Het Dagboek

Zaterdag 3 September 2011

Overdag droog, maar benauwd warm. Wel meer dan 30 graden
Vanmorgen vroeg, nog voordat wij ontbijt hadden gehad zijn Sandra , Remco en Bartje vertrokken. Gisteren hoorde ik de mensen wedden hoe lang het zou duren eer Sandra aan de telefoon zou hangen. De prognoses varieerden van 10 minuten tot een half uur na vertrek.Maar iedereen had ongelijk.Ze belde pas toen ze al bij Keulen zaten en dat zal wel komen,omdat ze wist, dat hier zo vroeg nog niemand wakker is.

Vrijdag 2 september 2011

Droog, wisselend bewolkt en steeds warmer. Vandaag wel 25 graden.
Er was opeens weer eens een invasie van vreemde paarden. Wampie, Sip,Red Sun , Suffie en Magic waren vorige week vertrokken. Nu kwamen Lukar, Adair en een paard, dat ik nog nooit gezien had de kust onveilig maken.Nou ja, Lukar en Adair zijn natuurlijk niet echt vreemd. Dat zijn gasten, die al heeeeel lang een paar keer per jaar komen logeren. Meestal betekent dat dan ook, dat een paar van onze mensen weggaan en dat hun mens Enide op ons komt helpen passen. Goed geregeld toch ! En ja hoor. Bartje wist te vertellen, dat hij met zijn papa en mama op vakantie ging naar een land,dat Zwitserland heet." Daar zijn heel hoge bergen en daar ga ik op klimmen ," zei hij blij. Nou, van mij mag hij en ik ben juist heel blij, dat ik niet hoef.
Het onbekende paard stelde zich voor als Tiga en is dus geen merrie, maar een ruin. Je moet er maar op komen! Hij komt een paar weken op proef voor het mens, dat eerst Rusty op proef had gehad. Ze hebben hem in de box van Duo geparkeerd en DP is voor eventjes een zwerfpony. Zij slaapt in de achterste paddockstal en overdag staat zij daar waar een box leeg is. Zij vindt dat niet erg, want dan kun je met iedereen in de andere stallen ook weer eens bijpraten.
Vanavond is de grote tent ook alweer afgebroken.Dat ging sneller dan het opbouwen , maar is toch ook nog best een heel karwei. De mensen hadden er dit keer een beetje haast mee, omdat Remco met vakantie gaat en omdat de weersvooruitzichten slecht zijn. Een tent wordt er niet beter van als hij niet helemaal droog is als hij wordt opgevouwen. Vandaar.

Donderdag 1 september 2011

Beetje zon en veel wolken, waar vandaag voor de afwisseling eens een keer niets nats uit viel.
Okkie was helemaal in zijn schik.Hij vindt het altijd best leuk om voor het rijtuigje te lopen en deze week is hij al een paar keer weg
geweest. Er zijn namelijk in dit kamp veel kinderen,die nog niet goed genoeg kunnen rijden om veilig op een pony een buitenrit te maken. Maar met zijn allen met Okkie mee is ook leuk en zo kun je ook heel goed zien hoe de hei en het bos er in deze tijd van het jaar uitzien.

 

Woensdag 31 augustus 2011

Wisselend bewolkt en 1 bui van 1 1/2 uur. 15 graden.
Vanavond was de traditionele modeshow van de kampkinderen met hun verzorgpony's.Altijd leuk om te zien.

Dinsdag 30 augustus 2011

Regenachtig en koud. !3 graden.
Vanmorgen was het ineens spitsuur op het plein.Er liepen liefst 2 dierenartsen rond en ze hadden ook nog niets met elkaar te maken ook. De ene bleek er te zijn om Puck te keuren. Er is namelijk al een nieuw mens gevonden voor haar en dan wil zo'n nieuw mens meestal van tevoren weten of de nieuwe aanwinst goed gezond is. Logisch toch ! Nou, Puck is tot ieders vreugde in orde bevonden en is ook meteen vertrokken naar haar nieuwe stal. Ik hoop, dat ze het daar naar haar zin zal hebben, want het is een hartstikke aardige merrie.

De andere dierenarts kwam om na 8 weken met het scanding te kijken hoe de peesblessures van Miep en Vosje er bij stonden. Vosje's been bleek goed te herstellen. Ze moet nu ander beslag en mag geleidelijk weer wat meer gaan doen. Miep heeft dikke pech. Haar peesblessure aan het linkervoorbeen zag er goed uit, maar nu is er opeens vanuit de blauwe hemel een blessure aan de tussenpees rechtachter bij gekomen en dat doet zeer zegt ze.Onze mensen zijn maar weer begonnen met veel koelen, maar weten eigenlijk niet meer goed, wat ze daar nu weer mee aan moeten. Hoe is het mogelijk, dat een paard, dat bijna niets doet en 8 weken lang alleen maar heel rustig en gedoseerd heeft bewogen daar een ernstige peesblessure van oploopt ??? Wie het weet mag het zeggen.

Maandag 29 augustus 2011

Wisselend bewolkt en frisjes.
Ik ben Melli uit de sterstal. Ik woon hier al 14 jaar, dus ik kan wel zeggen, dat ik hier goed gewend ben. Hangend uit mijn buitenraam kan ik het hele plein overzien en samen met Yette vind ik het leuk om commentaar te geven op alles en iedereen , die langs komt.
Vandaag is het laatste ponykamp begonnen. Volgende week schijnt iedereen weer naar school te moeten en zal alles hier wel langzamerhand gewoon worden. Die vakantie is altijd leuk als het begint , maar wel net zo leuk als het weer afgelopen is. Daar zijn de kinderen het trouwens niet mee eens geloof ik.

Zondag 28 augustus 2011

Eerst best mooi weer met zon.Later de hele middag regen. Dat kwam erg slecht uit, want er was net met een hele groep een lange buitenrit gepland om gemiste lessen tijdens de vakantie in te halen. Die regen begon dus toen de mensen aan het opstappen waren. Volgens buienradar zou dat maar eventjes duren en zou de rest van de regen net langs ons gebied heen gaan. Nou...mooi niet dit keer, De regen hield inderdaad op, maar pas  toen we 3 uur later als verzopen katten het plein weer op kwamen. Daar stonden allemaal ophalers te wachten, die heel veel medelijden met die arme natte rijmensen hadden. Maar die rijmensen zelf hadden, net zoals wij, eigenlijk nergens last van. Ze zeiden tenminste, dat ze heerlijk gereden hadden en dat de hei prachtig in bloei staat. En gelijk hadden ze.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 27 augustus 2011

Somber en regenachtig. Niet warm.
Vandaag valt er niets te melden.Alles ging zijn gangetje. Nog lang niet alle mensen zijn terug van vakantie, dus het was tamelijk rustig.

Vrijdag 26 augustus 2011

Eerst nog droog, later nog een klein wolkbreukje en nog later weer droog.
Donna kwam langs en wist iets leuks te vertellen. Ze had net gehoord, dat onze mensen Nusky hebben gekocht.Ze waren dat echt helemaal niet van plan geweest, maar ze werkt zo geweldig goed en iedereen vindt haar zo leuk, dat ze toch zijn gezwicht.Nusky mag dus voorgoed hier blijven. We hebben haar allemaal gefeliciteerd en ze was erg blij met deze gang van zaken. Ik denk wel, dat als Vosje weer aan het werk mag , ze best eens verwisseld zullen worden door de rijmensen, want ze lijken echt veel op elkaar.

Donderdag 25 augustus 2011

Alweer geen regen vandaag. Zelfs geen klein buitje.
Gisterenavond heb ik toch wat beleefd! Ik woon in een box bij de binnenbak en omdat ik nogal handig ben met het openmaken van sluitingen en zo zit er bij de grendel van mijn deur nog een extra touwtje met een musqueton er aan, die ze dan ook weer vast kunnen klikken. En die combinatie krijg ik echt niet los hoe ik er ook mijn best op heb gedaan. De mensen hebben dus hun zin. Ik kan niet meer uitbreken.Maar ja, het is ponykamp  en kampkinderen zijn nu eenmaal kinderen en kinderen letten niet altijd goed op. Onze mensen zien veel ,maar gelukkig niet alles. Tot mijn vreugde ontdekte ik dus laat op de avond, dat de musqueton er los bij hing. En het was wel laat, maar de laatste ronde, waarbij altijd even gevoeld wordt of alles goed vast zit, was nog niet geweest.Nou, de gewone grendel had ik dus in no time losgemaakt met mijn lippen en de wereld lag voor mij openDe zijdeur stond gelukkig ook nog open dus ik stapte lekker naar buiten, jaloers nagekeken door de anderen.Toen ik buiten stond kon ik dus kiezen tussen rechtsaf naar de gewone weiden of linksaf naar de springwei.Ik had gehoord, dat daar ook lekker gras stond, dus ik dacht " Laat ik daar dan maar eens gaan kijken nu ik de kans heb."Zo gezegd zo gedaan. Ik liep het plein over en het hek van de springwei door. Maar het was daar nogal donker en ik wist niet, dat er nog een extra omheining van prikpalen met draad was gemaakt. Dus ik rende heel blij in volle vaart die wei in en voordat ik wist wat er gebeurde zat ik vast in een wirwar van draden en uit de grond gerukte paaltjes. Wat een toestand ! Onze mensen kwamen natuurlijk meteen op dit tumult afrennen en over was mijn droom van lekker de hele nacht ongestoord gras eten en de boel verder op zijn kop zetten. Ikzelf was nog heel, maar dat kon je van de omheining niet zeggen. De mensen vonden het allemaal helemaal niet grappig, maar die hebben soms echt te weinig gevoel voor humor. Jammer.

Pagina: «  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement