Het Dagboek

Donderdag 28 juli 2011

Wisselend bewolkt. De hele dag droog, maar 's avonds veel regen.
De kampkinderen hadden zich verheugd op het kampvuur van hun laatste avond, maar toen het bleef regenen kon het natuurlijk niet doorgaan. Maar de bonte avond was gelukkig binnen en kon dus gewoon doorgaan. Mijn weidemaatje Bill, die vlak naast de kantine woont en daar ook in kan kijken vertelde, dat de kinderen allerlei stukjes hadden gedaan en dat er erg gelachen was.

Woensdag 27 juli 2011

Droog en wisselend bewolkt.
Na mijn ontbijt keek ik toevallig naar buiten en ik zag me toch een menigte mensen het erf op komen. Ongelogen ..... honderden. Onze mensen wisten er kennelijk van af ,want ze stonden al klaar om ze op te vangen.Het bleek " De boer op" te heten. Bij een plaats ergens in het dorp, die ze VVV noemden, kon iedereen, die dat wilde een boekje kopen met een routebeschrijving langs 4 verschillende bedrijven en daar mochten ze dan achter de deur kijken wat ze er allemaal uitspookten.Er werden hier dus rondleidingen gegeven, maar verder deden we gewoon alles wat we anders ook doen. In de wei- uit de wei, in de paddock-uit de paddock en werken natuurlijk in de binnen en buitenbak. De langslopende mensen vonden het allemaal best leuk geloof ik.Er waren trouwens ook een heleboel mensen, die niet met vakantie waren( waar dit volgens mij eigenlijk voor bedoeld was), maar die gewoon in de buurt wonen en benieuwd waren hoe het er hier allemaal uitzag. Ook goed. Iedereen was en is welkom.

Dinsdag 26 juli 2011

Droog en wisselend bewolkt.
Gisteren is er nog een hulppaard gekomen. Hij is om Vosje tijdelijk te vervangen en waarachtig, hij lijkt ook op Vosje. Hij heet Nushi of zoiets en is meteen aan het werk gegaan alsof hij hier al jaren woont. Onze mensen zijn verbaasd. Hij loopt braaf in de lessen, maakt een sprongetje en gaat mee op buitenrit alsof hij dat al tig keer gedaan heeft. Ik sprak hem even op het plein en hij zei, dat hij het hier goed naar zijn zin heeft en dat is fijn voor iedereen. Toch !

Maandag 25 juli 2011

Gelukkig veel beter weer dan gisteren. Geen druppel en zo'n 18 graden.
Hallo, ik ben dus Pjotr, de fjord, die al sinds jaar en dag naast Jasmijn woont in de grote stal. Igor vond het nodig om een duit in het zakje te doen en zei hatelijk "Je bedoelt natuurlijk "dikke" fjord en dat is dus niet waar.Met mijn figuur is helemaal niets mis. Laat hij maar naar zichzelf kijken. Onze mensen hebben de grootste moeite om te zorgen, dat hij niet te dun wordt. Net alsof dat leuk is !!!
Ik heb prima uitzicht op alles wat er op het plein gebeurt en door mijn raam kan ik de ponykamptent goed in de gaten houden. Vanmorgen kwam er , zoals gebruikelijk ,een hele stoet kinderen met ouders aanlopen.De kinderen met dikke voorpret en de ouders beladen met dikke koffers en tassen.Het zal vast weer een gezellige week worden !

Zondag 24 juli 2011

Vanmorgen regende het zachtjes, de rest van de dag tamelijk hard. De maximumtemperatuur midden op de dag ? 11 graden, echt waar.
Vandaag liep er weer eens een hele ploeg hulpmensen te boenen en te schrobben. Alles werd kennelijk klaargemaakt voor het eerste ponykamp. Morgen is het zover. Ben benieuwd wie mij als verzorgpaard krijgt. Ik hoop in ieder geval, dat er veel met mij gepoetst en geknuffeld wordt. Dat vind ik altijd hartstikke gezellig.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Zaterdag 23 juli 2011

Veel wolken, af en toe een buitje en 's nachts veel regen.
Mijn buurman Jack had me laatst verteld,dat er allerlei mensen waren geweest om naar hem te kijken. Hij is namelijk maar tijdelijk hier om goed te leren springen en zo. Hij zou dan weer verkocht worden als hij ook wat wedstrijdervaring had. Hij vond het best spannend en zei, dat hij die mensen wel zag zitten. Nou, zij hem kennelijk ook, want toen de keuring goed was zeiden ze, dat hij mocht komen. Vanmorgen heeeel vroeg reed het rolhok van zijn tijdelijke mensen het plein op en hij is vertrokken voor een lange reis. Zijn nieuwe mensen wonen namelijk in een plaats in Zuid Limburg. We hebben hem uitgezwaaid en wensen hem veel succes.

Vrijdag 22 juli 2011

Droog. Soms zon en soms bewolkt. Geen wind en 18 graden.
Inmiddels is Rusty weer vertrokken.Hij was op proef voor iemand en die was best heel tevreden over hem. Maar bij de aankoopkeuring bleek, dat hij een paar mankementjes had, waar hij later last van zou kunnen krijgen en toen durfde het mens het niet aan. Heel jammer ook voor Rusty.Hopelijk vindt hij gauw een ander leuk mens.
Er is een paard tijdelijk hier komen wonen om tijdens de ponykampen te werken, omdat Miep en Vosje uit de roulatie zijn. Ze heet Puck, heeft M2 dressuur gelopen en haar mens wil haar verkopen, omdat ze een driejarige nakomeling van Puck heeft. Ze wil daar nu mee beginnen te rijden en ze heeft geen tijd genoeg voor twee. Dus vandaar.Puck woont nu op de plaats van Toet, tegenover D.p. en naast Zazou.

Donderdag 21 juli 2011

Begin van de zomer op de kalender, maar helaas alleen daar.Veel wind, 16 graden en hier toevallig wel droog, maar overal om ons heen regenbuien.
De zwaluwen zijn superdruk.Hun tweede leg is aan het uitvliegen. In plaats van dat ze nu het eten in de nesten kunnen afleveren moeten ze steeds op zoek naar waar hun kroost heen is gefladderd. Dat geeft nog wel eens problemen.In de grote stal zaten er drie op de bovendeur van Jasmijn, dicht tegen elkaar aan gedrukt. Dat was dus mooi overzichtelijk voor de zwoegende ouders. Maar toen werd het paardenvoertijd en deed het voermens de bovendeur van Jasmijn dicht, omdat ze anders niet bij het voerluik kon.Dit had tot gevolg, dat daar waar eerst de mondjes van de zwaluwen zaten nu opeens de kontjes waren en van zich omdraaien hadden ze nog nooit gehoord.Het duurde even voor de ouders doorhadden hoe ze dit nu weer moesten aanpakken en ondertussen schreeuwden de jongen moord en brand. Toen de voeraanvoerroute eindelijkverlegd was, is de rust weergekeerd.

Woensdag 20 juli 2011

Niet meer zo warm, hooguit 17 graden.
Vanmorgen heeft Donna een stomme streek uitgehaald. Ze liep in de paddock en de mensen hadden vergeten om stroom op de draden tussen de twee paddocks te zetten.Donna had dat door en besloot om haar kans te grijpen om de nieuwe tent,die in de tweede paddock staat, eens wat nauwkeuriger te bekijken.Ze liep dus ongestrafd dwars door de eerste draad heen en wilde een rondje om de tent maken. Maar ze had de lijnen, waar de tent mee vast staat over het hoofd gezien en daar is de tent niet beter van geworden !Toen Remco thuis kwam van zijn werk werd hem aangeraden om vooral niet naar links te kijken, wat hij natuurlijk meteen wel deed.En toen was het voor hem dus meteen uit het werk...aan het werk. Hij kon het niet echt waarderen, maar de tent staat weer overeind en dat is mooi !!!

Dinsdag 19 juli 2011

Wisselend bewolkt , windstil en zo'n 24 graden.
Gisterenavond hebben we met verstand toegekeken hoe Remco, vader Gerrit en nog een paar goedwillende mannen met elkaar aan het worstelen waren met de kamptent. Het ding moest kennelijk worden opgezet, dus de ponykampen zullen er wel weer aankomen. Leuk ! Onze mensen hebben zo te zien een nieuwe tent gekocht. De vorige had meer dan 10 jaar dienst gedaan en was niet meer helemaal waterdicht genoeg heb ik gehoord. Deze nieuwe ziet er prima uit, maar het opzetten schijnt een hele klus te zijn. De enige,die er echt plezier in had , was Bartje. Hij rende vrolijk in en uit vorr zover mogelijk en liep helemaal niet in de weg. ....volgens hemzelf tenminste.Nou ja, toen het te donker werd zijn ze er maar mee opgehouden. Vanavond zullen ze er nog wel een poosje aan rond moeten sjorren en dan zal het wel een keer klaar zijn.

Pagina: «  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement