakker, dus het is hartstikke leuk om buiten rond te lopen.

Woensdag 27 april 2011

Het heeft alweer wat geregend, maar er is ook een ijskoude wind opgestoken uit het noord oosten en dat is jammer. Nu is alles zo weer opgedroogd.
Onze mensen zijn vandaag toch maar begonnen om met slangen te slepen om de weiden te kunnen besproeien. Ons gras groeit namelijk totaal niet en dat past niet in de planning. Op 1 mei hoort een paard in de wei zeg ik maar. Ben bang, dat dat dit jaar niet gaat lukken.

Dinsdag 26 april 2011

Vannacht heeft het warempel geregend. Wel niet veel, maar genoeg om het iets minder stoffig te maken.
We zagen vanmorgen onze Pride weer eens langskomen. Dat was lang geleden. Acht weken terug heeft hij bij een buitenrit een blessure opgelopen en vandaag had hij voor het eerst weer een zadel op. Hoewel zijn eerste optreden alleen maar bestond uit een paar rondjes in stap linksom en rechtsom en twee keer een lange zijden in draf was hij er helemaal gelukkig mee. Hij liep weer helemaal goed en wat hem betreft was hij meteen weer aan het werk gegaan. "Nou, dat kan hij dus wel vergeten," zei Vosje. "Let maar eens op.Hij mag nu iedere dag een beetje langer lopen en als hij over een week of twee weer mag gaan meedoen, kan hij blij zijn."

Maandag 25 april 2011

Ik ben Misty en woon bij de binnenbak tussen Lizzy en Vosje. Heel prettige buren ! Trouwens, met Twingo en Bill, die hier ook verblijf houden is het ook dikke mik.
Het gaat prima met mij. Ik wordt natuurlijk wel een dagje ouder en onze mensen moeten behoorlijk hun best doen om te zorgen, dat ik niet vermager.Mijn tanden zijn niet meer wat ze geweest zijn. De tandarts komt iedere keer als hij komt voor degenen, die aan de beurt zijn ,ook bij mij langs om even naar mijn gebit te kijken en de holtes tussen mijn kiezen, die behoorlijk groot geworden zijn, schoon te maken. Dat is fijn, want dan gaat daar tenminste geen voer tussen rotten. Verder krijg ik best veel brokken ( meer dan vroeger) en behalve het halve bakje zemelen dat iedereen krijgt ook nog 3 keer per dag een bak lucerne extra. Lekker hoor. Ik kan dat niet erg vinden. Al met al zeggen ze ,dat ik er goed uit zie en ik heb veel plezier in mijn werk.
Vanmorgen wilde ik een slok water nemen. En raadt eens wat ! Na 3 slokken was de zelfdrinker leeg en bleef ook leeg."Krijg nou wat,"
zei Lizzy, die het meteen ook probeerde." Ik krijg er ook niets meer uit." Inmiddels was het probleem kennelijk ook doorgedrongen bij onze mensen, want ik zag Ingrid langs komen met een blikje Spa rood in de hand, terwijl ze zich afvroeg of je daar ook koffie van kon zetten. Het is tenslotte water, maar er zit prik in,dus dat werd toch niet zo'n goed idee gevonden. Later bleek, dat bij werkzaamheden aan de riolering, een stuk verderop , een mens een gat wou graven, niet met de megagrote graafmachine,die er stond ,maar gewoon met een schep. En toen klonk er een knal en was de waterleiding voor ons hele gebied dwars doormidden. Tel uit je winst. Nou ja, ze hebben het weer gerepareerd en nu waarderen we het pas goed, dat er meteen water komt als we onze neus in de zelfdrinker steken.

Zondag 24 april 2011

Zon, onbewolkt en 26 graden.
De mensen van de spoedcursus zijn vandaag weer vertrokken. Ze hebben in deze week heel veel geleerd. Zo veel, dat ze inderdaad de cursus konden afsluiten met een buitenrit van 2 uur.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty

Zaterdag 23 april 2011

Zon,26 graden en hoe zien wolken er ook alweer uit? Ik ben dat bijna vergeten.
Vanmorgen kwam het voermens langs met haar hand in een wit lappie gedraaid en ze maakte geen aanstalten om ons ontbijt te gaan serveren.Het eerste het beste mens, dat ze tegen kwam vroeg meteen wat er met haar hand aan de hand was, maar kreeg te horen, dat ze het daar maar niet over wilde hebben. Wisten we nog niks. maar ik was er natuurlijk al gauw achter. Melli vertelde het, want die had er met haar neus bijgestaan.Er was namelijk een paard van buitenaf in de les geweest en die moest uiteraard weer in haar rolhok om naar huis te gaan. Maar dat paard had daar helemaal geen zin in en weigerde om in te stappen.Dus na een tijdje besloot het voermens om een handje te helpen en haalde een longe op.Ze had expres een longe uitgezocht met een kapotte musqueton, omdat longes van dit soort akties meestal niet beter worden.Achteraf bekeken had ze beter een normaal exemplaar kunnen pakken.Ze knoopte het touw aan het eind van de lus aan het rolhok en liep met het losse eind met de kapotte haak achter het paard langs om hem te verhinderen opnieuw naast de klep te stappen. Dit leek te gaan lukken, want het paard stond braaf stil en maakte aanstalten om dan toch maar naar binnen te gaan. Maar dat was een schijnbeweging, want in plaats van in te stappen vloog hij bliksemsnel opzij en rende fullspeed richting buitenbak. Dat lukte hem,omdat het mens,dat hem het rolhok wilde in brengen volledig verrast werd en er sowieso niets meer aan kon houden. Ons voermens liet ook meteen de longe los, maar helaas, ze was net een onderdeel van een seconde te laat. Normaal veroorzaakt een longe,die je niet meer kunt houden alleen maar een brandplek in de hand, maar doordat de haak kapot was bleef deze hangen in haar hand en die is daar duidelijk niet beter van geworden. Zo was ze dus van de ene op de andere seconde iemand geworden,die met spoed naar de huisartsenpost gebracht moest worden om de zaak weer aan elkaar te laten knopen.Dus nu hoeft niemand meer te vragen wat er is gebeurd en vooral, zoals ze zelf zegt,hoopt ze, dat niemand hier ooit nog zo'n stomme fout zal maken.
Pagina: «  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement