Het Dagboek

Maandag 1 november 2010

Mistig, droog en windstil.
Hallo, hallo, ik ben weer aan de beurt. Prima Donna is de naam, maar iedereen noemt me Donna.Best jammer als je zo'n mooie naam hebt. Het is niet anders.
De rust op het plein is weer teruggekeerd. Dat wil zeggen, dat al die hordes mensen en paarden zijn verdwenen, maar dat wil niet zeggen, dat er niet keihard gewerkt is. Al die hindernissen overal in de buurt moeten namelijk niet alleen worden opgebouwd, maar ook weer afgebroken en wel zo gauw mogelijk.Er schijnt namelijk tegenwoordig een wet te zijn, dat maisland, waar de mais af is, binnen 3 dagen weer moet zijn ingezaaid met iets. Ze ( die mensen, die achter hun bureau zitten ) denken namelijk, dat er dan nog iets gaat groeien wat goed zou werken tegen de CO2 uitstoot . Zelfs ik heb geen flauw idee wat ze daar mee bedoelen.In het voorjaar moeten de boeren dat spul dan weer onderploegen. Maar ja, de grond is al best koud. Dat groeit dus niet al te best en er komt ook meestal niets van terecht.Vinden ze daar op die bureaustoel niet erg hoor, want zo blijft hun werk in de wereld. Bovendien hebben ze vergeten voor te schrijven hoeveel er moet worden gezaaid. Als een boer dus 1 zaadje op 10 vierkante meter gooit heeft hij zijn plicht gedaan en niemand kan daar iets aan doen. Vreemd hoor !

Zondag 31 oktober 2010

Het weer was vandaag jammer genoeg niet om over naar huis te schrijven . Eigenlijk heeft het de hele dag geregend, maar gelukkig meestal zachtjes. Het gekke is, dat ik er niemand over heb horen mopperen. Er waren geen afzeggingen en iedereen heeft heerlijk gecrossed, Er zijn er wel een paar mensen af gevallen, maar niemand heeft zich echt zeer gedaan en de bodem van het terrein heeft zich goed gehouden.
Ik was blij verrast. Ik had gedacht, dat ik vandaag ook nog niet mee mocht doen, maar het bleek, dat ik toch 1 keer op de startlijst van de middencross stond. En dat was toch een potje leuk !!! Ik heb echt genoten en kan me nu opeens helemaal voorstellen waarom iedereen zo graag mee wil doen.Regen of geen regen.Dit was echt kicken !Volgend jaar wil ik weer meedoen. Wat zeg ik...Mag ik morgen niet nog een keertje  ?
De week is weer om en ik geef de pen aan Donna.

Zaterdag 30 oktober 2010

Beetje regenachtig. Later droog.
's Morgens waren de gewone lessen in de bak en op het plein werd de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van de wedstrijd.
's Middags was de korte cross voor beginners. Ouders mochten en moesten meestal meerennen.Tot mijn spijt mocht ik niet meedoen.Duo zei, dat onze mensen zeker nog de herinnering hadden aan Lizzy, die vorig jaar net nieuw was en die toen Sandra, die voor de zekerheid zelf meerende,een paar keer flink door de wereld heeft gesleurd. Ze heeft wel vastgehouden, maar ze was er niet blij van geworden.En nu nemen ze met mij kennelijk maar geen risico. En dat terwijl ik zo braaf ben ! Flauw hoor...

Vrijdag 29 oktober 2010

Droog en zelfs heel vaak zon. Iedereen blij dus.
Het was vandaag overal super druk. Remco had een dag vrij genomen van zijn werk om hier te kunnen werken en er werd de laatste hand gelegd aan van alles en nog wat.De bewegwijzering van de cross werd aangebracht en grote FNRS vlaggen kwamen aan hoge masten te wapperen. Ik had dit natuurlijk nog nooit meegemaakt en ik heb mijn ogen uitgekeken.

Donderdag 28 oktober 2010

Miezerig, maar er valt gelukkig niet al te veel water.
Leo heeft het gepresteerd om te struikelen over het drempeltje van zijn box, waarin hij al een jaar woont en waarover hij nog nooit gestruikeld is.Hoe dom kun je zijn. Sneu hoor. Het doet hem behoorlijk zeer zegt hij en het beroerdste vindt hij, dat hij nu niet mee mag doen aan die cross. Misschien heeft hij wel een spier verrekt of zo. Sneu hoor...

Woensdag 27 oktober 2010

Veel wnd en minder regen.
Ik liep vanmiddag met Igor in een les en hij was helemaal opgetogen.Wat bleek ? Hij was vorige week kreupel geworden en had al gedacht, dat die beroemde "cross" , waar iedereen zich zo druk over maakt, aan zijn neus voorbij zou gaan.Maar onze smid is geweest. Hij kon niet echt een ontsteking in zijn voet vinden, maar had toch wel het gevoel, dat dat er aan zat te komen.Daarom heeft hij de voet in een broeiverband gezet en waarachtig. wat er kennelijk toch zat is doorgebroken en sinds gisteren heeft meneer nergens meer last van. Het mooie is, dat dit eigenlijk de enige blessure is, waarbij je meteen weer aan het werk kunt zonder eerst langzaam te moeten opbouwen.Hij blij en de mensen blij. Alle startlijsten , wat dat dan ook moge zijn, zijn klaar en het vooruitzicht om alles weer om te moeten gooien vonden ze niet aantrekkelijk.

Dinsdag 26 oktober 2010

Wind en regen.
Onze mensen beginnen een beetje zenuwachtig te worden over het weer.Normaal kan dat ze niet zoveel schelen, maar er schijnt zaterdag en zondag een hartstikke leuke wedstrijd te zijn. D.P  vertelde, dat wij dan door het bos en over de maislanden mogen scheuren. Ze noemen dat " de cross" en dat schijnt al meer dan 20 jaar het laatste weekend in oktober gehouden te worden.Maar als er de week van tevoren erg veel regen zou vallen zou het traject te drassig worden. Als het echt te gek wordt zouden wij te diep in de modder zakken en kan de wedstrijd niet doorgaan ook al zou het de dag zelf nog zo mooi weer zijn. Laten we daar maar niet aan denken, want er is al heel erg veel werk verzet en het zou toch erg zielig zijn als dat allemaal voor niets geweest zou zijn.

Maandag 25 oktober 2010

Veel bewolking, beetje zon en maar 10 graden.
Hallo, hallo, ze hebben me gezegd, dat ik nu de pen heb om te vertellen wat er deze week hier te beleven is.Ik zal mijn best doen, maar weet nog niet zeker of dat gaat lukken.Ik woon hier namelijk nog niet zo lang. Hiervoor stond ik in een plaats, die ze Noordwijk noemen. Veel mensen, veel water en veel zand.Mijn vorige mens had niet meer genoeg tijd voor mij en zocht daarom een ander huis voor mij. Daarom ben ik nu hier en hopelijk ga ik nooit meer weg. De andere paarden zeggen tenminste, dat we allemaal hier mogen blijven. Dat vind ik een goed idee, want ik heb het hier reuze naar mijn zin. Ik zou het trouwens wel heel leuk vinden als mijn vorige mens mij eens kwam opzoeken. Ze weet nu niet eens waar ik woon en dat zou ik haar graag laten zien. Maar misschien gebeurt dat nog eens.

Zondag 24 oktober 2010

Heel fris, veel zon, heel af en toe een paar drupjes regen.
Er waren twee buitenritten en daar was het prachtig weer voor.De mensen kwamen allemaal van ver , dus die hadden mazzel.Ik had ook niets te mopperen, want ik mocht en 's morgens en 's middags mee. Het waren allemaal ervaren rijmensen, dus die zitten er niet mee als ik onderweg een paar vreugdebokjes maak. Integendeel, ze vonden het leuk. Nou, ik ook, dus dat kwam goed uit.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 23 oktober 2010

Puur herfst. Alleen maar regen en storm.
We zijn nu extra blij met onze nieuwe stal. Hoeven we niet meer bang te zijn ,dat de dakpannen ons om de oren zullen vliegen. Ons nieuwe dak is geisoleerd, dus de pannen blijven sowieso allemaal buiten.Onze bovenramen gaan vanzelf meteen dicht als het weer regent, dus we worden ook al niet nat. Goed geregeld !
Pagina: «  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits