Het Dagboek

Zaterdag 26 februari 2011

Tot de avond droog en wel 10 graden boven nul.
Vandaag druk druk, zoals gewoonlijk op zaterdag.Ik ben benieuwd wanneer ik eindelijk weer eens naar concours mag.Ik heb toch wel dikke pech.Ben ik eindelijk helemaal in vorm en sta ik te popelen om ook weer eens wat te laten zien ,heeft mijn mens een huis gekocht. Stom huis !!! Nu heeft ze  helemaal geen tijd meer om met mij weg te gaan. Eerst moet ze nu natuurlijk dat hele huis gaan volstoppen met spullen, dus voorlopig is ze daar nog wel even zoet mee.

Vrijdag 25 februari 2011

Opeens weer heel ander weer.8 graden boven nul en windstil.
Mijn buurvrouw Toet is inmiddels helemaal gewend bij ons. maar het is wel duidelijk, dat ze nog veel moet leren. Vooral mooi rustig galopperen vindt ze nog best moeilijk. Maar ja, om dat onder de knie te krijgen is voor ons allemaal in het begin een probleem geweest. "Oefening baart kunst," zei Olleke, " en ik kan het weten." Ze vertelde,dat ze, toen ze hier kwam alleen maar heel hard en rechtuit kon galopperen. Er waren toen niet veel mensen, die het leuk vonden als ze in de les op haar waren ingedeeld. En kijk nu eens ! Bij de laatste dressuurwedstrijd wilde de meerderheid van de beginners op haar starten, juist omdat ze zo gemakkelijk kan galopperen.Wie had dat ooit kunnen denken !

Donderdag 24 februari 2011

Vanmorgen keek ik uit mijn raam en zag tot mijn verbazing een dikke laag sneeuw liggen. Als je alles al gehad hebt krijg je dat weer.Gelukkig was het wel boven nul en was aan het eind van de dag alles weer weg.
De nieuwe krullen zijn een ramp.D.w.z. niet de krullen zelf, maar er blijkt veel te veel stof in te zitten. Het is niet fijn voor onze mensen om ermee te werken. Ze komen er uit te zien als sneeuwmannen en als het in onze stallen wordt gegooid is het net alsof er mist hangt.Als het een keer ligt en het stof is neergedaald vormt het wel een beter pak dan de vorige krullen en door het door elkaar te scheppen stuift het ook niet meer. Maar onze mensen zijn niet blij en dat is zacht uitgedrukt.Sandra is dus in de telefoon geklommen en heeft met de leverancier af kunnen spreken,dat ze dit spul zo gauw mogelijk weer op komen halen. Dat moet dan met een aparte zuigmachine en is veel werk. Heel vervelend voor alle partijen, maar het is niet anders. Ze vinden hier kwaliteit nu een keer heel belangrijk.

Woensdag 23 februari 2011

De zon is weer verdwenen. Het is nu somber, droog en waterkoud.
Vanmiddag is een nieuwe vracht krullen gekomen.Het is ander soort dan dat we normaal hebben .Ze zijn lichtbruin, ruiken lekker en ik hoorde zeggen, dat het zelfs bacteriewerend is. Het is een soort dennenhout en heet amerikaanse ceder.Onze mensen willen het eens proberen.

Dinsdag 22 februari 2011

Opnieuw heel zonnig, 's morgens min 8 graden en dit keer de hele dag onder nul.
Het schijnt weer de een of andere vakantie te zijn. Voorjaarsvakantie...ha..ha. Normaal zijn hier tijdens schooltijden geen hulpkinderen, maar deze week lopen er de hele dag wel een paar.. Gezellig hoor en een paar handjes erbij zijn nooit weg.

Maandag 21 februari 2011

Stralend weer, maar wel min 7 's morgens en een gemene wind. Hoezo voorjaar ?
Ik ben Zazou en woon in de nieuwe stal met Toet en Nicky als buren. Ik ben heel lang in de lappenmand geweest, maar de laatste tijd gaat het heel goed met mij. Ik kan tenminste weer prima lopen en van de weeromstuit doe ik dat dan meestal zelfs de goede kant op.. Dat is prettig, want mijn mens kan ook weer helemaal normaal zitten. Ze was trouwens veel eerder weer beter dan ik.Een poos geleden hadden ze haar rug uit elkaar gesloopt, een bochtje eruit gehaald, en toen de zaak weer in elkaar gezet.Het zal je maar gebeuren. Ik moet er niet aan denken.Maar het heeft goed uitgepakt en nu zijn we allebei weer als nieuw ! Klaar voor de opmars in de wedstrijdsport. Ik mag L starten, dus daar zullen we dan wel mee beginnen. Ben benieuwd.

Zondag 20 februari 2011

Bewolkt, somber en berekoud.
Orlando , Igor en Okki waren heel chagerijnig en onze mensen ook.Wat was het geval?Er had een groepje mensen van buitenaf  afgesproken, dat ze een buitenrit zouden maken. De paarden hadden er helemaal zin in, het geleidemens was mooi op tijd aanwezig, maar wie er al kwamen? Niet de mensen,die de buitenrit zouden maken. Dat was balen voor iedereen. Vooral ook, omdat tegen een ander groepje mensen,dat ook graag naar buiten wilde was gezegd, dat dat helaas niet ging, omdat die anderen eerder een afspraak hadden gemaakt. Mensen.....Je zou ze soms achter het behang plakken.
De week is om en ik geef de pen aan Zazou.

Zaterdag 19 februari 2011

Koud en bewolkt. Snijdende wind.
Laat in de middag zagen wij, dat Floran uit zijn stal werd gehaald en met een zweetdeken op rondjes om de boom ging lopen. We vroegen natuurlijk meteen wat er aan de hand was, want zo'n aktie is rond voertijd echt niet normaal. Maar hij had niet de tijd om antwoord te geven, want de auto van de dierenarts reed het plein op en Floran werd weer naar zijn stal gebracht. Jack, zijn buurman, vertelde , dat het voermens had gehoord,dat Floran erg aan het schrapen was met zijn voorbenen. Toen ze kwam kijken wat er aan de hand was zag ze, dat hij zweette en ook steeds wilde gaan liggen. Dat betekent bij een paard meestal koliek, oftewel pijn in de buik, waar dan ook door veroorzaakt.Het is altijd een reden om snel deskundige hulp te halen. Wij paarden hebben namelijk een kleine maag, maar wel heel veel darmen.Als die om de een of andere reden in de knoop raken hebben we een probleem.Maar als er meteen aktie wordt ondernomen bij het begin van de symptomen loopt het meestal met een sisser af. De dierenarts spuit je dan een darmverslapper met een pijnstiller in  en dan is het leed vaak snel geleden. Behalve natuurlijk als er ergens in die darmen echt een knoop is ontstaan, want dan kan alleen een operatie nog helpen.Dat had Floran dus gelukkig niet, maar hij had wel dikke pech.Jack vertelde, dat hij zich de tandjes was geschrokken en bijna door zijn luik naar buiten was gesprongen. Wat was het geval ? De dierenarts gaf dus die spuit en volkomen onverwacht hoorde hij Floran zwaar vallen, hysterisch hinniken en liggend als een gek met zijn achterbenen tegen de muur slaan. Het gebouw trilde helemaal. Tot zijn verbazing namen de mensen het, na de eerste schrik , heel kalm op. Hij hoorde ze zeggen, dat Floran een allergische reaktie op de , heel gebruikelijke, pijnstiller had. Dat dat heel zeldzaam was, maar dat het gewoon weer goed komt. Dit terwijl Jack net dacht, dat Floran ieder moment zijn laatste adem uit zou blazen. Maar de mensen hadden gelijk.Na een tijdje kwam Floran weer tot rust, ging eerst een poosje op zijn achterwerk zitten en kwam toen wankelend weer in de benen. Eerst zocht hij nog steun tegen de muur en het duurde best lang eer hij weer echt goed kon staan. Maar toen was het weer helemaal over. En weet je wat ? De koliek was ook meteen over. Dat dan tenminste nog wel.

Vrijdag 18 februari 2011

Vannacht min 2 graden. Overdag somber en net boven nul. Koud..koud...koud !
De stal van Saffier is nog leeg. Dat staat heel ongezellig en we zijn benieuwd wie daar zal komen wonen. Ik hoorde iets zeggen over dat ze onze stallen willen gaan verven en dat wij daar dan om de beurt even gaan logeren totdat onze eigen stal weer droog is.Goed plan, alleen is het nu toch nog echt te koud. De verf schijnt dan niet goed te drogen en voor de verfmensen is het ook geen fijn werk.

Donderdag 17 februari 2011

Heldere nacht, geen wind en zo'n 4 graden. Het kon erger.
De werkzaamheden met het tractortje om de bladeren weg te halen schieten lekker op. De weides achter de binnenbak liggen er weer blitz bij en de springwei ook. Alleen de hondenwei en de berm aan de buitenkant van de springwei moeten nog en dan is het weer klaar voor dit jaar.Ingrid doet dit altijd, omdat ze de enige is, die heeft geleerd om met dat eigewijze apparaat om te gaan. Maar ook zij heeft iedere keer discussies met zichzelf en dat machientje. Dat gaat dan over waarom het niet wil starten, waarom het wel wil starten, maar meteen uitslaat als de messen worden aangezet, waarom het gewoon lekker aan het werk is en dan opeens zegt "doe het verder zelf maar," waarom het eerst netjes alle bladeren opraapt en in zijn bak gooit en dan alles zomaar weer laat vallen op de grond, enz. enz. Er zijn eindeloos veel manieren om dwars te liggen voor dat ding. Maar al met al komen ze er toch ieder jaar weer uit en scheelt het ongeveer 3 weken blad harken met de hand. Onze mensen zijn dus toch heel blij, dat ze dat ding mogen lenen.
Pagina: «  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits